IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
- coek
#701 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:16, edited 1 time in total.
- brzica
#702 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ma nije teška situacija za Koldžu,
on ostaje sigurno. Ali ovo što sami
sebi neki rade...neprocjenjivo.
Nisu izgleda čuli Dragana kad reče
da je u Sarajevu od Hrvata ostao
samo tko nema gdje ili nije dobar
u glavi.
on ostaje sigurno. Ali ovo što sami
sebi neki rade...neprocjenjivo.
Nisu izgleda čuli Dragana kad reče
da je u Sarajevu od Hrvata ostao
samo tko nema gdje ili nije dobar
u glavi.
-
Akibh
#703 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ko gubi, taj se ljutievo mene wrote:PROVJERENO!!! Koldžo napušta SDA odmah nakon izbora, kakvi god bili rezultati!!! Najveći petljanac, lažov, trgovac alkohola želi da predje kod Fahre ili Zlatka. Pare i pare (AKMO, HEPOK) je do sada dao Fahri, ali ni to nije bilo dovoljno proteklih mjeseci. Zato mora dobiti (kupiti) sada izbore, ostati načelnik, pa da predje u SBB. Smeće jedno nepismeno, prodana duša - Vildana Koldžo!!!
-
Bosnjak333
#704 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Iako mrzim HDZ ipak je ovo neki dobar znak jer niko nece da podrzi jadove iz SDP-a i SBB-a.

- coek
#705 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
-
quarterback
#706 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
ja bih se usput zahvalio opstini novo sarajevo na nekoristenju mozga kod renoviranja staza na vilsonovom, da su ga i malo ukljucili sjetili bi se da kad vec poplocavaju vilsonovo usput stave par kockica sa strane za biciklisticku stazu, al grebi ga, ne vozi Koldzo bicikl da bi se toga sjetio
i usput hvala sto su unistili biciklisticku stazu na mostu kod ekonomske skole, prije je bila, vise je nema, a sto bi je i bilo kada staza koja se sa mosta nastavlja prema vracama sluzi kao parking vec godinama i pored jasno postavljenog znaka
i usput hvala sto su unistili biciklisticku stazu na mostu kod ekonomske skole, prije je bila, vise je nema, a sto bi je i bilo kada staza koja se sa mosta nastavlja prema vracama sluzi kao parking vec godinama i pored jasno postavljenog znaka
-
dinoEL
#707 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
dnevne novine - 1KM, plaća novinara kod Fahre - minimalac, gledati kako se lomi propaganda SBB-a - NEPROCJENJIVO, a za sve ostalo tu je 07. oktobarevo mene wrote:PROVJERENO!!! Koldžo napušta SDA odmah nakon izbora, kakvi god bili rezultati!!! Najveći petljanac, lažov, trgovac alkohola želi da predje kod Fahre ili Zlatka. Pare i pare (AKMO, HEPOK) je do sada dao Fahri, ali ni to nije bilo dovoljno proteklih mjeseci. Zato mora dobiti (kupiti) sada izbore, ostati načelnik, pa da predje u SBB. Smeće jedno nepismeno, prodana duša - Vildana Koldžo!!!
-
evo mene
#708 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!dinoEL wrote:dnevne novine - 1KM, plaća novinara kod Fahre - minimalac, gledati kako se lomi propaganda SBB-a - NEPROCJENJIVO, a za sve ostalo tu je 07. oktobarevo mene wrote:PROVJERENO!!! Koldžo napušta SDA odmah nakon izbora, kakvi god bili rezultati!!! Najveći petljanac, lažov, trgovac alkohola želi da predje kod Fahre ili Zlatka. Pare i pare (AKMO, HEPOK) je do sada dao Fahri, ali ni to nije bilo dovoljno proteklih mjeseci. Zato mora dobiti (kupiti) sada izbore, ostati načelnik, pa da predje u SBB. Smeće jedno nepismeno, prodana duša - Vildana Koldžo!!!
-
mistek
#709 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ja se ovdje samo smijem kako uspijete izmisliti sve ove nabuloze, a najjača je ova za neku ko biva ljubavnu vezu u opštini. To ima veze s istinom jednako koliko i to da sam ja bio na Mjesecu. Meni je to čak toliko gadno, šta sve pojedini pišu, da bih glasao za Koldžu i da nisam u prvi mah tako mislio.
Priče o sredstvima koja se koriste tokom predizborne kampanje su jednako glupost, jer će se i za 100 godina, ma ko bio na vlasti, koristiti ista sredstva i to je tako.
@SA071 je objasnio. Ne znam zbog čega cijela frka s Amkom, nije mi jasno ni kritikovanje nečeg oko Vilsonovog, koje je za Koldžinog mandata dobilo rasvjetu, super uređenje (a posljednjih par dana vidim 4-5 kanti za smeće u Miljacki, može biti da je Koldžo bacao?), zamjera mu se intenzivan angažman pred izbore, a dvoranu je počeo graditi prije 2-3 godine i evo privodi se kraju i tako masa projekata koji nisu bili "pred izbore". Uglavnom, ima još mnogo stvari da se radi u opštini, ima mjesta koja predstavljaju rugla, ali uglavnom su ljudi krivi za to, jer kako drugačije objasniti da zgrade, nakon stavljanja fasade, u roku 7 dana budu prekrivene razno-raznim grafitima, natpisima i sl?
Doduše, i ove rasprave će proći kroz 3-4 dana pa više neće biti zanimljivo. Koldžo nema šanse da izgubi, i po meni, najveća greška sada mu je što opet previše ulaže u kampanju, a da haman nije morao feninga.
I, i dalje mi nije jasno koji je fazon u izdizanju ove Sabine. Ako uzme preko 10% glasova, biću plaho iznenađen
Priče o sredstvima koja se koriste tokom predizborne kampanje su jednako glupost, jer će se i za 100 godina, ma ko bio na vlasti, koristiti ista sredstva i to je tako.
@SA071 je objasnio. Ne znam zbog čega cijela frka s Amkom, nije mi jasno ni kritikovanje nečeg oko Vilsonovog, koje je za Koldžinog mandata dobilo rasvjetu, super uređenje (a posljednjih par dana vidim 4-5 kanti za smeće u Miljacki, može biti da je Koldžo bacao?), zamjera mu se intenzivan angažman pred izbore, a dvoranu je počeo graditi prije 2-3 godine i evo privodi se kraju i tako masa projekata koji nisu bili "pred izbore". Uglavnom, ima još mnogo stvari da se radi u opštini, ima mjesta koja predstavljaju rugla, ali uglavnom su ljudi krivi za to, jer kako drugačije objasniti da zgrade, nakon stavljanja fasade, u roku 7 dana budu prekrivene razno-raznim grafitima, natpisima i sl?
Doduše, i ove rasprave će proći kroz 3-4 dana pa više neće biti zanimljivo. Koldžo nema šanse da izgubi, i po meni, najveća greška sada mu je što opet previše ulaže u kampanju, a da haman nije morao feninga.
I, i dalje mi nije jasno koji je fazon u izdizanju ove Sabine. Ako uzme preko 10% glasova, biću plaho iznenađen
-
SA 071
#710 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ja ne znam o kakvim izjavama stranih zvanicnika ti govoris. Znam da su ga kritikovali da je u rekonstrukciju krenuo bez plana i da je to bio krajnje nepromisljen potez (citaj glup). Znam da je Inzko i OHR u vise navrata upucivao ostra pisma zvanicnicima i ministrima SDP-a, te ih kod rekonstrukcije vlasti pozivali da se suzdrze donosenja bilo kakvih znacajnih odluka (buduci su ih poceli donositi-od javnog servisa pa nadalje) dok Ustavni sud ne donese presudu. To sto ti pricas, to su tvoje zelje da tako bude, ali je stvranost i na moju i na tvoju zalost drugacija.smekerica wrote:
Naravno, ti opet najbolje znaš.
Kako će Evropa znati ko je pravi. Mi to znamo.
I sve izjave evropskih zvaničnika po novinama i medjima nisu nam dovoljne.
Jer ti si najpamentiji i ti najbolje znaš.
Koalicija o kojoj ja govorim je koalicija sada na državnom nivou da se isključi SDP iz nivoa državne vlasti. Po svaku cijenu pa makar i sebe i svoje ideale prodali.
Isto su to uradili i na nivou kantona obećavajući nezavisnim delegatima brda i dolinei kupujući glasove.
SDP je napravio koaliciju sa HSP-om je HSP nije rušitelj ove države. HDZ puše u tikvu onih koji bi da ovo rasparčaju na dijelove. Zato i ne treba da budu u vlasti.
Naravno da Koldžo nije direktni vlasnik. Previše je namazan da se išta vodi na njegovom imenu. Ali treba malo pretresti njegove članove familije. Kako to da u prodavnicma Amko komerca može biti samo Koldžin propagandni materijal i ničiji drugi i da mi prodavačice uvaljuju taj materijal i sugerišu da glasam za Koldžu.
A, što se tiče sudskog postupka, prvo provjeri pa onda tvrdi da se ništa ne vodi protiv njega. Ako te interesuje i broj pod kojim se vodi predmet, obrati se vlasniku parcele koju je Koldžo oteo, pa će ti čovjek dati.
Naivan li si i ZELEN!!
Nije u redu sto se SDA sada uvezala na drzavnom nivou sa ovima iz RS-a pa veliki Vozd mozda ostane bez fotelje? Ta ti koalicija smeta? Ali zaboravljas da je tu koaliciju zapravo prvi napravio upravo Zlatko da bi izbacio SDA iz vlasti. Plod te Zlatkove koalicije sa ovima iz RS i HDZ-om je i drzavni budzet koji rusi i slabi drzavu BiH, a ne obrnuto. Nakon sto se pokazalo da su "zeleni" isuvise "tvrd orah" okrenulo se sve naopacke, pa je Zlaja zajedno sa SDP-om umjesto lovca postao lovina.
A to kada spominjes HSP i opravdavas tu koaliciju, moram ti priznati, vrlo mi je cudno. Bez obzira sto oni ne propagiraju rusenje BiH, ipak oni bastine politiku pravasa koji su bili dio ustaskog miljea. Kako mi je dedo bio partizan, jednostavno ne mogu privatiti cinjenicu da se zvanicni nasljednici partizana i ustasa drze pod ruke.
Sto se tice navodnog postupka o kojem govoris - protiv Koldze se ne vodi postupak za organizovani kriminalpred sudom i to je cista laz. Ako je neko podnio krivicnu prijavu, sto je moguce, jer se kod nas krivicne prijave olako i uglavnom lazno podnose, opet se postupak ne vodi pred sudom, vec se vrse predistrazne radnje pa se pokrece istraga, pa ako ima materijala podize optuznica. A ovo sve ne radi sud vec je jos uvijek na tuzilastvu. I da bi bio kriv sud mora donijeti presudu o tome, odnosno tuzilastvo mora dokazati njegovu krivicu. Tako stvari idu u pravnim drzavama i po zakonu. Medjutim, da SDP ne drzi bas do zakona i propisa vidjeli smo svi kada su pokusali mimo Ustava, zakona i procedura mijenjati vlast, nego su to radili na misice, sto je potvrdio i Ustavni sud svojom presudom. Tada su pokazali sav svoj diletantizam. Ali kada smo kod toga i ako tako razmisljas, nisi mi odgovorila, zasto si onda ti i vecina takvih kao ti, podrzala SDP i njenog predsjednika upravo u momentu kada je protiv njega i vrha te stranke provodjena istraga (a ne podnesena krivicna prijava) i trebala biti podignuta optuznica za aferu "reket". Tada ti je bilo normalno podrzati na izborima ljude koji imaju istragu za vratom?
Mislim da se tu o cemu ti pricas vodi neki upravni spor ili spor o imovinskopravnim poslovima sa opstinom. Ali eto mozes nam ti obezbjediti detaljnije info o tom postupku. Bas bi mi bilo interesantno vidjeti o cemu se radi.
-
SA 071
#711 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
I da, umalo da zaboravim. Nisam naivan, ali ZELEN jesam. Po tvojim arsinima naravno. Ja za sebe mislim da sam CRVEN.smekerica wrote: Naivan li si i ZELEN!!
-
evo mene
#712 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!mistek wrote:Ja se ovdje samo smijem kako uspijete izmisliti sve ove nabuloze, a najjača je ova za neku ko biva ljubavnu vezu u opštini. To ima veze s istinom jednako koliko i to da sam ja bio na Mjesecu. Meni je to čak toliko gadno, šta sve pojedini pišu, da bih glasao za Koldžu i da nisam u prvi mah tako mislio.
-
smekerica
#713 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!![/quote]
Ja se samo i uzdam u dragog Allaha da će dati da bude po pravdi i da pobijedi onaj ko zaslužuje. Inšaallah!
Ja se samo i uzdam u dragog Allaha da će dati da bude po pravdi i da pobijedi onaj ko zaslužuje. Inšaallah!
- brzica
#714 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ja se samo i uzdam u dragog Allaha da će dati da bude po pravdi i da pobijedi onaj ko zaslužuje. Inšaallah![/quote]smekerica wrote:Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!
Vjernik sam, ali stvarno ne znam kakve
veze ima Bog sa izborima.
-
evo mene
#715 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ja se samo i uzdam u dragog Allaha da će dati da bude po pravdi i da pobijedi onaj ko zaslužuje. Inšaallah![/quote]smekerica wrote:Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!
Baš tako, samo Dragi Bog!!! On je jedini sudija!!! ABD!!
-
smekerica
#716 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Vjernik sam, ali stvarno ne znam kakvebrzica wrote:Ja se samo i uzdam u dragog Allaha da će dati da bude po pravdi i da pobijedi onaj ko zaslužuje. Inšaallah!smekerica wrote:Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!
veze ima Bog sa izborima.[/quote]
Pa da narodu da pamet da izaberu kako treba, da slušaju sebe i svoju savjset i da zaborave sve ublehe koje su im prosipane tokom kampanje.
-
SA 071
#717 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ma to za penzionere je za pohvalu, samo sto je on to tempirao i iskoristio pred izbore. Mozda opet nekad podijeli, ko znacoek wrote:@sa071,
da te malo korigujem: ja sam rekao "a Koldzi bilo kakav potez koji bi se odnosio na ekonomski razvoj opstine nije ni na kraj pameti".
Industrijsku zonu Tesnja sam naveo kao primjer.
BTW, ne spomenu ti onih 60.000 KM, jer to nije predizborno kupovanje glasova? Naravno, čista koincidencija da je to podijelio pred izbore.
I Tita ti Vilanove, nemoj mi spominjati ono malo sminkanje Vilsonova, sa onako skromnim budzetom od samo 16,5 miliona KM. Meni sve sto treba od Vilsa je cesta i drvece. Pretpostavljam da drvece Koldzo ipak nije posadio ...
And last but not least: moze se posmatrati iz ove ili one perspektive, "upakovati " kakvim god rijecima, ali onu zgradu, ni njemu ni vijecnicima koji su poslusno digli ruke (i SDA i SDP, onako bratski), mu nikad halaliti necu. Cisto nasilje nad gradjanima, a covjek koji ga provodi ne zasluzuje da bude moj nacelnik.
Nisi nimalo korektan. Vils nije malo usminkan vec najuredjeniji dio grada. A skromni budzet je posluzio da se haman napravi sportska dvorana, urade ceste u naseljima, trotoari, kante za smece, renovira omladinski centar (dijelom) i sl. Ali kada je neko maliciozan i ne zeli da vidi, nece ni vidjeti te neke stvari.
I to zadnje, ali ne manje vazno u tvom zivotu. GP Butmir je firma u vlasnistvu Seje Hasibovica druga i saborca Zlatka Lagumdzije i Damira Hadzica iz afere "reket", ili afere "Bosnjacki institut". Treba sagledati to i iz te perspektive. Mozda je direktiva za to dosla "odozgo". Pazi ti s kim se zajebavas. Crveni su haman na putu da vrate verbalni delikt. A onda si tek najebo.
- brzica
#718 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ako od njega čekaš da ti da pamet po pitanjusmekerica wrote:Pa da narodu da pamet da izaberu kako treba, da slušaju sebe i svoju savjset i da zaborave sve ublehe koje su im prosipane tokom kampanje.
lokalnih lopova, mrka kapa.
- coek
#719 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#720 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Znaci sa verbalnih majmunluka, provociranja i prekidanja suceljenja kandidata za nacelnika N. Sarajeva, sada su Koldzini simpatizeri i batinasi presli i na fizicke obracune sa neistomisljenicima.
Nacin ponasanja i agresivnosti simptiozera i glasaca nekog kandidata zapravo najvise govore o svjetonazorima i logici djelovanja tog kandidata.
Serca da su izbori vec u nedjelju, jer kako su krenuli ovi, za 10tak dana bi se moglo ocekivati i radikalnije nasilje i odnos premo drugim strankama i politickoj konkurenciji uopste.
Katastrofa.
Nacin ponasanja i agresivnosti simptiozera i glasaca nekog kandidata zapravo najvise govore o svjetonazorima i logici djelovanja tog kandidata.
Serca da su izbori vec u nedjelju, jer kako su krenuli ovi, za 10tak dana bi se moglo ocekivati i radikalnije nasilje i odnos premo drugim strankama i politickoj konkurenciji uopste.
Katastrofa.
Last edited by -LIBERO- on 04/10/2012 19:46, edited 1 time in total.
-
evo mene
#721 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!-LIBERO- wrote:Znaci sa verbalnih majmunluka, provociranja i prekidanja suceljenja kandidata za nacelnika N. Sarajeva, sada su Koldzini simpatizeri i batinasi presli i na fizicke obracune sa neistomisljenicima.
Nacin ponasanja i agresivnosti simpatiozera i glasaca nekog kandidata zapravo najvise govore i svjetonazorima i logikom djelovanja i tog kandidata.
Katastrofa.
-
forza milan
#722 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Jel vam ovo Fahro piše postove? Nestalo inspiracije, a?evo mene wrote:Braniti čovjeka koji je djaba otišao na hadždž (gost Ambasade Saudije), a trguje alkoholom (HEPOK), švalera se po Opštini (sekretarica Vildana), vara narod (kupuje penzionere za 50 KM) ima podršku od narkomana (Kumunistička partija NS) pa je li to normalno. Ako je ovo uredu (100% tačno) eto Vam onda Koldžo zanavijek. Ni Fahri, ni njegovi poltroni U Avazu i SBB-u nisu ništa bolji. Na kraju krajeva ima dragog Boga, kad-tad će se vratiti Koldži, kad-tad, na ovom ili onom svijetu!!!
-
GlamBlam
#723 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Da, istina, a najviše smo mogli vidjeti iz slučaja kada je "ugledni ugostitelj" Pirija, inače jako dobar drug Anera Šumana (kandidata SDP-a za načelnika Općine Novi grad) i Damira Hadžića Noleta (trenutno na funciji ministra sa titulom prvog reketa Kantona) prijetio poslanicima u skuštini Kantona odsjecanjem ruke.-LIBERO- wrote:Znaci sa verbalnih majmunluka, provociranja i prekidanja suceljenja kandidata za nacelnika N. Sarajeva, sada su Koldzini simpatizeri i batinasi presli i na fizicke obracune sa neistomisljenicima.
Katastrofa.
- poznanik
#724 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
SA 071 wrote:Ma to za penzionere je za pohvalu, samo sto je on to tempirao i iskoristio pred izbore. Mozda opet nekad podijeli, ko znaI SDP je povecao penzije odmah nakon izbora, pa zajebo vecinu penzionera jer su presli u kategoriju onih koji placaju lijekove, pa imaju vecu stetu nego korist.
![]()
Niti je SDP povećao penzije, niti Koldžo dijeli novac
Raspodjela budžeta je u nadležnosti općinskog vijeća, načelnik samo provodi odluke tog vijeća.
Osim toga, ne radi se o pomoći penzionerima Novog Sarajeva, već o grantu - bespovratnoj donaciji udruženju penzionera čije je sjedište u Novom Sarajevu, koji tu donaciju dijeli isključivo svojom članovima prema svojoj odluci. Koldžo, pak, taj grant smatra "investicijom", kao i mnoge druge grantove
- bogumila
#725 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
pa investira covjek, sad ce penzioneri imati 50km vise da potrose u amku