Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
klixo

#701 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

citroen xm wrote:Seat otpiši, njega više niko ne kupuje.
Škodu kupuju zato što je dosta jeftinija od VW-a, nešto kao status Dačije kod Renoa.
Audi je fol neki premijum i stvarno jeste ljepše upakovan VW pa eto. Mada najviše ga kupuju guzonje, direktori, političari......

E sad na stranu svi oni, dođosmo do VW-a kao jednog od subjekata tog koncerna.
Kao prvo Njemačka je ogromno tržište i tamo se prodaje logično dobro. Imaju odličan marketing. Odlično znaju da sakriju sve mane i prave se ludi. Imaju najuticajnije njemačke časopise i institucije koje stoje iza njih i guraju ih svom snagom, postoji zabluda da najduže drže cijenu.

A ajde napokon posle svih mojih molbi neka neko kaže šta je to toliko lošije kod konkurencije i zašto je VW kvalitetniji? Hoćemo li dočekati to ikada ili će se i dalje palamuditi o prodajnim rezultatima i držanju cijene.
:lol: :lol: :lol:

nema potrebe za daljom raspravom...
citroen xm

#702 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

emko1234 wrote: ti si stvarno dobro lud lik. mislim da je poslije ovoga napisanog jasno koliko ti zapravo ne volis cijeli koncern, koliko si subjektivan i koliko izbija neka mrznja iz tebe.

Baš mržnja? Do sad mi to niko nikada nije rekao, a upoznao sam masu ljudi i u dobrim sam odnosima sa velikim brojem ljudi. Čovječe zar niko ne smije izjaviti ništa protiv VAG koncerna, a da se ne stavi na crnu listu. Izjaviću i uvijek ću reći ono što jeste, a eto u posjedu sticajem raznih okolnosti imam 2 audija.

A ja od vas i dalje tražim odgovor.
ChipyChips wrote:
Lošija kvaliteta izrade 90% komponenti,losije performanse,lošije drze cijenu,losija antikorozivna zastita,relativno losiji rezultati na testovima sigurnosti,skuplji dijelovi a losija ''ponuda servisiranja'' odnosno slabije razvijena servisna mreza tako da sve to donosi losiju reputaciju...itd itd

Jel treba o ovome diskutovati? Konkretno??? Model konkurencije VS Golf?
Baš tako? hmmm nisam znao. Prosvjetli me učitelju. A meni kao ajmo reći normalnoj osobi nije jedna stvar jasna. Kako kod konkurencije sa 90% lošijih komponenti ne zakaže motor nakon u rekordnom roku, a savršenom VW-u zakaže. Kako mjenjač ne zakaže u rekordnom roku, a VW-u zakaže..... I to sve najvitalniji dijelovi? Da je VW nešto avangardan i izbacuje nešto što niko do sada nema, nešto specifično i napredno pa ajd da kažem može se desiti. Ali motor i mjenjač se proizvode preko 100 godina, a dodatci na motor u vidu turbine i kompresora se razvijaju uveliko već preko 30 godina. Eto baš onako to me znaima pa mi objasni.
klixo wrote: :lol: :lol: :lol:

nema potrebe za daljom raspravom...
Baš? :lol:
Last edited by citroen xm on 09/09/2012 20:12, edited 2 times in total.
dottore

#703 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

citroen xm wrote:
emko1234 wrote: ti si stvarno dobro lud lik. mislim da je poslije ovoga napisanog jasno koliko ti zapravo ne volis cijeli koncern, koliko si subjektivan i koliko izbija neka mrznja iz tebe.

Baš mržnja? Do sad mi to niko nikada nije rekao, a upoznao sam masu ljudi i u dobrim sam odnosima sa velikim brojem ljudi. Čovječe zar niko ne smije izjaviti ništa protiv VAG koncerna, a da se ne stavi na crnu listu. Izjaviću i uvijek ću reći ono što jeste, a eto u posjedu sticajem raznih okolnosti imam 2 audija.

A ja od vas i dalje tražim odgovor.
Ma ionako ce PSA, Renault, Fiat, za 10 godina polahko da zatvore skoro sve fabrike...
ChipyChips

#704 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

citroen xm wrote:
ChipyChips wrote:
Lošija kvaliteta izrade 90% komponenti,losije performanse,lošije drze cijenu,losija antikorozivna zastita,relativno losiji rezultati na testovima sigurnosti,skuplji dijelovi a losija ''ponuda servisiranja'' odnosno slabije razvijena servisna mreza tako da sve to donosi losiju reputaciju...itd itd

Baš tako? hmmm nisam znao. Prosvjetli me učitelju. A meni kao ajmo reći normalnoj osobi nije jedna stvar jasna. Kako kod konkurencije sa 90% lošijih komponenti ne zakaže motor nakon u rekordnom roku, a savršenom VW-u zakaže. Kako mjenjač ne zakaže u rekordnom roku, a VW-u zakaže..... I to sve najvitalniji dijelovi? Da je VW nešto avangardan i izbacuje nešto što niko do sada nema, nešto specifično i napredno pa ajd da kažem može se desiti. Ali motor i mjenjač se proizvode preko 100 godina, a dodatci na motor u vidu turbine i kompresora se razvijaju uveliko već preko 30 godina. Eto baš onako to me znaima pa mi objasni.
Nakon ove izjave mozes biti sve,ali normalan nikako :shock:
Ti si lave lud.Nista drugo nego bas blentav...

Pitas i trazis zasto je Golf bolji od konkurencije,i ja ti nabrojim,i onda TI budes taj koji skrece sa teme i izbjegava odgovore...Zaista s tobom nema potrebe raspravljati,definitivno vidim da si komad blentovine... :run:
citroen xm

#705 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

dottore wrote: Ma ionako ce PSA, Renault, Fiat, za 10 godina polahko da zatvore skoro sve fabrike...
Moguće, veoma moguće. Ali će se posle toga dugi niz godina spominjati kako su bili neko i nešto u auto industriji. A tada postojeći VW neće znati po čemu da spominju sem možda ako se bude bližio izlazak Golfa 17 ili ako i dalje ne budu znali napraviti mehanički sklop koji će raditi kako treba duže od 100000 km.
klixo

#706 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Nek sebi kupuje ko sta hoce. O ukusima se ne raspravlja.Al zna se sto svi (ne bas svi ,al vecina :mrgreen: ) uzimaju BMW, AUDI , MERC pa i VW pored citroena ,dacia ,renola , pezoa i sl. :arrow: Image Pored toga vecina misli da su kvalitetniji i bolji od navedenih...
Industrialyzer

#707 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Eno sad, jos se pocese kupci Mercedesa i VW-a izjednacavati :lol:
citroen xm

#708 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ChipyChips wrote:
citroen xm wrote:
ChipyChips wrote:

Nakon ove izjave mozes biti sve,ali normalan nikako :shock:
Ti si lave lud.Nista drugo nego bas blentav...

Pitas i trazis zasto je Golf bolji od konkurencije,i ja ti nabrojim,i onda TI budes taj koji skrece sa teme i izbjegava odgovore...Zaista s tobom nema potrebe raspravljati,definitivno vidim da si komad blentovine... :run:
Rekoh normalne osobe(prosječne) da se ovde ne bi hvalio kao mnogi "stručnjaci", a imam mnogo više razloga za hvaljenje od njih.

Nisam uopšte skrenuo sa teme, samo te pitam da mi objasniš kako to da je taj vaš BOLJI u stvarnosti mnogo GORI. Eto ako to uspiješ objasniti mislim da će ti svi ovde skinuti kapu i pokloniti se. Mislim da bi od takvog objašnjenja i Tesla digao ruke.
Last edited by citroen xm on 09/09/2012 20:21, edited 1 time in total.
citroen xm

#709 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

klixo wrote:Nek sebi kupuje ko sta hoce. O ukusima se ne raspravlja.Al zna se sto svi (ne bas svi ,al vecina :mrgreen: ) uzimaju BMW, AUDI , MERC pa i VW pored citroena ,dacia ,renola , pezoa i sl. :arrow: Image Pored toga vecina misli da su kvalitetniji i bolji od navedenih...
Hahahaha opa sad brkamo i Mercedes i BMW kako bi se uspjeli izvući. Za BMW se zna šta je oduvijek bio, kao i za Mercedes, a ko šta voli uopšte nije bitno.

Kupi šta voliš i hoćeš i neću A reći, ali nemoj zato što si kupio da hvališ na sva zvona pogotovo ako nemaš osnova.
klixo

#710 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Industrialyzer wrote:Eno sad, jos se pocese kupci Mercedesa i VW-a izjednacavati :lol:
Sa mecom sto se mene tice ne mozes ni BMW ,a niti AUDI izjednjacavati. Znas onu Mercedes je auto ostalo su prevozna sredstva.Šta hoš' VW ima nekolicinu primamljivih automobila koji se mogu strpati u vrh svoje klase , GeTeI , passat CC, VW CC , scirroco , Touraeg ... Sigurno ce se dosta raje za njima okrenuti :mrgreen:
Industrialyzer

#711 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

klixo wrote:
Industrialyzer wrote:Eno sad, jos se pocese kupci Mercedesa i VW-a izjednacavati :lol:
Sa mecom sto se mene tice ne mozes ni BMW ,a niti AUDI izjednjacavati. Znas onu Mercedes je auto ostalo su prevozna sredstva.Šta hoš' VW ima nekolicinu primamljivih automobila koji se mogu strpati u vrh svoje klase , GeTeI , passat CC, VW CC , scirroco , Touraeg ... Sigurno ce se dosta raje za njima okrenuti :mrgreen:

CC je u vrhu koje klase ? 4-door coupe ? Tesko tesko :mrgreen:

Respect za Sirroco definitivno, prelijepo auto isto kao CC 8-)

GTI mk1 je revolucija svog vremena tako da je ta oznaka postala kult u svijetu automobilizma i za to respect ali moras priznati da su stigli ozbiljni konkurenti koji ubijaju Golfa na mnogim poljima.

Touareg ima prejaku konkurenciju da bi se isticao po bilo cemu.

Slazem se za to Mercedes, jednostavno je i za mene to vrh i rekao sam ako ikad budem kupovao auto od nekih 70k nece biti razmisljanja koje ce biti 8-)
klixo

#712 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Industrialyzer wrote:
klixo wrote:

CC je u vrhu koje klase ? 4-door coupe ? Tesko tesko :mrgreen:

Respect za Sirroco definitivno, prelijepo auto isto kao CC 8-)

GTI mk1 je revolucija svog vremena tako da je ta oznaka postala kult u svijetu automobilizma i za to respect ali moras priznati da su stigli ozbiljni konkurenti koji ubijaju Golfa na mnogim poljima.

Touareg ima prejaku konkurenciju da bi se isticao po bilo cemu.

Slazem se za to Mercedes, jednostavno je i za mene to vrh i rekao sam ako ikad budem kupovao auto od nekih 70k nece biti razmisljanja koje ce biti 8-)
CC sa BMW 3 ide iako ovaj nije coupe ,ali oni zajedno su na "stazi".
Industrialyzer

#713 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

CC je za one koji nemaju para za CLS , A7 ili GranCoupe. To nije nista lose ali jednostavno su prejaki igraci u toj klasi da bi se CC isticao
BISCANIN2

#714 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

Reno kangoo je razbijač vw mitova , pored toga što je po voznim karterisitikama za fabie ,kedije ,pola, svemirska letjelica uz to manje troši a troškovi održavanja su isti.
Sve ide na kraticu broj tako da nema prolazta vw mitovima .U sferi lakih radnih vozila gdje je vw čuven u evropi podaci o potrošnji servisiranju i broju predejnih kilometara su daleko na strani kangoo.Ali vw veze i marketing su čudo ,opet u novoj zamjeni vozila za nova 70 % vozila su vozila vw koncerna.
Stavljati audija u istu ravan sa bimerom i mečkom :run:
Industrialyzer

#715 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

BISCANIN2 wrote:Reno kangoo je razbijač vw mitova , pored toga što je po voznim karterisitikama za fabie ,kedije ,pola, svemirska letjelica uz to manje troši a troškovi održavanja su isti.
Sve ide na kraticu broj tako da nema prolazta vw mitovima .U sferi lakih radnih vozila gdje je vw čuven u evropi podaci o potrošnji servisiranju i broju predejnih kilometara su daleko na strani kangoo.Ali vw veze i marketing su čudo ,opet u novoj zamjeni vozila za nova 70 % vozila su vozila vw koncerna.
Stavljati audija u istu ravan sa bimerom i mečkom :run:

Image

Morao sam :mrgreen:
drndalo

#716 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

ChipyChips wrote:Lošija kvaliteta izrade 90% komponenti,losije performanse,lošije drze cijenu,losija antikorozivna zastita,relativno losiji rezultati na testovima sigurnosti,skuplji dijelovi a losija ''ponuda servisiranja'' odnosno slabije razvijena servisna mreza tako da sve to donosi losiju reputaciju...itd itd

Dragi Chipsi, hajd provjeri neke stvari, a ne samo stereotipe da pises...

Koji je proizvodjac prvi imao cijelu gamu proizvoda sa 5 zvjazdica na Euro NCAP-u? Da ti pomognem, rimuje se sa "na mom veno"...

Za Clio sam kod Halilovica original aluminijski nosac motora (uzduzni, kod mjenjaca), sa sve ugradnjom, porezima i tako to platio 68.84 KM... Koliko tako nesto kosta kod Golfa 2 sa avlijanerskm rukama, i avlijaskim dijelom ?

To ne znaci da im je sve tako jeftino od dijelova, ali ni kod VW-a nije sve jeftino i dostupno... Da, imaju najvecu mrezu u BiH, ASA radi ponesto i dobro...
citroen xm

#717 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Joj pa ja u moru gluposti nisam ni zapazio ovo za sigurnost i cijene dijelova.
Momak izađi iz svijeta kineskih i turskih dijelova pa pokušaj naći cijene originalnih dijelova za VW mislim da će ti se zanesvjestiti.

Evo sve fino rečeno, VAG najskuplji u klasi.

dottore

#718 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

citroen xm wrote:Joj pa ja u moru gluposti nisam ni zapazio ovo za sigurnost i cijene dijelova.
Momak izađi iz svijeta kineskih i turskih dijelova pa pokušaj naći cijene originalnih dijelova za VW mislim da će ti se zanesvjestiti.
Ako ti nesto u motoru crkne, najebo si ga sta god da vozas...

Potrošni materijal, tipa kvacila, kocnica, ZMS i slicno ista je cijena.
Ako se predje na dijelove koji se moraju kupovati u ovlastenom, skuplji je VAG.

Da ti odgovorim na ono pitanje sta fali Francuzu.
1. Da bi Francuz bio jeftiniji, mora se malo ustediti na kvaliteti, a i na individualnosti auta. Pod ovim mislim da ako uzmes na Pug 308 onu naj opremu, moras dobiti i stakleni krov (sto se meni npr. ne svidja). Kada imas manje izbora i individualnosti auta, proizvodjacu je jeftinije da ga napravi. Slicna stvar je i sa Leonom.
2. Francuzi pocesto znaju da donesu neku novu tehnologiju u auto, koja kao i svaka nova tehnologija moze da ima gresaka. VAG uglavnom usavrsava postojece, i time umanjuje kvarove na takvim dijelovima.
3. Nov Francuz nije ni bolji ni gori od VAG ekvivalenta, odrzavanje OK, normalnom vozacu dosta. Glavni fazon u glavi prosjecnog Bosanca je da kupi extra polovno auto. Tu dolazi ono sa pocetka, da je Francuz ustedio na kvaliteti, sto se ne osjeti na pocetku, ali nakon 10 godina koristenja DA. I onda kupi ujebanog Francuza i jebe mater kompletnoj francuskoj, i njihovom inženjeringu. Da naš narod ima naviku i mogućnost kupovine NOVOG auta, kupovali bi i Francuze.
4.O gubitku cijene najvise doprinose šverceri koji prodaju svako auto sa maxi full opremom, kao i cijene novih baznih modela.
citroen xm

#719 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Na francuzu manji izbor individualnosti nego na VW-u? :shock: Svašta. A baš me zanima kako je jeftinije napraviti auto koje na karoseriji ima mogućnost ugradnje panorama krova od onoga koji je uopšte nema. I nije tačno da mora panorama, ona je doplata i u ekskluziv paketu na recimo C4.

Za usavršavanje tehnologije možda si u pravu, ali da je francuzi nisu donijeli njemci ne bi imali šta ni da usavrše tako da ja opet više gotivim ove što donose od ovih što kradu pa je reklamiraju kao nešto novo i svoje.

Posle 10 godina jednako održavan francuz se neće kvariti više nego jednako održavan VW. Ali ne znam stvarno kako će uopšte noviji VW dogurati 10 godina kada ima motori i mjenjači riknu posle čak dvadesetak hiljada kilometara i to ne radi se o izuzecima već standardnoj boljki.
emko1234

#720 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

mislim da je ova rasprava bespredmetna postala.
covjek koji se najvise trsi da nesto objasni ujedno pise i najvece gluposti.
mislim cijeli svijet kaze da je audi premium, da postoji razlog sto vw ko polovan drzi cijenu al svugdje, da su ima auta jako jako dobra. i onda dodje citroen i izjednacava mi skodu i daciu :-) :-) .
sve mogu shvatit al kad se bosnjo ufati neceg ko pijan plota, to mi bas ne ide od ruke.

i sta fali cc-u? auto za one koji nemaju para za a7, GC il cls? a sta je onda aston martin rapid i porche panamera? dakle a7, GC i CLS su auta za one koji nemaju para za rapida il panameru?
glupo razmisljanje al skroz, onda je lada niva za one sto nemaju para za G klasu jel? il je q3 za one sto nemaju pare za q7? :lol: :lol:
Industrialyzer

#721 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:mislim da je ova rasprava bespredmetna postala.
covjek koji se najvise trsi da nesto objasni ujedno pise i najvece gluposti.
mislim cijeli svijet kaze da je audi premium, da postoji razlog sto vw ko polovan drzi cijenu al svugdje, da su ima auta jako jako dobra. i onda dodje citroen i izjednacava mi skodu i daciu :-) :-) .
sve mogu shvatit al kad se bosnjo ufati neceg ko pijan plota, to mi bas ne ide od ruke.

i sta fali cc-u? auto za one koji nemaju para za a7, GC il cls? a sta je onda aston martin rapid i porche panamera? dakle a7, GC i CLS su auta za one koji nemaju para za rapida il panameru?
glupo razmisljanje al skroz, onda je lada niva za one sto nemaju para za G klasu jel? il je q3 za one sto nemaju pare za q7? :lol: :lol:

Ne fali nista CC-u ali ga NE MOZES porediti sa CLS-om :!:

I otprilike je tako, Niva je za one koji nemaju para za G klasu. Dakle ako hoces ultimativno terensko vozilo od dubine dzepa zavisi kojeg ces od njih uzeti.

Emko ba, pomiri se s tim da nisi najpametniji, da ne vozis najbolje auto, i da Golf trenutno ima konkurenciju koja ga je stigla po svim kriterijima ;-)
vukojebina

#722 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

po istom sablonu, nista ne fali konkurenciji, ali je NE MOZES poredit sa golfom... :D :D :D :D
citroen xm

#723 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Standardna taktika Emke i sličnih njemu. Otegni, zavuci, napiši i ništa ne reci.
Prvo nisam rekao da su Dačija i Škoda isto već da je Škoda za VW isto što i Dačija za Reno, a ako uzmemo da je VW mnogo ranije totalno preuzeo Škodu nego Reno Dačiju, doćićemo do zaključka što su Škode trenutno bolje od Dačije. A bolje su drastično samo zato što u nekim klasama Dačija nema predstavnika. No to nije bitno.

Bitno je to da ti u kući kao i ja imaš papir i olovku. Fino ih upotrijebi pa ćeš vidjeti ko šta i koliko gubi. Vidjećeš da ni tu nisi u pravu.
Industrialyzer

#724 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

vukojebina wrote:po istom sablonu, nista ne fali konkurenciji, ali je NE MOZES poredit sa golfom... :D :D :D :D

Ako mi navedes samo jedan parametar po kojem CC-a mozes porediti sa CLS-om ja povlacim rijec.
klixo

#725 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Industrialyzer wrote:
vukojebina wrote:po istom sablonu, nista ne fali konkurenciji, ali je NE MOZES poredit sa golfom... :D :D :D :D

Ako mi navedes samo jedan parametar po kojem CC-a mozes porediti sa CLS-om ja povlacim rijec.
Gledajuci stari CLS i passat CC meni je mnogo ljepsi CC. Ne znam zbog cega mi je stari CLS postao tako ruzan ,ali kad vidim onaj novi skoci mi pritisak.
Post Reply