Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#701 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Cini mi se da ce radovi na tribini potrajati jos 10-ak dana najmanje.
golfiista

#702 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

Image

Krenula juzna!!!
Last edited by golfiista on 09/03/2017 18:22, edited 1 time in total.
vryzas

#703 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

golfiista wrote:Image

Krenula juzna!!!

Uskoro 8)
insaneinthebrain

#704 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

odnesoše i jug :run: 8-)
avetinja

#705 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by avetinja »

Koliko će mi biti drago toliko će mi biti žao juga. Ima ono nešto ta tribina.
vryzas

#706 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Image

Image

Image

Image

Image

:nargila:

Sa sport1 foruma. 8)
wewa

#707 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by wewa »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jug! da mi je ko pricao da cemo docekati...
vryzas

#708 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Ova tema je otvorena prije pet godina. :roll: Ni u najludjim snovima nisam sanjao da cemo imati zavrsen istok (mozda i jug) do 2018 god.

:sretan: :sretan: :sretan: :nargila: :nargila: :nargila: :nargila:

Uaaaaaa streberi :oops:

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
MOSALJOZE

#709 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

vryzas wrote:Kruze razne informacije, sto od ljudi iz saveza, sto "po mahali", da od naredne godine vecina stadiona u BiH nece ispunjavati uslove za odigravanje evropskih utakmica. Interesuje me zna li neko podatak koliko bi okvirno trebalo para i vremena, te koje radove treba zavrsiti da odradimo rekonstrukciju Grbavice, bar onaj minimum koji ce zadovoljavati UEFA-ine propise?
Vjerujem da ovo interesuje svakog navijaca FKŽ, a uprava kluba informacije i planove krije ko zmija noge :-)

Ovo je zadnje sto je izaslo u javnost, a proslo je skoro pola godine od ove informacije :-?

Ovo se moze prebaciti negdje ako neko smatra da nema potrebe za novom temom :!:

http://sportsport.ba/tekst/pocinje-reko ... vica/74240
:zoka:

:mrgreen:

:pliska: :violina:
MOSALJOZE

#710 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

vryzas wrote:Kako vrijeme prolazi sve sam veci pesimista po ovom pitanju...ocekuje se da FKŽ finansijski ucestvuje u ovom projektu koliko sam skontao. FKŽ tih famoznih 10-15-20% od 15 mil.KM nema, a tesko da ce imati na racunu i u narednih par godina :(
:zjev:
:kiss:

:strik: :unesvijest: :violina:
vryzas

#711 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

:gunjastajl:
MOSALJOZE

#712 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

vryzas wrote:Nasli smo mi investitora 8) ...F/NSBiH i FIFA&UEFA :D
8)
MOSALJOZE

#713 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

Za ubuduće da raja ne vjeruje vijestima iz brijačnice. :mrgreen:
vryzas

#714 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

MOSALJOZE wrote:
vryzas wrote:Kako vrijeme prolazi sve sam veci pesimista po ovom pitanju...ocekuje se da FKŽ finansijski ucestvuje u ovom projektu koliko sam skontao. FKŽ tih famoznih 10-15-20% od 15 mil.KM nema, a tesko da ce imati na racunu i u narednih par godina :(
:zjev:
:kiss:

:strik: :unesvijest: :violina:
Dobro je ba, :oops: bilo je i gorih od mene. :D
vryzas

#715 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

MOSALJOZE wrote:Za ubuduće da raja ne vjeruje vijestima iz brijačnice. :mrgreen:
Brico taj dan bio :gunjastajl:
wewa

#716 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by wewa »

a nista, nek nam grk prorice gradjevinsku, a plavih11 sportsku buducnost i na konju smo! :D
Charuga
Globalni moderator

#718 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

wewa wrote:a nista, nek nam grk prorice gradjevinsku, a plavih11 sportsku buducnost i na konju smo! :D
:lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#719 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

wewa wrote:a nista, nek nam grk prorice gradjevinsku, a plavih11 sportsku buducnost i na konju smo! :D
:pisnuo:

:thumbup:
golfiista

#721 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

Ovaj put sa pravom nijansom, nadam se :D
shake69

#722 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

golfiista wrote:
Turci nam ukradose par dana, moglo je to i prije biti gotovo. :sad: Niko ne spominje da li ce se pod Istokom sada raditi mokri cvorovi ili ce se upotrebna dozvola traziti i bez njih?
golfiista

#723 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by golfiista »

shake69 wrote:
golfiista wrote:
Turci nam ukradose par dana, moglo je to i prije biti gotovo. :sad: Niko ne spominje da li ce se pod Istokom sada raditi mokri cvorovi ili ce se upotrebna dozvola traziti i bez njih?
Zavisi kakva je građevinska data i šta je sve u projektu, ako je samo tribina, sjedeća mjesta i pristup, može se upotrebljavati, ako su projektom obuhvaćeni i mokri čvorovi, prostor za najavljeni porodični kutak i sl. u tom slučaju upotrebna se ne može izdati. Vjerujem da je izdata fazna građevinska i da će biti teh prijem te faze, a bilo bi lijepo da neko ko ima uvid u projektu dokumentaciju napiše faze i rokove.
turbofolk

#724 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by turbofolk »

golfiista wrote: Zavisi kakva je građevinska data i šta je sve u projektu, ako je samo tribina, sjedeća mjesta i pristup, može se upotrebljavati, ako su projektom obuhvaćeni i mokri čvorovi, prostor za najavljeni porodični kutak i sl. u tom slučaju upotrebna se ne može izdati. Vjerujem da je izdata fazna građevinska i da će biti teh prijem te faze, a bilo bi lijepo da neko ko ima uvid u projektu dokumentaciju napiše faze i rokove.
Čovjek koji zna šta priča :thumbup:

Imam pitanje za ove upućenije: Ostaje li sjeverna tribina u sadašnjem obliku, za konačan izgled stadiona ili se i ona gradi nanovo. Pitam zato što u ovoj situaciji postoje dva ulaza (prodora) na tribinu jedan do drugog na kontaktu sjevera i istoka. Vidljivo je na većini slika koje postavljate. Pomalo neobično, a i estetski nakako neadekvatno. Nadam se da će se u ovom slučaju postojeći ulaz na sjeveru zatvoriti, odnosno popuniti ovim stepenastim elementaima koji formiraju tribinu. Ili je možda planirana neka ograda koja ne dozvoljava prelazak sa starih tribina na novi istok i obratno, ali ne bi imalo smisla. Koja bi bila visina te ograde i bi li ona smetala pogledu na teren.
DonaldDuck

#725 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Možda djeluju da su jedan pored drugog ali na Istočnoj tribii (ako je vjerovati onim slikama za konačni izgled tribine) će biti samo dva ulaza sa vanjske strane odnosno sa platoa ispred istoka i oni će se nalaziti skoro na centralnom dijelu istočne tribine kroz koje će se ulaziti u "kompleks istočne tribine" i prolaziti do onih nekoliko izlaza na tribinu. Ne vidim nikakvu potrebu da se zatvra taj ulaz niti kakvu bi on ulogu imao u svemu tome tj. u eventualnim prelascima sa tribine na tribinu jer sa njim i bez njega će to opet biti moguće. Vjerujem da će ostati ona ograda na sjevernoj tribini koja će dijeliti istočnu tribinu od sjeverne i da zaštitari neće dozvoljavati prelazak sa jedne na drugu a u derbijima policija. Svakako će morati razmišljati o onim kavezima za gostujuće navijaće u evropskim tekmama tako da je moguće da će on dijeliti istočnu tribinu od sjeverne i prelezak će biti znatno otežan ako ne i skroz onemogućen.

Sjeverna tribina će vjerujem ostati kakva jeste jer će svakako vremenom postati gostujuća i samim tim manje bitna. Što se ograde tiče sumnjam da će je postavljati jer se od nje ne bi ništa vidilo, i ova trenutna iako je manja će smetati, oni koji budu na sjeveru sjedili pored nje neće ništa moći vidjeti.
Post Reply