Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#69926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Srce mi je upravo puklo kad sam vidio dozvole RAK-a, mislio sam da će ipak ovi kanali preživjeti makar kod nas, ali eto izgleda da smo osuđeni na propast, jer ne žele izdvojiti određenu sumu novca za njih, a čudi me da m:tel može dati pare za te kanale, a oni samo gledaju kako da uštede.

I'm officially pissed.
afannedim

#69927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Telemach izgleda ide na to da samo svojih kanala ima a što manje da plačaju drugima
lion002

#69928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

Telemach wrote:
lion002 wrote:za Telemach: aplikacija UNIFON (opet) ne radi. Danas da obavim poziv trazi ponovnu registraciju, a ona ne prolazi. Svi uređaji obrisani na mom nalogu. Aplikacija ponovo instalirana,aktivacijski kod unešen i kod pokušaja registriranja/kreiranja naloga javlja grešku kod Vas na serveru. Jučer sve normalno radilo.
@lion002,
Kolege će Vas uskoro pozvati. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.

update: riješeno/registrovao UNIFON aplikaciju sa drugim tel. brojem. Sad je sve OK, pozdrav.
crnivrag

#69929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ostale članice United Grupe su imale petlju da objave mjesec dana prije ukidanja, da će doći do masovnog ukidanja kanala iz AMC grupacije, da korisnici mogu raskinuti ugovore na vrijeme zbog ove odluke.

Mislim da bi Telemach trebao nakon ukidanja također dati mogućnost da se raskinu ugovori bez penala zbog ovog nepromišljenog poteza čelnika United Grupe kojima su samo pare u glavi, i koji neće da izdvoje neku simboličnu sumu za kvalitetne kanale na mjesečnom nivou, već gledaju kako da samo što više para zgrnu.

Makar su se drugi operateri trgnuli i počeli sa odličnim poboljšanjem svojih usluga, tako da Telemach može očekivati veliki odliv korisnika, ne samo zbog ove odluke, već zbog toga što ista nije najavljena na vrijeme.
MTV

#69930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:Srce mi je upravo puklo kad sam vidio dozvole RAK-a, mislio sam da će ipak ovi kanali preživjeti makar kod nas, ali eto izgleda da smo osuđeni na propast, jer ne žele izdvojiti određenu sumu novca za njih, a čudi me da m:tel može dati pare za te kanale, a oni samo gledaju kako da uštede.

I'm officially pissed.
Od kada su dobili SK, 15 kuca je bila na Elti, 3 su bile na mtelu. Sada je situacija skoro obrnuta pogotovo kad je mtel razvukao optiku do samog korisnika.

Grupacija Telekoma Srbije je tu najludja. Evo par primjera.
mts i mtel provode optiku besplatno. LOL naplacuje ali samo ko hoce 1Gbps i to za 300 - 400 KM mjesecno.

HD kanali
Logosoft (46 ukupno, 20 u Osnovnoj ponudi), mtel (ukupno oko 25, 13 u osnovnoj ponudi), mts (20 samo u HD paketu i jos 5 u HBO paketu)

Mtel ima SK sto drugi nemaju, mts ima sve kanale Prve osim Prve Plus sto drugi nemaju, od septemra Logosoft prvi u BiH sa 4K UHD kanalima i sa najvise HD kanala (46) u grupaciji.

A UG je na prodaji izgleda odose nekom Cehu koji ima u svom vlasnistvu Telenor.
crnivrag

#69931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Od kada su dobili SK, 15 kuca je bila na Elti, 3 su bile na mtelu. Sada je situacija skoro obrnuta pogotovo kad je mtel razvukao optiku do samog korisnika.

Grupacija Telekoma Srbije je tu najludja. Evo par primjera.
mts i mtel provode optiku besplatno. LOL naplacuje ali samo ko hoce 1Gbps i to za 300 - 400 KM mjesecno.

HD kanali
Logosoft (46 ukupno, 20 u Osnovnoj ponudi), mtel (ukupno oko 25, 13 u osnovnoj ponudi), mts (20 samo u HD paketu i jos 5 u HBO paketu)

Mtel ima SK sto drugi nemaju, mts ima sve kanale Prve osim Prve Plus sto drugi nemaju, od septemra Logosoft prvi u BiH sa 4K UHD kanalima i sa najvise HD kanala (46) u grupaciji.

A UG je na prodaji izgleda odose nekom Cehu koji ima u svom vlasnistvu Telenor.
Svaka ti je na mjestu, ostali operateri rade na tome da zadrže kvalitetu usluga i poboljšaju je, a mi kako je došla nova uprava propadamo sve više i više.

Opet kažem sreća moja pa živim na Dobrinji gdje imam pristup uslugama ostala 3 operatera koji su podigli svoje usluge na najveći nivo, i nude vrtoglave brzine interneta za malu cijenu.

A Telemach neka ide česima, i neka potone zajedno s njima, kad ih se i KKR odrekao, a imali su od njih ogromnu finansijsku podršku, koju nisu znali iskoristiti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#69932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Ja samo cekam decembar, bye bye telemach. Koliko vidim, dosta raje je nezadovoljno onim što telemach radi u zadnje vrijeme.
Telemach

#69933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan wrote:Ja samo cekam decembar, bye bye telemach. Koliko vidim, dosta raje je nezadovoljno onim što telemach radi u zadnje vrijeme.
@konektovan,
Sigurni smo da možemo opravdati Vaeš povjerenje. Ukoliko postoji neka vrsta nezadovoljstva, s primjedbom i korisničkim podacima nam se možete obratiti u pp.
Haris033

#69934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

crnivrag wrote:Izgleda da ipak za 10 dana ostajemo bez kanala iz AMC grupacije (AMC, Minimax, CBS Reality, Jim Jam, Sundance, Extreme sports i Outdoor Channel HD) sudeći po novim dozvolama za emitiranje koje je objavio RAK.
Neću moći spavati bez tih kanala (za neke nisam znao da ih imam) :-D

Dajte nam AS u HD-u! :izet:
crnivrag

#69935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Haris033 wrote:
Neću moći spavati bez tih kanala (za neke nisam znao da ih imam) :-D

Dajte nam AS u HD-u! :izet:
Nije više stvar ni u kanalima, koliko u tome što postoji fikcionalna United Grupa, a ustvari SBB diriguje svim kompanijama navedene grupe, i šta oni odrede, tome se ostale kompanije moraju povinovati, jer je SBB diktator, a Telemach BiH je samo jedan od podanika i robova odluka SBB-a.
Rugafet

#69936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pusti to meni ne trebaju ja ih ne gledam i sl. i onda u istom postu trazis arene. Neka gleda ko sta voli, ja sam od ovih najvise gledao CBS Reality, i bas mi je zao sto ga ukidaju. Pomalo im je bezveze ova praksa sa ukidanjem zbog neke sice tamo (ne mislim samo na tm) a u zadnje vrijeme je sve vise izrazena.
Benq

#69937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ja ne gledam ni Arene ni SK :mrgreen:

Sto kaze Rugafet, najvise mi je zao CBS-a, ovo ostalo manje-vise..
MTV

#69938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Arene su tu u HD samo ih treba platiti.

Ovih kanala nece vise biti tu ni da ih platis dodatno.

To je velika razlika.
crnivrag

#69939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Koliko para su dali za SFF, Džeku i Musu, mogli su s tim parama potpisati ugovor sa AMC grupacijom na 20 godina.
Rugafet

#69940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Sto jes' jes'
l33t

#69941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

ma ko šiša kanale, daj net još jeftiniji da rokamo 120mbps :D :thumbup:
dembele

#69942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Vito sa SF isto veli da lete svi AMC kanali na nivou grupacije.
Sad će vjerovatno dodati kao kompenzaciju Cinestar Comedy, a i ona praznina od 116 do 120 možda će se popuniti sa pink kanalima.
Jah, i ovo ukidanje HD paketa, odnosno 5 kanala će se predstaviti kao unapređenje ponude.
Telemach

#69943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Sarajevo1970 wrote:@Telemach

Svaka cast za customer service! Bio jucer sa starom majkom dole da ona obnovi ugovor
zbog one pink kakale (najvise zbog Pink Western) a momak za salterom u BBi rece da bi
joj bilo steta da obnovi, jer ona ima ugovor jos po staroj cijeni pa bi placala znaci vise
ako bi obnovila ugovor. Poslao je kuci i rakao da se nesikira. Dosla ona kuci kad joj neko
iz mase odklucao Pinkove kanale i moze opet uzivati u starim kaubojskim filmova. :thumbup:
@Sarajevo1970,
Obnovom Ugovora se ne gube postojeći benefiti. Možete nam dostaviti korisničke podatke kako bismo provjeriti jer je moguće da je korisnicu slijedovao Pink paket.
crnivrag

#69944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Pretpostavljam da me sad mrzite iz dubine duše?
MTV

#69945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

dembele wrote:Vito sa SF isto veli da lete svi AMC kanali na nivou grupacije.
Sad će vjerovatno dodati kao kompenzaciju Cinestar Comedy, a i ona praznina od 116 do 120 možda će se popuniti sa pink kanalima.
Jah, i ovo ukidanje HD paketa, odnosno 5 kanala će se predstaviti kao unapređenje ponude.
I Vito i renne to kazu.

Cinestar Family & Comedy (a naziv kanala ide obrnuto) su registrovali u RAK-u kao i komplet pink paket (dobro nije bas komplet fali nekoliko erotskih).
Telemach

#69946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Pretpostavljam da me sad mrzite iz dubine duše?
:dajba: crnivrag
Daleko bilo, jasno Vam je da uživate maksimalan respect s naše strane ;)
Last edited by Telemach on 17/08/2018 15:44, edited 1 time in total.
Benq

#69947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ne prizivaj ostale Pink kanale zivota ti :D

Svi kanali iz HD paketa su vec ranije razvrstani po paketima, osim onih 5 (H2, Hustler, iConcerts, QYOU..) tako da to ne moze predstavljati neko unapredjenje.

Sto se tice neta, SBB Trio paketi su malo bolji od nasih paketa a ista nam je cijena. Kod njih, sto se downloada tice, u Trio Silver imaju 60Mb, Trio Gold 100Mb (to je nas Trio Grande Family), Trio Gold Extra 150Mb i Trio Premium 200Mb.
dembele

#69948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

MTV wrote:
I Vito i renne to kazu.

Cinestar Family & Comedy (a naziv kanala ide obrnuto) su registrovali u RAK-u kao i komplet pink paket (dobro nije bas komplet fali nekoliko erotskih).
Red je bio ako ništa drugo da se oglase i iz Telemacha i Total BiH, ali ništa...obavijest vjerovatno slijedi 29. augusta-dan poslije
dembele

#69949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Benq wrote:
Ne prizivaj ostale Pink kanale zivota ti :D

Svi kanali iz HD paketa su vec ranije razvrstani po paketima, osim onih 5 (H2, Hustler, iConcerts, QYOU..) tako da to ne moze predstavljati neko unapredjenje.

Sto se tice neta, SBB Trio paketi su malo bolji od nasih paketa a ista nam je cijena. Kod njih, sto se downloada tice, u Trio Silver imaju 60Mb, Trio Gold 100Mb (to je nas Trio Grande Family), Trio Gold Extra 150Mb i Trio Premium 200Mb.
Vidjećeš @benq...ja sam se odmah zapitao zašto su prvi pink filmski kanal stavili na 116 a onda od 120 pa nadalje svi ostali u nizu, dok je 117,118,119 prazno :D
Benq

#69950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dembele wrote: Vidjećeš @benq...ja sam se odmah zapitao zašto su prvi pink filmski kanal stavili na 116 a onda od 120 pa nadalje svi ostali u nizu, dok je 117,118,119 prazno :D
Da, to bi bio logican slijed..

Nego... dobro bi bilo da ubace SCIFI HD, moji to cesto gledaju.
Locked