Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Šunj

#69901 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

Kako misle zaposjest granicu? Ono, mi smo novi, slijedi smjena, hajte vi iz GPBiH kući, ovo je sad naše?!? Jedan milorad će pokrenuti lavinu i srušiti državne stubove, i to ne bilo kakve, već države BiH, koju su njegovi prethodnici pokušali srušiti, pa su naebali, pa im je cijelo rukovodstvo po zatvorima, pa su morali potpisati kontinuitet nezavisnosti, suverenosti i nepovredljivosti granice države Bosne i Hercegovine. I sad će milorad opet?!?

:pisnuo:[/quote]
Image[/quote]
Najgore sto za ovakve stvari ne postoji ni sankcija ni zakon, stoga može da radi ovakve stvari!?[/quote]

A djeca zrtva necije politicke igre, osramocena.
http://saff.ba/nastavak-skandala-u-beog ... ijom-rs-a/
Nastavak skandala u Beogradu: Mnogi neće da igraju sa selekcijom "RS-a"
U Beogradu je u toku Svjetsko prvenstvo u nogometu za srednjoškolce, na kojem učestvuje 1.000 učenika iz 26 zemalja, a organizator Srbija uspjela je na takmičenje “prošvercovati” i selekciju manjeg bh. entiteta, koja treba da nastupi kao samostalna reprezentacija na ovom turniru.

Skandalozna odluka organizatora, svakako, izazvala je svojevrstan skandal u regionu, ali i naišla na pobunu i samih zemalja učesnica.

Turska, Finska i Austrija nisu prihvatile da igraju sa bh. entitetom te je tako već od jednog potencijalno lijepog takmičenja napravljen cirkus, skandal i politička igra…

Uglavnom, perfidna od strane pojedinaca iz Srbije i RS-a, u prvom redu Željka Tanaskovića, bivšeg odbojkaškog reprezentativca Srbije i sadašnjeg predsjednik Saveza za školski sport ove zemlje, koji se na sav glas hvalio preko srbijanskih medija, da je on, preko svojih veza, završio nastup RS-a na ovom takmičenju.

(Radiosarajevo.ba)
seln

#69902 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Firaun opet prosipa sanerske fore za plebejce:

Reditelj Emir Kusturica prokomentarisao je za Sputnik imenovanje predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Јovanovića za savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.
Kusturica, koji je odnedavno i zvanično savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kaže da je Čedomir Јovanović "jedan zanimljiv tip".

"On je služio političarima u svakoj vlasti da narodu pokažu kako ima jedan gori od njih i šta ih čeka ako on dođe na vlast. I on to i danas radi vrlo uspješno. Mislim da će on obaviti i ovaj sad posao, da njegova pojava već upozorava narod da ako slučajno ne budu slušali ove koji su na vlasti, da bi on mogao da dođe i onda bi nastala pometnja", izjavio je reditelj.

Na pitanje Sputnika kako mu se sviđa odnedavno i zvanična funkcija Dodikovog savjetnika, Kusturica kratko i šaljivo odgovara: "A šta ja njega onako pametnog mogu da savjetujem?!"
General War

#69903 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Šunj wrote:Kako misle zaposjest granicu? Ono, mi smo novi, slijedi smjena, hajte vi iz GPBiH kući, ovo je sad naše?!? Jedan milorad će pokrenuti lavinu i srušiti državne stubove, i to ne bilo kakve, već države BiH, koju su njegovi prethodnici pokušali srušiti, pa su naebali, pa im je cijelo rukovodstvo po zatvorima, pa su morali potpisati kontinuitet nezavisnosti, suverenosti i nepovredljivosti granice države Bosne i Hercegovine. I sad će milorad opet?!?
Ne znam je si li mlad tolko, ali meni je dejavu iz 1991, ista retorika, isti potezi i ocekuju istu reakciju...sta mislis, Huso iz tuzle radi na GP Zvornik ili Bijeljina?
archi_a

#69904 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Druže, jesi li ozbiljan? Ne znam jesam li te dobro razumio, misliš da granicu obezbjeđuju lica, prema mjestu boravka, odnosno entiteta kojem pripadaju?
A da je retorika loša, istina, odavno.

Image

Image

I ne samo da Huso radi na GP Zvornik.....No je Huso, u ovom slučaju Mirel Imamović, komandir Jedinice Granične policije Zvornik.
Jedinica Granične policije Zvornik pokriva državnu granicu BiH sa Republikom Srbijom koja je ustvari paralela sa tri administrativne opštine – Zvornik, Bratunac i Srebrenica. Radi se o nekih oko 160 kilometara granice.
Pa kaže dalje.... Admir Nikšić, inspektor za istrage, i Emir Hamustafić, inspektor za kriminalističko-obavještajne poslove Jedinice Granične policije Zvornik. :D
Pa kaže dalje....Fuad Đozo, komandir Jedinice Granične policije Hum - Foča
Inače, s bh. strane teritorijalna jedinica Hum Granične policije BiH pokriva pojas od 140 kilometara prema Srbiji.
Pa kaže dalje.... Nihad Dedić, komandir Jedinice Granične policije Brčko
Ima i dalje, ako te zanimaju krvna zrnca. I sve će to milorad da rašćera i da zauzme sa svojim, kažu. :D
Last edited by archi_a on 10/04/2019 18:59, edited 1 time in total.
mO k3

#69905 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Šta kaže krezavi Crnogorac :)

Radojičić “Produžetak radnog vremena odnosi se na objekte, a ne na radnike”
General War

#69906 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

archi_a wrote:Druže, jesi li ozbiljan? Ne znam jesam li te dobro razumio, misliš da granicu obezbjeđuju lica, prema mjestu boravka, odnosno entiteta kojem pripadaju?
A da je retorika loša, istina, odavno.

Image

Image

I ne samo da Huso radi na GP Zvornik.....No je Huso, u ovom slučaju Mirel Imamović, komandir Jedinice Granične policije Zvornik.
Jedinica Granične policije Zvornik pokriva državnu granicu BiH sa Republikom Srbijom koja je ustvari paralela sa tri administrativne opštine – Zvornik, Bratunac i Srebrenica. Radi se o nekih oko 160 kilometara granice.
Pa kaže dalje.... Admir Nikšić, inspektor za istrage, i Emir Hamustafić, inspektor za kriminalističko-obavještajne poslove Jedinice Granične policije Zvornik. :D
Pa kaže dalje....Fuad Đozo, komandir Jedinice Granične policije Hum - Foča
Inače, s bh. strane teritorijalna jedinica Hum Granične policije BiH pokriva pojas od 140 kilometara prema Srbiji.
Pa kaže dalje.... Nihad Dedić, komandir Jedinice Granične policije Brčko
Ima i dalje, ako te zanimaju krvna zrnca. I sve će to milorad da rašćera i da zauzme sa svojim, kažu. :D
Da, vecinom prema mjestu boravka ne radi entiteta vec smanjenja troskova...ne gledaj brojnost vec raspored.
archi_a

#69907 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

:D druže nisi u pravu. Ne postoji "jednonacionalni" granični prelaz u Bosni i Hercegovini. Ni jedan jedini.
Ljudi se, istina, zbog smanjenja troškova, regrutuju ili nakon obuke upućuju na GP-e najbliže kući i to sa područja koje spada pod jedan od terenskih ureda. Terenski ured Sjeverozapad – Gradiška, Terenski ured Zapad – Bosansko Grahovo, Terenski ured Sjeveroistok – Bijeljina, Terenski ured Istok – Višegrad i Terenski ured Jug – Čapljina. Dakle, može se rasporediti iz najbliže lokacije koja potpada pod jedan od ovih ureda, ali ako kojim slučajem nema pripadnika tog naroda, dolaze i raspoređuju se sa drugih područja. Ne postoji mjesto na granici Bosne i Hercegovine (1600 km) gdje nije kročila noga i bošnjačkog službenika. :wink:
General War

#69908 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Nisam ni mislio na jednonacionalne granicne prelaze vec po lokaciji posla...a eto sam si opisao.
archi_a

#69909 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

General War wrote:
..sta mislis, Huso iz tuzle radi na GP Zvornik ili Bijeljina?
ne gledaj brojnost vec raspored
.

:D
Maraschino

#69910 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

archi_a wrote::D druže nisi u pravu. Ne postoji "jednonacionalni" granični prelaz u Bosni i Hercegovini. Ni jedan jedini.
Ljudi se, istina, zbog smanjenja troškova, regrutuju ili nakon obuke upućuju na GP-e najbliže kući i to sa područja koje spada pod jedan od terenskih ureda. Terenski ured Sjeverozapad – Gradiška, Terenski ured Zapad – Bosansko Grahovo, Terenski ured Sjeveroistok – Bijeljina, Terenski ured Istok – Višegrad i Terenski ured Jug – Čapljina. Dakle, može se rasporediti iz najbliže lokacije koja potpada pod jedan od ovih ureda, ali ako kojim slučajem nema pripadnika tog naroda, dolaze i raspoređuju se sa drugih područja. Ne postoji mjesto na granici Bosne i Hercegovine (1600 km) gdje nije kročila noga i bošnjačkog službenika. :wink:
:thumbup:

Ovo je ziva istina. Stalno mi se zali jedan na aerodromu. Kaze da ima blizu lokaciju ali ga ovdje rasporedili jer fali. :D
General War

#69911 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

:roll:
Ne kontas ti sta ja govorim...OK. :thumbup:
archi_a

#69912 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Kontam ja apsolutno :D, ali odavno kontam i entitetski spin kako je istočna Bosna i Hercegovina pi si i da nema granice na Drini. Al kuVac, što bi reko šešelj. :pisnuo:
General War

#69913 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

archi_a wrote:Kontam ja apsolutno :D, ali odavno kontam i entitetski spin kako je istočna Bosna i Hercegovina pi si i da nema granice na Drini. Al kuVac, što bi reko šešelj. :pisnuo:
Jaja... :thumbup:

archi_a

#69914 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Dobar, dobaaaaar. Samo druže, pored svih mts-ova, infrastrukture, vojske, rezervista, paravojnih formacija, dobrovoljaca i sds-ovih podijeljenih pušaka članovima, 92 god. su imali i olakšavajuću okolnost da nema granične policije BiH, DKPT BiH, OSE BiH, oružane snage BiH, niti bilo koje druge, formirane državne institucije. Udarali su na ogoljenu zemlju bez državne infrastrukture i institucija, koja je tek obnovila državnost. Sada, kad bi udario na bilo koji od pobrojanih organa, ne udaraš na Husu iz Tuzle, udaraš na državnu instituciju. Po ustavu, i po zakonu prepoznatu i priznatu, pa ti vidi koje sankcije idu na to, pored onih koje su od 96 primjenjuju na one koji su onomad udarili. Zato, hajdeeee mileeee, napadaaaaj! :pisnuo:
mayab

#69915 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image
General War

#69916 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Zato sam ti i postavio klip, ali ti ne kontas pa ne kontas.
archi_a

#69917 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Ebaji ga,mogu i ja da ne kontam. Al, analiziraj svoje napisane rečenice i vidjet ćeš da ti koncept nije ok. A i ako nisam u pravu, nema veze, iskoristio sam kao šlagvort da objasnim miletovim patriotama kako stvari stoje. :bih:
I sry ako je ispalo kao prepirka.
Kiki_Musampa

#69918 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kiki_Musampa »

archi_a wrote:Ebaji ga,mogu i ja da ne kontam. Al, analiziraj svoje napisane rečenice i vidjet ćeš da ti koncept nije ok. A i ako nisam u pravu, nema veze, iskoristio sam kao šlagvort da objasnim miletovim patriotama kako stvari stoje. :bih:
Lijepo je citati tvoje postove, al druže moj, države ima samo kad treba radnika samljet, vozača kazniti, te prodavnicu zapecatiti. Kako bih ja volio da država pokaže zube na bilo koje vrijeđanje iste, al ne ide nesto.
archi_a

#69919 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Sve je tako, kako pišeš, od do. :thumbup: "ništa nazad, samo naprijed" što bi rekao jedan "poznati i prepoznati" pjevač iz Goražda. :D Država je tu, sljedeća faza su euroatlanske integracije, koje "naglašeno" donose upravo ovo o čemu ti govoriš i što većina normalnih osoba priželjkuje. Država građana. Ehhh. Zato i ovoliki otpor secesionista. Znaju da je onda kraj. Zato ovoliki otpor svemu, prijatelju.
Maraschino

#69920 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /190410140

:lol: :lol:

samo jos budale se loze na te tvoje provokacije...idi ako hoces i ne vracaj se vise :izet:
General War

#69921 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

archi_a wrote:Ebaji ga,mogu i ja da ne kontam. Al, analiziraj svoje napisane rečenice i vidjet ćeš da ti koncept nije ok. A i ako nisam u pravu, nema veze, iskoristio sam kao šlagvort da objasnim miletovim patriotama kako stvari stoje. :bih:
Ima debelog razloga sto sam ti ja to stavio ovaj klip sa slovenijom kao zadnji adut da razumijes sta mislim. Postrojavanje cetnika, ignorisanje drzave na svakom mjestu i svakoj prilici, razne rusko otadjbinske organizacije...i niko nista...sta mislis jel se oni postrojavaju za nas ili njih?
Nad nama se vodi specijalni rat, i ne mozes opet stvari gledati konvencionalno vec asimetricno. Jer mislis da sutra palis tenk i pravac zvornik da nece izvesti civile na ulice i djecu? I sta onda? Kad uzmes u obzir i pritisak iz hrvatske, ja se nadam da Bakir pravi listu vojno sposobnih :mrgreen:
archi_a

#69922 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

:) Klip je došao na kraju. Vodili smo prepisku oko graničnih prelaza, odnosno, čiji su i koliko ljudi radi na njima i odakle su. Klip sam primjetio perifernim vidom, već prije toga smo se haman posvađali. :lol: nema veze, riješeno. Uglavnom, ne postoji granični prelaz gdje ne radi bošnjačka glava. :D ne postoji granični prelaz, gdje bošnjaka ima manje nego pripadnika drugih naroda. Može biti samo ili jednako ili više i po ustavu i po popisima. A GP BiH je jedna ozbiljna, državna institucija.
P. S. Ovo ja drugima, ne tebi. Svako drugačije tumačenje ovog činjeničnog stanja su vlažni snovi.
General War

#69923 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Oni cetnici prolaze pored bosnjackih glava u GSu bez ikakvog ometanja, a vojsku preCednik neda da se rasporedi duz granice zbog izbjeglica ali ih ujedno i salje u federaciju, pa ti vidi.
Maraschino

#69924 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

General War wrote:Oni cetnici prolaze pored bosnjackih glava u GSu bez ikakvog ometanja, a vojsku preCednik neda da se rasporedi duz granice zbog izbjeglica ali ih ujedno i salje u federaciju, pa ti vidi.
Cetnici prelaze granicu kao civili, Dodik se kao buni da salje vojsku na granicu jer zna da po zakonu ne smije je poslati, izbjeglice ne zeli kao sto ne zeli ni ostale nesrbe.
General War

#69925 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote:Oni cetnici prolaze pored bosnjackih glava u GSu bez ikakvog ometanja, a vojsku preCednik neda da se rasporedi duz granice zbog izbjeglica ali ih ujedno i salje u federaciju, pa ti vidi.
Cetnici prelaze granicu kao civili, Dodik se kao buni da salje vojsku na granicu jer zna da po zakonu ne smije je poslati, izbjeglice ne zeli kao sto ne zeli ni ostale nesrbe.
Vojska se salje po odluci predsjednistva, ne sjecam se da zakon postoji da vojska ne moze na granicu.
Jel i bradu puste kad predju granicu?
Locked