Sirija

sarajevoxxxx

#69876 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dobar animirani film o sirijskom režimu

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726
ioannes

#69877 Re: Sirija

Post by ioannes »

Co0l wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.
ova anketa mozda donosi malo svijetla u tu diskusiju,
podjeljena je na razlicite regije u siriji

http://www.opinion.co.uk/perch/resources/syriadata.pdf
jao_situacije

#69878 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

DuckZz wrote:5 pobunjeničkih grupa u provinciji Damaska (tačnije Qalamun) se udružilo u jednu.
Fullsize : http://imagizer.imageshack.com/img910/6608/PTpYql.jpg
Image

Nalaze se na sljedećim lokacija, kontrolišu
Jajrud
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.80 ... 2&z=15&m=b
Ruhajban
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Khan Abu vojna lokacija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.67 ... 2&z=14&m=b

Izjava
:lol:
divizija od 2500 ljudi
Co0l

#69879 Re: Sirija

Post by Co0l »

ioannes wrote:
Co0l wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.

Ma kakve ankete dok ljudima barel-bombe padaju na glave.To je relevantno sada ko anketa na klixu.
sarajevoxxxx

#69880 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

RepublikanskaGarda wrote:
Pa i ja sam za to da narod vlada, nego da li ti to ozbiljno misliš da Nusra, ISIS i Ahrar al Sham donose slobodu, da će omogučit Sirijcima da ispune svoje ideale :-) , pa ti sam sebe kontriraš, uspoređuješ Nusru, ISIS i Ahrar al Sham sa slobodom i ostvarenjem ideala :mrgreen: haloooo, daleko od toga da režim uživa presudnu podršku naroda ali svakako da je za jedan dobar dio populacije bolji izbor od Nusre, Shama, ISIS-a i FSA
Nisam, Isil je priča za sebe. Mislio sam na Kerijevu izjavu "Složili smo se da Sirija bude sekularna" mislim to isto je Asad i njegova Bas partija govorila zadnjih 50 godina. Mislim da međunarodna zajednica samo treba da ima iste aršine i mjerila za sve i nista vise od toga. Oni to jednostavno ne žele. Oni Siriju, Irak, Libiju, doživljavaju svojim zemljama, koje treba urediti onako kako se njima sviđa a ne kako ti narodi žele.
Last edited by sarajevoxxxx on 09/11/2015 00:37, edited 1 time in total.
ioannes

#69881 Re: Sirija

Post by ioannes »

Co0l wrote:
ioannes wrote:

Ma kakve ankete dok ljudima barel-bombe padaju na glave.To je relevantno sada ko anketa na klixu.
pa jesi pregledao anketu,tu valjda dolazi narod do rijeci....onaj isti narod kojem te bure bombe padaju na glavu.
naravno da je od vaznosti
sarajevoxxxx

#69882 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijac koji govori kako i jeste " Mi smo narod kojem je cijela međunarodna nanijela zulum ili nepravdu"

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908

Asad je nebitan, bijes je usmjeren na međunarodnu zajednicu, muslimansku elitu, koja i održava Asada i ovo silno nasilje.
Co0l

#69883 Re: Sirija

Post by Co0l »

ioannes wrote:
Co0l wrote:
ioannes wrote:

pa jesi pregledao anketu,tu valjda dolazi narod do rijeci....onaj isti narod kojem te bure bombe padaju na glavu.
naravno da je od vaznosti
Po toj anketi se rezimu ne pise dobro.Bez obzira na to,ovakve ankete ne treba uzimati zaozbiljno,pogotovo u uslovima u kojima je Sirija sada.A i motiv anketara je uvijek upitan.
sarajevoxxxx

#69884 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
RepublikanskaGarda

#69885 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Co0l wrote:
Valjda misliš kako se ponašaju nad teritorijem koji ne kontroliraju? Jer tamo di je režim na vlasti čisto sumnjam da padaju barrel bombe, a to da ne bi bilo kao prije 2011., zato sam i napisao da da više nikad neće bit Sirije koju smo nekoć poznavali
ioannes

#69886 Re: Sirija

Post by ioannes »

Co0l wrote:
Po toj anketi se rezimu ne pise dobro.Bez obzira na to,ovakve ankete ne treba uzimati zaozbiljno,pogotovo u uslovima u kojima je Sirija sada.A i motiv anketara je uvijek upitan.
ne bih bas rekao....
od svih navedenih,opet basar najbolje stoji
astala_vistala

#69887 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Kakav zatucani parmak moras biti da podrzavas ove bradate spodobe :run: ne kontam taj mozak koji podrzava bratoubilacki rat i stanje anarhije.

Onog dana kada taj ISIL,Nusra FSA I mali milion frakcija krenu na cionisticki rezim i pomognu svojoj braci u Palestini,tek ce dobiti iskrenu podrsku islamskog svijeta,ljudi dole ginu vi doslovno slavite neciju smrt kakvi kreteni.

Postoji jedna cinjenica velika vecina sirijaca podrzava legalnu i legitimnu vlast u Damasku i zbog toga i dan danas ta vlast nije srusena niti ce jer imaju iskrene prijatelje koji su jedine suverene i nezavisne drzave na ovoj planeti.
RepublikanskaGarda

#69888 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

sarajevoxxxx wrote:
RepublikanskaGarda wrote:
Pa i ja sam za to da narod vlada, nego da li ti to ozbiljno misliš da Nusra, ISIS i Ahrar al Sham donose slobodu, da će omogučit Sirijcima da ispune svoje ideale :-) , pa ti sam sebe kontriraš, uspoređuješ Nusru, ISIS i Ahrar al Sham sa slobodom i ostvarenjem ideala :mrgreen: haloooo, daleko od toga da režim uživa presudnu podršku naroda ali svakako da je za jedan dobar dio populacije bolji izbor od Nusre, Shama, ISIS-a i FSA
Nisam, Isil je priča za sebe. Mislio sam na Kerijevu izjavu "Složili smo se da Sirija bude sekularna" mislim to isto je Asad i njegova Bas partija govorila zadnjih 50 godina. Mislim da međunarodna zajednica samo treba da ima iste aršine i mjerila za sve i nista vise od toga. Oni to jednostavno ne žele. Oni Siriju, Irak, Libiju, doživljavaju svojim zemljama, koje treba urediti onako kako se njima sviđa a ne kako ti narodi žele.
Ja mislim da ni sami Arapi ne znaju šta žele, kod njih vlada ona divide et impera.....podijeli pa vladaj....
Challenger__

#69889 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

slobodna_teritorija wrote:
ZAKLJUČAK: sve ide po planu, upravo.
kod tebe uvijek sve ide po planu. sviđa mi se tvoj optimizam. :lol:
Realizam. 2012, '13, '14 sam ovdje napisao - Assad neće pasti. Nije pao. Početkom ove godine sam rekao da se više ne bih kladio na njega. Da nisu Rusi intervenisali, vlast bi se za pola godine urušila.

Realista, ne optimista.
insomnia78

#69890 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A sta kazes, onako realno, kakva ce biti sljedeca turisticka sezona na Krimu
S obzirom na situaciju u svijetu i ova desavanja oko Rusa i Rusije :lol:
Last edited by insomnia78 on 09/11/2015 00:59, edited 1 time in total.
Challenger__

#69891 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
Glupost.

Nije izvor njihovih problema šehadet (koji mu niko nije branio ni prje 2011) nego velike igre velikih sila.
Challenger__

#69892 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nesanica, level maximum.
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
insomnia78

#69893 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Jest, jest
Hahahaha
Challenger__

#69894 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Notorni. Jasan si ti meni od prvog dana. Dobro su te provalili: Sarajevomrzac.
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:12, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#69895 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

astala_vistala wrote:Kakav zatucani parmak moras biti da podrzavas ove bradate spodobe :run: ne kontam taj mozak koji podrzava bratoubilacki rat i stanje anarhije.

Onog dana kada taj ISIL,Nusra FSA I mali milion frakcija krenu na cionisticki rezim i pomognu svojoj braci u Palestini,tek ce dobiti iskrenu podrsku islamskog svijeta,ljudi dole ginu vi doslovno slavite neciju smrt kakvi kreteni.

Postoji jedna cinjenica velika vecina sirijaca podrzava legalnu i legitimnu vlast u Damasku i zbog toga i dan danas ta vlast nije srusena niti ce jer imaju iskrene prijatelje koji su jedine suverene i nezavisne drzave na ovoj planeti.
Da i ta većina ne skidaju oka sa aviona. Jedina nada koja ih drži je licemjerstvo međunarodne zajednice u kojeg vjeruju da ce ih spasiti. Kako su samo odahnuli nakon ruske vojne intervencije. Toliko vole svoju zemlju da im je mrsko jedan rov iskopati a kamoli nešto više od toga. Asadu državu pravi i održava na životu muslimanska elita i Zapad, a opozicija ili islamisti svaki pedalj zemlje platili su zivotima svojih najmilijih u jednoj borbi sa vojskom koja je milion puta opremljenija i vojno nadmoćnija.
Kikibombona

#69896 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
Saxxx, ovi ljudi grijese!

Dobar dio Sirijaca ne vjeruje u Alaha ili ne vjeruje u istog Alaha u kojeg vjeruju ovi ljudi. To je veliki problem.

Ovakve izjave su problem vise i mogu samo produziti ili rasplamsati sukob. Iz njih nista dobro ne moze proizaci.

Ako se sukob zeli okoncati, potrebno je pricati o onome sto sukobljene strana spaja.

Ako ti insistiras na necemu sto ugrozava moj nacin zivota, i za to imas podrsku vecine... mene to nece ticati, borit cu se za svoj sistem vrijednosti iako sam u manjinskoj skupini.

Ideologiju ostavi za kucnu upotrebu, a u slozenim drustvima insistiraj na onome sto svi mogu podrzati. Pravda, moral, bla bla...
insomnia78

#69897 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Notorni. Jasan si ti meni od prvog dana. Dobro su te provalili: Sarajevomrzac, ljubomorni, sitni, ono - bljak. I da, naravno, papak level - maximum.
Image
O, pa necemo se vrjedjati
I kakve veze Sarajevo ima sa temom o Siriji, sa mnom, sa tobom?
PS: jasan si i ti meni, a i vecini, sifra F, samo ne znam jos u paru sa kojim slovom
Jadnice
Challenger__

#69898 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nesanice. Odavno provaljeni Sarajevomrzac.

:wink:
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
Challenger__

#69899 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nesanice, ljubomora je bolest.

:wink:
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:14, edited 1 time in total.
insomnia78

#69900 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Image
Locked