Sirija
- ioannes
#69877 Re: Sirija
ova anketa mozda donosi malo svijetla u tu diskusiju,Co0l wrote:A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
podjeljena je na razlicite regije u siriji
http://www.opinion.co.uk/perch/resources/syriadata.pdf
- jao_situacije
#69878 Re: Sirija
DuckZz wrote:5 pobunjeničkih grupa u provinciji Damaska (tačnije Qalamun) se udružilo u jednu.
Fullsize : http://imagizer.imageshack.com/img910/6608/PTpYql.jpg
Nalaze se na sljedećim lokacija, kontrolišu
Jajrud
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.80 ... 2&z=15&m=b
Ruhajban
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Khan Abu vojna lokacija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.67 ... 2&z=14&m=b
Izjava
divizija od 2500 ljudi
- Co0l
#69879 Re: Sirija
Ma kakve ankete dok ljudima barel-bombe padaju na glave.To je relevantno sada ko anketa na klixu.ioannes wrote:ova anketa mozda donosi malo svijetla u tu diskusiju,Co0l wrote:A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
-
sarajevoxxxx
#69880 Re: Sirija
Nisam, Isil je priča za sebe. Mislio sam na Kerijevu izjavu "Složili smo se da Sirija bude sekularna" mislim to isto je Asad i njegova Bas partija govorila zadnjih 50 godina. Mislim da međunarodna zajednica samo treba da ima iste aršine i mjerila za sve i nista vise od toga. Oni to jednostavno ne žele. Oni Siriju, Irak, Libiju, doživljavaju svojim zemljama, koje treba urediti onako kako se njima sviđa a ne kako ti narodi žele.RepublikanskaGarda wrote:
Pa i ja sam za to da narod vlada, nego da li ti to ozbiljno misliš da Nusra, ISIS i Ahrar al Sham donose slobodu, da će omogučit Sirijcima da ispune svoje ideale, pa ti sam sebe kontriraš, uspoređuješ Nusru, ISIS i Ahrar al Sham sa slobodom i ostvarenjem ideala
haloooo, daleko od toga da režim uživa presudnu podršku naroda ali svakako da je za jedan dobar dio populacije bolji izbor od Nusre, Shama, ISIS-a i FSA
Last edited by sarajevoxxxx on 09/11/2015 00:37, edited 1 time in total.
- ioannes
#69881 Re: Sirija
pa jesi pregledao anketu,tu valjda dolazi narod do rijeci....onaj isti narod kojem te bure bombe padaju na glavu.Co0l wrote:Ma kakve ankete dok ljudima barel-bombe padaju na glave.To je relevantno sada ko anketa na klixu.ioannes wrote:
ova anketa mozda donosi malo svijetla u tu diskusiju,
naravno da je od vaznosti
-
sarajevoxxxx
#69882 Re: Sirija
Sirijac koji govori kako i jeste " Mi smo narod kojem je cijela međunarodna nanijela zulum ili nepravdu"
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Asad je nebitan, bijes je usmjeren na međunarodnu zajednicu, muslimansku elitu, koja i održava Asada i ovo silno nasilje.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Asad je nebitan, bijes je usmjeren na međunarodnu zajednicu, muslimansku elitu, koja i održava Asada i ovo silno nasilje.
- Co0l
#69883 Re: Sirija
Po toj anketi se rezimu ne pise dobro.Bez obzira na to,ovakve ankete ne treba uzimati zaozbiljno,pogotovo u uslovima u kojima je Sirija sada.A i motiv anketara je uvijek upitan.ioannes wrote:pa jesi pregledao anketu,tu valjda dolazi narod do rijeci....onaj isti narod kojem te bure bombe padaju na glavu.Co0l wrote:Ma kakve ankete dok ljudima barel-bombe padaju na glave.To je relevantno sada ko anketa na klixu.ioannes wrote:
ova anketa mozda donosi malo svijetla u tu diskusiju,
naravno da je od vaznosti
-
sarajevoxxxx
#69884 Re: Sirija
Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
-
RepublikanskaGarda
#69885 Re: Sirija
Valjda misliš kako se ponašaju nad teritorijem koji ne kontroliraju? Jer tamo di je režim na vlasti čisto sumnjam da padaju barrel bombe, a to da ne bi bilo kao prije 2011., zato sam i napisao da da više nikad neće bit Sirije koju smo nekoć poznavaliCo0l wrote:A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
- ioannes
#69886 Re: Sirija
ne bih bas rekao....Co0l wrote:
Po toj anketi se rezimu ne pise dobro.Bez obzira na to,ovakve ankete ne treba uzimati zaozbiljno,pogotovo u uslovima u kojima je Sirija sada.A i motiv anketara je uvijek upitan.
od svih navedenih,opet basar najbolje stoji
- astala_vistala
#69887 Re: Sirija
Kakav zatucani parmak moras biti da podrzavas ove bradate spodobe
ne kontam taj mozak koji podrzava bratoubilacki rat i stanje anarhije.
Onog dana kada taj ISIL,Nusra FSA I mali milion frakcija krenu na cionisticki rezim i pomognu svojoj braci u Palestini,tek ce dobiti iskrenu podrsku islamskog svijeta,ljudi dole ginu vi doslovno slavite neciju smrt kakvi kreteni.
Postoji jedna cinjenica velika vecina sirijaca podrzava legalnu i legitimnu vlast u Damasku i zbog toga i dan danas ta vlast nije srusena niti ce jer imaju iskrene prijatelje koji su jedine suverene i nezavisne drzave na ovoj planeti.
Onog dana kada taj ISIL,Nusra FSA I mali milion frakcija krenu na cionisticki rezim i pomognu svojoj braci u Palestini,tek ce dobiti iskrenu podrsku islamskog svijeta,ljudi dole ginu vi doslovno slavite neciju smrt kakvi kreteni.
Postoji jedna cinjenica velika vecina sirijaca podrzava legalnu i legitimnu vlast u Damasku i zbog toga i dan danas ta vlast nije srusena niti ce jer imaju iskrene prijatelje koji su jedine suverene i nezavisne drzave na ovoj planeti.
-
RepublikanskaGarda
#69888 Re: Sirija
Ja mislim da ni sami Arapi ne znaju šta žele, kod njih vlada ona divide et impera.....podijeli pa vladaj....sarajevoxxxx wrote:Nisam, Isil je priča za sebe. Mislio sam na Kerijevu izjavu "Složili smo se da Sirija bude sekularna" mislim to isto je Asad i njegova Bas partija govorila zadnjih 50 godina. Mislim da međunarodna zajednica samo treba da ima iste aršine i mjerila za sve i nista vise od toga. Oni to jednostavno ne žele. Oni Siriju, Irak, Libiju, doživljavaju svojim zemljama, koje treba urediti onako kako se njima sviđa a ne kako ti narodi žele.RepublikanskaGarda wrote:
Pa i ja sam za to da narod vlada, nego da li ti to ozbiljno misliš da Nusra, ISIS i Ahrar al Sham donose slobodu, da će omogučit Sirijcima da ispune svoje ideale, pa ti sam sebe kontriraš, uspoređuješ Nusru, ISIS i Ahrar al Sham sa slobodom i ostvarenjem ideala
haloooo, daleko od toga da režim uživa presudnu podršku naroda ali svakako da je za jedan dobar dio populacije bolji izbor od Nusre, Shama, ISIS-a i FSA
- Challenger__
#69889 Re: Sirija
Realizam. 2012, '13, '14 sam ovdje napisao - Assad neće pasti. Nije pao. Početkom ove godine sam rekao da se više ne bih kladio na njega. Da nisu Rusi intervenisali, vlast bi se za pola godine urušila.slobodna_teritorija wrote:kod tebe uvijek sve ide po planu. sviđa mi se tvoj optimizam.ZAKLJUČAK: sve ide po planu, upravo.
Realista, ne optimista.
- insomnia78
#69890 Re: Sirija
A sta kazes, onako realno, kakva ce biti sljedeca turisticka sezona na Krimu
S obzirom na situaciju u svijetu i ova desavanja oko Rusa i Rusije
S obzirom na situaciju u svijetu i ova desavanja oko Rusa i Rusije
Last edited by insomnia78 on 09/11/2015 00:59, edited 1 time in total.
- Challenger__
#69891 Re: Sirija
Glupost.sarajevoxxxx wrote:Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
Nije izvor njihovih problema šehadet (koji mu niko nije branio ni prje 2011) nego velike igre velikih sila.
- Challenger__
#69892 Re: Sirija
Nesanica, level maximum.
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
- Challenger__
#69894 Re: Sirija
Notorni. Jasan si ti meni od prvog dana. Dobro su te provalili: Sarajevomrzac.
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:12, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#69895 Re: Sirija
Da i ta većina ne skidaju oka sa aviona. Jedina nada koja ih drži je licemjerstvo međunarodne zajednice u kojeg vjeruju da ce ih spasiti. Kako su samo odahnuli nakon ruske vojne intervencije. Toliko vole svoju zemlju da im je mrsko jedan rov iskopati a kamoli nešto više od toga. Asadu državu pravi i održava na životu muslimanska elita i Zapad, a opozicija ili islamisti svaki pedalj zemlje platili su zivotima svojih najmilijih u jednoj borbi sa vojskom koja je milion puta opremljenija i vojno nadmoćnija.astala_vistala wrote:Kakav zatucani parmak moras biti da podrzavas ove bradate spodobene kontam taj mozak koji podrzava bratoubilacki rat i stanje anarhije.
- Kikibombona
#69896 Re: Sirija
Saxxx, ovi ljudi grijese!sarajevoxxxx wrote:Inače Sirijac sa gornjeg videa kaže punim plućima i sa punom slobodom:"Nema Boga sem Allaha la ilahe llallah" znamo da ste bijesni kada čujete ove riječi, ali mi smo izabrali put i vi ste ga izabrali. ..."
Dobar dio Sirijaca ne vjeruje u Alaha ili ne vjeruje u istog Alaha u kojeg vjeruju ovi ljudi. To je veliki problem.
Ovakve izjave su problem vise i mogu samo produziti ili rasplamsati sukob. Iz njih nista dobro ne moze proizaci.
Ako se sukob zeli okoncati, potrebno je pricati o onome sto sukobljene strana spaja.
Ako ti insistiras na necemu sto ugrozava moj nacin zivota, i za to imas podrsku vecine... mene to nece ticati, borit cu se za svoj sistem vrijednosti iako sam u manjinskoj skupini.
Ideologiju ostavi za kucnu upotrebu, a u slozenim drustvima insistiraj na onome sto svi mogu podrzati. Pravda, moral, bla bla...
- insomnia78
#69897 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Notorni. Jasan si ti meni od prvog dana. Dobro su te provalili: Sarajevomrzac, ljubomorni, sitni, ono - bljak. I da, naravno, papak level - maximum.

O, pa necemo se vrjedjati
I kakve veze Sarajevo ima sa temom o Siriji, sa mnom, sa tobom?
PS: jasan si i ti meni, a i vecini, sifra F, samo ne znam jos u paru sa kojim slovom
Jadnice
- Challenger__
#69898 Re: Sirija
Nesanice. Odavno provaljeni Sarajevomrzac.

Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
- Challenger__
#69899 Re: Sirija
Nesanice, ljubomora je bolest.

Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 01:14, edited 1 time in total.