Naso se ko ce mi govoritiChallenger__ wrote:Ne predlažem ja ništa, samo ti kažem da širiš nepotvrđene informacije.insomnia78 wrote:Pa sta predlazes, da obore ruski avion?
Sirija
- insomnia78
#69851 Re: Sirija
-
sarajevoxxxx
#69852 Re: Sirija
Kako se zove?Challenger__ wrote:Nemam pojma o kome pričaš. Ja čitam najjače.
- Co0l
#69853 Re: Sirija
I sta bi sa ruskim avionom nad Sinajom,ko je danas krivac?Challenger__ wrote:Ne predlažem ja ništa, samo ti kažem da širiš nepotvrđene informacije.insomnia78 wrote:Pa sta predlazes, da obore ruski avion?
- Challenger__
#69854 Re: Sirija
Ima ih trojica. Imena ne dam. Ne padam mi napamet da bacam bisere na forum.Kako se zove?
Last edited by Challenger__ on 08/11/2015 23:58, edited 1 time in total.
- Co0l
#69855 Re: Sirija
Galijašević.Dževdo Galijašević.sarajevoxxxx wrote:Kako se zove?Challenger__ wrote:Nemam pojma o kome pričaš. Ja čitam najjače.
- Co0l
#69856 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Ne padam mi napamet da bacam bisere na forum.
To care,kralju,šahu
- Challenger__
#69857 Re: Sirija
ts,ts,ts... Koji jadnik.
- Kikibombona
#69858 Re: Sirija
Zajebaji se ti koliko hoces, ali oni njih ubise batice... Ne znam kako ces si to objasniti.insomnia78 wrote:Hiljade i hiljade sklekova, pardon transea
Danas su ih razvalili u okolini strateski vaznog Al Hawla, koji je sada sasvim okruzen... Il ce izginuti u gradu il ce organizovati kamikaza bijeg.
Ti ces reci avijacija...
Pa imaju i Rusi avijaciju.... Imaju i Iracani... Pa eno ih, zale se kako je americka avijacija apsolutno neucinkovita...
Novinari iz Rojave prenose da je moral kod boraca YPG nevjerovatan... Ja mislim da je u tome kvaka.
-
RepublikanskaGarda
#69859 Re: Sirija
Čekaj malo, sad je ratno stanje, jel tako? je tako je, ja pričam šta misliš u kojoj državi bi( u miru, zato i jesam spomenuo siriju prije 2011.) bilo sigurnije živjet, postratnoj Assadovoj Siriji ili postratnoj Siriji u kojoj bi kolo vodili Ahrar al-Sham, Nusra i ISIS, a zašto sam spomenuo predratnu Siriju. pa zato što nikad neće biti takve Sirije, ta Sirija je otišla u ropotarnicu povjesti, a ovo za zločine je sve točno, i moje mišljene je da Assad mora otići jer previše krvi ima na rukama, mora snositi odgovornost za svoju ulogu u ovom ratu, pa nek se raspišu izbori....ali ovi neandertalci i nedefinirana vatrogasna društva nisu nikakav bolji izborCo0l wrote:Pa i ti poredis neuporedivo.Ne mozes poredit rezim prije 2011.-te i sada, nakon ogromnih zlocina koje je pocinio.RepublikanskaGarda wrote:Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?sarajevoxxxx wrote:Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Kome se ne sviđa, a biće ih mnogo, jer bilo ih je mnogo koji su uživali da gledaju kako se Sirijci masakriraju, vjerovatno će potražiti selameta u nekim drugim zemljama.
Da ne bude zabune,spomenutu ekstremisticku trojku ni ne uzimam u razmatranje.
-
sarajevoxxxx
#69860 Re: Sirija
Problem sa FSA je što sami ništa ne mogu. A koaliranje sa režimom bi ih politički uništilo, izgubili bi mnogo a nista ne bi dobili jer je režim prejak.MMM1977 wrote:E jebga, xxx. Pa šta misliš kako bi to izgledalo? Kao prvo rat ne bi stao nego bi se nastavile borbe između frakcija, onda bi išlo naturanje svega i svačega znamo na koji način, što bi pojačalo egzodus civila i izazvalo pravi humanitarni amagedon itd.sarajevoxxxx wrote:Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Kome se ne sviđa, a biće ih mnogo, jer bilo ih je mnogo koji su uživali da gledaju kako se Sirijci masakriraju, vjerovatno će potražiti selameta u nekim drugim zemljama.
Po meni, jedino rješenje je dogovor SAA i FSA da se Sirija očisti od ekstremista. Assad mora odstupiti, odmah ili u nekom kratkom roku.
Islamisti su ozbiljan faktor, zasto ne pregovarati sa njima.Jedini su u Siriji koji ne zavise od stranog faktora. Sve ostale strane na životu održavaju zračni udari ili Rusije ili Koalicije.
- insomnia78
#69861 Re: Sirija
E cuj islamisti ne zavise od stranog faktora

- Co0l
#69862 Re: Sirija
Nisi tako napisao nego si ponudio izbor izmedju Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca.RepublikanskaGarda wrote:Čekaj malo, sad je ratno stanje, jel tako? je tako je, ja pričam šta misliš u kojoj državi bi( u miru, zato i jesam spomenuo siriju prije 2011.) bilo sigurnije živjet, postratnoj Assadovoj Siriji ili postratnoj Siriji u kojoj bi kolo vodili Ahrar al-Sham, Nusra i ISIS, a zašto sam spomenuo predratnu Siriju. pa zato što nikad neće biti takve Sirije, ta Sirija je otišla u ropotarnicu povjesti, a ovo za zločine je sve točno, i moje mišljene da Assad mora otići jer previše krvi ima na rukama, mora snositi odgovornost za svoju ulogu u ovom ratu, pa nek se raspišu izbori....Co0l wrote: Pa i ti poredis neuporedivo.Ne mozes poredit rezim prije 2011.-te i sada, nakon ogromnih zlocina koje je pocinio.
Da ne bude zabune,spomenutu ekstremisticku trojku ni ne uzimam u razmatranje.
-
sarajevoxxxx
#69863 Re: Sirija
Kakav moral, imaš iza sebe avione i samo ravnaj. Druga strana nema nista od toga. Što madner fino kaza, imamo lešinare koji kruže i samo čekaju svoju priliku.Kikibombona wrote:Zajebaji se ti koliko hoces, ali oni njih ubise batice... Ne znam kako ces si to objasniti.insomnia78 wrote:Hiljade i hiljade sklekova, pardon transea
Danas su ih razvalili u okolini strateski vaznog Al Hawla, koji je sada sasvim okruzen... Il ce izginuti u gradu il ce organizovati kamikaza bijeg.
Ti ces reci avijacija...
Pa imaju i Rusi avijaciju.... Imaju i Iracani... Pa eno ih, zale se kako je americka avijacija apsolutno neucinkovita...
Novinari iz Rojave prenose da je moral kod boraca YPG nevjerovatan... Ja mislim da je u tome kvaka.
- Co0l
#69864 Re: Sirija
Ma u Siriji svi zavise od stranog faktora.
- Bosanski_kralj
#69865 Re: Sirija
zar je bitno šta bi forumaši izabrali?RepublikanskaGarda wrote: Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?
-
RepublikanskaGarda
#69866 Re: Sirija
Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
-
sarajevoxxxx
#69867 Re: Sirija
Jedina strana u Siriji koju ne pomažu avioni su Islamisti i jedina koju 4 godine konstantno bombarduju svi:Koalicija, režim, Rusi, i Turci.
-
RepublikanskaGarda
#69868 Re: Sirija
Pa nije, retoričko pitanjeBosanski_kralj wrote:zar je bitno šta bi forumaši izabrali?RepublikanskaGarda wrote: Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?
-
RepublikanskaGarda
#69869 Re: Sirija
I šta je pisac htio reći? Zbog toga što za njih ne radi avijacija automatski znači da su dobri i najbolji izbor za budućnost Sirijesarajevoxxxx wrote:Jedina strana u Siriji koju ne pomažu avioni su Islamisti i jedina koju 4 godine konstantno bombarduju svi:Koalicija, režim, Rusi, i Turci.
- KUZNETSOV
#69870 Re: Sirija
kiki sta ti mislis da ce arapi iz damaska (bilo koji) tek tako prepustiti naftna polja kurdima? 
-
sarajevoxxxx
#69871 Re: Sirija
Neka narod vlada, režim da ima podršku naroda i da ljudi žele ginuti za režim ne bi gubio gradove i pored tolike vojne nadmoći.RepublikanskaGarda wrote:I šta je pisac htio reći? Zbog toga što za njih ne radi avijacija automatski znači da su dobri i najbolji izbor za budućnost Sirijesarajevoxxxx wrote:Jedina strana u Siriji koju ne pomažu avioni su Islamisti i jedina koju 4 godine konstantno bombarduju svi:Koalicija, režim, Rusi, i Turci.
ljudi žele slobodu, žele neke svoje ideale, spremni su poginuti za njih u čemu je problem? Na drugoj strani laž, korupcija, nepravda, ubijanje, masakriranje, i jedno jadno izivljavanje međunarodne zajednice koja i održava režim na životu. Pa ko od Sirijaca da prihvati te ublehase?
- Co0l
#69872 Re: Sirija
A cuj,kako bi Sirija izgledala pod neandertalcima,kako ih ti zoves,ne znamo a nadam se da necemo ni znati.Ono sto znamo je da pod ovim Asadovim akademicima vidimo svakodnevne masakre i razaranja,iako kontrolisu samo dio Sirije.Kako bi se razracunavali sa neistomisljenicima da zauzmu cijelu zemlju,mozemo samo zamisljat.Nesto mi govori da to ne bi bilo kao prije 2011.-te.RepublikanskaGarda wrote:Pa to sam napisao jer sve znamo o životu u Siriju u "mirnodopskom" razdoblju vladavine obitelji Assad, a to je bilo 2011. zato i ide ta usporedba, e a kako bi bilo živjet pod ovim neandertalcima je retoričko pitanje, jer se nadam da nikad ama baš nikad neće krojiti budućnost Sirijskog naroda, imamo primjer života pod islamskom državom ali i primjer života pod rajom iz Idleba, a taj ISIS, Nusra i Ahrar al Sham imaju malu podršku Sirijske populacije, to što su fanatičniji od FSA ne znači da uživaju veću podršku naroda
- Kikibombona
#69873 Re: Sirija
Pa sta mogu sirotani?KUZNETSOV wrote:kiki sta ti mislis da ce arapi iz damaska (bilo koji) tek tako prepustiti naftna polja kurdima?
Da nece mozda krenuti na YPG, a vidimo da ne mogu napredovati 3-4 kilometra protiv ISILa, zauzeti jedno selo!??
Dobili bi po njusci kada bi krenuli da se zadugo ne bi oporavili.
Kurdi su ocigledno dobro podmazali Arape. U vlasti ih ima pun kurac... na liderskim pozicijama... i to sve uticajni ljudi iz arapskih plemena. Vecina plemena sa sjevera Sirije je pristupila YPG. U samom YPG ima 30% Arapa. Bolje i njima da dijele profit od nafte i plina nego da ide u Damask.
-
RepublikanskaGarda
#69874 Re: Sirija
Pa i ja sam za to da narod vlada, nego da li ti to ozbiljno misliš da Nusra, ISIS i Ahrar al Sham donose slobodu, da će omogučit Sirijcima da ispune svoje idealesarajevoxxxx wrote:Neka narod vlada, režim da ima podršku naroda i da ljudi žele ginuti za režim ne bi gubio gradove i pored tolike vojne nadmoći.RepublikanskaGarda wrote:I šta je pisac htio reći? Zbog toga što za njih ne radi avijacija automatski znači da su dobri i najbolji izbor za budućnost Sirijesarajevoxxxx wrote:Jedina strana u Siriji koju ne pomažu avioni su Islamisti i jedina koju 4 godine konstantno bombarduju svi:Koalicija, režim, Rusi, i Turci.
ljudi žele slobodu, žele neke svoje ideale, spremni su poginuti za njih u čemu je problem? Na drugoj strani laž, korupcija, nepravda, ubijanje, masakriranje, i jedno jadno izivljavanje međunarodne zajednice koja i održava režim na životu. Pa ko od Sirijaca da prihvati te ublehase?
- DuckZz
#69875 Re: Sirija
5 pobunjeničkih grupa u provinciji Damaska (tačnije Qalamun) se udružilo u jednu.
Fullsize : http://imagizer.imageshack.com/img910/6608/PTpYql.jpg

Nalaze se na sljedećim lokacija, kontrolišu
Jajrud
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.80 ... 2&z=15&m=b
Ruhajban
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Khan Abu vojna lokacija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.67 ... 2&z=14&m=b
Izjava
Fullsize : http://imagizer.imageshack.com/img910/6608/PTpYql.jpg

Nalaze se na sljedećim lokacija, kontrolišu
Jajrud
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.80 ... 2&z=15&m=b
Ruhajban
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Khan Abu vojna lokacija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.67 ... 2&z=14&m=b
Izjava
Last edited by DuckZz on 09/11/2015 00:31, edited 1 time in total.