Benq wrote:Radi, ako si vec bio registrovan sa tim brojem mobitela na unifon, obrisi staru registraciju na mojtelemach portalu i pokusaj ponovo.med11 wrote:Da li radi app Unifon. Dobijem SMS sa kodom ali poslije izbacuje "nepoznata greska na serveru".
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
med11
#69851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Sir Charles
#69852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemachcrnivrag wrote:https://telemach.ba/a33403/podrska/vije ... nazad.htmlNe propusti omiljeni sadržaj čak 5 dana unazad !
Korisnici Telemach digitalne televizije s D3 prijemnicima od sada mogu uživati u omiljenom TV sadržaju čak 5 dana unazad.
Usluga TV unazad besplatna je za sve korisnike Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premum, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra i Duo Net Grande Premium paketa, kao i TRIO Grande Family, Extra i Premium paketa, dok ostali korisnici sa D3 prijemnikom uslugu plaćaju 3 KM mjesečno.
TV unazad na digitalnim prijemnicima vam omogućuje pregled sadržaja čak 5 dana unazad i predstavlja samo jednu od naprednih funkcija koje vam omogućava Telemach u okviru svojih digitalnih paketa. Kako biste saznali o svim aktuelnostima u Telemachu posjetite našu web stranicu http://www.telemach.ba, pozovite kontakt centar na broj 1360 ili svratite do naše najbliže poslovnice.
Kakve su šanse da će ova usluga uskoro biti dostupna na kanalu Viasat Explorer? Hvala
-
manocom
#69853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za korisnike/telemach. Pretplatnik sam na paket duo net grande extra, dakle brzina interneta bi trebala biti 120/10 mbps. Da li vi mozete putem wifi-a da postignete tu brzinu? Speedtest mi nikada ne prelazi preko 35mbps. Nemam ni jedan uredjaj sa kojim bi se mogao spojiti putem ethernet kabla, da bih mogao provjeriti i tako brzinu, ali cini mi se da bi i putem wifi-a trebalo ici brze!?
-
brkox
#69854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam onaj "stari" Globalov paket od 7MBit i 19'5KM. Je li moguće povećati samo brzinu a da ne moram uskočiti u neke od duo trio paketa. Dakle zelim uplatiti samo povećanje brzine. Može li to?
- crnivrag
#69855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može, jer ti paketi nisu aktuelni zadnjih 8 godina.brkox wrote:Imam onaj "stari" Globalov paket od 7MBit i 19'5KM. Je li moguće povećati samo brzinu a da ne moram uskočiti u neke od duo trio paketa. Dakle zelim uplatiti samo povećanje brzine. Može li to?
Možeš jedino uzeti nešto iz oficijelne Telemach ponude.
P.S. Nadam se da se ovo odnosi na kompaniju Global Net iz Sarajeva, mada ako se radi i o kompaniji Global Net iz Travnika, važe ista pravila.
- Benq
#69856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tu brzinu mozes postici iskljucivo ako posjedujes modem Ubee koji emituje 5GHz mrezu i ako imas uredjaj koji podrzava 5GHz, za racunare/laptope to su dual band wifi kartice ili usb dongle, dok noviji mobiteli vec u sebi imaju AC wifi.manocom wrote:Pitanje za korisnike/telemach. Pretplatnik sam na paket duo net grande extra, dakle brzina interneta bi trebala biti 120/10 mbps. Da li vi mozete putem wifi-a da postignete tu brzinu? Speedtest mi nikada ne prelazi preko 35mbps. Nemam ni jedan uredjaj sa kojim bi se mogao spojiti putem ethernet kabla, da bih mogao provjeriti i tako brzinu, ali cini mi se da bi i putem wifi-a trebalo ici brze!?
Inace, wireless je gratis komponenta koju daje svaki operater svom korisniku, samim tim niko ne garantuje brzinu preko wifi-a jer na nju uticu razni faktori. Sto se tice tvog slucaja, moze i brze, putem mobilne aplikacije "wifi analyzer" skeniraj mreze i pogledaj koji je wifi kanal slobodan i na isti podesi svoj modem.
- Reglan
#69857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji li neka opcija ako se produzi ugovor da se dobije ova usluga tv unazad na trio grande paket?
- Telemach
#69858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Reglan,Reglan wrote:Postoji li neka opcija ako se produzi ugovor da se dobije ova usluga tv unazad na trio grande paket?
Upit je proslijeđen kolegama. Potrudit ćemo se pronaći ponudu koja Vam najviše odgovara.
- Telemach
#69859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Sir Charles,Sir Charles wrote:@Telemachcrnivrag wrote:https://telemach.ba/a33403/podrska/vije ... nazad.htmlNe propusti omiljeni sadržaj čak 5 dana unazad !
Korisnici Telemach digitalne televizije s D3 prijemnicima od sada mogu uživati u omiljenom TV sadržaju čak 5 dana unazad.
Usluga TV unazad besplatna je za sve korisnike Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premum, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra i Duo Net Grande Premium paketa, kao i TRIO Grande Family, Extra i Premium paketa, dok ostali korisnici sa D3 prijemnikom uslugu plaćaju 3 KM mjesečno.
TV unazad na digitalnim prijemnicima vam omogućuje pregled sadržaja čak 5 dana unazad i predstavlja samo jednu od naprednih funkcija koje vam omogućava Telemach u okviru svojih digitalnih paketa. Kako biste saznali o svim aktuelnostima u Telemachu posjetite našu web stranicu http://www.telemach.ba, pozovite kontakt centar na broj 1360 ili svratite do naše najbliže poslovnice.
Kakve su šanse da će ova usluga uskoro biti dostupna na kanalu Viasat Explorer? Hvala
O svim izmjenama ćemo Vas obavijestiti. Trudimo se unaprijediti naše usluge i samim tim omogućiti dostupnost usluge TV unazad na što više kanala.
- agent_zero
#69860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Narode, postoji li neka windows ili android aplikacija za provjeravanje da li se neko neovlašteno kači na moju wifi mrežu?
- Benq
#69861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U modemu provjeri MAC adrese koje se spajaju na wifi, a mozes i promijeniti password za wifi ako mislis da ti se neko kaci.agent_zero wrote:Narode, postoji li neka windows ili android aplikacija za provjeravanje da li se neko neovlašteno kači na moju wifi mrežu?
- crnivrag
#69862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili postaviti MAC filter koji dozvoljava samo MAC adresama tvojih uređaja da se spoje na mrežu.Benq wrote:U modemu provjeri MAC adrese koje se spajaju na wifi, a mozes i promijeniti password za wifi ako mislis da ti se neko kaci.agent_zero wrote:Narode, postoji li neka windows ili android aplikacija za provjeravanje da li se neko neovlašteno kači na moju wifi mrežu?
-
adoadop
#69863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav svima na forumu.
Nakon mnogo godina privrženosti bhtelekomu tj. Od samog početka mojatv,
prije tri dana sam prešao na TELEMACH.
Prezadovoljan kvalitetom usluge, podrške i cijene.
Samo da ostane tako ili bolje.
- crnivrag
#69864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Welcome to the great world of Telemach services.adoadop wrote:Pozdrav svima na forumu.
Enjoy my child
-
aida25
#69865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav svima, imam mali problem sa eon.tv, kad gledam sadrzaj vracen unazad nakon 5 min gledanja samo mi se vrati snimak na pocetak, jel ima jos neko slican problem, poslala sam pp telemachu, kazu kontaktirat ce me, mogu li to oni uopste rijesit?
- agent_zero
#69866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovoru, ali postoji li ikakva aplikacija za to?crnivrag wrote:Ili postaviti MAC filter koji dozvoljava samo MAC adresama tvojih uređaja da se spoje na mrežu.Benq wrote:U modemu provjeri MAC adrese koje se spajaju na wifi, a mozes i promijeniti password za wifi ako mislis da ti se neko kaci.agent_zero wrote:Narode, postoji li neka windows ili android aplikacija za provjeravanje da li se neko neovlašteno kači na moju wifi mrežu?
- crnivrag
#69867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na svakom routeru postoji opcija MAC filter, putem koje uneseš samo MAC adrese uređaja koji se spajaju na mrežu.agent_zero wrote:
Hvala na odgovoru, ali postoji li ikakva aplikacija za to?
Ostali uređaji neće se moći spojiti i ako unesu tačan password wifi mreže.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#69868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema aplikacije.
-
juan
#69869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:--------juan wrote:da, skuzio sam.
sad trazim dal imaju sta za penzionere kakve ponude...
@juan,
U ponudi imamo Duo Tel Grande Senior paket koji je namijenjen penzionerima: https://telemach.ba/paketi/paketi?tab=duo-tel
hvala vidio sam, al ta brzina ni za vibera nije dovoljna. i hvala na ponudi, ovo je prica o penzinerima, nije to za njih.
Pitanje dodatno:
Zasto su Kanal TV5 i RTV Bir zakjucani u osnovnom paketu?
Hvala unaprijed
------
@juan,
Dostavite nam u pp broj Ugovora i kontakt telefon kako bismo mogli provjeriti koje pakete usluga koristite. U okviru opisa paketa ,lista kanala je označena rozom bojom https://telemach.ba/paketi/paketi
Hvala, skuzio sam koji je paket (osnovni za 19,95KM).
A i da odgovorim sebi zasto su u osnovnom Paketu kanali TV5 i RTV Bir (ne Radio, mada i radio pocesto nestane, kvalitet grozan) kodirani, dok drugi kanali drugih drzava dekodirani (vidim da zaobilazite odgovorna ovo!):
Srpska posla!
- crnivrag
#69870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti koristiš običnu analognu TV, i imaš televizor koji može skenirati DVB-C kanale, međutim ti DVB-C kanali su zaključani i nije ih moguće gledati osim ako uzmeš pretplatu na digitalnu TV i dobiješ modul koji otključava određene pakete kanala i naravno platiš cijenu za paket koji želiš.juan wrote:
Hvala, skuzio sam koji je paket (osnovni za 19,95KM).
A i da odgovorim sebi zasto su u osnovnom Paketu kanali TV5 i RTV Bir (ne Radio, mada i radio pocesto nestane, kvalitet grozan) kodirani, dok drugi kanali drugih drzava dekodirani (vidim da zaobilazite odgovorna ovo!):
Srpska posla!
Kanali koji su trenutno promotivno slobodni putem DVB-C mreže su:
telemach-all-about-4-p14271149.html#p14271958
-
DON_eARL
- crnivrag
#69872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaš da grizem kad me neko prestigne sa obavijesti, ali ovaj put si zaslužio aplauz za ovo
- Benq
#69873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, svaka cast za ovo, odlican potez
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#69874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ljudi ja sam glup de malo pojasnite... ovo se HD ubacuje u programsku semu...
HD paket više neće biti dijelom Telemach ponude digitalne televizije. Kanali iz HD paketa postaju dijelom D3 Start,
Osnovnog i Proširenog paketa.
- Benq
#69875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svi HD kanali ce biti rasporedjeni po ostalim paketima od start do prosirenog, a HD paket se ukida iz ponude.pici wrote:ljudi ja sam glup de malo pojasnite... ovo se HD ubacuje u programsku semu...
HD paket više neće biti dijelom Telemach ponude digitalne televizije. Kanali iz HD paketa postaju dijelom D3 Start,
Osnovnog i Proširenog paketa.