Pogledaj još jednom na koga se moj upis odnosi. A ne odnosi se na režim.sarajevoxxxx wrote:To su smješne, neistinite, i tvrdnje koje ni najcrnja režimska propaganda ne iznosi. Ponavljaš neistine koje nemaju nikakve veze sa sirijskim ratom. Ti bi bar, koji si se nagledao na ovoj temi stotina snimaka režimskih masakara, trebao da znaš u kolikom obimu režim masakrira sirijsko stanovništvo i koliko je nemilosrdan kada su u pitanju civili.Ta koljačka bagra nije odgovorna ni za jedan postotak svih masakara i zločina koji su se desilii u Siriji, i da je to režimu samo izgovor i opravdanje za silno nasilje koje svakodnevno čini nad sirijskim civilima.Challenger__ wrote:Niti su meta Sirijci, niti muslmani. Meta je tekfirijsko-koljačka bagra koja je umislila da je Bogom dana da uzima Božije prerogative u svoje ruke. Ako misliš da je njihova budućnost, grdno se varaš.
Dojadio si, Laprdane, sa svojom priglupom demagogijom.
Sirija
- Challenger__
#69826 Re: Sirija
- Kikibombona
#69827 Re: Sirija
Kontas li ti sta je cilj ove operacije na jugu Alepa?RepublikanskaGarda wrote:...
Sa juga ici na Nubl i Zaru ili mozda ici ka Idlibu?
Ili konta da je tu najmekse pa da ostvare koju pobjedu pred mirovne pregovore?
-
sarajevoxxxx
#69828 Re: Sirija
Saudijski daija Selman Auda, aktivista opozicije Hadi Abdela, i otac Ibrahim Ferah predsjednik pravoslavne crkve u Idlibu, pokrenuli su kampanju na nivou zemalja zaljeva pod nazivom "Prije nego se desi katastrofa" koja ima za cilj prikupiti pomoć za Sirijce pred nadolazeću zimu.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5652650703
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5652650703
- Challenger__
#69829 Re: Sirija
- borbe na jugu Alepa:
SAA/NDF/Hezbollah
SAA/NDF/Hezbollah
-
sarajevoxxxx
#69830 Re: Sirija
Danas vraćena sela koja je režim zauzeo na jugu Haleba. Stali kod Kuwejris, izgubili Mehin i Morik, pretrpjeli teške udarce na Hanasiru, na jugu Haleba i u dolini Gab režim u zadnjih 4 ili 5 sedmica imao najveće gubitke od početka rata. Realno Rusi i režim su zamislili drugačiji razvoj situacije.Kikibombona wrote:Kontas li ti sta je cilj ove operacije na jugu Alepa?RepublikanskaGarda wrote:...
Režim je nanio toliko zla da je bezobrazno očekivati neke pregovore koji bi imali za cilj neki sirijski Dejton. Ovdje stara ekipa zajedno sa Asadom jednostavno treba otići kompletna bez ikakvih uvjeta i kasnije ih do kraja života sudski goniti. Sve ostalo je odvratno licemjerje odvratne međunarodne zajednice.
- Challenger__
#69831 Re: Sirija
- Amerikanci su sa Turcima pripremali no-fly zone na sjeveru Alepa, koja bi se širila kao zaraza, a sve bi završilo u reprizi libijskog scenarija.Realno Rusi i režim su zamislili drugačiji razvoj situacije.
Spriječeno.
- Izrael je divljao nad Sirijom, uz Golan i širom zemlje, javno i tajno, otvoreno i covert.
Nema više, bye, bye.
- Teroristi i/ili pobunjenici su planirali 5 velikih ofanziva: na Latakiju, Hamu, Damask, Daru i Zor.
Vozdra.
- Nije bilo političkog dijaloga na ženevskim principima (Sirijci sami biraju ko, šta i kako).
Politički proces oživio.
- Američka administracija i Turska su željele legalizaciju i priznanje tzv. "Islamske" nazovi "države".
Od toga nema ništa.
- Sirijska armija je doživjela materijalno-tehničku i personalnu devastaciju pred potpuno uništenje.
Dobili su vrijeme i sredstva za potpunu revitalizaciju
- Ambicija je bilo srušiti režim preko proxija, sada je vidljivo da od toga nema ništa, a SAA se u međuvremenu priprema za velika ofanzivna djestva sa saveznicima ukoliko propadne političko rješenje.
U međuvremenu, infrastruktura, logistika, tehnika i ljudstvo opozicije i/ili terorista je izloženo devastaciji velkog obima. Po prvi put snage vlade rastu, a neprijatelja opadaju...
ZAKLJUČAK: sve ide po planu, upravo.
Last edited by Challenger__ on 08/11/2015 23:34, edited 1 time in total.
-
RepublikanskaGarda
#69832 Re: Sirija
Iskreno nemam pojma, nisam neki analitičar, ali teoretski mogu izbit do opkoljenih šiitskih enklava Fuah/Kafraya, + što tamo ima dosta šiitskih dobrovoljaca iz Iraka i Libanona, +što ako zauzmu taj Al Hadher presjecaju glavnu opskrbnu rutu Idleb jug Allepa, sumnjam da bi toliko kružili do Nubl/ZahreKikibombona wrote:Kontas li ti sta je cilj ove operacije na jugu Alepa?RepublikanskaGarda wrote:...
-
RepublikanskaGarda
#69833 Re: Sirija
I šta kad Assad ode? tko bi ga trebao nasljedit?sarajevoxxxx wrote:Danas vraćena sela koja je režim zauzeo na jugu Haleba. Stali kod Kuwejris, izgubili Mehin i Morik, pretrpjeli teške udarce na Hanasiru, na jugu Haleba i u dolini Gab režim u zadnjih 4 ili 5 sedmica imao najveće gubitke od početka rata. Realno Rusi i režim su zamislili drugačiji razvoj situacije.Kikibombona wrote:Kontas li ti sta je cilj ove operacije na jugu Alepa?RepublikanskaGarda wrote:...
Režim je nanio toliko zla da je bezobrazno očekivati neke pregovore koji bi imali za cilj neki sirijski Dejton. Ovdje stara ekipa zajedno sa Asadom jednostavno treba otići kompletna bez ikakvih uvjeta i kasnije ih do kraja života sudski goniti. Sve ostalo je odvratno licemjerje odvratne međunarodne zajednice.
-
sarajevoxxxx
#69834 Re: Sirija
Sve je to daleko od stvarnosti moj Čeli i ti to znaš.Challenger__ wrote:- Amerikanci su sa Turcima pripremali no-fly zone na sjeveru Alepa, koja bi se širila kao zaraza, a sve bi završilo u reprizi libijskog scenraija.Realno Rusi i režim su zamislili drugačiji razvoj situacije.
Spriječeno.
- Izrael je divljao nad Sirijom, uz Golan i širom zemlje, javno i tajno, otvoreno i covert.
Nema više, bye, bye.
- Teroristi i/ili pobunjenici su planirali 5 velikih ofanziva: na Latakiju, Hamu, Damask, Daru i Zor.
Vozdra.
- Nije bilo političkog dijaloga na ženevskim principima (Sirijci sami biraju ko, šta i kako).
Politički proces oživio.
- Američka administracija i Turska su željele legalizaciju i priznanje tzv. "Islamske" nazovi "države".
Od toga nema ništa.
- Sirijska armija je doživjela materijalno-tehničku i personalnu devastaciju pred potpuno uništenje.
Dobili su vrijeme i sredstva za potpunu revitalizaciju
- Ambicija je bilo srušiti režim preko proxija, sada je vidljivo da od toga nema ništa, a SAA se u međuvremenu priprema za velika ofanzivna djestva sa saveznicima ukoliko propadne političko rješenje.
U međuvremenu, infrastruktura, logistika, tehnika i ljudstvo opozicije i/ili terorista je izloženo devastaciji velkog obima. Po prvi put snage vlade rastu, a neprijatelja opadaju...
ZAKLJUČAK: sve ide po planu, upravo.
- Challenger__
#69835 Re: Sirija
Ja sam ti sažeo analizu čuvenog vojnog analitičara. A ti kako hoćeš.
-
budza
#69836 Re: Sirija
Challenger__ wrote:- Sirijska armija je doživjela materijalno-tehničku i personalnu devastaciju pred potpuno uništenje.
zanimljivo. bice da si sam sebe ubedjivao da je drugacija situacija?!
svo vreme, citajuci tebe, ja sam sticao dojam da su asadisti haman povratili 95% sirije. bice da nisam citao sa razumevanjem.
ps. glede pozicije izraela. nista se prisustvom rusije nije promenilo.
izrael ako bude hteo, vec veceras ce bez licnih posledica gadjati civile u centru damaska.
-
sarajevoxxxx
#69837 Re: Sirija
Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Kome se ne sviđa, a biće ih mnogo, jer bilo ih je mnogo koji su uživali da gledaju kako se Sirijci masakriraju, vjerovatno će potražiti selameta u nekim drugim zemljama.
Kome se ne sviđa, a biće ih mnogo, jer bilo ih je mnogo koji su uživali da gledaju kako se Sirijci masakriraju, vjerovatno će potražiti selameta u nekim drugim zemljama.
- Challenger__
#69838 Re: Sirija
Ti si posebno zanimljiv komad ublehe. Svo vrijeme se ovdje pozicioniraš kao "anticionista" i neko ko, tobož, "razotkriva" njihove namjere i planove, a u stvari tvoja mala duša je u ropskom statusu u odnosu na tzv. "Izrael".izrael ako bude hteo...
Jad.
-
sarajevoxxxx
#69839 Re: Sirija
Joj znam jednog neki svršenik ruske vojne akademije. Jednom sam mu čitao kolumnu nakon pada Melihe u Damasku. Čovjek bi rekao opozicija poražena ako izdrže i sedam dana to je ravno čudo. Mislim klasična propaganda.Challenger__ wrote:Ja sam ti sažeo analizu čuvenog vojnog analitičara. A ti kako hoćeš.
- Challenger__
#69840 Re: Sirija
Nemam pojma o kome pričaš. Ja čitam najjače.
- insomnia78
#69841 Re: Sirija
Izrael je vec dva puta, za vrijeme Ruskog prisustva, avijacijom djelovo po SAA i Hezbolahu
- Challenger__
#69842 Re: Sirija
Ali u *urcu. Nikad potvrđene vijesti. Eno, ruska avijacija im prži sve na par metara uz granicu, ku*cem nisu mrdnuli.insomnia78 wrote:Izrael je vec dva puta, za vrijeme Ruskog prisustva, avijacijom djelovo po SAA i Hezbolahu
-
RepublikanskaGarda
#69843 Re: Sirija
Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?sarajevoxxxx wrote:Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Last edited by RepublikanskaGarda on 08/11/2015 23:51, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#69844 Re: Sirija
YPG, najefikasnija vojska u Siriji, melje ISIL!
Danas su zauzeli ogroman teritorij. Zauzeli su nekoliko naftnih i gasnih busotina. Zauzeli su Al Hawl i Tishreen naftna polja. ISILovci bjeze glavom bez obzira.
Naftna i plinska polja. YPG je prije ovog osvajanja kontrolisao 60% sirijske nafte i plina. Svijetla buducnost ceka gradjane Rojave nakon rata. I Arapima Rojave je bolje da lova od nafte i plina ostaje u njihovoj sredini nego da ide u Damask, a oni da ga glabaju...

YPG danas

Zaplijenjeno oruzje. Kurdi govore da dnevno gine na stotine ISILovaca... Danas ih je navodono poginulo blizu 100... Malo sam skeptican prema tim izjavama...

Al Sanadid

Sjebase samoubicu prije cilja
Poruka YPG za porodicu stradalog Kanadjanina

Danas su zauzeli ogroman teritorij. Zauzeli su nekoliko naftnih i gasnih busotina. Zauzeli su Al Hawl i Tishreen naftna polja. ISILovci bjeze glavom bez obzira.
Naftna i plinska polja. YPG je prije ovog osvajanja kontrolisao 60% sirijske nafte i plina. Svijetla buducnost ceka gradjane Rojave nakon rata. I Arapima Rojave je bolje da lova od nafte i plina ostaje u njihovoj sredini nego da ide u Damask, a oni da ga glabaju...

YPG danas

Zaplijenjeno oruzje. Kurdi govore da dnevno gine na stotine ISILovaca... Danas ih je navodono poginulo blizu 100... Malo sam skeptican prema tim izjavama...

Al Sanadid

Sjebase samoubicu prije cilja
Poruka YPG za porodicu stradalog Kanadjanina

Last edited by Kikibombona on 08/11/2015 23:54, edited 1 time in total.
- insomnia78
#69845 Re: Sirija
Pa sta predlazes, da obore ruski avion?
- Challenger__
#69846 Re: Sirija
RepublikanskaGarda wrote:Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?
Koga si našao pitati.
-
MMM1977
#69847 Re: Sirija
E jebga, xxx. Pa šta misliš kako bi to izgledalo? Kao prvo rat ne bi stao nego bi se nastavile borbe između frakcija, onda bi išlo naturanje svega i svačega znamo na koji način, što bi pojačalo egzodus civila i izazvalo pravi humanitarni amagedon itd.sarajevoxxxx wrote:Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Po meni, jedino rješenje je dogovor SAA i FSA da se Sirija očisti od ekstremista. Assad mora odstupiti, odmah ili u nekom kratkom roku.
- insomnia78
#69848 Re: Sirija
Hiljade i hiljade sklekova, pardon transea
- Challenger__
#69849 Re: Sirija
Ne predlažem ja ništa, samo ti kažem da širiš nepotvrđene informacije.insomnia78 wrote:Pa sta predlazes, da obore ruski avion?
- Co0l
#69850 Re: Sirija
Pa i ti poredis neuporedivo.Ne mozes poredit rezim prije 2011.-te i sada, nakon ogromnih zlocina koje je pocinio.RepublikanskaGarda wrote:Pišeš gluposti i uspoređuješ neusporedivo, ovo je ratno stanje, Sirija prije 2011. pod vladavinom obitelji Assad i Sirija pod vladavinom ovih neandertalaca? baš me zanima šta bi forumaši izabrali?sarajevoxxxx wrote:Kad Asad ode neka dođe Isil, Nusra, Ahrar Šam, sve te vojne formacije nisu ni stoti dio zla nanijeli sirijskom narodu kao što je Asad.
Da ne bude zabune,spomenutu ekstremisticku trojku ni ne uzimam u razmatranje.