Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
2025 godina , vi vodite klub kao UG, bez marke dobiti, redovno trazite sadaku od grada i jos postavljate kao uslove.
Smjesno.
Treba do postaviti sve na moderno ekonomsko postolje kao u normalnom svjetu.
Mozes se sam fininacirati, radi, igraj itd. Ne mozes se sam financirati, ugasi se.
Fubbalski klub zivi od poreza gradzana, jel to normalno?
Sine ti si malo zalutao. Svi fudbalski klubovi u BiH su udruženja građana. Svi sportski kolektivi u BiH su udruženja građana. Svi su neprofitne organizacije koje se jednim dijelom finansiraju iz budžetskih sredstava. To je zakonski okvir i da nije tako vjerujem da ne bi bilo kolektivnog sporta u BiH.
Ovo ostalo ne bih komentarisao jer bih ti u tom slučaju morao pisati postove dugačke kao što ih piše ovaj pastuh Bosanski. U tim postovima bih te morao vratiti 20 godina unazad da shvatiš da klub ne traži sadaku nego ono što mu pripada od onih koji su ga uništili i doveli do pozicije da je jedan od najvećih poreskih dužnika u BiH, a to je gradska uprava.
A vjeruj, ne da mi se svako malo objašnjavati neke stvari, svakom padobrancu, koji je ne samo padobranac, nego i ne zna osnovne postavke, a uz to je malkice nekulturan i bezobrazan.
U prevodu, igramo se kengurova "odje** u skokovima"
Znam ja da si klubovi u BiH UG.
I jel to tebi normalno?
Naravno da trazi sadaku, jer jednom UG aposlutno nista ne pripada sto nije sebi sam kupio.
Posto UG ne smije isplacivati dobit onda moze ulagati u nekretnine.
Svake godine se ti tkzv UG prijavljuju i mole za pomoc od grada odnosno od poreza gradzana.
I ti to postavljas kao normalno u 2025 godni i jos kao postvljaju se neki uslovi a nisi u poziciji kao klub da bilo kakve uslove postvljas.
Nevazno, bilo bi mi drago da savez obnovi u Zenici stadion i volio bi da zauvjek repka tamo igra.
Kakvi uslovi, Celik i bakraci. Uzmi sta se da ako sam nisi u stanju.
Meni mnogo toga u ovoj državi nije normalno. Iskreno kako vrijeme odmiče sve više mislim da država nije za nas, da je ovo trebalo da bude neki protektorat koji je EU trebala uzeti pod svoje, nametnuti set zakona i na silu ugurati u EU... I da nam nikad ne dozvole da imamo vladu od svojih ljudi jer nismo sposobni voditi mjesnu zajednicu, kakva crna država
Ali to nije tema... Reteriraš, popljuvao si Čelik (zašto zaslužuješ batine jer se tuđe svetinje ne bi trebale dirati), a onda odjednom znaš šta su drugi klubovi u BiH... Da li bi i ti drugi klubovi trebali postojati - KK Bosna, koliko je dug Borca iz Banja Luke, kako su dobili licencu, kakvo je stanje u FK Sarajevo, Željezničar... Kako poskuje Rukometni savez BiH? Ljudi nemaju ID broj godinama?
Eto ti malo tema, a Čelik ne diraj. Nisi iz Zenice i ne diraj Čelik. Ponovo - tuđe svetinje se ne diraju. Klub jeste u poziciji da postavlja uslove, klub izvede 10-ak hiljada ljudi na proteste, Zenica je uvijek disala za Čelik i sigurno su u poziciji da uslovljavaju.
Bosanski_pastuh wrote: ↑08/01/2025 21:25
Evo Kiwi, fakat ne zelim naglabati da znam pitanje papirologije kad ne znam. Ti si iznio podatak i postujem. Vjerovatno si u pravu, ali nek ti to potvrdi ili negira neko ko je bolje upucen. Znam onoliko koliko se u javnost kroz godine iznosilo na tu temu nesto okvirno i znam sigurno da se desila ta odluka 2001. da tadasnja Opstina Zenica preuzme stadion od Celika, a koji ga je i dalje nastavio i koristiti i uzimati prihode, pa sad valjda se neko nadje da rijesi i tu dilemu sta se tu sve desavalo.
Ipak, srz je u ovom sto je kuglanje_ze napisao koji post ranije. Nije bas situacija da se Celiku nakon 50 godina moze uzeti stadion i reci cao, nosi to svoje posljedice. Postoji pravo i postoji obicaji sto i pravo svakako poznaje, a i mnogi su se nasukali na Bilinom da bi to saznali. Ovdje je srz price da se strane sa Celikom ne bi na silu smjele postaviti nego se dogovoriti kako svima odgovara. Ako Celik pristane da bude podstanar kako si naveo za eventualno takve uslove koje spominjes onda je sam sebi kriv odnosno svi mi koji volimo Celik smo krivi sto bi klub podlegao Zenici koja danas manje razmislja u njegovom interesu odnosno interesu svog reprezenta. Nadam se da ce rezultat ipak biti drugaciji i vise u korist kluba kako i dolikuje istinskom domacinu Bilinog polja.
Nije Općina mogla preuzeti stadion od Čelika 2001. u smislu vlasništva kad isti nikad nije bio Čelikov.
To mi i jest poenta.
Stadion nikad, od prvobitne livade, kroz izgradnju pa sve do danas, nikad ni u jednom momentu nije bio vlasništvo NK Čelika.
NK Čelik je samo bio povlašteni korisnik istog.
Korisnik i vlasnik nije isto, i nemaju ista prava, niti obaveze.
Što znači da ti ni drugi pasus posta nije validan, odnosno nakon 50 godina se neće ništa oduzeti Čeliku jer ništa nije ni bilo Čelikovo.
Čelik samo može na kraju projekta dobiti bolji, moderniji i uslovniji stadion na korištenje, i to besplatno.
Ja zaista ne vidim problem.
Zar je u komunizmu uopste iko mogao biti vlasink ovakvog objekta osim drzavnih struktura?
Sumnjam da je ikada jedno UG dobilo upisano vlasnistvo nad ovolikom objektom.
Pa eto nije ni u periodu od '95. do danas privatizovan niti poklonjen bilo kome, pa ni NK Čelik.
Nekretnina je u vlasništvu Grada i to je gotovo.
Što se tiče bune Čelikovaca, mislim da je uprazno i da uopće nije argumentovana.
Dobit će kudikamo bolji stadion, na koji će repka sa sigurnošću dolaziti uvijek.
Pa šta se svi bune na možebitnu nadogradnju stadiona? Stadiona kojeg su dobili džabno na korištenje i nikakvih troškova glede toga nemaju.
Znači hoće im se napraviti, poboljšati stadion, i bune se. Mislim WTF?
Ne buni se niko. Ljudi samo žele da se zaštiti, kako ti to lijepo nazva, "trenutni podstanar".
Dido tu stanuje 50+ godina, od kako je stadion napravljen, uredno izvršava sve svoje obaveze, održava stadion koliko može (a nemojmo se praviti ludi, znamo mi vrlo dobro svi da je cjelokupna radna zajednica stadiona bila uposlenik NK Čelik) i sad hajde napolje, malo ćemo mi ovo okrečiti, staviti žuto-plave stolice.
Didu moramo zaštititi jer je to naš zenički DIDO, a reprezentacija pripada svima.
Ako je problem boja stolica, napunite stadion svaki put pa se stolice neće vidjeti
kuglanje_ze wrote: ↑08/01/2025 21:32
Dakle, nije niko protiv modernizacije, ali da Čelik ostane na stadionu.
A gdje ima uopće podatak da Čelik nakon modernizacije neće moći na stadion?
Bosanski_pastuh wrote: ↑08/01/2025 21:25
Evo Kiwi, fakat ne zelim naglabati da znam pitanje papirologije kad ne znam. Ti si iznio podatak i postujem. Vjerovatno si u pravu, ali nek ti to potvrdi ili negira neko ko je bolje upucen. Znam onoliko koliko se u javnost kroz godine iznosilo na tu temu nesto okvirno i znam sigurno da se desila ta odluka 2001. da tadasnja Opstina Zenica preuzme stadion od Celika, a koji ga je i dalje nastavio i koristiti i uzimati prihode, pa sad valjda se neko nadje da rijesi i tu dilemu sta se tu sve desavalo.
Ipak, srz je u ovom sto je kuglanje_ze napisao koji post ranije. Nije bas situacija da se Celiku nakon 50 godina moze uzeti stadion i reci cao, nosi to svoje posljedice. Postoji pravo i postoji obicaji sto i pravo svakako poznaje, a i mnogi su se nasukali na Bilinom da bi to saznali. Ovdje je srz price da se strane sa Celikom ne bi na silu smjele postaviti nego se dogovoriti kako svima odgovara. Ako Celik pristane da bude podstanar kako si naveo za eventualno takve uslove koje spominjes onda je sam sebi kriv odnosno svi mi koji volimo Celik smo krivi sto bi klub podlegao Zenici koja danas manje razmislja u njegovom interesu odnosno interesu svog reprezenta. Nadam se da ce rezultat ipak biti drugaciji i vise u korist kluba kako i dolikuje istinskom domacinu Bilinog polja.
Nije Općina mogla preuzeti stadion od Čelika 2001. u smislu vlasništva kad isti nikad nije bio Čelikov.
To mi i jest poenta.
Stadion nikad, od prvobitne livade, kroz izgradnju pa sve do danas, nikad ni u jednom momentu nije bio vlasništvo NK Čelika.
Što znači da ti ni drugi pasus posta nije validan, odnosno nakon 50 godina se neće ništa oduzeti Čeliku jer ništa nije ni bilo Čelikovo.
Čelik samo može na kraju projekta dobiti bolji, moderniji i uslovniji stadion na korištenje, i to besplatno.
Zar je u komunizmu uopste iko mogao biti vlasink ovakvog objekta osim drzavnih struktura?
NK Željezničar vlasnik stadiona Grbavica... Udruženje građana.
To mi i jest poenta.
Pa eto nije ni u periodu od '95. do danas privatizovan niti poklonjen bilo kome, pa ni NK Čelik.
Nekretnina je u vlasništvu Grada i to je gotovo.
Što se tiče bune Čelikovaca, mislim da je uprazno i da uopće nije argumentovana.
Dobit će kudikamo bolji stadion, na koji će repka sa sigurnošću dolaziti uvijek.
Pa šta se svi bune na možebitnu nadogradnju stadiona? Stadiona kojeg su dobili džabno na korištenje i nikakvih troškova glede toga nemaju.
Znači hoće im se napraviti, poboljšati stadion, i bune se. Mislim WTF?
Ne buni se niko. Ljudi samo žele da se zaštiti, kako ti to lijepo nazva, "trenutni podstanar".
Dido tu stanuje 50+ godina, od kako je stadion napravljen, uredno izvršava sve svoje obaveze, održava stadion koliko može (a nemojmo se praviti ludi, znamo mi vrlo dobro svi da je cjelokupna radna zajednica stadiona bila uposlenik NK Čelik) i sad hajde napolje, malo ćemo mi ovo okrečiti, staviti žuto-plave stolice.
Didu moramo zaštititi jer je to naš zenički DIDO, a reprezentacija pripada svima.
Ako je problem boja stolica, napunite stadion svaki put pa se stolice neće vidjeti
kuglanje_ze wrote: ↑08/01/2025 21:32
Dakle, nije niko protiv modernizacije, ali da Čelik ostane na stadionu.
A gdje ima uopće podatak da Čelik nakon modernizacije neće moći na stadion?
Nema nigdje. Ja to od početka pišem, ali ovaj bosanski pastuh vas je sve naložio. Čekamo da vidimo ugovor između grada i saveza, ako do toga uopšte dođe.
kuglanje_ze wrote: ↑08/01/2025 21:40
Meni mnogo toga u ovoj državi nije normalno. Iskreno kako vrijeme odmiče sve više mislim da država nije za nas, da je ovo trebalo da bude neki protektorat koji je EU trebala uzeti pod svoje, nametnuti set zakona i na silu ugurati u EU... I da nam nikad ne dozvole da imamo vladu od svojih ljudi jer nismo sposobni voditi mjesnu zajednicu, kakva crna država
To mi i jest poenta.
Oficijelno? Kako su oni to mogli prenjeti?
Istina je, ZK kaže:
Udio: 1/1 Tip: Vlasništvo
FUDBALSKI KLUB ŽELJEZNIČAR Adresa: ul. Bulevar Ivice Osima br.27., Sarajevo
Pr. 11.11.2016.g. 065-0-DN-16-039 231 Na osnovu rješenja ovog suda broj 065-0-DN-16-039 231 od 08.02.2018. godine, uknjižuje se pravo vlasništva na nekretnine opisane u A listu.
Al' bolje biti vječiti korisnik Bilinog Polja, nego vlasnik smrdljive Grbavice
Last edited by ZoomZoomKiwi on 08/01/2025 21:51, edited 1 time in total.
kuglanje_ze wrote: ↑08/01/2025 21:20
Sine ti si malo zalutao. Svi fudbalski klubovi u BiH su udruženja građana. Svi sportski kolektivi u BiH su udruženja građana. Svi su neprofitne organizacije koje se jednim dijelom finansiraju iz budžetskih sredstava. To je zakonski okvir i da nije tako vjerujem da ne bi bilo kolektivnog sporta u BiH.
Ovo ostalo ne bih komentarisao jer bih ti u tom slučaju morao pisati postove dugačke kao što ih piše ovaj pastuh Bosanski. U tim postovima bih te morao vratiti 20 godina unazad da shvatiš da klub ne traži sadaku nego ono što mu pripada od onih koji su ga uništili i doveli do pozicije da je jedan od najvećih poreskih dužnika u BiH, a to je gradska uprava.
A vjeruj, ne da mi se svako malo objašnjavati neke stvari, svakom padobrancu, koji je ne samo padobranac, nego i ne zna osnovne postavke, a uz to je malkice nekulturan i bezobrazan.
U prevodu, igramo se kengurova "odje** u skokovima"
Znam ja da si klubovi u BiH UG.
I jel to tebi normalno?
Naravno da trazi sadaku, jer jednom UG aposlutno nista ne pripada sto nije sebi sam kupio.
Posto UG ne smije isplacivati dobit onda moze ulagati u nekretnine.
Svake godine se ti tkzv UG prijavljuju i mole za pomoc od grada odnosno od poreza gradzana.
I ti to postavljas kao normalno u 2025 godni i jos kao postvljaju se neki uslovi a nisi u poziciji kao klub da bilo kakve uslove postvljas.
Nevazno, bilo bi mi drago da savez obnovi u Zenici stadion i volio bi da zauvjek repka tamo igra.
Kakvi uslovi, Celik i bakraci. Uzmi sta se da ako sam nisi u stanju.
Ali to nije tema... Reteriraš, popljuvao si Čelik (zašto zaslužuješ batine jer se tuđe svetinje ne bi trebale dirati), a onda odjednom znaš šta su drugi klubovi u BiH... Da li bi i ti drugi klubovi trebali postojati - KK Bosna, koliko je dug Borca iz Banja Luke, kako su dobili licencu, kakvo je stanje u FK Sarajevo, Željezničar... Kako poskuje Rukometni savez BiH? Ljudi nemaju ID broj godinama?
Eto ti malo tema, a Čelik ne diraj. Nisi iz Zenice i ne diraj Čelik. Ponovo - tuđe svetinje se ne diraju. Klub jeste u poziciji da postavlja uslove, klub izvede 10-ak hiljada ljudi na proteste, Zenica je uvijek disala za Čelik i sigurno su u poziciji da uslovljavaju.
Sve to treba likvidirati, cim nisi samoodrziv jer tu nikada nece biti sportskog uspjeha. Cim je UG to je presipanje iz supljeg u prazno i malverzavija donacijama.
10 hiljada ljudi je desna tribina na 3 trecem spratu Alianz arene sa koje se ni ne vide igraci na terenu.
Nemoj o brojkama.
Uzmite dzaba obnovu stadiona jer Zenica to zasluzuje. Celik nikada nece biti u stanju da stadion obnovi.
Treba preci glavom u 2025 godini a ne zivjeti u 1975 godini.
Napisat ću samo par stvari:
1. Nisu u "odmakloj fazi pregovora" dva uglađena danska političara, nego dokazane mutikaše, što za sobom povlači da je skepsa opravdana.
2. Šta ćemo s održavanjem takvog objekta? Ako se isti prepusti hirovima glavonje na čelu grada, mogu mislit na šta će to ličit kroz par godina.
3. Činjenica je da BP nije i vlasništvu kluba, ali isto tako je činjenica da je stadion izgrađen isključivo za potrebe Čelika, što se itekako treba uvažit u ovim pregovorima. Klub je predstavnik grada, svidjelo nam se to ili ne, a odnos prema Čeliku je u isto vrijeme odnos prema ovom gradu.
Da se razumijemo, jasna je meni i druga strana i donekle mi je jasan animozitet prema klubu. Da se stavim u cipele osobe koja površno prati situaciju u, i oko kluba, i meni bi se gadilo sve oko Čelika. Klub nema rezultate u zadnjih 25 godina, i nalazio se u strmoglavom padu iz godine u godinu. Međutim, ima tu jedna kvaka, ako grad želi imati bilo kakvu pozitivnu budućnost, mora imati ideju oko koje će se okupljat i bivši i sadašnji građani ovog grada, a to je u ovom trenutku samo Čelik.
Oficijelno? Kako su oni to mogli prenjeti?
Istina je, ZK kaže:
Pr. 11.11.2016.g. 065-0-DN-16-039 231 Na osnovu rješenja ovog suda broj 065-0-DN-16-039 231 od 08.02.2018. godine, uknjižuje se pravo vlasništva na nekretnine opisane u A listu.
Interestno je da su to uspjeli izvesti.
Ja znam da UG moze kupovati nekretnine od dobiti posto ne smiju isplacivati dobit.
Al odakle Zelji lova ili kojom malverzacijom su to uspjeli, interesantno.
Last edited by elcaliente on 08/01/2025 21:55, edited 1 time in total.
Ja znam da UG moze kupovati nekretnine od dobiti posto ne smiju isplacivati dobit.
Al odakle Zelji lova ili kojom malverzacijom su to uspjeli, interestano.
kamberovica polje wrote: ↑08/01/2025 21:52
Međutim, ima tu jedna kvaka, ako grad želi imati bilo kakvu pozitivnu budućnost, mora imati ideju oko koje će se okupljat i bivši i sadašnji građani ovog grada, a to je u ovom trenutku samo Čelik.
Jedina ideja oko koje cemo se svi okupit je kako sto lakse do para sa sto manje rada, dje rostiljat, dje trgat pive, dje sta zguzit
Međutim, ima tu jedna kvaka, ako grad želi imati bilo kakvu pozitivnu budućnost, mora imati ideju oko koje će se okupljat i bivši i sadašnji građani ovog grada, a to je u ovom trenutku samo Čelik.
Jedina ideja oko koje cemo se svi okupit je kako sto lakse do para sa sto manje rada, dje rostiljat, dje trgat pive, dje sta zguzit
To su univerzalne, kozmopolitske vrijednosti
Ja više govorim o lokalpatriotskim.
Kraljuuuuu
Ma samo uzeti pare, neka obnove stadion. Nece ga repka odnjeti, opet ce Celik igrati na njemu.
Iskreno sumnjam da ce Sarajlije mirno to gledati sljedecih deset godina. Rasti ce pritisak da se repka vrati u Sa.
Iskoristiti momentum i Vicu.
kamberovica polje wrote: ↑08/01/2025 21:58
Kraljuuuuu
Ma samo uzeti pare, neka obnove stadion. Nece ga repka odnjeti, opet ce Celik igrati na njemu.
Iskreno sumnjam da ce Sarajlije mirno to gledati sljedecih deset godina. Rasti ce pritisak da se repka vrati u Sa.
Logicno
Samo nek se pravi
Treba ondje Zenica na vodi da bude
Logicno
Samo nek se pravi
Ramo da bude investitor. Svaka zgrada da ima Heliodrom.
A Real Madrid da ima Penthouse, zasluzio je.
Logicno
Samo nek se pravi
Ramo da bude investitor. Svaka zgrada da ima Heliodrom.
A Real Madrid da ima Penthouse, zasluzio je.
Sjecam se vremena iza rata dok je bilo to rivalstvo sa Zenicom, pa je bilo tu ljudi iz tog tabora koji su govorili da je Čelik komunisticki klub i da ne treba postojati. Ironija je i da su neki takvi kasnije zavrsili u Celiku, pa ga je onda u periodu od neke dvije decenije SDA plejada olesila, zatim ga je Fudo lomio i zavalio da ostane skoro bez tradicije, pa se opet sad spekulise da mu se otima od vrijednosti. I Bilino kao njegov dom nakon 50 godina gdje je uvijek bio istinski domacin i drugim velikanima mu se dovodi u pitanje i gdje su fula sustina. Tako Zenicani i Celikovci ne bi smjeli razmisljati, ali eto...
StarČe prezivio si, ziv si i da nam se boris i izboris uz sve one koji te iskreno vole! Valjda nekad i ova sredina, njeni mocnici i obicni ljudi dodju tobe sto bi se reklo i da shvate da je Čelik klub koji bismo morali cuvati kao malo vode na dlanu i gore na tronu, gurati ga da predstavlja Zenicu u sto ljepsem svjetlu, a ne podapinjati mu konstantno, jer taj klub cini srce i dusu grada, a kad vidimo sta je ostalo i ko nas sve gazi onda je pokazatelj na koliko niskim granama je Zenica. Svako bi da Celik skine s kurca, ali Celik je to, pa i dalje odolijeva i nadam se da nece posustati na svom putu da postane uspjesan onoliko koliko bi mogao biti. Pokusaj dobre saradnje sa svima uvijek vrijedi i za svaki normalan javni interes, ali svaki Celikovac treba znati da ako bi se steta pravila klubu onda ni otpor ne smije biti stran pojam. Valjda je sudjeno da uvijek nakon borbe ide neka borba. Vidjet cemo na sta ce sva ova prica oko stadiona izaci. Volio bih da izadje na dobro i da su svi zadovoljni, ali nesto sam skeptican. Nadam se da ce me taj osjecaj nekad prevariti i da bude sve kako valja.
kamberovica polje wrote: ↑08/01/2025 21:58
Kraljuuuuu
Iskreno ja u tu priču ne vjerujem. Slobodarsko Sarajevo nikad neće dozvoliti da nacionalni stadion bude izvan Sarajeva. Ljudi tvrde pazar, ovi bi da uzmu što više keša od saveza, a Vico obara cijenu pričom o Zenici. Naći će se negdje na sredini i ide stadion u Sarajevo, novi ili renoviranje Koševa.