Sirija
-
Avetinho
#69802 Re: Sirija
Nije valjda da i ti "podupires ISIL-ovu tezu" da je bomba bila u avionu.Challenger__ wrote:{...}
- Kad je zlo već tu, prosječan, većinski Sirijac podržava ruski angažman. Ne podržava ga samo internacionalna mraka koja je preplavila Siriju, a ne podržavaju niti podržavaju njihovi sponzori. Oni su se svi redom uz*ebali, a kao što vidimo, posežu i za obaranjem civilnih aviona.
{...}
Challenger__ wrote:Onaj kreten podipire ISIL-ovu tezu:
AFP'Possibility' that bomb was on board Russian jet: Obama
Ne zna se ko je neukusniji: ISIL, USA ili GB.
- Challenger__
#69803 Re: Sirija
Zaljubila se disleksičarka u mene a ja je ne *ebem ni 2%.

-
Avetinho
#69804 Re: Sirija
Da citiram mog omiljenog trola:
Onaj kreten podipire ISIL-ovu tezu:
Oni su se svi redom uz*ebali, a kao što vidimo, posežu i za obaranjem civilnih aviona.
-
cbrt
#69805 Re: Sirija
Za komunistu je laž smisao života, vazduh koji diše, filozofski pravac...
- Goldenhand
#69806 Re: Sirija
Vjernik=komunista. Sve je to isto govno.cbrt wrote:Za komunistu je laž smisao života, vazduh koji diše, filozofski pravac...
-
sarajevoxxxx
#69807 Re: Sirija
Rusi su u Siriji zbog keša kojeg su dobili da odrade posao. Briga njih za Sirijce i za Asada.Sirijaca ako i nema na teritoriji opozicije to je u prvom redu zbog ruskih smrtonosnih zračnih udara. U ovih mjesec dana ruske agresije oko 250 000 Sirijaca je napustilo svoje domove. Prije toga režim je sela i gradove opozicije bombardovao sa hiljadama barel-bombi.Odgovoran je za smrt preko 250 000 Sirijaca, stotine hiljada ranjenih. A rezimu da nije bilo stranaca rat bi davno završio. Daleko veći broj stranaca se bori u redovima režima nego u redovima opozicije.Mislim smiješno je uopste i porediti to dvoje. Režim je po svim vojnim mjerilima milion puta opremljenija vojna strana u ovom sukobu. Evo i Rusi su tu i opet gubi gradove, mislim šta je sljedeće? I neka Rusa nema smisla samo da Asad plati za stotine hiljada poginulih Sirijaca i Iračana.Challenger__ wrote:Kakvi Sirijci, o čemu ti pričaš uopšte...sarajevoxxxx wrote:Opet dvostruki aršini i prosipanje licemjerstva kao nešto najnormalnije. Rusi kada ubijaju civile to čine da spase čovječanstvo. Ono imamo civile i one koji su malo više civili. Ove prve možeš ubijati klati spaljivati i pržiti avionskim projektilima koliko ti je volja, jer oni su stoka u očima Rusa i Asada. Sirijsko dijete je hajvan i monstrum. Sirijska djevojčica je đubre neviđeno sve to treba poubijati ili 24 sata masakrirati da im majku terorističku. Tako Rusi u Siriji razmišljaju.
Valjda su sve žrtve iste, valjda i Sirijac i Rus imaju ista prava. Rusi se ponašaju bas kao i Asad u martu 2011. ono prave se ludi kada oni ubijaju kao što, šta fali to je borba protiv terorizma.
- Sirijcima je pun ****c ovog rata, oni se od njega sklanjaju, iznutra - na teritoriju pod kontrolom vlade ili vani u okolne zemlje. Pogranične oblasti koje su preplavili "džihadisti" su desetkovane brojem stanovnika jer niko sa njima ne vidi sreću. Da nema stanaca (koji su udarna snaga ove lažne "revolucije"), agresivne politike okolnih zemalja i glavnih aktera na zapadu, ovo ludilo bi se davno okončalo, ako bi ikada i otpočelo.
- Kad je zlo već tu, prosječan, većinski Sirijac podržava ruski angažman. Ne podržava ga samo internacionalna mraka koja je preplavila Siriju, a ne podržavaju niti podržavaju njihovi sponzori. Oni su se svi redom uz*ebali, a kao što vidimo, posežu i za obaranjem civilnih aviona.
Da, ljudi moraju da imaju ista prava - Amer i Evropljanin, Rus ili Sirijac. Zato, između ostalog, su Rusi tu, da probaju da skinu Siriji sa vrata globalne i regionalne psihopate koji su im se nakačili na kosti, evo već petu godinu.
Elita oko Asada mogla je sačuvati zemlju da su imali mrvu poniznosti i osjećaja za realnost. Umjesto toga narod su zavaliti a ni oni nemaju razloga da slave. Desetine hiljada ih je poginulo a Bog zna šta ih čeka u budućnosti. Zato i bježe na "mrski zapad" vrlo dobro znaju da će neko morati odgovarati za masakre i nemilosrdno ubijanje civila.
- Challenger__
#69808 Re: Sirija
Nisi ti to dobro razmuio. Niti sam ja komunista, niti je u pitanju laž. Stvar je banalna: imaš osobu koja ima ozbiljan hendikep (nemoć da se razumiju sasvim jednostavni upisi - disleksija). Ne razumije, dapače, krivo razumije i onda tu svoju mentalnu kakofoniju podastire po forumu, jer sve ovo shvata isuviše lično. Onda se sličan nakači pa aminuje...Goldenhand wrote:Vjernik=komunista. Sve je to isto govno.cbrt wrote:Za komunistu je laž smisao života, vazduh koji diše, filozofski pravac...
Limitirani ljudi a ne "komunizam, laži" i vjera.
Glupost hara, moj druže.
_____
Sa'vox, proširi perspektivu na region i svijet. Kadar ti je toliko uzak da tu tvoju "sliku" ne vrijedi ni komentarisati.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#69809 Re: Sirija
ćelendžer ne postoji ... to je tajni cijin program pod nazivom „supertajni cijin program - autobot internet trol sistem"
nemojte odgovarati i kvotati njegove postove cija vas prati
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- Challenger__
-
cbrt
#69812 Re: Sirija
Ali ta naivnost kako će obmanuti nekog ako ga optuži za sve ono što je on sam...narodski rečeno "dršte lopova" u ovom slučaju komunistu ali isto je to...
- Challenger__
#69813 Re: Sirija
Mislim, ali stvarno...
-
handžar88
#69814 Re: Sirija
Celendzer je za tebe bill clinton.. i za takve maloumnike(cbrt, avetinho, opetja) je gospodin i doktor.. za vas je cak i onaj saxxx akademik, lik radi svoj posao i ne pravi se pametan za razliku od vas. debili obicni, zatucanijapin_mutapi wrote:ćelendžer ne postoji ... to je tajni cijin program pod nazivom „supertajni cijin program - autobot internet trol sistem"
- ioannes
#69815 Re: Sirija
nasao sam jednu interesantnu Anketu iz Sirije,sprovedenu od
ORB International . Ne znam pod kojim uvjetima i kako je Anketa nastala....
ima dosta interesantnih tocaka.
od tabele 3 pocinje biti interesantno
http://www.opinion.co.uk/perch/resources/syriadata.pdf
ORB International . Ne znam pod kojim uvjetima i kako je Anketa nastala....
ima dosta interesantnih tocaka.
od tabele 3 pocinje biti interesantno
http://www.opinion.co.uk/perch/resources/syriadata.pdf
-
jefff
#69816 Re: Sirija
A, SAD ADIO Schulz u Teheranu: Assad neće još dugo biti predsjednik Sirije
08.11.2015. u 02:26
GLOBAL
Predsjedavajući Evropskog parlamenta (EP) Martin Schulz tokom jednodnevne posjete Teheranu poručio je da sirijski predsjednik Bashar al-Assad neće dugo ostati na tom položaju.
FOTO: Schulz, Zarif (AA)
Predsjedavajući Evropskog parlamenta (EP) Martin Schulz tokom jednodnevne posjete Teheranu poručio je da sirijski predsjednik Bashar al-Assad neće dugo ostati na tom položaju.
Tokom zvanične posjete Teheranu, Schulz se sastao sa predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem nakon čega je održana i zajednička konferencija za medije.
Kako je kazao, Assad nema budućnosti na funkciji predsjednika Sirije. Schulz je pojasnio da je sirijsku krizu moguće riješiti projektom nacionalnog dijaloga.
"Treba se odgovoriti na sve teme koje ulaze u okvir ratnih zločina", istakao je Schulz.
Naglasio je da svaki narod ima pravo na odluku o svojoj budućnosti. Schulz je mišljenja da je potrebno da se u Siriji sprovedu slobodni izbori te da narod treba da pokaže šta želi u budućnosti.
Očekuje se da će Schulz posjetu Teheranu završiti nakon sastanka sa predsjednikom Hasanom Ruhanijem i ministrom vanjskih poslova Jevadom Zarifom.
(The Bosnia Times, AA)
-
cbrt
#69817 Re: Sirija
walter kurtz wrote:#SAA & #Hezbollah take control of Tel Mamu & Azizeyeh south of Al-Hadhar in south #Aleppo countryside
Sve je ovo danas povraćeno...oko 50-ak mrtvih Iranacawalter kurtz wrote:Syrian Army and Hezbollah capture Talaylat in southern Aleppo while also killing the lead Moroccan rebel leader:
- Challenger__
#69818 Re: Sirija
Niti su meta Sirijci, niti muslmani. Meta je tekfirijsko-koljačka bagra koja je umislila da je Bogom dana da uzima Božije prerogative u svoje ruke. Ako misliš da je njihova budućnost, grdno se varaš.
Dojadio si, Laprdane, sa svojom priglupom demagogijom.
- Ironmen
#69819 Re: Sirija
slobodna_teritorija wrote:koja piz..ija od propagande.Ironmen wrote:Russian strikes for terrorists isis in Palmyra....
https://www.youtube.com/watch?v=bMOLlglHXTg
ISIS believes if their soldier is killed by a women, he will go to hell; no 72 virgins![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Vbdhj-S_PEg![]()
oni vjeruju da idu u dženet čim krenu iz Europe ka Siriji i Iraku, čim su na tom putu, pa makar ih pokupio voz usput, kakve žene i piloti kakve piz..rije, kakve veze kako su poginuli, da li od žene ruskih pilotkinja, uspaljenih Kurdkinja ili pali s Toyote. daj se malo informiši, što se toliko provaljuješ ?
Slobodni to nije moj naslov nego naslov u videu koji sam samo postavio ovde daj prvo procitaj i pogledaj ako vec mislis komentirati hvala.
- Ironmen
#69820 Re: Sirija
Pa nisi ni pogledao video jbt, to je izjavila kurdinkinja vjerovatno u sastavu YPJ da kada ISILOVCI cuju zenski glas da se razbjeze sa ratista, propaganda ali neka tako im treba jer kurdi su mozda i najnormalniji trenutno u ovom sukobu.
A ako ti se nesvidja video ili neki moj komentar prijavi me administratorima nema potrebe da toliko spamas na temi
A ako ti se nesvidja video ili neki moj komentar prijavi me administratorima nema potrebe da toliko spamas na temi
- Challenger__
#69821 Re: Sirija
- jug Alepa:

- Ironmen
#69822 Re: Sirija
Dajte postavite neku vecu mapu malo da vidimo putnu komunikacju sa juga Allepa prema Idlibu jer vjerovatno je ova ofanziva na jugu Allepa vezana da se razvuce linija prema Idlibu jer onda ima nekog smisla sve ostalo je sasvim nelogicno..Izgleda da je sledeca runda pregovora 13 ovog mjeseca ako se nevaram nadam se barem nekom rjesenju primirju vatre makar na nekim mjestima.
-
RepublikanskaGarda
#69823 Re: Sirija
Zarobljeni drekavci, jug Allepa

-
sarajevoxxxx
#69824 Re: Sirija
To su smješne, neistinite, i tvrdnje koje ni najcrnja režimska propaganda ne iznosi. Ponavljaš neistine koje nemaju nikakve veze sa sirijskim ratom. Ti bi bar, koji si se nagledao na ovoj temi stotina snimaka režimskih masakara, trebao da znaš u kolikom obimu režim masakrira sirijsko stanovništvo i koliko je nemilosrdan kada su u pitanju civili.Ta koljačka bagra nije odgovorna ni za jedan postotak svih masakara i zločina koji su se desilii u Siriji, i da je to režimu samo izgovor i opravdanje za silno nasilje koje svakodnevno čini nad sirijskim civilima.Challenger__ wrote:Niti su meta Sirijci, niti muslmani. Meta je tekfirijsko-koljačka bagra koja je umislila da je Bogom dana da uzima Božije prerogative u svoje ruke. Ako misliš da je njihova budućnost, grdno se varaš.
- insomnia78
#69825 Re: Sirija
Vid'li smo tokom bitke za Kobane da to nema veze sa istinomIronmen wrote:Pa nisi ni pogledao video jbt, to je izjavila kurdinkinja vjerovatno u sastavu YPJ da kada ISILOVCI cuju zenski glas da se razbjeze sa ratista, propaganda ali neka tako im treba jer kurdi su mozda i najnormalniji trenutno u ovom sukobu.