@chakany,chakany wrote:RTRS preko D3 ima jako lošu sliku.
Kolege su potvrdile da su poteškoće riješene.
Moderator: Benq
@chakany,chakany wrote:RTRS preko D3 ima jako lošu sliku.
E sad je okTelemach wrote:@chakany,chakany wrote:RTRS preko D3 ima jako lošu sliku.
Kolege su potvrdile da su poteškoće riješene.
Telemach. Imate pp.Telemach wrote:.
@suad-sarajevo,suad-sarajevo wrote:Telemach. Imate pp.Telemach wrote:.
Javiti se korisniku @Telemach privatnom porukom, i oni će ti ponovo resetovati na defaultni, koji poslije možeš ponovo promijeniti.aktivacija wrote:Zaboravio pin code na eon. Promijenio defaultni 1234, ali ovaj novi ne prolazi. Kako da ovo odblokiram?
Tenkjucrnivrag wrote:Javiti se korisniku @Telemach privatnom porukom, i oni će ti ponovo resetovati na defaultni, koji poslije možeš ponovo promijeniti.aktivacija wrote:Zaboravio pin code na eon. Promijenio defaultni 1234, ali ovaj novi ne prolazi. Kako da ovo odblokiram?
@aktivacija,aktivacija wrote:Zaboravio pin code na eon. Promijenio defaultni 1234, ali ovaj novi ne prolazi. Kako da ovo odblokiram?
@j66o,j66o wrote:Telemach imate PP....pa da mi to odgovorite i definisete do 12 h danas,da znam na cemu sam jer imam i drugu opciju.
https://telemach.ba/a33403/podrska/vije ... nazad.htmlNe propusti omiljeni sadržaj čak 5 dana unazad !
Korisnici Telemach digitalne televizije s D3 prijemnicima od sada mogu uživati u omiljenom TV sadržaju čak 5 dana unazad.
Usluga TV unazad besplatna je za sve korisnike Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premum, Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra i Duo Net Grande Premium paketa, kao i TRIO Grande Family, Extra i Premium paketa, dok ostali korisnici sa D3 prijemnikom uslugu plaćaju 3 KM mjesečno.
TV unazad na digitalnim prijemnicima vam omogućuje pregled sadržaja čak 5 dana unazad i predstavlja samo jednu od naprednih funkcija koje vam omogućava Telemach u okviru svojih digitalnih paketa. Kako biste saznali o svim aktuelnostima u Telemachu posjetite našu web stranicu www.telemach.ba, pozovite kontakt centar na broj 1360 ili svratite do naše najbliže poslovnice.
Što ti treba? Da skontaš jesu se uzeli na kraju?sheilak wrote:telemah nema prevoda na 5 kanala
dorcel huster brazzers hustler hd i dusk (r)
pa da pratim dijalog i da znas sta koja rijec znaci na madjarskom (r)Saka wrote:Što ti treba? Da skontaš jesu se uzeli na kraju?sheilak wrote:telemah nema prevoda na 5 kanala
dorcel huster brazzers hustler hd i dusk (r)
Zdravo thekupus,thekupus wrote:Neki dan pogledah račune što stari plaća, i skontah da nam uredno naplaćuju one 3 KM iz aprilskog povećanja cijene. Eh fazon je sad što smo mi htjeli u martu prekinuti ugovor zbog tog povećanja, i potpisali novi ugovor u kojem precizno stoji, između ostalog, 12 mjeseci stara cijena 42,90 KM. Tražili reklamaciju, stigao novi račun, opet isto. Nazovem jutros 0800 31111, gospodin Nedim mi kaže da je reklamacija odbijena kao neosnovana, i da je nemoguće da smo dobili produženje stare cijene. Nije baš bio ni najugodniji sagovornik. Pokupim se sa starim, pa u poslovnicu, i tamo nas gospođa Šejla vrlo ljubazno primi, pogleda ugovor, i kaže da su kolege napravile grešku, i da će pokrenuti novi postupak reklamacije.
Ovo pričam da i ostali znate, obratite pažnju na račune. Stari bi nastavio plaćati uredno da ja slučajno nisam pogledao. Samo su nam prvi mjesec nakon potpisa poslali uredan račun, poslije je svaki netačan.
U nekim stvarima me redovno oduševljavate, a opet, vrlo često se i razočaram.
Zna li neko koja je email adresa za ovakve stvari? Želio bih poslati i email toj nekoj službi za korisnike.
Samo se ukine naredni mjesec ako ne koristiš, a ako koristiš duže od 5 minuta u toku mjeseca, onda ti se naplati 3 KM.thekupus wrote:Ima li negdje lista kanala koji se mogu vraćati unatrag? Gosti aktivirali ne znajući da mi nismo, i kako to sad ide? Koliko ono mjeseci prije nego možemo ukinuti? I zašto nema na ovim HD kanalima nigdje? Hrt, pink i history, to je sve sto vidim
I sportklub sd
Pije mi se kafa (r)DON_eARL wrote:Grize te savjest jer si je cinkao?