Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- diablobih
#69776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nema mi logike sto bi to radili, a i zar ne mora Pink imati prava za to, nevezano za glavnog gazdu.
- chakany
#69777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se da će biti promocija CineStar Premiere kanala u septembru. Barem je bila 2016. i 2017. godine, pa očekujem da će tu praksu nastaviti i ove godine.
- fusion_ba
#69778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ima logike, kupila je UG prava za Pink BH preko Direct medije za utakmice srijedom koje je ranije imao OBN. Samo vjerovatno ce Pink BH do tad promijeniti ime,a komentatori nisu problem, valjda ce to biti ovi sa Sk.diablobih wrote:Pa nema mi logike sto bi to radili, a i zar ne mora Pink imati prava za to, nevezano za glavnog gazdu.
Sjecamo se da je nekad Pink BH prenosio italijansku Seriju A.
- crnivrag
#69779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda i bude pošto nam definitivno dolazi "Cinestar Comedy" od početka septembra, barem tako najavljuju zaposlenici Total TV-a na drugim forumima.chakany wrote:Nadam se da će biti promocija CineStar Premiere kanala u septembru. Barem je bila 2016. i 2017. godine, pa očekujem da će tu praksu nastaviti i ove godine.
-
hipija
#69780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cinestar Comedy dolazi kao dio zamjene za AMC kanale članicama UG koje ostaju bez tih kanala i gdje stoji zvanični info o tome.crnivrag wrote:Možda i bude pošto nam definitivno dolazi "Cinestar Comedy" od početka septembra, barem tako najavljuju zaposlenici Total TV-a na drugim forumima.chakany wrote:Nadam se da će biti promocija CineStar Premiere kanala u septembru. Barem je bila 2016. i 2017. godine, pa očekujem da će tu praksu nastaviti i ove godine.
Interesantno je da u Telemach i Total BiH još nema nikakve zvanične obavijesti o AMC kanalima.
- fusion_ba
#69781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako nekim cudom ostanu ti kanali, vece su sanse da ce prezivjeti na Telemachu nego na Totalu. Tesko da bi placali zakup na satelitu samo zbog korisnika u BiH, vec Arene zauzimaju 5 mjesta
-
hipija
#69782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da i mi ostajemo bez tih kanala, samo što će kod nas za razliku od drugih članica UG prvo letjeti kanali iz ponudefusion_ba wrote:Ako nekim cudom ostanu ti kanali, vece su sanse da ce prezivjeti na Telemachu nego na Totalu. Tesko da bi placali zakup na satelitu samo zbog korisnika u BiH, vec Arene zauzimaju 5 mjesta
a onda uslijediti obavijest
- Gentleman
#69783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji? 
-
shandrprcSA
#69784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nikakva, sto puta sam pisao ovdje u vezi togaGentleman wrote:Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji?
- crnivrag
#69785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali zato možeš gledati bilo gdje u BiH, gdje postoji UniFi mreža.Gentleman wrote:Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji?
U drugim zemljama, nije moguće gledati skoro nijedan kanal zbog neregulisanih autorskih prava za emitiranje programa van BiH.
- crnivrag
#69786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad sam lično testirao EON putem UniFi mreže i savršeno rade svi kanali.Crno beli svet wrote: ovo je još jedna laž eon preko unifi ni pokrenut ne možeš
Inače vidim da si klon nekog trolla, pa si valjda zato i došao ovdje da pljuješ po Telemach uslugama, i da se naslađuješ tuđim mukama.
- Telemach
#69787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Gentlman,crnivrag wrote:Ali zato možeš gledati bilo gdje u BiH, gdje postoji UniFi mreža.Gentleman wrote:Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji?
U drugim zemljama, nije moguće gledati skoro nijedan kanal zbog neregulisanih autorskih prava za emitiranje programa van BiH.
Baš kao što je @crnivrag rekao, određeni kanali su rezervisani ekskluzivno za Telemach mrežu, iako aplikaciji možete pristupiti i sa drugih mreža.
-
kakaljin
#69788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze se pristupiti aplikaciji ali ne i kanalima iako su prava otkupljena za cijelu teritoriju BiH.Telemach wrote:@Gentlman,crnivrag wrote:Ali zato možeš gledati bilo gdje u BiH, gdje postoji UniFi mreža.Gentleman wrote:Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji?
Baš kao što je @crnivrag rekao, određeni kanali su rezervisani ekskluzivno za Telemach mrežu, iako aplikaciji možete pristupiti i sa drugih mreža.
Pa svrha EON aplikacije je da bude mobilna i da ne ovisi o ciji se internet koristi ako je u BiH.
Kako se moze koristiti aplikacija u punom kapacitetu ako nema telemach interneta niti unifi mreze?
Last edited by kakaljin on 13/08/2018 21:09, edited 1 time in total.
- fusion_ba
#69789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To nije ni pola drzave, nego samo tamo gdje je telemach dostupan, dakle beskorisno van zone pokrivanja telemachacrnivrag wrote:Ali zato možeš gledati bilo gdje u BiH, gdje postoji UniFi mreža.Gentleman wrote:Koja je svrha EON-a ako program ne mogu gledati na godišnjem odmoru, u nekoj drugoj zemlji?
ne znam sta glume s tim... svaki drugi operater koji ima "to go" uslugu poput eona ne ogranicava gledanje unutar drzave.....sve se donekle i moze razumjeti ali ljudi koji koriste total tv uglavnom nemaju pristup telemach netu i sta im vrijedi eon u sklopu paketa
- Benq
#69790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sam dobro shvatio korisnike Logosofta na njihovoj temi, ni njihova Super Web TV se vise ne moze gledati nigdje osim kod kuce.fusion_ba wrote: To nije ni pola drzave, nego samo tamo gdje je telemach dostupan, dakle beskorisno van zone pokrivanja telemacha
ne znam sta glume s tim... svaki drugi operater koji ima "to go" uslugu poput eona ne ogranicava gledanje unutar drzave
- MTV
#69791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
AMC i Minimax se emituju jos i na TeamSat platformi (ako se tako to kaze/zove). Dok sa Totalovog transondera se emituje AMC HD, Minimax i Jima Jam. I ta 3 kanala ce stradati a Total TV BiH moze za 5 minuta dodati NDS kodiranje na Team Sat platformi i da ta 2 kanala ostanu na Totalu. Na Telemachu mogu svi preziviti jer je prezivio i kanala Disney XD i mozda jos koji. Arene su poseban slucaj koje samo TM BiH i Total BiH imaju. Tako da postoji sansa i da AMC bude drugi poseban slucaj.fusion_ba wrote:Ako nekim cudom ostanu ti kanali, vece su sanse da ce prezivjeti na Telemachu nego na Totalu. Tesko da bi placali zakup na satelitu samo zbog korisnika u BiH, vec Arene zauzimaju 5 mjesta
Izgleda samo sa kucnog wifia ili lan kabla. Dok je prosle godine sve radilo i preko Tele2 4G mreze u HR. Mada u onoj ponudi od 38 kanala ne znam sta ima exkluzivno pa da se ne moze ni na drugim operaterima makar u BiH gledati.Benq wrote:Ako sam dobro shvatio korisnike Logosofta na njihovoj temi, ni njihova Super Web TV se vise ne moze gledati nigdje osim kod kuce.fusion_ba wrote: To nije ni pola drzave, nego samo tamo gdje je telemach dostupan, dakle beskorisno van zone pokrivanja telemacha
ne znam sta glume s tim... svaki drugi operater koji ima "to go" uslugu poput eona ne ogranicava gledanje unutar drzave
- crnivrag
#69792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Edit: It was too much for you to handleMTV wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#69793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani. Poslao sam Vam PP pa da ga ujutro imate odmah na uvidu. Nešto se pokvariloTelemach wrote:.
-
Fast Driver
#69794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neki generalni kvar na Kovacicima ili je samo do mene? Od juce 6-7 sati popodne i evo danas TV radi normalno, ali internet nikako (cisco ruter; od 4 lampice, dvije konstantno rade, a treca blinka, cetvrta ne radi nikako). Inace sve četiri lampice bi trebale konstantno da svijetle.
- Telemach
#69795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Fast Driver,Fast Driver wrote:Ima li neki generalni kvar na Kovacicima ili je samo do mene? Od juce 6-7 sati popodne i evo danas TV radi normalno, ali internet nikako (cisco ruter; od 4 lampice, dvije konstantno rade, a treca blinka, cetvrta ne radi nikako). Inace sve četiri lampice bi trebale konstantno da svijetle.
Dostavite nam u pp broj Ugovora da provjerimo.
- O'zone
- Globalni moderator
#69796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima generalni kvar i evo ponovio se mada je konekcije bilo prije 10-ak minutaTelemach wrote:@Fast Driver,Fast Driver wrote:Ima li neki generalni kvar na Kovacicima ili je samo do mene? Od juce 6-7 sati popodne i evo danas TV radi normalno, ali internet nikako (cisco ruter; od 4 lampice, dvije konstantno rade, a treca blinka, cetvrta ne radi nikako). Inace sve četiri lampice bi trebale konstantno da svijetle.
Dostavite nam u pp broj Ugovora da provjerimo.
-
cotter
#69797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Isti problem isto u pitanju Kovacici.
Koliko vidim ja sam treci korisnik koji se javlja sa istim problemom u istom naselju.
Koliko vidim ja sam treci korisnik koji se javlja sa istim problemom u istom naselju.
- O'zone
- Globalni moderator
#69798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima još nego nisu svi na forumu. Generalno područje Kovačića ima neku havariju
- Telemach
#69799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@cotter,cotter wrote:Isti problem isto u pitanju Kovacici.
Kolege su upoznate i rade na otklanjanju poteškoća. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
- chakany
#69800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
RTRS preko D3 ima jako lošu sliku.