Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#69751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ono sto je vama crnjak, meni je realizam. Zadnji post napisan poslije Sirokog na Kosevu, za kojeg su govorili "crnjak" danas raja slavi djela sprovedena koja su tad kocila neke stvari tipa igraci koji se moraju otjerati, strucni stab i slicno. Ali nejse, svi smo tu zbog jedne stvari tj jedne svetinje sve ostalo je tu i tamo.

zato sam i pitao generalno u vezi jesica, bio tu 10 godina ili sutra otisao, svejedno je, jedno ostaje
todd_smith

#69752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ma jok, ne vjerujem da je karina ili slicno, ali nije me kroz zadnju deceniju uopce impresionirao nesto posebno pa da ga dizem u nebesa, sto ne znaci da govorim da ga ovdje neki dizu da se razumijemo, jednostavno za pare koje mu se placaju mislim da nije osoba za posao. Znaci mozemo rastaviti razlog na

33% finansije
33% sposobnost
33% karakter/proslost

tj sve ovo kao neki rezon zasto mislim da nije on osoba za nas.

Sto se Mehe tice, do dan danas mislim da smo propustili priliku da iskoristimo trenerski um. Ako ne za prvi tim onda za izuzetno solidan temelj za mlade igrace/Akademiju. Ono sto je Kodro prvotimcima govorio i nacin rada i pristup rada bi bilo isto kao da Alberta Einsteina dovedes da ti ucenike iz osnovne skole uci visu nuklearnu fiziku. Mada sto se njega tice, bilo je do njega koliko i do nas, jer je lakseg karaktera sam covjek, nije mangup/namazan kao sto trebas biti ako zelis biti ikako uspjesan trener u BiH.
jeza u ledja

#69753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Ja sam optimistican sto se tice Jesica, vise nego bilo kojeg drugog trenera u zadnjih 4-5 godina.
Poprilicno neosnovano, znam, al eto.

Ne mislim da je neki trenerski mag, ali ima internacionalno iskustvo i dozu ozbiljnosti koju do sad nisam vidio kod nas. I ova prica "Duljevica cemo pustiti za 2 miliona", takvo nesto nisam dugo cuo od sefa strucnog staba, mislim da prica o cijenama igraca, sto mi govori da imamo kompletnog trenera, plus popratna ekipa saradnika.

Da se ne lazemo, vecina je poprimila ovakvo misljenje nakon odluka o suspenziji/kutarisanju Puzigace i Tatomirovica.

Stoga kazem, poprilicno neosnovano, jer rezultati koje je do sad imao nisu bas neki. Ali moje je misljenje da se osjeti neka dodatna doza ozbiljnosti rada u klubu na sportskom planu. No jedno je to, drugo je sportski uspjeh.

Moje misljenje je uvijek bilo da je bitno imati trenera koji izvlaci max od igraca koje ima na raspolaganju.
nebitan lik

#69754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

todd_smith wrote:Ma jok, ne vjerujem da je karina ili slicno, ali nije me kroz zadnju deceniju uopce impresionirao nesto posebno pa da ga dizem u nebesa, sto ne znaci da govorim da ga ovdje neki dizu da se razumijemo, jednostavno za pare koje mu se placaju mislim da nije osoba za posao. Znaci mozemo rastaviti razlog na

33% finansije
33% sposobnost
33% karakter/proslost

tj sve ovo kao neki rezon zasto mislim da nije on osoba za nas.

Sto se Mehe tice, do dan danas mislim da smo propustili priliku da iskoristimo trenerski um. Ako ne za prvi tim onda za izuzetno solidan temelj za mlade igrace/Akademiju. Ono sto je Kodro prvotimcima govorio i nacin rada i pristup rada bi bilo isto kao da Alberta Einsteina dovedes da ti ucenike iz osnovne skole uci visu nuklearnu fiziku. Mada sto se njega tice, bilo je do njega koliko i do nas, jer je lakseg karaktera sam covjek, nije mangup/namazan kao sto trebas biti ako zelis biti ikako uspjesan trener u BiH.
Pa eto uglavnom ima bolji CV nego 90 posto bh trenera! Osvajao prvenstvo Bugarske,Srbije,kupove,prvenstva jos nekih drzava itd za ove sto vode bh timove je gigant,od treninga do njegovog ponasanja,mozda je bilo bolje Dzenana ostavit da nebi crnjaka bilo! Sto se tice ekipe zatekao je rasulo i krpio se kolko je mogao,barem sam vidio borbuu svih 90 minuta za razliku od prijasnjih setanja po terenu
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#69755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

I ja to ne kontam, Jesicu kad gledaju CV svi vide samo ono "crno". Niko ne spominje...Image
... valjda se i na ovo treba obratiti paznju. Jbg i meni je Meho nekako drag bio, ali realno je amater za Jesu kao i Jarni, Dzeno.... a vidjeli smo kako je sa njima zavrsilo. Zato i ja smatram da je Jesa dobar izbor, eh sad kako ce na kraju ispasti niti znamo niti mozemo uticati...
Megiddo

#69756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Megiddo »

todd_smith wrote:Ono sto je vama crnjak, meni je realizam. Zadnji post napisan poslije Sirokog na Kosevu, za kojeg su govorili "crnjak" danas raja slavi djela sprovedena koja su tad kocila neke stvari tipa igraci koji se moraju otjerati, strucni stab i slicno. Ali nejse, svi smo tu zbog jedne stvari tj jedne svetinje sve ostalo je tu i tamo.

zato sam i pitao generalno u vezi jesica, bio tu 10 godina ili sutra otisao, svejedno je, jedno ostaje
To i jeste crnjak. :mrgreen:

Ja nemam povjerenja u Ješića, povjerenje imam u Dinu i kompaniju. I znam da ono što čekam(o) može kasniti sezonu, dvije možda i više al' da će doći.
R2D2_SA

#69757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Što se ba vrati :D :-) :run:

Nego, kakvog smo to dragulja sa "Baze bez poraza" maznuli :D ?
Stroj-2

#69758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Ma maznuli im nakvog malog pa opet kukaju kako smo isto radili '46 godine sa onim njihovim igračima. Sirotinjsko-radnička posla, štaš :D
Reglan

#69759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ima li kakav izvjestaj, slika s treninga, nesto?
Pripreme pocele prije 2 dana kod nas nema ni spiska ko je na pripremama niti kakvog izvjestaja, slike. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

MNK Centar kreće stopama SFK 2000 i postaje dio Bordo porodice?

Pročitajte više na: http://sport1.ba/mnk-centar-krece-stopa ... -porodice/
Ned071

#69761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

Jos samo kocije fale...
nebitan lik

#69762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Ma nikad nebi spojio ovaj malonogometni klub sa nama iz vise razloga
Koshpa

#69763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Koshpa »

Reglan wrote:Ima li kakav izvjestaj, slika s treninga, nesto?
Pripreme pocele prije 2 dana kod nas nema ni spiska ko je na pripremama niti kakvog izvjestaja, slike. :D
Image

Image
Logovan

#69764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dobro izgleda kombinacija bordo i žute, ali neka ostane na trening opremi. Žuta nam ne treba na dresovima, barem što se tiče prve i druge garniture.
Reglan

#69765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ovo zute malo ubacili zbog oprostaja Bryanta, malo ko Lakersi. :izet:
Stroj-2

#69766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Zuta boja je bila sastavna sa bordo i bijelom na grbu ja mislim 50-tih godina, kasnije je izbacena iz kojih razloga ne znam, meni se svidja, nije monotono. :)
Last edited by Stroj-2 on 16/01/2016 18:18, edited 1 time in total.
Ned071

#69767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

Taman smo tu negdje na tabeli i igramo ko lejkersi...
jeza u ledja

#69768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

i po broju titula tu negdje :D

ma zuta ne smeta. malo boje i to
Logovan

#69769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Prvi dres? Dres za treninga? Treća ili četvrta garnitura? :?
Image
jeza u ledja

#69770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Ovisi s koje strane si okrenut. :D
Maharadza

#69771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Logovan wrote:Prvi dres? Dres za treninga? Treća ili četvrta garnitura? :?
Image
galatasaraJEVO :mrgreen:

Samo bode u oči ova VARTA reklama pored svetog grba pri dnu! :-x
Reglan

#69772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ovo je trening majica/dres.
Reglan

#69773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
R2D2_SA

#69774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

:bih: Trening dres. Ima i novi domaci, baca na Lesconove sa prugama. Ima li ijedan klub u Premijer ligi da ima posebno dizajniran dres samo za treninge?

Za MNK dobrodosli, onda je svaki malonogometni turnir nas, pocevsi od Hasetovog.

Stvar licnog ukusa ali meni ova trening oprema izgleda odlicno. Prvi dres mi nije nesto, ali prva foto...dok ne vidim na igracima, u kompletu necu suditi.

I ovaj Haad se ne zajebava, komplet sve prave, i jakne... Dobar je ovaj detalj dole sa grbom BiH, FKS i Haad, mozda je moglo biti diskretnije ali....

Dobar potez sa Hadzicem i Klaricem. I jedva se sjetih ko je tamnoput u ekipi
nebitan lik

#69775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Ma sto se opreme zice meni je odlicno,uvijek neki noviteti itd al nikad ugodit
Locked