Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tap3ah75

#69751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Kad hoću promjeniti lozinku za moj telemach izađe mi ovo:

"Izvinjavamo se, došlo je do greške na serveru. Problem će uskoro biti riješen.
Do tada se vratite na prethodnu stranu."

I stalno tako.
crnivrag

#69752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:Kad hoću promjeniti lozinku za moj telemach izađe mi ovo:

"Izvinjavamo se, došlo je do greške na serveru. Problem će uskoro biti riješen.
Do tada se vratite na prethodnu stranu."

I stalno tako.
Portal je danas u fazi održavanja, pa većina funkcionalnosti trenutno nije dostupna.
dembele

#69753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
arelinho wrote:Zdravo
Na SK kanalima mi u zadnjih 20ak dana u gornjem desnom uglu ovo stoji. Tako mi je oba na tv-a.
Da li neko znači šta je ovo i kako se može ukloniti. Na tv-u je samo sive boje, a ne crne.
Image
Ne može se ukloniti, to je zaštita koju je United Grupa implementirala na svim kanalima koji su u njihovom vlasništvu (N1, Grand, Grand 2, SK1 - SK10 + SK HD, SK Golf, Vavoom, Pickaboo, Lov i Ribolov, TOP i Cinemania).

Dakle ta zaštita služi da se otkrije izvor sa kojeg se uzima stream, ako dođe do toga da neko zloupotrijebi kanale i snimi sadržaj sa njih.
Nisu stavili zaštitu na sve kanale. Vavoom, Pickaboo, LiR, Cinemania nemaju strelicu u gornjem desnom uglu.
odmor

#69754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
arelinho wrote:Zdravo
Na SK kanalima mi u zadnjih 20ak dana u gornjem desnom uglu ovo stoji. Tako mi je oba na tv-a.
Da li neko znači šta je ovo i kako se može ukloniti. Na tv-u je samo sive boje, a ne crne.
Image
Ne može se ukloniti, to je zaštita koju je United Grupa implementirala na svim kanalima koji su u njihovom vlasništvu (N1, Grand, Grand 2, SK1 - SK10 + SK HD, SK Golf, Vavoom, Pickaboo, Lov i Ribolov, TOP i Cinemania).

Dakle ta zaštita služi da se otkrije izvor sa kojeg se uzima stream, ako dođe do toga da neko zloupotrijebi kanale i snimi sadržaj sa njih.
Ako je to razlog koji navodis, ta zastita, onda im se serem na zastitu. Ljudi su u proslom vijeku preko logoa razliciti kanala ako zele zloupotrijebiti stavljali svoj logo ili jednostavno blurovali logo. :lol:
Nadam se da nije razlog koji navodis, jer ako jest, stvarno su amateri :D
crnivrag

#69755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Ako je to razlog koji navodis, ta zastita, onda im se serem na zastitu. Ljudi su u proslom vijeku preko logoa razliciti kanala ako zele zloupotrijebiti stavljali svoj logo ili jednostavno blurovali logo. :lol:
https://www.broadbandtvnews.com/2018/03 ... riend-mts/
odmor

#69756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
https://www.broadbandtvnews.com/2018/03 ... riend-mts/
Dakle, ipak je zbog zastite od zloupotrebe, jer ako samo pise Sportklub ne znaci nista ukoliko nema ove "strelice". Tek kad su stavili "strelicu" uspjeli su se zastititi.

BIlo kako bilo, americki masoni su uspjeli na svoje kanale ugurat piramidu pored loga. Cisto da se obiljeze. :wink:
crnivrag

#69757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Dakle, ipak je zbog zastite od zloupotrebe, jer ako samo pise Sportklub ne znaci nista ukoliko nema ove "strelice". Tek kad su stavili "strelicu" uspjeli su se zastititi.

BIlo kako bilo, americki masoni su uspjeli na svoje kanale ugurat piramidu pored loga. Cisto da se obiljeze. :wink:
I've already sold my soul to them, and made a contract with a devil.
Last edited by crnivrag on 12/08/2018 18:01, edited 1 time in total.
diablobih

#69758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

made*
crnivrag

#69759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

diablobih wrote:made*
Ispravljeno, inače pisano u žaru momenta, pa se zeznuh u vremenima :D :shock: :lol:
dječak sa šibicama

#69760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Eurosport 2, slika njemackog superkupa, ton snuker ili bilijar, halo???

Popravite to jebote.
sheilak

#69761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Ne kontam koja je ovo zastita?
Ja znaci neka tv samo preko toga stavim logo i to je to ako radim stream ili sl
Ili ovo ima neku funkciju da ne mogu raditi stream? (r)
Telemach

#69762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Eurosport 2, slika njemackog superkupa, ton snuker ili bilijar, halo???

Popravite to jebote.
Zdravo dječak sa šibicama,
Kolege iz nadležnog sektora su obaviješteni.
MTV

#69763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

sheilak wrote:Ne kontam koja je ovo zastita?
Vise bi bila funkcija da ne mozes raditi stream. S tim da postoji nevidljiva zastita tj bez ikakvih simbola ali su iz UG odlucili na simbole. Tih simbola nema kod drugih operatera koji emituju SK kanale (HT Eronet, Mtel).
O tome vise sa drugog foruma
http://rtvforum.net/showthread.php?tid=2124&page=5
sheilak

#69764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

MTV wrote:
sheilak wrote:Ne kontam koja je ovo zastita?
Vise bi bila funkcija da ne mozes raditi stream. S tim da postoji nevidljiva zastita tj bez ikakvih simbola ali su iz UG odlucili na simbole. Tih simbola nema kod drugih operatera koji emituju SK kanale (HT Eronet, Mtel).
O tome vise sa drugog foruma
http://rtvforum.net/showthread.php?tid=2124&page=5
Ali ne kontam je li samo znak zastita ta ili ima i skrivene funkcije gdje te ogranicava ili sl (r)
fusion_ba

#69765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ne znam kako ta zastita radi ali i pored nje, na netu se mogu naci npr snimci serija sa TOP kanala
MTV

#69766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ma danas mozes snimat sta hoces i neces sve dok nema novcanih kazni.
dječak sa šibicama

#69767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Popravili su do poluvremena, ali fakat ne kontam kako moze ici drugi ton u odnosu na sliku.

Mozda je greska do Eurosporta.
strider_sm

#69768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Telemach wrote:
strider_sm wrote:@Telemach
Zasto ne mogu deaktivirati Unifi? Odnosno, deaktivirao sam ga i ranije i u zadnje vrijeme primijetim da je aktivan.
Da, on mi pravi probleme s regularnim WiFi-em, ne znam zasto ali svako malo normalni WiFi se zablokira na Ubee modemu, zato ga iskljucujem.
Sada sam bio na mojtelemach.ba, fino stoji aktivirano - iako ne bi trebalo biti. Kada iskljicim switch, javi mi da deaktivacija nije uspjesna i da pokusam ponovo.
Unifi mi ne treba cak i da je sve perfektno, tako da zaista ne zelim da ga imam ukljucenog.
Zdravo strider_sm,
Molimo Vas dostavite nam broj Ugovora, provjerićemo sve što je potrebno.
Zdravo Telemach, poslao sam vam broj ugovora u privatnoj poruci 09/08/2018 06:24.
Telemach

#69769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote:
Telemach wrote:
strider_sm wrote:@Telemach
Zasto ne mogu deaktivirati Unifi? Odnosno, deaktivirao sam ga i ranije i u zadnje vrijeme primijetim da je aktivan.
Da, on mi pravi probleme s regularnim WiFi-em, ne znam zasto ali svako malo normalni WiFi se zablokira na Ubee modemu, zato ga iskljucujem.
Sada sam bio na mojtelemach.ba, fino stoji aktivirano - iako ne bi trebalo biti. Kada iskljicim switch, javi mi da deaktivacija nije uspjesna i da pokusam ponovo.
Unifi mi ne treba cak i da je sve perfektno, tako da zaista ne zelim da ga imam ukljucenog.
Zdravo strider_sm,
Zdravo Telemach, poslao sam vam broj ugovora u privatnoj poruci 09/08/2018 06:24.
@strider_sm,
Po našoj evidenciji, Unifi usluga je deaktivirana. U svakom slučaju, kolege će Vas pozvati zbog detaljnijih provjera.
strider_sm

#69770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Telemach wrote:
strider_sm wrote:
Telemach wrote:@Telemach

Zdravo strider_sm,
@strider_sm,
Po našoj evidenciji, Unifi usluga je deaktivirana. U svakom slučaju, kolege će Vas pozvati zbog detaljnijih provjera.
Pozdrav,
Trebalo bi da je tako i u realnosti, jer Unifi uslugu JESAM deaktivirao davno i nisam je ponovo aktivirao. Medjutim to se ne slaze sa onom sto stoji na mom profilu na http://www.mojtelemach.ba (da je aktiviran) i signalom UniFi koji emituje moj modem.
Zvali su me iz supporta - oni pak tvrde da je na Ubee modemu nemoguce deaktivirati Unifi, sto je suprotno a uz to totalna besmislica jer je bio deaktiviran ranije na istom tom modemu.
Telemach

#69771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote: Pozdrav,
Trebalo bi da je tako i u realnosti, jer Unifi uslugu JESAM deaktivirao davno i nisam je ponovo aktivirao. Medjutim to se ne slaze sa onom sto stoji na mom profilu na http://www.mojtelemach.ba (da je aktiviran) i signalom UniFi koji emituje moj modem.
Zvali su me iz supporta - oni pak tvrde da je na Ubee modemu nemoguce deaktivirati Unifi, sto je suprotno a uz to totalna besmislica jer je bio deaktiviran ranije na istom tom modemu.
@strider_sm
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja. Vaše podatke i navode smo proslijedili kolegama na detaljnu provjeru.
Javit ćemo Vam se sa povratnim informacijama.
strider_sm

#69772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Telemach wrote:
strider_sm wrote: Pozdrav,
@strider_sm
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja. Vaše podatke i navode smo proslijedili kolegama na detaljnu provjeru.
Javit ćemo Vam se sa povratnim informacijama.
Ok, napomena da su u medjuvremenu na portalu mojtelemach deaktivirali (tj. stoji da je deaktiviran).
Medjutim, na modemu je i dalje aktivan (puni signal Unifi, kada iskljucim modem, nestane Unifi signala - tako da nije od nekog drugog).
hipija

#69773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Na sat forumima izašla informacija da na Pink BiH ide jedna utakmica LP srijedom kao i na SK 1 za BiH.
diablobih

#69774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Odakle to da Pink radi tekme, ko ce biti komentator ? Andrija i Andjelka?
hipija

#69775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Pa znaš valjda ko je novi gazda Pink BiH?
Locked