Pa eto ako ide u vrtić ima dovoljno sadržaja u danu da se ne osjećaš kao loša majka. A to svakako nisi. Kids Land ima tako negativne reviews da to nikada ne bih nazvala vrtićem, kao i većinu privatnih ustanova.manekenka u penziji wrote:Da, pravi vrtić. Mislim, registrovan je kao igraonica, ali je vrtić.
Realno, i Kids Land je ista stvar, mada mislim da sad imaju dozvolu pa su registrovani kao vrtić.
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- JanuaryJones
#6976 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- CherryLips
#6977 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma treba djecu pustiti da malo razvijaju svoju mastu i sami pronalaze nacine da se zabave. I ja sam jedno vrijeme glavu lupala kako i cime da mu ispunim dan , a onda sam jednostavno prestala. Realno,ni nasi roditelji nisu na glavi dubili da bi nama dan bio zanimljiviji
- CherryLips
#6979 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima li kakva fora da beba pocne jesti kasice sa povrcem i mesom ili da cekam da skonta da i to treba jesti? Prvi sin sve jeo odprve,znaci nije bilo hrane i kasice koju je odbio. Ovaj mali cista suprotnost,dva zalogaja i kapak. Vocne puca ko veliki, a ja vise na izmaku zivaca,svaki dan kuham i nudim i bacam.
- JanuaryJones
#6980 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Apsolutno ista situacija i kod mene. Sin je jeo sve, slano, slatko, bljutavo...i dan danas. Gospodjica je izbirljiva, dva puta otvori usta, treći put kapak - stisne usne i sva se streseCherryLips wrote:Ima li kakva fora da beba pocne jesti kasice sa povrcem i mesom ili da cekam da skonta da i to treba jesti? Prvi sin sve jeo odprve,znaci nije bilo hrane i kasice koju je odbio. Ovaj mali cista suprotnost,dva zalogaja i kapak. Vocne puca ko veliki, a ja vise na izmaku zivaca,svaki dan kuham i nudim i bacam.
- CherryLips
#6981 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Tacno se nasmijah na boldirano,ovaj je isti,jos pocne i rukicama mahati da mu ne prilazim,nije mi jednom izvrnuo kasiku iz ruke:) al jogurta moze na litre.JanuaryJones wrote:Apsolutno ista situacija i kod mene. Sin je jeo sve, slano, slatko, bljutavo...i dan danas. Gospodjica je izbirljiva, dva puta otvori usta, treći put kapak - stisne usne i sva se streseCherryLips wrote:Ima li kakva fora da beba pocne jesti kasice sa povrcem i mesom ili da cekam da skonta da i to treba jesti? Prvi sin sve jeo odprve,znaci nije bilo hrane i kasice koju je odbio. Ovaj mali cista suprotnost,dva zalogaja i kapak. Vocne puca ko veliki, a ja vise na izmaku zivaca,svaki dan kuham i nudim i bacam.Primijetila sam da voli malo slanije (iako sam ja protiv al šta ću), može sredina hljeba ali rukom pa onda uvalim dvije kašike kašice, pa opet hljeb (ili sa pavlakom ili jogurtom ili mladim sirom). Rotiram da je prevarim. Proso u supi, slanijoj, podvalim i sve što mogu rukom, bolje ide, nego kašikom - krompir, mladi sir, žamance. I ja bacam kašice i zlo mi je od toga.
Kaze mi pedijatrica da mu skroz ukinem voce i samo forsiram povrce i meso,pa kontam jbt sta cu onda...
- JanuaryJones
#6982 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Probaj pomiješati mesnu kašicu sa jogurtom, kod mene je to palilo sa starijim kad bi bio hafifan pa mu se ništa nije jelo osim jogurta, a ja fino zamaskiram sa jogurtom pa ode sve i brokule i piletina i buranija i pitaCherryLips wrote:Tacno se nasmijah na boldirano,ovaj je isti,jos pocne i rukicama mahati da mu ne prilazim,nije mi jednom izvrnuo kasiku iz ruke:) al jogurta moze na litre.JanuaryJones wrote:Apsolutno ista situacija i kod mene. Sin je jeo sve, slano, slatko, bljutavo...i dan danas. Gospodjica je izbirljiva, dva puta otvori usta, treći put kapak - stisne usne i sva se streseCherryLips wrote:Ima li kakva fora da beba pocne jesti kasice sa povrcem i mesom ili da cekam da skonta da i to treba jesti? Prvi sin sve jeo odprve,znaci nije bilo hrane i kasice koju je odbio. Ovaj mali cista suprotnost,dva zalogaja i kapak. Vocne puca ko veliki, a ja vise na izmaku zivaca,svaki dan kuham i nudim i bacam.Primijetila sam da voli malo slanije (iako sam ja protiv al šta ću), može sredina hljeba ali rukom pa onda uvalim dvije kašike kašice, pa opet hljeb (ili sa pavlakom ili jogurtom ili mladim sirom). Rotiram da je prevarim. Proso u supi, slanijoj, podvalim i sve što mogu rukom, bolje ide, nego kašikom - krompir, mladi sir, žamance. I ja bacam kašice i zlo mi je od toga.
Kaze mi pedijatrica da mu skroz ukinem voce i samo forsiram povrce i meso,pa kontam jbt sta cu onda...
Ova moja je šampion u izbijanju kašike i brisanju hrane od rame, rukav, dekolte, kaišiće od ljulje i općenito razmrljavanje rukama svukug, po licu i kosi.
- CherryLips
#6983 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@JJ
Ma vjeruj da sam sve kombinacije isprobala, tacno sam vise bez ideja. Nadam se da ce se jednog dana prodobriti i obradovati napacenu mater.
Jos od jutros ima temperaturu,sika glavna drugarica:(
Ma vjeruj da sam sve kombinacije isprobala, tacno sam vise bez ideja. Nadam se da ce se jednog dana prodobriti i obradovati napacenu mater.
- JanuaryJones
#6984 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Isto, isto, identično. Zadnja 3 dana temperatura, zeleni balci iz nosa i sisa (virus je donio braco iz vrtića). Fino dopuže do mene (ako sjedim na podu), popne se uz nogu i nabije glavu u dekolte i puhće kroz nos - ko biva, daj sise, šta čekašCherryLips wrote:@JJ
- CherryLips
#6985 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja jos cekam da vidim sta je uzrok za temp i sta ce se nakalemiti na ovo,mada je i vakcina bila prije desetak dana.JanuaryJones wrote:Isto, isto, identično. Zadnja 3 dana temperatura, zeleni balci iz nosa i sisa (virus je donio braco iz vrtića). Fino dopuže do mene (ako sjedim na podu), popne se uz nogu i nabije glavu u dekolte i puhće kroz nos - ko biva, daj sise, šta čekašCherryLips wrote:@JJ
Jos od jutros ima temperaturu,sika glavna drugarica:(ostala pileća supa sa mrkvom na stolu
jbg al zato bi bananu mogla jesti 24h dnevno haha
- Haris.ba
#6986 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Čime ste mjerili vlažnost u zraku za bebu?
Imaju neki higrometri na olxu po 20 KM. Može li to?
- JanuaryJones
#6987 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zašto mjeriš vlažnost?Haris.ba wrote:Čime ste mjerili vlažnost u zraku za bebu?
- Haris.ba
#6988 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ima raspon vlažnosti zraka koji odgovara malim bebama (a i odraslim naravno). Ne znam za drugi način kako izmjeriti vlažnost.JanuaryJones wrote:Zašto mjeriš vlažnost?Haris.ba wrote:Čime ste mjerili vlažnost u zraku za bebu?
- JanuaryJones
#6989 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sorry prvi put čujem za to. Jel teško diše, začepljen nosić?Haris.ba wrote:Ima raspon vlažnosti zraka koji odgovara malim bebama (a i odraslim naravno). Ne znam za drugi način kako izmjeriti vlažnost.JanuaryJones wrote:Zašto mjeriš vlažnost?Haris.ba wrote:Čime ste mjerili vlažnost u zraku za bebu?
- Haris.ba
#6990 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma ništa sorry. Dosta raje to i ne prati. Još kod nas ima puno grijanja na čvrsta goriva po kućama, a i stanovima. Pa raja to rješava šerpom sa vodom na šporetu.
Treba da uskoro dođe bebac akoBogda.
Promjenili smo način grijanja u stanu i kupili smo sušilicu, pa nema veša po sobi. Osjetimo promjenu u stanu. Kažu, može se vidjeti po suhim krajevima na lišću cvijeća i povećanom statičkom eletricitetu. Jedno vrijeme smo svako jutro jedno drugo strujom udarali dodirom.
Treba da uskoro dođe bebac akoBogda.
Promjenili smo način grijanja u stanu i kupili smo sušilicu, pa nema veša po sobi. Osjetimo promjenu u stanu. Kažu, može se vidjeti po suhim krajevima na lišću cvijeća i povećanom statičkom eletricitetu. Jedno vrijeme smo svako jutro jedno drugo strujom udarali dodirom.
- wewa
#6991 Re: Bebe - ALL ABOUT!
friski roditelji <3
jest starinska fora, ali ja bih vam predlozila da kupite one posude za radijatore pa u njih sipate caj od cvijeta kamilice, ima velikih pakovanja u bingu
takva kamilica je dobra i za kupanje bebe na pocetku
jest starinska fora, ali ja bih vam predlozila da kupite one posude za radijatore pa u njih sipate caj od cvijeta kamilice, ima velikih pakovanja u bingu
takva kamilica je dobra i za kupanje bebe na pocetku
- JanuaryJones
#6992 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Šerpa ključale vode, šaka cvjetova kamilice i prave morske soli i nemaš brige.
A veš po stanu je inače loš, za dišne puteve i kao izvor vlage.
A veš po stanu je inače loš, za dišne puteve i kao izvor vlage.
-
sabanss
#6993 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bilo je u Conradu, cijena oko 20 km, poprilicno precizan. Nemoj me drzati za rijec da li ima jos uvijek.Haris.ba wrote:Čime ste mjerili vlažnost u zraku za bebu?
- manekenka u penziji
#6994 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eh sto ti je frisak roditelj, i sama sam takva bila.
Mi imamo onaj aventov baby phone, pa na njemu možeš mjeriti. Mjeri temperaturu, vlažnost, imaš kojekakvih timera, melodije, projektor, i aktivira se samo na bebine pokrete, tako da se ne trzaš na svaki šum... Ukoliko planiraš kupovati i phone i taj mjerač vlažnosti, ovo je solidna investicija. Doduše, kasnije skontas da je i bespotrebna... ali ima do toga
svi smo mi kasnije nadolazili u vožnji 
Mi imamo onaj aventov baby phone, pa na njemu možeš mjeriti. Mjeri temperaturu, vlažnost, imaš kojekakvih timera, melodije, projektor, i aktivira se samo na bebine pokrete, tako da se ne trzaš na svaki šum... Ukoliko planiraš kupovati i phone i taj mjerač vlažnosti, ovo je solidna investicija. Doduše, kasnije skontas da je i bespotrebna... ali ima do toga
-
sabanss
#6995 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Baby phone kosta bruku love a moze ga zamijeniti aplikacija za bilo kakav android telefon.
- manekenka u penziji
#6996 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jest, i onda odneses mobitel u sobu gdje ti je beba da je zrači.
Jos kad zazvoni... Mnogo praktično
-
sabanss
#6997 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Aplikacija ima mogucnost blokiranja poziva kao i telefon uostalom.manekenka u penziji wrote:Jest, i onda odneses mobitel u sobu gdje ti je beba da je zrači.
Sto se zracenja tice pretposatavljam da ne koristite wifi u kuci, niti mikrovalnu, van dometa ste GSM signala, niste u blizini dalekovoda i instalacija el. struje do vase kuce je podzemna? Sve ovo zraci daleko vise nego mobilni aparat sa baterijom koja moze dati par wata snage.
Zracenje mobitela je postalo urbani mit. Vise zraci nadzemni vod struje u prostorijama na spratu i opasnije nego svi ostali uredjaji koje sam pobrojao. Blizinu dalekovoda necu ni spominjati.
Ja ne vidim realan razlog zasto dati stotinu KM za bebi fon + sto zraci vise nego mobitel ako se toga hvatamo. Osim ako nije ozicen ali jos nisam vidio takav. Najveca prevara baby opreme.
- Partizzanka
#6998 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koje pelene su vam najbolje za bebe?
Ima li u Sa/BIH marke pelena Libero (isti proizvodjac kao libresse ulozaka)
Kakve su vam teta violeta pelene?
Ima li u Sa/BIH marke pelena Libero (isti proizvodjac kao libresse ulozaka)
Kakve su vam teta violeta pelene?
- paja patak
#6999 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi koristimo tetu violetu i mala nije imala nikad osipe ili ojede. Probala sam s pampersom i jos par drugih. Pampers nam je redovno curio kad bi mala imala stolicu. U par navrata sam ga probala uvesti i na kraju odustala i vratila se violeti. S violetom joj je za ovih 6 mjeseci proslo dva puta na odjecu i to malo gore uz ledja.
-
mama_ba
#7000 Re: Bebe - ALL ABOUT!
+ za Violetu. Bili smo na Pampersu (baby active i premium care) i redovno mu je prolazilo na bodiće i gegice. Violeta su malo dublje, što nam odgovara i nikada nije bilo nikakve reakcije na koži. Cijena je ok, uvijek se mogu naći na nekoj akciji. Za Libero, iskreno, nisam čula.