Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sele_

#6976 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

,,,,
Last edited by sele_ on 13/09/2022 08:03, edited 1 time in total.
vješalica

#6977 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

Lakse je 40 godina skupljati smece nego jedan dan sve irganizovati ocistiti dezinficirat i iznijet ljendohani jedni dabogda vam zmije se nakupile pa po kucama hodale
sele_

#6978 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sele_ »

Haris.ba wrote:Bila spljoštena cijev?
Ipak nije samo je jedno 3m bio led...
emi_eft

#6979 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

Matijevic_Vlado wrote:
emi_eft wrote:
A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Hajde sve to, al kako se bar vas 5-6 ne moze dogovoriti platiti odvoz smeca i popravak. Pa jbt treba vam voda. Znam da kontate da cete budale ispasti, al jbg treba vam voda
Znas kako, malo nas je u zgradi,(na prste jedne ruke mozes izbrojati porodice koje su tu) da bi se popravilo moramo skupiti par hiljada, a pored struje tokom zime vecina nije spremna da plate- ko jeste, ne zeli sam. Nesto su kao dogovorili sa organizacijom koja je tu, oni su duzni par hiljada S stanu - ja samo ne kontam zasto mi sto placamo ispastamo zato sto je neko drugi duzan...I trebalo je kao da se popravi, ali evo od tog dogovora vec 7 dana cekamo.. Uvijek sam redovno placala, ali nikad, nikad vise.. Sto kazes bolje je skupljati za sebe, i kad se nesto pokvari sam privatno platiti, gorih lopova od ovih kretena stvarno nema...
vodoinstalater

#6980 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vodoinstalater »

@emi_eft

A da se vi ko normalni ljudi udruzite da rijesite zajednicki problem? Ocistite to smece, zatvorite prostor i zastite te cijevi. To vas dodje jeftinije 10x nego da vam to sve upravitelj radi. Ovakva situacija kod vas je totalno normalna na dosta mjesta. Vas samo zeza sto se vas problem samo vama o glavu vraca. Potrazi pomoc prijatelja i komsija i zasucite rukave. Ocigledno ti je jasno u cemu je sve problem, onda bi ti i rijesenje trebalo biti jasno.
emi_eft

#6981 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

Haris.ba wrote:
emi_eft wrote:A jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Ti shvataš jednu sitnicu da Sarajevostan popravlja ako ima para. Ako nema para, šta treba? Nije dobrotvorna institucija.

I meni u podrumu bude smeća. Ostave stanari razne skule. Molim ih nekoliko puta da sklone. I onda ja sam sklonim. Ne čekam nikakve institucije.

Upravitelj popravlja prozore ako ima para na računu. Ako nema, popravi sam. I ja sam popravljam po stubištu. I silikoniram prozore i mijenjam kada neko razbije koji u svojim pjanskim eskapdama,i čistim podrum i nije mi mrsko ni snijeg očistiti.

Neki genijalac zamaltao vratašca na dimnjaku. Ne možeš ih ni skontati gdje su. I šta ja sad trebam? Da budem kivan na dimnjačara kad dođe da čisti i kaže - ne mogu nema vratašca? Lijepo izbušiš i postaviš vratašća.

Ako u zgradi postoje uhljupi kojima je problem naći se i dogovoriti za popravak da bi imali vode - onda tu nikakve empatije ne treba biti.

40 godina istražujete čije je smeće. Da ste u tom istraživanju svakog mjeseca pola kese iznosili, ne bi bilo smeća.
Harise, ja sam zensko i ne znam ni busiti, ni praviti vratanca, imam dovoljno posla i problema da ja sama , pored svih koji koriste podrum, u koji licno nikad usla nisam, iznosim smece. Ako nema para? NEK SE RAZMONTIRA POTPUNO BESPOTREBNA, UHLJUPSKA INSTITUCIJA - ZAKONOM je pod moranje da svaka zgrada mora imati upravitelja - sto je potpuno ok - ali ovi drze monopol - i daj mi JEDAN razlog da ja nakon svega ovog opet ikad platim S Stan! Sve redovno placam i opet nemam vode 25 dana zato sto neko drugi ne placa? Sta ja sad trebam, da mlatim ljude po zgradi i organizacije koje su duzne na hiljade??? Od 4 porodice, niko nece ili ne moze da skupi pare da se popravi - sta ja sad trebam, sama da podnosim trosak???? Ma ja, neka nam kradu, uzimaju, ne podnose nikom racune, ako placas a ne dobijas nista, nema veze, plati sve sam, pa onda opet nastavi placati i onda na kraju jos pitaj "sta se zalite?". Pa pored takvog nivoa "tolerancije" i dopustavnja da te neko hebe u zdrav mozak, sto se cudimo sto nam mogu raditi sta hoce? Ha ja, sta ima veze, plati, pa onda iako placas, sama sebi popravi. Hocu , rado drug, daj mi par milja , odmah odo..
emi_eft

#6982 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

vodoinstalater wrote:@emi_eft

A da se vi ko normalni ljudi udruzite da rijesite zajednicki problem? Ocistite to smece, zatvorite prostor i zastite te cijevi. To vas dodje jeftinije 10x nego da vam to sve upravitelj radi. Ovakva situacija kod vas je totalno normalna na dosta mjesta. Vas samo zeza sto se vas problem samo vama o glavu vraca. Potrazi pomoc prijatelja i komsija i zasucite rukave. Ocigledno ti je jasno u cemu je sve problem, onda bi ti i rijesenje trebalo biti jasno.
Ma kod nas 4 porodice. Znaci ja, jedan stari dedo,jedna baka, i jos jedna porodica. Ko ce zasukat rukave, ko ce platiti? A da dodam, samo meni i toj baki nema vode, jer je cijev s ove strane pukla - porodica i dedo imaju. Organizacija koja je u zgradi je obecala to sama popraviti jer imaju duga kod SS, ali proslo je 10 dana od "dogovora" i nista. To zasukavanje je moglo u Hrasnom,i na Alipasinu, kad ti imas 40 stanova i 150 stanara - sta cu ja sa 4 stana i 8 stanara?! I organizacijama koje se usute jer imaju duga tonu.. SS samo govori da je u pregovoru s njima. Ja iskreno ne vidim zasto uopste vise da placam SS, jer ako niko ne placa, a ja sama placam i ne dobijem nista za to - koja je poenta?! Ja cu prezivjeti jos par dana dok se ne popravi, vec su kao nesto poceli-- ali je poenta da SISTEM nije uredu, i zato ovo i pisemo. Mi gradjani NARAVNO sami mozemo popravljati, ali ZASTO placamo? 100KM mjesecno ide na "administraciju" SS, i sta sad?! Pa za 100 KM smo mi npr mogli da ocistimo podrum - ali niko ne moze duplo placati. SISTEM mora da se mijenja, citav cirkus koji ne funkcionise..
StupskaBitanga

#6983 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Stanje će biti i gore kad ljudi Ala Memic dozvoljavaju gradnju u vodozastitnoj zoni
Haris.ba

#6984 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

StupskaBitanga wrote:Stanje će biti i gore kad ljudi Ala Memic dozvoljavaju gradnju u vodozastitnoj zoni
Ne dozvoljava Memić gradnju sam. Ako ko dozvoljava - to su glasači. I on ne može dati tek tako dozvolu za gradnju. I sumnjam da je igdje dao.

Ali je istina da ne ruši ono što se nelegalno napravilo.
amar1994

#6985 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Koji smo mi smetljari kao narod , pa to je za anala , nikog ne zanima nista drugo osim svoje guzice [emoji15]
StupskaBitanga

#6986 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Pravi se i dalje aon to dopušta bez ikakve reakcije
TheWatcher

#6987 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by TheWatcher »

prije rata jedan od tri grada u Yugi sa najboljom i najkvalitetnijom vodom a sada u 10:40 Am jedva da ide iz cesme :oops:
emi_eft

#6988 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

amar1994 wrote:Koji smo mi smetljari kao narod , pa to je za anala , nikog ne zanima nista drugo osim svoje guzice [emoji15]
Bas tako!
izgubljena dusa

#6989 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

orinoco wrote:
amar1994 wrote:Sarajevo: Zbog zamućenja vode nekoliko vrela isključeno iz sistema ViK-a
http://www.klix.ba/clanak/170204085

Hahahaahhahhhah [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]
Kako će vrela biti zamućena koja su nekoliko metara ispod površine i iz kojih se godinama crpi voda? Neko iz ViK-a očito budalama smatra građane Sarajeva i plasira ovakve informacije. Očito neko ko je odnedavno stanovnik Sarajeva ili je od skora punoljetan, pa ne zna da i drugi znaju i pamte, da, npr. Mošćanica nikad nije bila zamućena, niti može biti zamućena na vodocrpilištu. Ovako je kada skorojevići dobiju ključne pozicije u upravljanju gradom i privredom :(
Ne mogu ja to nazvati ni skorojevic...ne znam ni kako bi ga nazvala....LAZOVCINA, UBLEHAS, NERADNIK- mozda najbolje odgovara
Po meni sustina je da se decenijama nije nista uradilo po pitanju vodosnadbijevanja. Ono malo sto je uradjeno je sminka, raskopa 10m I zakopa nakon 15 dana. Sad se doslo u situaciju da curi, ledi na sve strane a novaca nema, jer se potrosilo na licni ceif. Vecina njih je tu bila radi sebe, a ne radi posla koji treba da radi - vidi se po stanju mreze.... da se ne ponavljam.

Uvijek imamo problem kad se na poziciji nadje neko ko tome nije dorastao I misli da moze, I da ce sve samo od sebe biti rjeseno.
I nije to samo problem vika....radila sam u par "drzavnih" firmi I svugdje je isti film - dogovor sa vladajucom "elitom" I izvlacenje novaca do besvjesti. Prije ili kasnije se dodje na isto - firma unistena. Da ne navodim nazive, uglavnom od jedne firme nisu ostali ni temelji - napravise hotel na tom mjestu, od druge je ostalo nekoliko objekata, pa sad smisljaju sta ce I kako ce sa tim zgradama... Elem, vodovod nisu mogli bas tako "ubiti", ali su nafatali dobrih novaca za licnu korist.

I mogu ja pitati sta god I dobicu odgovor, ustvari LAZ koja ima za cilj da se dobije jos vremena I da njihove guzice ostanu na dobro placenim pozicijama.

U sustini - nece se nista promjeniti. Opet ce biti "saopstenja za gradjane", "molba za strpljenje" sa neogranicenim rokom, I pomalo sminke - par raskopanih ulica bez efekta na glavni problem - REDUKCIJE VODE
Eto vidjcemo sutra - bice tu maneken sa sanerskom pricom (konaovic) I bice par njih iz vik-a da se zale vise od nas koji nemamo vodu. Uz uslov da se pored organizatora pojvi bilo ko. Da imaju obraza I odgovornosti - sami bi organizovali ovakav sastanak I prezentirali plan I ralizaciju sa preciznim rokovima. Voda je ozbiljan problem, ali se neozbiljno rjesava

Ovu garnituru likova treba zbrisati sa fotelja I posttaviti ljude koji znaju (struka) I hoce da rade. I naravno - DRZATI IH POD KONTROLOM - sta planiras, sta si ostvario. Nista njihovi "nadzorni odbori" jer su iz iste price. Gradjani Im moraju biti nadzor, jer gradjani najvise trpe njihov "rad"

Rezime: samo OZBILJNI PROTESTI - ce dati efekta, ove pricice, razgovori I dogovori - nece

Ja se bojim da cu ostati bez vode, pa se I on mora bojati da ce ostati bez pozicije na kkojoj muje bas lijepo
izgubljena dusa

#6990 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

emi_eft wrote: ...... jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Sarajevo stan treba da rjesi svoja potrazivanja - prinudnom naplatom, tuzbom...kako god. Ima nacina I to je njihov problem.
Oni ce to tako I rjesavati I naplatiti svoje - kad-tad. Nece to ostati nenaplaceno.

Ti uredno placas svoje racune - imas pravo na usluge koje su navdene u ugovoru I tacka.
Scepaj ih za vrat I ne pustaj
insomnia78

#6991 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Narod se odrodio. Umjesto da svi uce kisnu dovu njima se sve svelo na kmecanje po forumima i fejsbuku
izgubljena dusa

#6992 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

insomnia78 wrote:Narod se odrodio. Umjesto da svi uce kisnu dovu njima se sve svelo na kmecanje po forumima i fejsbuku
Ni dragi Bog nece pomoci onome ko se sam ne potrudi. Tako da dove - nece pomaci nista ni za mikron

Odoh raditi, da sto vise posla zavrsim prije nego pocne redukcija :metla:
insomnia78

#6993 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insomnia78 »

To ti mislis
izgubljena dusa

#6994 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

insomnia78 wrote:Narod se odrodio. Umjesto da svi uce kisnu dovu njima se sve svelo na kmecanje po forumima i fejsbuku
Imal` kaka druga dova, ova ce zamutiti vrela - pa jope belaj :hm:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6995 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:vidi predpostavljam da sam brat bratu duplo stariji od tebe i ne sjecam se da je ikada Jablanicko bilo manje a ne sjecaju se ni ljudi koji su tamo rodjeni. Znam ja odlicno da u Celebicima jezera je znalo da nema ali poslije Celebica ono je postojalo a sad postoji tuki za hou. To oko sistema nisam izmislio ja nego je EP izdala saopcenje u kome kaze da zbog hidroakumulacija na Neretvi trpe velike gubitle i uvoze struju po velikim cijenama....zato ne filozofiraj i nemoj meni prodavati nesto sto ne mozes da mi prodas.
neki wrote:Kod nas starost i ne igra neku ulogu, jer prije 20 dana niko se nije sjećao ni da je ikad bilo -23 u Sarajevu. Jesdnostavno, kod nas narod ima kratko pamćenje...
Čuj EP izdala priopstenje :lol: :lol: daj link da i to vidim.
Ali zato vi iz EP imate pamcenje u pizdu materinu.....bolan nebio covjek koji dole zivi kaze da 40 godina nije vidio potopljene mezare a ti se nasao da filozofiras. Ja sam citav zivot proveo na Jablanickom i zimi i ljeti i lovio sam strugaca u toku ali se ne sjecam da ga ja iko ikada ovoliko ispustio. Ista je stvar i sa Ramskim jezerom. Ja sam zaista to negdje procitao i ako naletim ponovo budi siguran da cu postaviti....nemam razloga da izmisljam ali naravno ne tvrdim da to nisu novinari izmislili.
Last edited by hrasno38 on 05/02/2017 17:27, edited 2 times in total.
vodoinstalater

#6996 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vodoinstalater »

emi_eft wrote:

Ma kod nas 4 porodice. Znaci ja, jedan stari dedo,jedna baka, i jos jedna porodica. Ko ce zasukat rukave, ko ce platiti? A da dodam, samo meni i toj baki nema vode, jer je cijev s ove strane pukla - porodica i dedo imaju. Organizacija koja je u zgradi je obecala to sama popraviti jer imaju duga kod SS, ali proslo je 10 dana od "dogovora" i nista. To zasukavanje je moglo u Hrasnom,i na Alipasinu, kad ti imas 40 stanova i 150 stanara - sta cu ja sa 4 stana i 8 stanara?! I organizacijama koje se usute jer imaju duga tonu.. SS samo govori da je u pregovoru s njima. Ja iskreno ne vidim zasto uopste vise da placam SS, jer ako niko ne placa, a ja sama placam i ne dobijem nista za to - koja je poenta?! Ja cu prezivjeti jos par dana dok se ne popravi, vec su kao nesto poceli-- ali je poenta da SISTEM nije uredu, i zato ovo i pisemo. Mi gradjani NARAVNO sami mozemo popravljati, ali ZASTO placamo? 100KM mjesecno ide na "administraciju" SS, i sta sad?! Pa za 100 KM smo mi npr mogli da ocistimo podrum - ali niko ne moze duplo placati. SISTEM mora da se mijenja, citav cirkus koji ne funkcionise..
Nije mi zelja da ti popujem a vjerovatno ni drugima. 4 porodice, pa 4 porodice moras ih objasniti da se nekako udruzite u svoju korist. Skupljajte pare mimo SS i popravljajte opet je to vama za korist ako drugi nemaju vjere u SS. Uglavnom to je sve u zgradi vjerovatno vase. Ako se tako budete ponasali jos malo i taj podrum ima da vam oslobodi neki zasluzni gradjanin. Mislim da su po nekom novom rjesenju mozete i sami organizovati i izabrati fizicko lice da vam bude upravitelj. Sretno
emi_eft

#6997 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

izgubljena dusa wrote:
emi_eft wrote: ...... jok, Sarajevo stan ima prvavo da ne popravlja, jer neko u zgradi ima duga i da nas ostavi bez vode prvo 8, pa onda 17 dana.. A ljudi nek trpe..Kako trpe? Ovi sto imaju duga preko glave sute. Starija gospodja prijeti da ce zapaliti sve redom, h+tuziti, ubiti se i tako. Ko je smece bacao? Odredjene organizacije su koristile nas podrumski prostor, no sada niko ne priznaje niti zeli da plati. Nego, sa ovakvim ljudima i silnom empatijom nije ni cudo sto nam se sve ovo desava. Odvoz smeca je 100-ak KM - ovo je druga cijev koja puca u roku od evo 25 dana - da poprave prvu cijev je trebalo 8 dana. Onda su iz vodovoda iskljucili opet po noci, opet sve zamrzlo, i popucalo, ovaj put u prostoriji gdje stoji smece vec 40 godina, niko se od stanara ne sjeca ni ko je donio, jer je uvijek tu bilo, a organizacije okolo tvrde da ne znaju i da nije njihovo, niti ih zanima. Upravu ste sve, nista vodovod nije kriv, nije ni Sarajevo Stan, krivi smo mi sto nam iskljucuju, krivi smo sto po zakonu upravitelj moze da ti ne popravlja prozore 20 godina, i da te ostavi bez vode 25 dana jer neko u zgradi ne placa. Krivi smo i sto se ne zna ko pije ni ko placa,ma sve smo krivi. A da se vama desilo, kukali bi ovdje na sav glas, svako bi drugi bio kriv, majke bi se psovale..Jer kad se nekom drugom desi, on je kriv, moze se i ismijavati, a sto neko drugi nema gdje da se opere, skuha, ode u wc, ma t je nista. Samo treba reagovati kad se MENI desi, a kad je drugome, hajmo se smijati i pricati kako institucije nisu krive. MA FUJ. Ja ja ja ja, nismo mi nista zasluzili, zasluzili smo da parking naprave od nas u sta se ovaj grad pretvorio i sta je okotio. ije cudo da su govna u institucijama, i one se sastoje od ljudi, a ljudi su, bar sudeci po vasim komentarima, ocito govna.
Sarajevo stan treba da rjesi svoja potrazivanja - prinudnom naplatom, tuzbom...kako god. Ima nacina I to je njihov problem.
Oni ce to tako I rjesavati I naplatiti svoje - kad-tad. Nece to ostati nenaplaceno.

Ti uredno placas svoje racune - imas pravo na usluge koje su navdene u ugovoru I tacka.
Scepaj ih za vrat I ne pustaj
Upravo tako! Valjda se stra, prekosutra rijesi, ako ne, ima da Avaz zovem, pa nek se oni skontaju kako ce naplacivati i potom i nuditi usluge koje naplacuju..Sto kazes, pa necu valjda ja sama komsije primorati da SS placaju :run: Hvala :)
emi_eft

#6998 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by emi_eft »

vodoinstalater wrote:
emi_eft wrote:

Nije mi zelja da ti popujem a vjerovatno ni drugima. 4 porodice, pa 4 porodice moras ih objasniti da se nekako udruzite u svoju korist. Skupljajte pare mimo SS i popravljajte opet je to vama za korist ako drugi nemaju vjere u SS. Uglavnom to je sve u zgradi vjerovatno vase. Ako se tako budete ponasali jos malo i taj podrum ima da vam oslobodi neki zasluzni gradjanin. Mislim da su po nekom novom rjesenju mozete i sami organizovati i izabrati fizicko lice da vam bude upravitelj. Sretno
Hvala najljepsa :) A nisu 4 porodice, vec domacinstva . ukupno 7-8 dusa , a vec se SS placa oko 34 KM mjesecno, pa pogotovo baka i dedo koji sami zive ionako i to ne stignu.. Poenta kako god je da ne mogu zgrade sa malo stanara biti kaznjavane ovako - a organizacije koje imaju sjediste u zgradi su bas, ali bas nezainteresovane - jedni imaju par hiljada duga - sto naravno nije moj problem, ali eto ide preko mojih ledja... Osim toga, pristup podrumu imaju i par drugih biznisa/organizacija sa sjedistem u blizini - pa trpaju svasta. Ja sam tu tek godinu dana, ovaj se problem njima gomila decenijama... Kako god, hvala ti najljepsa :)
neki

#6999 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:vidi predpostavljam da sam brat bratu duplo stariji od tebe i ne sjecam se da je ikada Jablanicko bilo manje a ne sjecaju se ni ljudi koji su tamo rodjeni. Znam ja odlicno da u Celebicima jezera je znalo da nema ali poslije Celebica ono je postojalo a sad postoji tuki za hou. To oko sistema nisam izmislio ja nego je EP izdala saopcenje u kome kaze da zbog hidroakumulacija na Neretvi trpe velike gubitle i uvoze struju po velikim cijenama....zato ne filozofiraj i nemoj meni prodavati nesto sto ne mozes da mi prodas.
neki wrote:Kod nas starost i ne igra neku ulogu, jer prije 20 dana niko se nije sjećao ni da je ikad bilo -23 u Sarajevu. Jesdnostavno, kod nas narod ima kratko pamćenje...
Čuj EP izdala priopstenje :lol: :lol: daj link da i to vidim.
Ali zato vi iz EP imate pamcenje u pizdu materinu.....bolan nebio covjek koji dole zivi kaze da 40 godina nije vidio potopljene mezare a ti se nasao da filozofiras. Ja sam citav zivot proveo na Jablanickom i zimi i ljeti i lovio sam strugaca u toku ali se ne sjecam da ga ja iko ikada ovoliko ispustio. Ista je stvar i sa Ramskim jezerom. Ja sam zaista to negdje procitao i ako naletim ponovo budi siguran da cu postaviti....nemam razloga da izmisljam ali naravno ne tvrdim da to nisu novinari izmislili.
http://www.vecernji.ba/jablanicko-jezer ... lje-388194

Eto ti slike potopljenih mezara iz 2012...toliko o vjerodostojnosti priča "ljudi koji žive čitav život dole" i priloga tzv novinara...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7000 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

neki wrote:
hrasno38 wrote:
neki wrote:Eto ti slike potopljenih mezara iz 2012...toliko o vjerodostojnosti priča "ljudi koji žive čitav život dole" i priloga tzv novinara...
Koga ti branis u svojoj prici i koga jebes u zdrav mozak. U mome zivotnom vaktu se nije desilo da u Ostroscu nema jezera ni zere i nemoj vise filozofirati braniti kriminalce iz EP. I nije jezero potopilo jedno mezarje nego bruku.......kao i stecke koje su neki dan izvukli nakon 50. Evo ti pa gledaj i ziv bio i to u 4k rezoluciji nemoj vise da baranis ono sto je neodbranjivo!!! Jedino sto je ostalo jezera to je nesto oko brane....

I malo radi usporedbe kako bi to trebalo da izgleda..

A evo ovih dana i Ramsko jezero!!!

Izmjestanje stecaka iz Jablanickog i to u Ostroscu gdje je najveca dubina Jablanickog poslije brane (sto ih ne izmjestise 2012???)

https://www.youtube.com/watch?v=w9q_ny5Myq4
Post Reply