Sarajevo1946 wrote:goran16v wrote:Sarajevo1946 wrote:
Pa protestuju, i to je definitivno ukazivanje na to kakvo je stanje. U razloge protesta da ne ulazimo. Hoće promjene, to je sigurno. E pa kad hoće promjene, promjene i treba da dobiju. Samo promjene koje će ugoditi prije svega narodu ovog grada, a ne Grasu, je l' tako? Samo, Vlada već godinama to ne želi da uradi, pa ja postavljam pitanje da li je krivo dijete(Gras) ili mater mu(Vlada)?
Ako ne zelis da ulazis u razloge protesta o cemu onda pricas????? Razlog protesta jeste NAJBITNIJI.
Oni hoce promjene ali da se sve vrati na staro! Protestvuju za svoje, a ne za moje dobro i ja od tog protesta nemam NISTA! niti cu ista dobiti ako se oni izbore za ono zbog cega protestvuju! To je da i dalje bude 800 ljudi viska sa nenormalnim platama i da KS tj mi koji punimo taj budzet i dalje pokrivamo manjak koji je sve veci i veci. Napravi ti promjene koje idu u korist grada a ne GRAS-a i za 2 dana ce opet strajkovat!
Jel to protest za promjene o kojem pricas? jest al u qurcu jedne zene!

Ne shvataš očigledno moju poentu, ali nebitno. Napisano je sve u postu. Oni mogu majci svojoj protestovati, ako Vlada bude htjela da riješi ovaj problem, u suprotnom, blokirat će nas kad god im se ćefne.
Ili, da postavimo ovako. Gras je govno, i to su dokazali, ko kaže da nisu zlonamjeran je i bezobrazan. Samo, Vlada je dozvolila da blokiraju grad četiri dana. To znači da je i Vlada govno.
GRASovci su krivi jer ne prave problem Vladi koju smatraju odgovornom za svoje muke. Nisu blokirali i onemogucili zivote samo clanovima Vlade (i njihovim porodocama) a njima su trebali. Za to nemaju hrabrosti. Vec prave problem cijelom kantonu. I za to su krivi i trebaju snositi posljedice. Ne smiju udariti na pravog krivca nego smiruju savijest da kao nesto rade maltretirajuci sve nas. I zato mi se gade.
Vlada je kriva sto ne rijesi problem GRASA. Da sredi preduzece kojem je vlasnik, da uplati novac koji mora uplatiti, i kako je ovaj trenutni strajk nelegalan, da koristi mehanizme koji se koriste pri sprecavanju nelegalnih radnji. A to znaci policija, sredstva prinude, sila, sud i kaznjavanje odgovornih zatvorom i/ili otkazima. I uspostavljanje redovnog gradskog prevoza. Ali, da je htjela Vlada bi to uradila. Vlada nece da uredi GRAS. I zato mi se gadi i Vlada.
Da su GRASovci otisli blokirati zgrade u kojima rade clanovi Vlade i u kojima oni i njihove porodice zive, vec odavno bi specijalci zavrsili strajk. GRASovci to dobro znaju i zato t one rade vec blokiraju grad. Kukavice i gamad.
Da je Vlada blokirana, odavno bi ministri policijom rijesili strajk. Ali, posto oni nemaju problem, imaju vozace koji njih, njihove zene i djecu vozaju tamo gdje treba, to ih previse ne brine. A to sto gradjani trpe, pa, molim vas, kada je to bilo koja Vlada bila zainteresovana za gradjane i radila za dobrobit gradjana? Nije ni jedna, pa nece ni ova. Gamad.
A u stvari smo krivi mi. Niti se clanovi Vlade, niti se GRASOvci plase nas gradjana. I zato im je najlakse udariti po nama. Dakle, mi smo glavni krivci. Ovce i kukavice.