Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nadžak

#6976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Joj izvinjavam se, tek sam vidio da su zadnja dva slova CH što jeste Švicarska an e CN što bi bilo Kina. Izvinjavam se. Ima tamo na onom linku baš tako i piše.
_Reds_

#6977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

nadžak wrote:Ne znam druže, ja otkako sam ne ebay-u taj tracking number iz China post-a je takav. Evo pogledaj pojašnjenje kako izgledaju TN različitih prevoznika.

http://track-chinapost.com/

A to za tog sellera ne znam šta bih ti rekao, možda se i on zezno, ne vjerujem da im je cilj ikakva glupost, jaka je tamo konkurencija svi se oni bore maksimalno za kupce. AL hajd znaj naravno.
Cuj zeznuo se, ispod mu pise lijepo broj trakinga, a on mi stavio link na neki lijevi. Pa odmah se vidi razlicit broj trackinga. I kineza ima svakavih, poštenih, a i ovi namazanih.
Scarface_

#6978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Scarface_ »

nadžak wrote:Joj izvinjavam se, tek sam vidio da su zadnja dva slova CH što jeste Švicarska an e CN što bi bilo Kina. Izvinjavam se. Ima tamo na onom linku baš tako i piše.
Ma ok bitno je da smo ustanovili da China Post i dalje ne stize da se ne nadamo dzaba,meni uglavnom Swiss Post CH stize kad narucujem preko Banggooda i nikad nisu omanuli,mozda su cak i bolji od Singapur Post.
ja nisam ja

#6979 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Nazoves 1312 i ljubazne tete ti sve lijepo objasne. Moji paketi bili u Njemackoj i vratili se u Kinu sad ponovo cekaju da se izvize u Njemacku
Zeljoooo

#6980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zeljoooo »

ja nisam ja wrote:Nazoves 1312 i ljubazne tete ti sve lijepo objasne. Moji paketi bili u Njemackoj i vratili se u Kinu sad ponovo cekaju da se izvize u Njemacku
Iz Njemacke se vratili u Kinu? Jesu li se vratili prodavacu ili...?
Zeljoooo

#6981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Zeljoooo »

Scarface_ wrote:
nadžak wrote:Joj izvinjavam se, tek sam vidio da su zadnja dva slova CH što jeste Švicarska an e CN što bi bilo Kina. Izvinjavam se. Ima tamo na onom linku baš tako i piše.
Ma ok bitno je da smo ustanovili da China Post i dalje ne stize da se ne nadamo dzaba,meni uglavnom Swiss Post CH stize kad narucujem preko Banggooda i nikad nisu omanuli,mozda su cak i bolji od Singapur Post.
A ima li zastita na Banggod u slucaju da ne dodje ono sto se narucilo?
quarterback

#6982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

mozes njima drugarski napisati mail (upravo cekam da mi odgovore), navodno su jako profesionalni oko zalbi korisnika, ja cu se u to uskoro uvjeriti, imam 2 powerbanka koji ne rade i za sada se drugarski dopisujem sa njima da vidim sta ce ponuditi, prema onome sto pise na forumu poslace nove, vidjecemo, takodje imam jos jedan item koji nije dosao pa sam im poslao poruku da to nije stiglo i zamolio da posalju ponovo

a ako lijepa rijec ne pomogne mozes se zaliti i paypalu posto ces svakako preko njih platiti
nadžak

#6983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ja još nisam kupovao ništa na bangoodu. Vidio da nema još elektronike (komponenti) i odamh se vratio.
ja nisam ja

#6984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Zeljoooo wrote:
ja nisam ja wrote:Nazoves 1312 i ljubazne tete ti sve lijepo objasne. Moji paketi bili u Njemackoj i vratili se u Kinu sad ponovo cekaju da se izvize u Njemacku
Iz Njemacke se vratili u Kinu? Jesu li se vratili prodavacu ili...?
Nisu se vratili prodavcu vec u postu gdje se salju opet ovamo. Nigdje veze . Vjerujem davje istina jer se moj paket narucen 5.11 nedavno nalazio u Njemackoj i micao se neki dan opet po aerodromu po Kini. A pise ne vazi vise broj
sarajlija_11

#6985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Tražio sam refund preko paypala jer mi ne pokazuje na ebay-u kupljeni item, i sada mi u statusu paypala stoji iznos i issue refund šta treba da radim kada kliknem tu otvara mi dalje da kao prihvatim te pare?
quarterback

#6986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

evo se javio Banggood, vrlo profi, za 2 itema koja nisu radila (poslao sam im video da i sami vide) su ponudili da posalju nove, za item koji nije dosao su samo rekli pitajte u posti jos jednom pa ako nije doslo mi cemo poslati

Dakle banggood - bez ikakvih zalbi :thumbup:
quarterback

#6987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

sarajlija_11 wrote:Tražio sam refund preko paypala jer mi ne pokazuje na ebay-u kupljeni item, i sada mi u statusu paypala stoji iznos i issue refund šta treba da radim kada kliknem tu otvara mi dalje da kao prihvatim te pare?
nemam puno iskustva sa caseom preko PPa, ono sto sam ja uradio je da sam otvorio case i onda su mi dali rok za escalate, nisam kliknuo ali da sam kliknuo vjerovatno bi postupak bio isti kao na paypalu, oni razmotre i urade eventualno refund
Dzontra_Volta

#6988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzontra_Volta »

quarterback wrote:evo se javio Banggood, vrlo profi, za 2 itema koja nisu radila (poslao sam im video da i sami vide) su ponudili da posalju nove, za item koji nije dosao su samo rekli pitajte u posti jos jednom pa ako nije doslo mi cemo poslati

I ja sam im upravo poslao e-mail da mi oni Power bank chargeri ne rade kako treba (pune max. 15%). Odgovorili su mi da probam na drugom mobitelu, pa da im javim. Naravno da sam probao i na drugim mobitelima, ista stvar se dešava. To sam im javio, pa sad čekam opet odgovor.
(Nakon prvog maila mi došao automatski odgovor da eto ide vikend pa da će mi se javiti u ponedjeljak!? Pa kad u toj Kini počinje vikend?)
zubi

#6989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

Dzontra_Volta wrote:
quarterback wrote:evo se javio Banggood, vrlo profi, za 2 itema koja nisu radila (poslao sam im video da i sami vide) su ponudili da posalju nove, za item koji nije dosao su samo rekli pitajte u posti jos jednom pa ako nije doslo mi cemo poslati

I ja sam im upravo poslao e-mail da mi oni Power bank chargeri ne rade kako treba (pune max. 15%). Odgovorili su mi da probam na drugom mobitelu, pa da im javim. Naravno da sam probao i na drugim mobitelima, ista stvar se dešava. To sam im javio, pa sad čekam opet odgovor.
(Nakon prvog maila mi došao automatski odgovor da eto ide vikend pa da će mi se javiti u ponedjeljak!? Pa kad u toj Kini počinje vikend?)
jos malo pa ce kineska nova godina pa ti se tek onda nece javljati :D
zippoo87

#6990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

nikada mi brze nije doslo nesto iz kine kao sada :D ,naruceno sa banggooda
narucio 12.1. a evo sada mi postar donese 5.2. :D
rekord kod mene ...inace je postala tradicija mjesec i 20ak dana :D
quarterback

#6991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Dzontra_Volta wrote:

i kod mene su bili powerbank u pitanju (oni okrugli su problem, onaj solarni radi), moj mobitel ne pune nikako, uopste ga ne detektuje (note 2), drugi mob od djevojke pune (neki mali android je kod nje) ali generalno nisu ok, spajao sam na quadcopter i napune ga oko 50%, vise od toga ne mogu, dodatno napon im je 6.3V a USB je inace oko 5.1 V pa se plasim i da sta ne spalim....

nije neka sreca
vješalica

#6992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

trebao bi mi usb razdjelnik,ima li kakva hajra naručiti štagod od ovoga

http://www.ebay.com/itm/4-Port-USB-2-0- ... 51c5ba02d5

http://www.ebay.com/itm/External-Multi- ... 54143658d7
holowey

#6993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

vješalica wrote:trebao bi mi usb razdjelnik,ima li kakva hajra naručiti štagod od ovoga

ako u oglasu pise usb 2.0 i ide po ovoj cijeni, racunaj da je to usb 1.1... ja sam kupio jedan kao ovaj sa prvog linka i izradio se... narucio poslije jos dva razlicita, priblizne cijene, isto smece...
quarterback

#6994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

vješalica wrote:trebao bi mi usb razdjelnik,ima li kakva hajra naručiti štagod od ovoga

mozda bolje da vidis na dx.com ili banggood.com jer tamo imas komentare od raje koja je kupila to nesto pa mozes vidjeti kakvo je, jeste jeftinije na ebayu ali ako item ne radi kako treba dzaba sto je jeftinije, onda valja petljati sa prodavcem i dokazivati je li usb 1 ili 2 sto je malo tezi sex posebno sa kinezima koji cesto ne razumiju 3 rijeci engleskog, u ovom slucaju bih radije isao na sigurno
sarajlija_11

#6995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Pa jel zna neko šta da radim jel trebam kliknuti na ovo issue refund ili je to automatski jer mi već stoji gore taj iznos, (nije isti zato što uzimaju fee).

http://pokit.org/get/?3e17b3ff57bf84c16 ... 7bc1c7.jpg
holowey

#6996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

sarajlija_11 wrote:Pa jel zna neko šta da radim jel trebam kliknuti na ovo issue refund ili je to automatski jer mi već stoji gore taj iznos, (nije isti zato što uzimaju fee).

http://pokit.org/get/?3e17b3ff57bf84c16 ... 7bc1c7.jpg
Da li postoji problem? Da li je kupac trazio refund? Ako je trazio, klikni. Ako nije trazio, sacekaj i pare ce leci na tvoj racun. Ako ti je prva prodaja, mislim da moras sacekati da prodas jos nesto kako bi ukupna cifra presla neki iznos nakon cega ce ti 1. u mjesecu leci na racun
ja nisam ja

#6997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Koristite li Ebates sad bi pocele stizsti uplate od njih?
Dzontra_Volta

#6998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzontra_Volta »

quarterback wrote:
Dzontra_Volta wrote:

i kod mene su bili powerbank u pitanju (oni okrugli su problem, onaj solarni radi), moj mobitel ne pune nikako, uopste ga ne detektuje (note 2), drugi mob od djevojke pune (neki mali android je kod nje) ali generalno nisu ok, spajao sam na quadcopter i napune ga oko 50%, vise od toga ne mogu, dodatno napon im je 6.3V a USB je inace oko 5.1 V pa se plasim i da sta ne spalim....

nije neka sreca
Evo i meni traže da im posaljem video.
Ne kontam, sta sad trebam snimiti video kako on puni cca pola sata i na kraju napuni 15% baterije?
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#6999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Počelo je pomalo da se kreće, al opet najstarije ne mrdaju

http://prntscr.com/61towt
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Nexus2 wrote:Počelo je pomalo da se kreće, al opet najstarije ne mrdaju

http://prntscr.com/61towt
Neko u bugarskoj je bio pijan. pa je napisao da je danas 08.02
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply