Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
1gorstak

#6976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

tuzlak-x wrote:ma ne moze tu ni isus hristos pomoci. kad bi se licno pojavio i rekao im da grijese na tribinama po sumskoj oni bi ga optuzili da radi za aliju rahmetli
Tu paranoju opet siri tih 20 % koje sam spomenuo. Oni koji se bore protiv velikosrpske propagande znaju da ce biti meta RTRS i BN-a. Ne mozes iz straha odluciti da se ne boris protiv sirenja straha, mislim mozes, ali tu se onda gubi ljudskost.
dallton

#6977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

1gorstak wrote:
tuzlak-x wrote:ma ne moze tu ni isus hristos pomoci. kad bi se licno pojavio i rekao im da grijese na tribinama po sumskoj oni bi ga optuzili da radi za aliju rahmetli
Tu paranoju opet siri tih 20 % koje sam spomenuo. Oni koji se bore protiv velikosrpske propagande znaju da ce biti meta RTRS i BN-a. Ne mozes iz straha odluciti da se ne boris protiv sirenja straha, mislim mozes, ali tu se onda gubi ljudskost.
@gorstak, prije nego nastavis s teorijom "trule jabuke" de procitaj ponovo ona gore dva teksta koja sam postavio ispod citata koji kritikujes = jedan je pisao vrlo dobro informirani amerikanac (da ne mislis da je subjektivan, isprati link na national interest, i primjetit ces kako je u istom tekstu opleo po silajdzicu), a drugi tekts je pisao mirko djordjevic (dobro poznata figura u srbiji)....
popajic

#6978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by popajic »

Postao/la dallton dana 14 nov 2009, 01:13
sta je tu novo bogati - 90% srba u pcu si cisti nacisti i oni i njihova djeca - i kao takve ih i treba tretirati , vidis da im je plavsicka heroj...znaci ne treba ih promatrti ko ljudska bica, nego vise kao neke cinjenice, prenosioce virusa koji se srecom vise nece siriti...
Uh...
Shvatam o cemu govoris, ALI govoriti o nacistima i pri tome koristiti fasisticku retoriku te stavlja u isti red s njima.
A to ti garant nije namjera...nadam se ?!
blago receno - ruzno !
dallton

#6979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

popajic wrote:
Postao/la dallton dana 14 nov 2009, 01:13
sta je tu novo bogati - 90% srba u pcu si cisti nacisti i oni i njihova djeca - i kao takve ih i treba tretirati , vidis da im je plavsicka heroj...znaci ne treba ih promatrti ko ljudska bica, nego vise kao neke cinjenice, prenosioce virusa koji se srecom vise nece siriti...
Uh...
Shvatam o cemu govoris, ALI govoriti o nacistima i pri tome koristiti fasisticku retoriku te stavlja u isti red s njima.
A to ti garant nije namjera...nadam se ?!
blago receno - ruzno !
hajd se vrati na one clanke koje sam gore postao - ljudi su se potpisali imenom i prezimenom, obojica vrlo poznati jedan planetarno drugi regionalno (a takvih i slicnih clanaka ima koliko hoces) pa mi reci da su i oni fasisti...a kao drugo, jel to neko mozda treba da bude majka tereza kad ima pored sebe masu koja je u stanju da ucini ono sto plavsicka danas hvali a narod joj klice? ne mora se brate biti majka tereza, nego kako drugi cine tebi tako ti njima vrati , cista razumska logika, mani abstraktnog humanizma
vee-jay

#6980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

odose Srbi u devedesete...... ili bolje receno, lesi se vraca kuci :D
dallton

#6981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:odose Srbi u devedesete...... ili bolje receno, lesi se vraca kuci :D
ne mogu se vratiti negdje odakle nisu nikad ni otisli...ovo devedesete, pretpostavljam da mislis na 1890 :D
Silajdžić osudio Dačićevu izjavu: Srbija pokušava igrati ulogu velike sile ili vanjskog arbitra
Ispis E-mail
15.11.2009. 16:23
Image
Član Predsjedništva BiH, dr. Haris Silajdžić, osuđuje jučerašnju izjavu potpredsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića da je Srbija „garant Daytonskog sporazuma", navodi se u današnjem saopštenju iz Kabinete dr. Silajdžića.

"Ovaj Kabinet je i ranije ukazivao da Daytonski sporazum ne predviđa bilo kakve „garante." Srbija je bila samo potpisnik tog sporazuma, i to zbog svoje uloge u agresiji na našu zemlju. Srbija se tim potpisom obavezala na prekid aktivnosti uperenih protiv Bosne i Hercegovine, ali nije dobila pravo mješanja u unutrašnje stvari naše zemlje, kakvo pravo sebi želi priskrbiti insistiranjem na nepostojećoj ulozi „garanta" tog sporazuma.

Šta više, 3. novembra ove godine Savjetnik za Ustavno pravna pitanja, g. Damir Arnaut, je iznio ove činjenice na sastanku sa Borislavom Stefanovićem, Šefom kabineta Ministra vanjskih poslova Srbije. Gosp. Arnaut je zatražio od g. Stefanovića da mu, kao pravnik, obrazloži upotrebu nepostojećeg termina od strane Srbije. Gosp. Stefanović je tada priznao da Daytonski sporazum ne poznaje bilo kakve „garante," te da Srbija koristi taj termin iz „političkih" razloga.

Na konstataciju g. Arnauta da se Bosna i Hercegovina oštro protivi takvim formulacijama, te da ih Srbija mora prestati koristiti ukoliko želi dobre odnose, g. Stefanović je „obećao" da „ova Vlada više neće tvrditi da je Srbija garant Daytona." S obzirom na jučerašnju izjavu g. Dačića, međutim, proizilazi da je i to obećanje samo još jedno koje pokazuje da riječi nekih srbijanskih zvaničnika ne prate konkretna djela.

Bosna i Hercegovina ostaje opredjeljena za dobre odnose sa Srbijom, ali takvi odnosi mogu doći samo ukoliko Srbija prema našoj zemlji počne djelovati na način na koji je to uradila Hrvatska još prije deset godina i Crna Gora od prvog dana svoje nezavisnosti. Ti odnosi nisu mogući ukoliko Srbija nastavi pokušavati u našoj zemlij igrati ulogu velike sile ili vanjskog arbitra. Bosna i Hercegovina će svoja unutrašnja pitanja rješavati kroz svoje institucije i uz pomoć zemalja NATO-a i Evropske unije čijem članstvu strijemi i čiji su napori doveli do obustave rata u našoj zemlji a ne do njegovog pokretanja".
kiky

#6982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

dodik je idiot koji sazrijeva u kompletnog ludaka .....
nadam se da če to shvatiti i u cool entitetu ...
u brčkom nema discoteka " talija " ...
dallton

#6983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:dodik je idiot koji sazrijeva u kompletnog ludaka .....
boldirano - odgovor je nece, ljudi misle da imaju najboljeg vodju i to ti je tako, nemoj da im smetas ...
Abacija

#6984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote:
boldirano - odgovor je nece, ljudi misle da imaju najboljeg vodju i to ti je tako, nemoj da im smetas ...
Ako vas vec interesuje evo kako prosjecan covjek iz RS vidi Dodika:
- da, vidi ga kao jednog, grubo receno, neotesanog seljaka.
- ali ga takodje vidi i kao najspremnijeg, i sto je najbitnije - najsposobnijeg politicara iz RS, spremnog da se uhvati u kostac sa bilo cijim izazovom kome je cilj centralizacija BiH.

Dok god postoji prijetnja centralizacije BiH, sa ukidanjem RS kao popratnom pojavom, bice i Dodika.

Da FBIH ostavi na miru RS, te da se okrene sebi i svojim problemima (npr. rjesavanju kantonalnog opterecenja) pa da zatim zajedno sa RS, a ne protiv nje, pronadju zajednicki put, Dodik bi postao proslost, jer bi ga zamijenili jace ekonomski orijentisani politicari iz RS.
Zar ima ko nesposobniji od Dodika sto zna spickati milijardu maraka? :-) :lol:

P.S. Dodo je mene razocarao. Ja sam mislio da on moze i tenkove gurati kad ono sve potpisuje sto mu mrski stranci narede. :roll: :(
dallton

#6985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote:
Ako vas vec interesuje evo kako prosjecan covjek iz RS vidi Dodika:
- da, vidi ga kao jednog, grubo receno, neotesanog seljaka.
- ali ga takodje vidi i kao najspremnijeg, i sto je najbitnije - najsposobnijeg politicara iz RS, spremnog da se uhvati u kostac sa bilo cijim izazovom kome je cilj centralizacija BiH.

Dok god postoji prijetnja centralizacije BiH, sa ukidanjem RS kao popratnom pojavom, bice i Dodika.

Da FBIH ostavi na miru RS, te da se okrene sebi i svojim problemima (npr. rjesavanju kantonalnog opterecenja) pa da zatim zajedno sa RS, a ne protiv nje, pronadju zajednicki put prema Evropi, Dodik bi ubrzo postao proslost, jer bi ga zamijenili jace ekonomski orijentisani politicari iz RS.
evo ga ekonomske price i lafine iz karadzicevog entiteta...a sto bi vas ostavili na miru - sta ce te uciniti ako to ne uradimo? otcjepit se? :D

i ne ides jarane u eu preko BiH, dok god si u drzavi s muslimanima - jedini put te vodi preko srbijanskog pasosa...sretno

uostalom sta fali da ostane dodik? nista brate nek ostane kako jeste, imamo dejton pa nek ovo potraje bar jos jedno 15 godina...
Abacija

#6986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Piše: Gordana Katana
13/11/09 12:43
http://oslobodjenje.ba/index.php?id=3739

Bez onih koje Vlada RS-a proziva kao neprijatelje, baš kao i bez glavnog revizora Republike Srpske, krasti i varati narod bilo bi daleko jednostavnije

Glasovima poslanika vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a u srijedu je odbačen izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o radu i poslovanju ove institucije za 2008.

Glavni revizor RS-a Boško Čeko izjavio je da se iz dvodnevne rasprave u NSRS-u o reviziji Vlade i njenih institucija i same službe za reviziju najbolje vidi ima li pritisaka na rad te službe.

"Kako god da uradimo, mi smo nekome krivi. Ali ja ne tražim da me neko voli, već da me poštuje, jer radim svoj posao. I ne idem da vršim istragu i ne idem da se neko smjenjuje, nego je cilj da se greške ne ponavljaju i da se unaprijedi finansijska disciplina", rekao je Čeko u završnoj riječi nakon rasprave o revizorskim izvještajima.

Međunarodni standardi

Pojasnio je da se pritisci ogledaju i kroz prijetnje njemu i njegovoj porodici da će im "revizija doći glave".

"Ako mislite da ćete mene smijeniti tako što ćete mi poslati reviziju, varate se", rekao je Čeko osvrćući se na zaključke SNSD-a kojima se predlaže da Službu kontroliše revizorska institucija.

Glavni revizor RS-a kazao je da Služba radi po INTOSAI - međunarodnim standardima za vrhovne revizorske institucije javnog sektora koje su prihvatile sve zemlje svijeta, a naglasak imaju na nezavisnosti: finansijskoj, organizacionoj i funkcionalnoj, te da se stoga ne boji bilo čije kontrole nad službom koju vodi.

Šef poslaničkog kluba PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da je neusvajanje izvještaja "jasan pokazatelj da je glavni revizor u svom radu bio izložen strahovitom političkom pritisku".

"U modernom demokratskom društvu nezapamćena je ovakva vrsta pritiska na glavnog revizora", kazao je Borenović, dodajući da je neshvatljivo da NSRS prethodno usvoji 55 revizija koje je uradila Glavna služba za reviziju, a da zatim ne podrži izvještaj o njenom radu. Komentarišući usvajanje zaključaka Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu RS-a, Borenović je rekao da to pokazuje da je "očigledna namjera SNSD-a da Glavna služba za reviziju bude isključivo pod lupom te stranke i da više nema nezavisnog glavnog revizora RS-a, već da on treba da bude u funkciji jedne političke partije".

Najava obračuna

Borislav Bojić, šef poslaničkog Kluba SDS-a smatra da usvojeni zaključak Kluba poslanika SNSD-a praktično dovodi u pitanje sve revizorske izvještaje Glavne službe za reviziju. Bojić je najavio da će Klub poslanika SDS-a detaljno analizirati stenogram glavnog revizora kako bi iz njega saznali šta je on utvrdio prilikom kontrole trošenja sredstava građana RS-a.

Poslanik SRSRS-a Milanko Mihajlica smatra da neizglasavanje izvještaja Glavne službe za reviziju znači "najavu obračuna sa ovom službom".

Iz tih razloga, zaključio je Mihajlica, potrebno je da se zakaže posebna sjednica NS-a kako bi se došlo do saznanja ko je to i na koji način vršio pritisak na revizora Boška Čeku.
dallton

#6987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote: evo ga ekonomske price i lafine iz karadzicevog entiteta...a sto bi vas ostavili na miru - sta ce te uciniti ako to ne uradimo? otcjepit se? :D

i ne ides jarane u eu preko BiH, dok god si u drzavi s muslimanima - jedini put te vodi preko srbijanskog pasosa...sretno

uostalom sta fali da ostane dodik? nista brate nek ostane kako jeste, imamo dejton pa nek ovo potraje bar jos jedno 15 godina...
Ti ocigledno ne poznajes osnovne konstrukcije svog jezika (ili tzv. Bosanski jezik nema kondicionale?) - rekao sam "Da FBIH", to je mogucnost, pogodba, a ne prijetnja.
Otcjepljenje je takodje jedno dobro rjesenje ako se vec ne moze naci zajednicki jezik. Jer posto vi tvrdite da smo mi etcnicki vec ocistili RS, cemu bi vam ona koristila ako biste se protiv otcjepljenja htjeli boriti? Da protjerate Srbe i ostane vam prazno 49% teritorije (zaboravite na to da biste na teritoriju RS vratili izbjeglice iz Skandinavskih ili Zapadnih zemalja, oni tamo imaju standard koji ne bi tako lako napustali).
ih, lijepi moj vi biste se davno otcjepili da mozete i smijete :-D ...i sto bi neko protjerivao srbe, sto da na sebe nabacujemo epitete etnickih cistaca i genocidasa (ala pc), kad je bih drzava i srba izmedju ostalog? pa vidis da sami srbi odose, ostatak ce se koncentrirati oko banjaluke pa cemo pregovarati narednih 15-20 godina...kakva bih u eu, nema od toga nista
Abacija

#6988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Zafalilo Dodi para pa poceo da ukida najblizim igracima.
Milorad Dodik, premijer RS, potvrdio je da su zaposleni u Vladi RS vraćeni s posla, jer su došli poslije osam časova i poručio da je ova mjera tek početak. Na pitanje kakve će mjere biti preduzete protiv nedisciplinovanih radnika, Dodik je rekao da će se to tek čuti.

"Postoji Pravilnik o radu, disciplinska odgovornost i to je nešto što mora da bude poštovano", kazao je premijer RS. On je kazao da su radnici u upravi u privilegovanom položaju, prije svega, zato što rade u zgradi kao što je Administrativni centar, imaju sigurne i stabilne izvore primanja i moraju odgovornije da se odnose prema svojim obavezama, "a ne da ih shvate olako".

"Nezavisne novine" saznaju da je premijer RS zbog kašnjenja službenika na posao kaznio ministre sa 15 odsto umanjenja plate. Takođe, radnici koji nisu došli na vrijeme na posao ići će pred Disciplinsku komisiju, koja će im izreći odgovarajuće kazne, u skladu sa Pravilnikom.

Potez premijera Dodika nije veliko iznenađenje pošto je on u više navrata izražavao nezadovoljstvo radom i slabim zalaganjem dijela administracije, ističe list i dodaje da je Dodik nedavno naložio da se počne i sa ocjenjivanjem državnih službenika, pritom ne isključujući mogućnost da u narednoj godini čak dođe i do otpuštanja.

Kako "Nezavisne" saznaju, mjere prema radnicima koji kasne su samo vrh ledenog brijega u zavođenju reda u Administrativnom centru. Saznaju i da je počela je i "akcija" rigoroznijeg praćenja automobila iz Vladinog voznog parka, jer je primijećeno da te automobile pojedinci često koriste u privatne svrhe i to van radnog vremena.

Jedan Banjalučanin je ispričao da je službeno vozilo Vlade viđao u večernjim časovima tokom vikenda, parkirano ispred jednog lokala koji je smješten u pješačkoj zoni, gdje je zabranjen ulaz vozilima. Tomislav Vrhovac, predsjednik Sindikata uprave RS, kaže da ovaj potez premijera ne treba pravdati niti osuđivati, dodajući da za ovakvo stanje dio odgovornosti treba da snose i rukovodioci koji su dozvolili da Dodik dođe u situaciju da preduzima ovakve mjere.

Što se tiče najavljenih kazni, Vrhovac smatra da one ne mogu biti rigorozne i da po tom osnovu ne mogu biti otpuštani zaposleni, ocjenjujući da se ovdje više radi o upozorenju svima da moraju poštovati radno vrijeme.

Momir Dejanović, predsjednik Centra za humanu politiku, kaže da podržava ovj potez premijera ukoliko se ne radi o nekoj ad hok odluci.

http://www.e-novine.com/region/region-b ... ority.html
dallton

#6989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
Mi se smijemo odcijepiti, ali protiv zakona se u ovom trenutku ne moze.
Ja ne znam o kakvom odlasku ti pricas? Uostalom zivi bili pa vidjeli, RS ce, bez obzira sta FBiH odluci, izvrsiti popis stanovnistva za manje od 2 godine, pa cemo vidjeti cinjenicno stanje na papiru 1/1, a pogotovo ce biti interesantan broj povratnika u RS, koji naravno po FBIH medijima ne postoje.
ajd bolan ne foliraj - cuj ne moze se protiv zakona, sad odjednom i to bitno - da smijete vi bi ste to uradili, ali ne smijete, pa ste se sad ucutali i cekate priliku da dodje...i ko ceka taj se naceka...
tetakk

#6990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tetakk »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote:
Banjaluka_RS wrote: Ti ocigledno ne poznajes osnovne konstrukcije svog jezika (ili tzv. Bosanski jezik nema kondicionale?) - rekao sam "Da FBIH", to je mogucnost, pogodba, a ne prijetnja.
Otcjepljenje je takodje jedno dobro rjesenje ako se vec ne moze naci zajednicki jezik. Jer posto vi tvrdite da smo mi etcnicki vec ocistili RS, cemu bi vam ona koristila ako biste se protiv otcjepljenja htjeli boriti? Da protjerate Srbe i ostane vam prazno 49% teritorije (zaboravite na to da biste na teritoriju RS vratili izbjeglice iz Skandinavskih ili Zapadnih zemalja, oni tamo imaju standard koji ne bi tako lako napustali).
ih, lijepi moj vi biste se davno otcjepili da mozete i smijete :-D ...i sto bi neko protjerivao srbe, sto da na sebe nabacujemo epitete etnickih cistaca i genocidasa (ala pc), kad je bih drzava i srba izmedju ostalog? pa vidis da sami srbi odose, ostatak ce se koncentrirati oko banjaluke pa cemo pregovarati narednih 15-20 godina...kakva bih u eu, nema od toga nista
Ja ne znam o kakvom odlasku ti pricas? Uostalom zivi bili pa vidjeli, RS ce, bez obzira sta FBiH odluci, izvrsiti popis stanovnistva za manje od 2 godine, pa cemo vidjeti cinjenicno stanje na papiru 1/1, a pogotovo ce biti interesantan broj povratnika u RS, koji naravno po FBIH medijima ne postoje.
Ma ajde :mrgreen:
Jel to nemas radno mjesto, pa bi u granicare?
dallton

#6991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote:
Banjaluka_RS wrote:
ajd bolan ne foliraj - cuj ne moze se protiv zakona, sad odjednom i to bitno - da smijete vi bi ste to uradili, ali ne smijete, pa ste se sad ucutali i cekate priliku da dodje...i ko ceka taj se naceka...
Kad kazem "zakona" naravno da mislim samo i iskljucivo zakon SILE (citaj USA)... Kad ona taj zakon jednom skonta promijeniti, a to ce biti kad shvate da njihova podrska Islamu u Europi vec odavno ne kupi poene kod blisko-istocnih zemalja, nego postaje i kontraproduktivna, eh onda cemo vidjeti gdje cemo biti. Ako vec u tom momentu budemo u EU, tad je tako svejedno jer ce BL biti izjednacena po broju stanovnika sa Sarajevom, bliza ZG-u, tj. 300km i 622godine ispred Sarajeva premu EU...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
da te podsjetim - NATO je aktiviran da spasi srpsku vojsku od potpuno rasula kod banja luke i sprijeci jos jednu masovnu traktorijadu.. nato nije aktiviran da se pomogne muslimanima...a ova s bl, brojem stanovnika i ostalim fantazijama itd. mogu samo reci - naprijed brate juris svi smo uz tebe...

i nemoj sta da se ljutis sto ja ovako pisem - ne bi da te iznerviram pa da pomislis da trebas da se otcjepis
Abacija

#6992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote: da te podsjetim - NATO je aktiviran da spasi srpsku vojsku od potpuno rasula kod banja luke i sprijeci jos jednu masovnu traktorijadu.. nato nije aktiviran da se pomogne muslimanima...a ova s bl, brojem stanovnika i ostalim fantazijama itd. mogu samo reci - naprijed brate juris svi smo uz tebe...

i nemoj sta da se ljutis sto ja ovako pisem - ne bi da te iznerviram pa da pomislis da trebas da se otcjepis
Ne, NATO je aktiviran da zaustavi ratne aktivnosti jer je prema granici na Drini bilo spremno da krene 3 divizije iz Srbije. Tako da je NATO u stvari spasio vas.
Imas li kakav dokaz za ovo o 3 divizije?
dallton

#6993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote: da te podsjetim - NATO je aktiviran da spasi srpsku vojsku od potpuno rasula kod banja luke i sprijeci jos jednu masovnu traktorijadu.. nato nije aktiviran da se pomogne muslimanima...a ova s bl, brojem stanovnika i ostalim fantazijama itd. mogu samo reci - naprijed brate juris svi smo uz tebe...

Ne, NATO je aktiviran da zaustavi ratne aktivnosti jer je prema granici na Drini bilo spremno da krene 3 divizije iz Srbije. Tako da je NATO u stvari spasio vas.
:D ovo je sve bolje - 3 divizije, sirenje banja luke, rast stanovnistva, ulazak u eu ...pun si dobrih ideja, pozitivan duh, to je dobro za tebe

u rs-u prosle godine zatvorene 63 skole (sve podrinje) - i to su sluzbeni podaci pc-a ... u rudom je upisano 4 djece u skolu, podrinje je prazno kao i hercegovina...sto ce reci da se glavnina srpskog stanovnistva (oko 23 ili 4 procenta) nalazi oko banja luke...prospekti za ulazak banjaluckog regiona u eu su nemjerljivi - ali nemoj da te to sprijecava u obrazovanju ...
Last edited by dallton on 15/11/2009 20:18, edited 1 time in total.
muha_sa

#6994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

Abacija wrote:
Banjaluka_RS wrote:

Abacija--šta ce mu dokaz-
-te divizije su tu(ovdje -u BiH) još od devedeset druge :D nije bilo agresije--gradjanski rat je bio u BiH :D
dallton

#6995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

jel dodao milosevic na sve receno da je kosovo dio srbije i da ce banja luka sama od sebe uci u eu radi prenatrpanih razreda u skolama?

ma meni se cini da ti malo kuckas iz susjednih nam drzava, npr. srbije, da nisi na privremenom radu? mozemo li provjeriti IP?
Abacija

#6996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Banjaluka_RS wrote:
Abacija wrote:
Da, prije par godina sam gledao intervju (na HRT-u) sa nekim iz tadasnje Americke administracije. Moguce cak i da je sam Bush Stariji (ili ko je vec tad bio predsjednik) odgovarao na ta pitanja... Jasno je rekao da je u jeku zajednickoh napredovanja muslimanskih i hrvatskih snaga Milosevic stavio do znanja da su 3 divizije spremne i da ako NATO ne intervenise, on ce snage svoje snage u intervenciju.
Mislim situacija je ionako bila logicna, Milosevic nije mogao (ne zbog neke posebne solidarnosti) da ne pomogne Srbe, nego da sprijeci jos jednu, ovaj put vecu izbjeglicku kolonu u Srbiju, koja bi prijetila da jos vise optereti ionako oslabljenu ekonomiju.
A koliko srbijanskih divizija se vec do tog momenta nalazilo u Bosni i Hercegovini?
muha_sa

#6997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

Banjaluka_RS wrote: Opet federacijski mediji.. :-) .. Odredjen broj skola jeste zatvoren jer se situacija promijenila po pitanju seoskih i podrucnih skola; poput slucajeva da vise nije potrebno da djeca idu u 4-godisnje skole kad im sad redovno saobraca bus-linija prema centralnoj skoli.
Vlada RS je ovim putem rijesila pitanje PREZAPOSLENOSTI u prosveti, a jedini negativan proizvod toga je manjak radnih mjesta jer su mnogi otisli u zasluzenu penziju, a spajanjem skola i djece nije nastao visak radnog mjesta.

Jos jednom - za 3 divizije, mozda bi se pomenuta emisija mogla izguglati ili naci na youtube-u, ali ako ti ne vjerujes ono sto je zvanicna amerika potvrdila po tom pitanju, onda tesko da te u to moze uvjeriti Srbin iz RS.
Sirenje BL - dodji u BL. Ima slika BL prije rata na sve strane, pa cemo uporediti, to je bar cinjenicno stanje koje je lako provjerljivo.

IZ BL sam, provjeravaj IP koliko god zelis ;)
vracaju li se komšije :? imal srba nastavnika :? :D
dallton

#6999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
dallton wrote: Ne, NATO je aktiviran da zaustavi ratne aktivnosti jer je prema granici na Drini bilo spremno da krene 3 divizije iz Srbije. Tako da je NATO u stvari spasio vas.
Opet federacijski mediji.. :-) .. Odredjen broj skola jeste zatvoren jer se situacija promijenila po pitanju seoskih i podrucnih skola; poput slucajeva da vise nije potrebno da djeca idu u 4-godisnje skole kad im sad redovno saobraca bus-linija prema centralnoj skoli.
Vlada RS je ovim putem rijesila pitanje PREZAPOSLENOSTI u prosveti, a jedini negativan proizvod toga je manjak radnih mjesta jer su mnogi otisli u zasluzenu penziju, a spajanjem skola i djece nije nastao visak radnog mjesta.

Jos jednom - za 3 divizije, mozda bi se pomenuta emisija mogla izguglati ili naci na youtube-u, ali ako ti ne vjerujes ono sto je zvanicna amerika potvrdila po tom pitanju, onda tesko da te u to moze uvjeriti Srbin iz RS.

Sirenje BL - dodji u BL. Ima slika BL prije rata na sve strane, pa cemo uporediti, to je bar cinjenicno stanje koje je lako provjerljivo.

IZ BL sam, provjeravaj IP koliko god zelis ;)
sta kazes - mediji u federaciji :D
Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović kaže da će u 2009/2010. školskoj godini biti ugašeno oko 30 malih škola:

„Za učenike tih škola, a riječ je o opštinama Banja Luka, Čelinac, Kotor Varoš, Srbac, Gradiška, Teslić, Foča, Trebinje, Bileće, Pale, Višegrad, Mrkonjić Grad, Kostajnica, Modriča, Prnjavor, Ribnik, Čajniče, Srebrenica, Milići i Bratunac, obezbijedili smo prevoz i uvjereni smo da smo im omogućili da u idućoj i u idućim godinama prije svega lakše se socijaliziraju i imaju kvalitetniju nastavu. Vodili smo računa, jer ovo su delikatne odluke, o udaljenosti od centralne škole, o udaljenosti od drugih područnih škola, putnoj komunikaciji, specifičnosti puta, broju učenika itd. Ono što je apsurd i što se vrlo često koristi kao stereotip „ ako nestane škola, nestaće i selo“, ustvari se na jedan drugačiji način vratilo u obrazovanju - nestala su sela, a ostale su u suštini škole.

koliko ja vidim ovdje je problem bio da skole postoje, al da su sela nestala - nema stanovnistva, pa kad naguras u jednu skolu djecu iz 30 sela okolo dobijes prenatrpanu skolu
vee-jay

#7000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Abacija wrote:Zafalilo Dodi para pa poceo da ukida najblizim igracima.
Milorad Dodik, premijer RS, potvrdio je da su zaposleni u Vladi RS vraćeni s posla, jer su došli poslije osam časova i poručio da je ova mjera tek početak. Na pitanje kakve će mjere biti preduzete protiv nedisciplinovanih radnika, Dodik je rekao da će se to tek čuti.

"Postoji Pravilnik o radu, disciplinska odgovornost i to je nešto što mora da bude poštovano", kazao je premijer RS. On je kazao da su radnici u upravi u privilegovanom položaju, prije svega, zato što rade u zgradi kao što je Administrativni centar, imaju sigurne i stabilne izvore primanja i moraju odgovornije da se odnose prema svojim obavezama, "a ne da ih shvate olako".

"Nezavisne novine" saznaju da je premijer RS zbog kašnjenja službenika na posao kaznio ministre sa 15 odsto umanjenja plate. Takođe, radnici koji nisu došli na vrijeme na posao ići će pred Disciplinsku komisiju, koja će im izreći odgovarajuće kazne, u skladu sa Pravilnikom.

Potez premijera Dodika nije veliko iznenađenje pošto je on u više navrata izražavao nezadovoljstvo radom i slabim zalaganjem dijela administracije, ističe list i dodaje da je Dodik nedavno naložio da se počne i sa ocjenjivanjem državnih službenika, pritom ne isključujući mogućnost da u narednoj godini čak dođe i do otpuštanja.

Kako "Nezavisne" saznaju, mjere prema radnicima koji kasne su samo vrh ledenog brijega u zavođenju reda u Administrativnom centru. Saznaju i da je počela je i "akcija" rigoroznijeg praćenja automobila iz Vladinog voznog parka, jer je primijećeno da te automobile pojedinci često koriste u privatne svrhe i to van radnog vremena.

Jedan Banjalučanin je ispričao da je službeno vozilo Vlade viđao u večernjim časovima tokom vikenda, parkirano ispred jednog lokala koji je smješten u pješačkoj zoni, gdje je zabranjen ulaz vozilima. Tomislav Vrhovac, predsjednik Sindikata uprave RS, kaže da ovaj potez premijera ne treba pravdati niti osuđivati, dodajući da za ovakvo stanje dio odgovornosti treba da snose i rukovodioci koji su dozvolili da Dodik dođe u situaciju da preduzima ovakve mjere.

Što se tiče najavljenih kazni, Vrhovac smatra da one ne mogu biti rigorozne i da po tom osnovu ne mogu biti otpuštani zaposleni, ocjenjujući da se ovdje više radi o upozorenju svima da moraju poštovati radno vrijeme.

Momir Dejanović, predsjednik Centra za humanu politiku, kaže da podržava ovj potez premijera ukoliko se ne radi o nekoj ad hok odluci.

http://www.e-novine.com/region/region-b ... ority.html
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jos ce ljudi slaviti po cestama kad SIPA dodje po njega
Locked