JA predlazem jedno kolektivno samospaljivanje pred Adidasom u znak protesta .Edin H. wrote:J... vas vise Adidas, ne zarezuju nas ni za suhu sljivu.bosnianidiot wrote:Ljudi Boziji trening utakmica, nije Adidas ni predvidio da cemo je igrati, zato nam nije proslijedjeno vise garnitura. Vidjet cete Svjetsko kad krene, imat ce ih svako za dijelit' raji ako treba. Sta se sekirate oko svake sitnice k'o da ste odgovorni za nesto. Sjedite, uzivajte i gledajte fudbal
U Engleskoj Adidas prodaje sve dresove zemalja ucesnica prvenstva kojim su oni sponzori, osim naravno bosanskog dresa
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Warashii
#6976 Re: Dres reprezentacije BiH
-
missko
#6977 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma adidas bi rado to prodavao da smije od legea, ugovor garant nije jos gotov
Gesendet von meinem SM-N9005
- Edin H.
#6978 Re: Dres reprezentacije BiH
Razmisljao sam o toj opciji, ali ne funkcionise.Warashii wrote:JA predlazem jedno kolektivno samospaljivanje pred Adidasom u znak protesta .Edin H. wrote:J... vas vise Adidas, ne zarezuju nas ni za suhu sljivu.bosnianidiot wrote:Ljudi Boziji trening utakmica, nije Adidas ni predvidio da cemo je igrati, zato nam nije proslijedjeno vise garnitura. Vidjet cete Svjetsko kad krene, imat ce ih svako za dijelit' raji ako treba. Sta se sekirate oko svake sitnice k'o da ste odgovorni za nesto. Sjedite, uzivajte i gledajte fudbal
U Engleskoj Adidas prodaje sve dresove zemalja ucesnica prvenstva kojim su oni sponzori, osim naravno bosanskog dresa
Svojevremeno se Graham Bandford spalio ispred britanskog Parlamenta u znak protesta protiv rata u BiH, pa sada to niko ni ne obiljezi.
Stoga sam se odlucio za drugu opciju, tj. napisao sam im zalbu, i trazio detalje centrale u Njemackoj ukoliko nisu u mogucnosti da rijese ovo. Po meni se radi o cistoj diskrimanciji, jer prodaju dresove svih drugih zamalja ucesnica Svjetskog prvenstva, ciji su sponzori.
- sprej
#6979 Re: Dres reprezentacije BiH
reče' li štogod naš el presidente D.Begić povodom novog sponzora i
novonastalih ''problema'' oko dizajna i kupovine istog
- It_is_a_Leclerc
#6980 Re: Dres reprezentacije BiH
DaysleepeR wrote:izlišno je čitati ovu temu koliko ima glupih i sitničavih komentara
-
missko
#6981 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Pa niko iz saveza se ne ocituje o novom dostavljacu opreme. U renomiranim radnjama u Njemackoj nije bilo nikako kupiti dresa BiH a nakon masovnih upita uspjeli su nabaviti Legeine dresove kojih sad ima kupiti u sportscheku i u Münzigeru ali adidasa nema pa sad vi recite jel ugovor s legeom istekaosprej wrote:reče' li štogod naš el presidente D.Begić povodom novog sponzora i
-
rime80
#6982 Re: Dres reprezentacije BiH
bijeli dres je "climacool" i dosta je providan posto je bijele boje. ko je rutav po prsima bolje da bjezi od njega posto se bas sve vidi pa cak i bradavice
vjerovatno je i kod drugih adidas dresova isto tako ali su oni u boji pa se ne primjeti. mada imam osjecaj da je njemacki daleko kvalitetniji dok je kod nas ona obicna timska oprema. vjerovatno oni sa pijace i nisu providni posto imaju samo "climacool" naljepnicu
plavi "adizero" dres je sto se toga tice a i radi samog dizajna daleko bolji tako da je i bolje da nam je to domaca garnitura.
plavi "adizero" dres je sto se toga tice a i radi samog dizajna daleko bolji tako da je i bolje da nam je to domaca garnitura.
- phillie
#6983 Re: Dres reprezentacije BiH
Begic vas moze samo uputiti na Adidas. Jedino da ga se pita, kad ce biti adidasovih dresova u fan shopu Saveza....mozda bi onda mogao dati neki konkretniji odgovor.
- stranac2
#6984 Re: Dres reprezentacije BiH
Ovo oko ovih dresova mene sada vec pocinje da zabrinjava. Bojim se da se ne izblamiramo na samom prvenstvu. Da nam ga ne suknu ovi iz legea dam prije tekme. Jer ocigledno da ima mutnih stvari oko tih ugovora. Ne mislim da bi adidas dozvolio ovakav NEprofesionalizam.
-
Pol_Pot
#6985 Re: Dres reprezentacije BiH
Kako će ti legea šuknut kad je ugovor s njima istekao?stranac2 wrote:Ovo oko ovih dresova mene sada vec pocinje da zabrinjava. Bojim se da se ne izblamiramo na samom prvenstvu. Da nam ga ne suknu ovi iz legea dam prije tekme. Jer ocigledno da ima mutnih stvari oko tih ugovora. Ne mislim da bi adidas dozvolio ovakav NEprofesionalizam.
- Edin H.
#6986 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
missko wrote:Pa niko iz saveza se ne ocituje o novom dostavljacu opreme. U renomiranim radnjama u Njemackoj nije bilo nikako kupiti dresa BiH a nakon masovnih upita uspjeli su nabaviti Legeine dresove kojih sad ima kupiti u sportscheku i u Münzigeru ali adidasa nema pa sad vi recite jel ugovor s legeom istekaosprej wrote:reče' li štogod naš el presidente D.Begić povodom novog sponzora i
-
missko
#6987 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Kad je istekao i sta se sve zna jos o ugovoru s legeom?Pol_Pot wrote:Kako će ti legea šuknut kad je ugovor s njima istekao?stranac2 wrote:Ovo oko ovih dresova mene sada vec pocinje da zabrinjava. Bojim se da se ne izblamiramo na samom prvenstvu. Da nam ga ne suknu ovi iz legea dam prije tekme. Jer ocigledno da ima mutnih stvari oko tih ugovora. Ne mislim da bi adidas dozvolio ovakav NEprofesionalizam.
Ono sto ja vidim je da u radnjama prodaju Legeine dresove BH i nas forsiraju i na internetu. Adidas na svojoj internet strani ne poznaje pojam Bosna i Herzegowina u adidas radnjama nema naseg dresa
Last edited by missko on 10/06/2014 16:58, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#6988 Re: Dres reprezentacije BiH
Da nije istekao NE BI BILO ŠANSE da istrče na tekmu u Adidasu.
Manite se priča komšinice sa kafe jutros sviju vam.
-
Pol_Pot
#6989 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Istekao 31.05. S obzirom da je istekao nema se više šta znat.missko wrote:Kad je istekao i sta se sve zna jos o ugovoru s legeom?Pol_Pot wrote:Kako će ti legea šuknut kad je ugovor s njima istekao?stranac2 wrote:Ovo oko ovih dresova mene sada vec pocinje da zabrinjava. Bojim se da se ne izblamiramo na samom prvenstvu. Da nam ga ne suknu ovi iz legea dam prije tekme. Jer ocigledno da ima mutnih stvari oko tih ugovora. Ne mislim da bi adidas dozvolio ovakav NEprofesionalizam.
-
Pol_Pot
#6990 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma kaki ba, kona zna najbolje, jer ona zna jednu koja zna jednu a koja radi s jednom što zna ovu jednu...DaysleepeR wrote:Da nije istekao NE BI BILO ŠANSE da istrče na tekmu u Adidasu.
- phillie
#6991 Re: Dres reprezentacije BiH
Jednostavno zakazala je distribucija dresova prema navijacima....dal zbog kratkog roka od vremena potpisivanja ugovora ili zbog neceg drugog, no idea.
-
Pol_Pot
#6992 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma nemoguće da ima tako jednostavno i logično objašnjenjephillie wrote:Jednostavno zakazala je distribucija dresova prema navijacima....dal zbog kratkog roka od vremena potpisivanja ugovora ili zbog neceg drugog, no idea.
Nevjerovatno, ali čini mi se da još uvijek niko nije spomenuo Dodika...
-
missko
#6993 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Mozda ima neka tacka u ugovoru koja bas i ne kaze jasno kad je kraj uvovoraPol_Pot wrote:Ma kaki ba, kona zna najbolje, jer ona zna jednu koja zna jednu a koja radi s jednom što zna ovu jednu...DaysleepeR wrote:Da nije istekao NE BI BILO ŠANSE da istrče na tekmu u Adidasu.
- phillie
#6994 Re: Dres reprezentacije BiH
Jah, moze biti 31.05 a i ne mora

- Teletubbies
#6995 Re: Dres reprezentacije BiH

Zna'l ko imal se ovo gdje nabaviti jebo ovo moderno,bolje za ovaj dres dati pare nego z ono bijelo sranje...ljiljani!
-
Pol_Pot
#6996 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
missko wrote:Mozda ima neka tacka u ugovoru koja bas i ne kaze jasno kad je kraj uvovoraPol_Pot wrote:Ma kaki ba, kona zna najbolje, jer ona zna jednu koja zna jednu a koja radi s jednom što zna ovu jednu...DaysleepeR wrote:Da nije istekao NE BI BILO ŠANSE da istrče na tekmu u Adidasu.
Kod ugovora postoji nešto što se zove osnovni elementi svakog ugovora. Ti osnovni elementi su:
Vrsta ugovora
Ugovorne strane
Vrijeme potpisivanja tj. zaključenja ugovora,
Vremenski period trajanja ugovora
Predmet ugovora
-
Baresi 6
#6997 Re: Dres reprezentacije BiH
savezpod hitno mora rijesiti ovu situaciju. dajte objasnjenje sta se desava. dribla nas ko god hoce i kako hoce. pa dokle vise. pravac adidas i recite u cemu je fol.
-
missko
#6998 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Jel moguce da su nasi zatrazili raskid ugovora pa se sad parnice sa LegeomPol_Pot wrote:missko wrote:Mozda ima neka tacka u ugovoru koja bas i ne kaze jasno kad je kraj uvovoraPol_Pot wrote: Ma kaki ba, kona zna najbolje, jer ona zna jednu koja zna jednu a koja radi s jednom što zna ovu jednu...
Gesendet von meinem SM-N9005![]()
![]()
![]()
Kod ugovora postoji nešto što se zove osnovni elementi svakog ugovora. Ti osnovni elementi su:
Vrsta ugovora
Ugovorne strane
Vrijeme potpisivanja tj. zaključenja ugovora,
Vremenski period trajanja ugovora
Predmet ugovora
-
missko
#6999 Re: Dres reprezentacije BiH
I hajd mi objasni to da od 31.5 niko nigdje u Savezu ne postavlja adidas kao zvanicnog dobavljaca opreme a sam adidas ne postavlja ime nase drzave kao nosioca njihove opreme na SP a svi ostali su tu.