Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Yapi Yapo

#6976 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Yapi Yapo »

Poslije Shielda ide Wire 100% :-D
pepeljara

#6977 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

Wire..damn. blacklist, person of interest obavezno. Boston legal, shamelles uh dug je spisak...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
chakany

#6978 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Je li Švedska izbacila šta novo od ove jeseni?
Oni su mi prejaki u zadnje vrijeme :thumbup: .
Onaj Most, švedska verzija kako je dobar :thumbup: , američka nula ogromna u odnosu na švedsku verziju.
omar little

#6979 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nije nova postarija je, ali jesi gledao borgen? okej politicka dramica, nekad malo previse naivna za moj ukus, ali sve u svemu skroz okej. malo podsjeca na the west wing.

http://www.imdb.com/title/tt1526318/?ref_=nv_sr_1
harač

#6980 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by harač »

irac300 wrote:Ako voliš ratnu tematiku, obavezno pogledaj.
dobar, gledao
chakany

#6981 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

omar little wrote:nije nova postarija je, ali jesi gledao borgen? okej politicka dramica, nekad malo previse naivna za moj ukus, ali sve u svemu skroz okej. malo podsjeca na the west wing.

http://www.imdb.com/title/tt1526318/?ref_=nv_sr_1
Nisam ovu još počeo gledati, ali sam čuo za nju, i rekli su mi mnogi da je dobra serija.
Mislim da je bila na HRT-u jedno vrijeme.
Ma Šveđani su majka za seriju
karanana

#6982 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

pogledao sam dvije epizode mosta. nekako mi sporo i kontam nece valjda 3 sezone serije koliko ih je do sad izaslo a ne znam je li serija zavrsena, ganjati nekakvog jednog ubicu. hoce li se zakuhati vise nego ovo sto sam vidio sa dvije epizode?
phillie

#6983 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Ljeto je konacno gotovo.

Veceras: The Big Bang Theory, The Blacklist, Sleepy Hollow, Gotham (neko ga vec spomenu). Vragu malo bilo za ponedeljak :D
omar little

#6984 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

karanana wrote:pogledao sam dvije epizode mosta. nekako mi sporo i kontam nece valjda 3 sezone serije koliko ih je do sad izaslo a ne znam je li serija zavrsena, ganjati nekakvog jednog ubicu. hoce li se zakuhati vise nego ovo sto sam vidio sa dvije epizode?
nece, nije isti slucaj na kojem rade kroz sve sezone. dvije epizode nisu dosta da se bilo sta zakuha. ovo je ozbiljna serija, grade likove i radnju polako. ako hos jurnjave, pucnjave i nidjevezne okrete kod otkrivanja slucaja neces tu docekati, nije taj tip serije. odlicna je serija inace.
karanana

#6985 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

omar little wrote:
karanana wrote:pogledao sam dvije epizode mosta. nekako mi sporo i kontam nece valjda 3 sezone serije koliko ih je do sad izaslo a ne znam je li serija zavrsena, ganjati nekakvog jednog ubicu. hoce li se zakuhati vise nego ovo sto sam vidio sa dvije epizode?
nece, nije isti slucaj na kojem rade kroz sve sezone. dvije epizode nisu dosta da se bilo sta zakuha. ovo je ozbiljna serija, grade likove i radnju polako. ako hos jurnjave, pucnjave i nidjevezne okrete kod otkrivanja slucaja neces tu docekati, nije taj tip serije. odlicna je serija inace.

ok. hvala. a reci mi, da li bih nakon dvije epizode vec trebao skontati ko je onaj shvedski hillbilly koji pomaze onoj narkomanki jer trenutno ne kontam ko je i sta je on? to su sada dvije razlicite radnje je li tako? i nekad u buducnosti ce se spojiti?
je li serija gotova ili jos ima sezona da ce izaci?
ultima_palabra

#6986 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:
omar little wrote:

ok. hvala. a reci mi, da li bih nakon dvije epizode vec trebao skontati ko je onaj shvedski hillbilly koji pomaze onoj narkomanki jer trenutno ne kontam ko je i sta je on? to su sada dvije razlicite radnje je li tako? i nekad u buducnosti ce se spojiti?
je li serija gotova ili jos ima sezona da ce izaci?
Sve će ti se povezati, ali ne do pete ili šeste epizode.

Snimljene dvije sezone, treća je u najavi za 2015.
zalizani

#6987 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zalizani »

Veceras premijera serije Gotham. Ovo ce da bude hit. :D
http://www.imdb.com/title/tt3216414/
jastuk1

#6988 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

omar little wrote:
Yapi Yapo wrote:
Btw. par puta sam pokušao da gledam The Wire i nakon 5-6 epizoda mi se ne gleda.. jednostavno nemam volju da je gledam :/ al morat ću je pregledati nekada..
:shock: :D dje ces meni to reci! :D

ne mozes ljude natjerati da gledaju the wire, ali ko odgleda prvu sezonu do kraja, znaci stigne do 7-8 epizode kada se mozaik iz pocetnih epizoda krene slagati i kristalizirati, obicno postaju konvertiti. :D jedan kriticar je to daaavno, prije boktepita koliko godina, fino opisao "there are two kinds of people in the world: those who love the wire and those who haven't seen it yet". :D
A jastuk dodaje vako:

As there are definitely those whose insides scream at the disjointed and insufferable vanity of the first 6 episodes, so they say NEVER AGAIN.

Al et, za one koji žele dobro, dooobro mozak na pašu uvijek ima lijeka! ;-)

Image
jastuk1

#6989 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

cassius wrote:Mad Men je za klasu bolja od Suitsa.

Sons of Anarchy je odlicna serija, prve 4 sezone, onda malo opadne kvalitet. Ali je u top 20 modernih serija koje treba pogledat.
:lol:

Man Men nije ni za kante za smeće, a Suits je već postala kultna serija u svojoj niši. Trenutno Suits je baš ono što fakat valja sa eng govornog područja. Nadam se da je dugo neće ukinut. :)

Uzgred, odgledao ove prve dvije epizode Znation. Sta da kažem, šta da slažem sad... :D

To je tolko loše (katastrofa) da na kraju ispada ono baš dobro. :lol: :lol: :lol:

Image
cassius

#6990 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

jastuk1 wrote:
cassius wrote:Mad Men je za klasu bolja od Suitsa.

Sons of Anarchy je odlicna serija, prve 4 sezone, onda malo opadne kvalitet. Ali je u top 20 modernih serija koje treba pogledat.
:lol:

Man Men nije ni za kante za smeće, a Suits je već postala kultna serija u svojoj niši. Trenutno Suits je baš ono što fakat valja sa eng govornog područja. Nadam se da je dugo neće ukinut. :)
Ne laprdaj care.
bull21

#6991 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bull21 »

Što neko reče - ljeto je fakat došlo kraju. Počelo je:

Image

:tooo:
cassius

#6992 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

Nije nesto :D
omar little

#6993 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

jastuk1 wrote:
omar little wrote:
Yapi Yapo wrote:
Btw. par puta sam pokušao da gledam The Wire i nakon 5-6 epizoda mi se ne gleda.. jednostavno nemam volju da je gledam :/ al morat ću je pregledati nekada..
:shock: :D dje ces meni to reci! :D

ne mozes ljude natjerati da gledaju the wire, ali ko odgleda prvu sezonu do kraja, znaci stigne do 7-8 epizode kada se mozaik iz pocetnih epizoda krene slagati i kristalizirati, obicno postaju konvertiti. :D jedan kriticar je to daaavno, prije boktepita koliko godina, fino opisao "there are two kinds of people in the world: those who love the wire and those who haven't seen it yet". :D
A jastuk dodaje vako:

As there are definitely those whose insides scream at the disjointed and insufferable vanity of the first 6 episodes, so they say NEVER AGAIN.
illeism <3 <3 <3
bull21

#6994 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bull21 »

cassius wrote:Nije nesto :D
Meni se đasvi. Donal mi je odličan za Harveya. Jim mi je najdraži lik u cijelom Batmanu tako da... :-D
Steph

#6995 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Steph »

Dobar Gotham :thumbup:

Gordon odličan lik, glumac je vr' :thumbup:
omar little

#6996 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

sto pokvarise masters of sex, cudo. zali boze vremena.
Steph

#6997 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Steph »

Ko je Penny ošiš'o, ruku slomio. :D
MedenoSrce

#6998 Re: Odg: Gledate seriju - preporucite je

Post by MedenoSrce »

omar little wrote:sto pokvarise masters of sex, cudo. zali boze vremena.
Pogledala do 4. Epizode i pustila vodu
BJB

#6999 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Koji kraj Under the dome :shock: ko ce docekati sljedece ljeto :-)
Sleepy hollow se nastavlja. :thumbup:
Scorpion nije losa..
Šveđanin

#7000 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Šveđanin »

Sta valja od novih serija?

Nastavljam Sonse, TBBT, Gotham, kakav je Strain? Sta ima jos zanimljivo?

Da li da pocinjem Masters of sex?

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Post Reply