BHF_Manijak wrote:Nije imo 17,ali ih je imo 37 prosle godine!

A golova, pa imao je 15 prosle godine takodjer!
Nesto si ti to pobrko. Ozil je u sezoni 2010/11 imao 10 golova i 25 asistencija u 53 nastupa (u svim takmicenjima).
Imajuci u vidu za kakvu masineriju igra i u kakvoj ligi (dva kluba) gdje su ceste pobjede Reala sa 5 ili vise razlike, nista posebno.
Momcic ima jedan gol u prvenstvu u 26 nastupa ove godine. Nesto ko prosjecan ucinak Luke Modrica.
Lampard u pominjanoj sezoni, na svim frontovima, ima ucinak od 27 golova i 20 asistencija (51 nastup) Naravno, daleko od toga da je Lampard bio impresivan samo tu sezonu. Ima tu i onih pokazatelja koji se ne mogu iscitati iz suhe statistike.
Sto se golova tice, pa nije ni Xavi golgeter ali je genije, a Ozil je upravo to u Realu, za golove su drugi giganti zaduzeni, njegovo je da proturi loptu!
Ko kaze da Xavi nije genije? Ja smatram da je Leo Messi vjerovatno najbolji igrac u povijesti...Ali, ako mu zelim traziti mane, mogu mu zamjerit nikakav ucinak u reprezentaciji. Jer, evo, Bodler zamjera sto Engleska nije osvojila nista i sto Lampard ima (valjda 'samo') 24 gola tamo. (+ onaj ponisteni)
Svejedno - opet jadni Messi ispade taraba od igraca
Dzaba Lampardu sve kad mu je vrh karijere bio Chelsea, a Ozil sad, 10 godina mladji, igra za najveci klub svijeta, to je velika razlika!
Ovo ti nije nikakav argument. Prvo, Chelsea je skoro redovan ucesnik zavrsnica LP, dok je Realu zadnjih 10-ak godina plafon cetvrtfinale. Drugo, Mourinho je zelio dovesti Lamparda i u Inter i u Real.
Vjerovatno je Baljic bolji igrac od Lamparda, jer je igrao u famoznom Realu.
Bezze poredis njih dvojicu sa Ozilom, jer Ozil igra mnogo vise ofanzivno od obojice i nema veze sa defanzivnim zadacima, i nisu uopste isti tip veznjaka, a nadam se da je to tebi kao fudbalskom poznavaocu jasno.
Naravno da nisu isti tip ofanzivnog veznog, to sam spominjao i ranije. Nisu isti Kaka i Gerrad, iako su obojica kreirala igru svojih timova. Ne tvrdim ja da su Lampard ili Gerrad bolji od, npr. Ronaldinha.
Ali ako vec insistiras da je Ozil ofanzivniji od Lamparda i Gerrada, onda ima jos manje opravdanja zbog losijeg ucinka u napadu

; prevashodno saldo 'golovi'. Pustimo sad pricu da mu to nije primarna zadaca, ako si slucajno pomisljao u tom smjeru...
Fizicke predispozicije imaju bolje i Gerrard i Lampard, dok je Ozil umjetnik na terenu, nesto poput Xavija u Barci, nekad Zidanea u Realu, Ronaldinha u Barci itd, a tebi ocigledno je dzaba pisati jer si pravo tvrdoglav.
Fizicke predispozicije su nebitne za ovu diskusiju. Pricamo o njihovoj poziciji na terenu i ucinku. I Djalminha je bio umjetnik. Tvrdoglavi ste jedino vi koji imate neke svoje romanticarske kriterije i predrasude prema svemu sto doalazi iz Engleske. Ko je vise cijenjen, Gerrard ili Robinho?! Hvala lijepo.
I kad vec iznosis statistike, budi toliko posten pa iznesi i jos nekoliko sezona Lamaprda a ne ko hinja iznijeti najjacu sezonu Lamparda! recimo prosle godine je imao sjajni ucinak sa 10 golova i 4 asistencije, pa onda slijedi ta famozna sezona 22-17, prije toga ucinak 12 golova i 10 asistencija, pa onda 10 golova i 9 asistencija, pa onda 11 golova 11 asistencija i da sad dalje ne nabrajam, ma nema, uspjesi za past na guzicu!
Nikakav problem, posto si ti obuhvatio sva takmicenja da bi uzdigao Ozila, onda da i ja navedem: 20+19 (oppsss, osjetan pad), 20+11 (u samo 40 nastupa): 21+15, 20+9, 19+16...Dovoljno?
Daj ba smijesan si, frajer sa 23 godine prva postava Reala zabetonirana i ti se ovdje pametan nadjes da osporis njegove uspjehe ili ucinak! Mourinhu valja, ali naravno tu je forumas Acheron da se posere Mourinhu u facu i da kaze kako je Ozil bezze igrac.
Ovim si osporio sta? Da Lampard i Gerrad nisi medju najboljim ofanzivnim veznjacima protekle dekade?
Pusti mi suplju i laagnu dozu bezobraznosti. Ozil je samo usputni primjer. Nije on mjera nicega, tek je na pocetku.
A to sto nakon svakog kola imas po 4-5 naslova u spanskoj stampi kako je Ozil umjetnik, genijalac na terenu

Ovim si me nasmijao pravo. Izasao Ozil na stranicama Marce. U soku sam.
Pa cak i jucer su rekli da ge fenomelana bio iako je imao "samo jednu" asistenciju, nekad je vazno KAKO odigras, a mozes ti odlicno odigrati iako ne das gol ili asistiras, mozes mislit!

Tako je. Bitan je i onaj generalni dojam, liderstvo itd. Dakako, to ne vazi za Lamparda i Gerrada, vec samo za Ozila. Pa da.
Dobro je, bar ste popustili Scholesa. Jebiga, ko smije udarit kontru Zidaneu ili Xaviju?!
Majstore, ja bi mogao reagovati desetine puta na neciji post. Recimo, samo da odem na temu o 'fudbalskim ublehama'...gdje mislim da barem 70% navedenih igraca nema sta traziti na tom spisku. Ali, jbg, dovoljno sam milostiv

da i drugima pustim 'pravo na svoje misljenje'. A i nemam zivaca ni vremena da ispravljam krivu Drinu.
Medjutim, nipdostavanje trojice igraca koji su obiljezili proteklu dekadu, nema smisla i morao sam reagovat. I jos mi se umecu rijeci kako smatram da ce Engleska osvojit Euro; da je favorit i sl. Iako sam pisao upravo suprotno.
I jos jedan napomena, ja o, konkretno Lampardu, pricam u proslom vremenu. Nek Ozil ostvari karijeru kao Lampard, moze biti zadovoljan. U kakvom timu igra, i sanse za trofej LP su vrlo velike. On bi tu bio kao jedan od sarafa.