English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#6976 Re: English Premier League

Post by LSD »

Baudelaire wrote:
LSD wrote:Znam da si ironican bio, ali treba reci da je Iniesta bio barem pola sezone povrijeđen i out...zapravo citavu sezonu je rovit :roll: , a i imao je pogođenih stativa i pecki kao malo ko ove sezone :-)
Dobro, uzmimo da ova sezona nije mjerodavna. Prošle sezone dao 9 golova ukupno u svim takmičenjima. Karina od igrača. Gerrard je s jednom nogom bolji. Lampard da ne govorimo. Jesi im vidio statistike? Još jedna velika ubleha je Xavi. Tek je ove sezone počeo igrati na nekom nivou, a već u godinama. Dao 12 golova dosad, prethodno mu je najbolja sezona bila sa 10 golova. Dva najprecjenjenija vezna igrača na planeti, Xavi i Iniesta.
Cudi me kako Lampard ,Gerrard i tako ti engleski velikani nikad nisu uzeli koji Zlatnu loptu ili barem bili u nekoj konkurenciji za istu...pa da imaju kakav uspjeh sa repreztentacijom, ako ništa drugo.
Xavi i Iniesta jesu ublehe, ali zato trio MVP (Messi, Villa ,Pedro) zabijaju ko necije citave lige :lol: hocu reci, taj trio je zabijaO - prošlo vrijeme :-) ....ove godine nisu sastavili ni jedne tekme kako treba zajedno usljed svih tih silnih ozljeda.
Xavi i Inietsa tu služe da samo dostavljaju lopte...levatine.
Baudelaire

#6977 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

Pa eto, samo koristim rezon na koji sam naišao na ovoj temi. Sve neenglesko automatski je i nekvalitetno. A što Englezi već godinama muku muče, to je druga priča :D
BHF_Manijak

#6978 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ja im u Zelji majkemi ne bi dao da igraju, cuj nisu zabili dvocifren broj golova tolike godine... :mrgreen:
LSD

#6979 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Ja im u Zelji majkemi ne bi dao da igraju, cuj nisu zabili dvocifren broj golova tolike godine... :mrgreen:
Nece ljudi se se mješaju u tuđe poslove :-D ...zna se ciji je to posao i ko je zadužen za golove...šta hrane na sisi tolike špiceve i krila, ako ce im Iniesta zabijati golove ili Xavi :lol: nece momci da uzimaju drugim igracima zaduženim za golove - hljeb i platu iz ruku...kolegijalnost prije svega :-) :D
BHF_Manijak

#6980 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Moj LSD znam ja to sve, ali ocigledno pojedini forumasi ne kontaju. Pa ti onda dodju i kazu pserem se na Ozilovih 37 asistencija prosle sezone, kad nije davao golove, a to sto ga ne moze zapasti od Ronalda, Benzeme i Higuaina, jebo to. :roll:
Spocitavati takvim genijalcima, a Ozil jeste na putu da to bude, da su ubelahasi jer ne daju previse golove je sramota! A garantujem da kolega Acheron nije Ozila vise od 5 puta gldo ove sezone. ;-) Kad se vec vodi statistikom takodjer bi mu bilo dobro da pogleda i Gerrardovu, igraca kojeg ja najvise cijenim u ekipi za koju navijam i koji mi je najdrazi igrac u tom timu, ali realnost je realnost.
Last edited by BHF_Manijak on 16/03/2012 01:10, edited 1 time in total.
Ali_G

#6981 English Premier League

Post by Ali_G »

Ima li negdje statistika koliko golova Lampard daje iz penala?
LSD

#6982 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Moj LSD znam ja to sve, ali ocigledno pojedini forumasi ne kontaju. Pa ti onda dodju i kazu pserem se na Ozilovih 37 asistencija prosle sezone, kad nije davao golove, a to sto ga ne moze zapasti od Ronalda, Benzeme i Higuaina, jebo to. :roll:
Spocitavati takvim genijalcima, a Ozil jeste na putu da to bude, da su ubelahasi jer ne daju previse golove je sramota! A garantujem da kolega Acheron nije Ozila vise od 5 puta gldo ove sezone. ;-) Kad se vec vodi statistikom takodjer bi mu bilo dobro da pogleda i Gerrardovu, igraca kojeg ja najvise cijenim u ekipi za koju navijam i koji mi je najdrazi igrac u tom timu, ali realnost je realnost.
Ozil nije na putu, on je vec sad fudbalski genijalac kojem jedan Kaka vrlo cesto grije klupu ;-)
Kakva šteta i zajeb Guardiole što ne pređe u Barcu koju inace simpatiše i kojoj se nudio još dok je bio u Werderu :roll: , tu se Pep omišljao i premišljao - Perez nije cekao vec odmah reagovao, pljunuo lovu na sunce i doveo momka koji je sad jedan od najboljih veznjaka na svijetu.
Fudbaleri poput Ozila ili Inieste su "izumiruca vrsta" u današnjem industrijskom fudbalu, rijetkost je danas naci igrace sa takvom imginacijom u igri....možda ovi mlađi Muniain ili Alcantara ponekad nagovjeste ponekim "drskim" potezom na terenu, ali to je još daleko od neke ozbiljnije klase.
todd_smith

#6983 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:I da jos dodam, imali su mec jedni protiv drugih, upravo u toj utakmici odigrase i Gerrard i Lampard zajedno protiv Ozila, ovaj drugi razmontiro Engleze! :wink:

@Todd, napisah da Ozil i nije igrac koji daje pretjerano puno golova, frajer je klasicna 10-ka. Siguran sam da Lampard i Gerrard imaju vise od Xavija golova u karijeru, pa ti sad sam zakljuci! :oops: Pa nije jebote napadac da ga golovima mjeris, za mene je uvijek prva asocijacija na veznog bila asistencija a ne gol. :roll: U Realu trenutno imas trojicu likova zaduzenih za golove, a ostali ako se katkad nadju na putu, to je valjda svima jasno.

Evo maksuz pogledah statistiku genijalca Xavija i Inieste i nijedan nisu dali dvocifren broj golova u zadnjih 4-5 sezona, ali to ipak ne pomaze cinjenici da mu se realno i Lamps i Gerrard mogu sageti! :wink:
I rekoh u prethodnom postu, naravno da se fudbaler gleda kroz golove i asistencije, no nije sve ni u tome, kad bi recimo pogledali statistiku Xavija zadnjih 4-5 godina, kad je u najjacoj formi bio, rekli bi da je kar'na igrac, no on ej jedan genije na terenu bez kojeg Barcelone nije Barcelona, htjeli vi to priznati ili ne. Isto vazi i za Iniestu, nekad je jako bitno i kako igras, tj da je ekipa bolja uz tebe i njena igra, makar i ne asistiro ili dao gol! :wink:
Lampard i Gerrard su prosli svoje dane slave, i to Gerrard mozda evo vec 2-3 sezone...Ozil i Xavi jesu profesori za ova 2, ali isto tako nemaju niti si imali iste uloge u veznom redu, Xavijev posao nije da zabija kada ima Messija u napadu i onda jos Iniestu i Cesca u veznom

Ali, ono sto su Lampard i Gerrard doprinijeli svojim ekipama u zadnjih par sezona je nevjerovatno...da vezni igrac, u ekipi poput Chelsea, zabija 20+ golova 3-4 sezone za redom je nevjerovatno i malo mi je glupo to omalovazavati jer to je dojam koji dobijam kada citam neke postove ovdje
BHF_Manijak

#6984 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Malo mi sad ispada glupo i zao da sam ja uradio isto sto i Acheron, tj da sam umanjio ulogu jednog igraca da bi dokazao velicinu drugog, to je u afektu, da se razumijemo i Lamps i Gerrard su mi dragi igraci, ovaj drugi malo vise iz razloga jer gotivim Pool i StevieG je jedan, ali omalovazavati Ozila ko da je smetljar mi je nidje veze, zbog toga i ovolika rasprava. :)
Sa dijelom posta "nisu igrali site pozicije" se posebno slazem, ja mu to svo vrijeme pricam. ;-)
Acheron

#6985 Re: English Premier League

Post by Acheron »

BHF_Manijak wrote:Nije imo 17,ali ih je imo 37 prosle godine! :oops: A golova, pa imao je 15 prosle godine takodjer! :oops:
Nesto si ti to pobrko. Ozil je u sezoni 2010/11 imao 10 golova i 25 asistencija u 53 nastupa (u svim takmicenjima).

Imajuci u vidu za kakvu masineriju igra i u kakvoj ligi (dva kluba) gdje su ceste pobjede Reala sa 5 ili vise razlike, nista posebno.

Momcic ima jedan gol u prvenstvu u 26 nastupa ove godine. Nesto ko prosjecan ucinak Luke Modrica.

Lampard u pominjanoj sezoni, na svim frontovima, ima ucinak od 27 golova i 20 asistencija (51 nastup) Naravno, daleko od toga da je Lampard bio impresivan samo tu sezonu. Ima tu i onih pokazatelja koji se ne mogu iscitati iz suhe statistike.
Sto se golova tice, pa nije ni Xavi golgeter ali je genije, a Ozil je upravo to u Realu, za golove su drugi giganti zaduzeni, njegovo je da proturi loptu!
Ko kaze da Xavi nije genije? Ja smatram da je Leo Messi vjerovatno najbolji igrac u povijesti...Ali, ako mu zelim traziti mane, mogu mu zamjerit nikakav ucinak u reprezentaciji. Jer, evo, Bodler zamjera sto Engleska nije osvojila nista i sto Lampard ima (valjda 'samo') 24 gola tamo. (+ onaj ponisteni)

Svejedno - opet jadni Messi ispade taraba od igraca :D
Dzaba Lampardu sve kad mu je vrh karijere bio Chelsea, a Ozil sad, 10 godina mladji, igra za najveci klub svijeta, to je velika razlika!
Ovo ti nije nikakav argument. Prvo, Chelsea je skoro redovan ucesnik zavrsnica LP, dok je Realu zadnjih 10-ak godina plafon cetvrtfinale. Drugo, Mourinho je zelio dovesti Lamparda i u Inter i u Real.

Vjerovatno je Baljic bolji igrac od Lamparda, jer je igrao u famoznom Realu.
Bezze poredis njih dvojicu sa Ozilom, jer Ozil igra mnogo vise ofanzivno od obojice i nema veze sa defanzivnim zadacima, i nisu uopste isti tip veznjaka, a nadam se da je to tebi kao fudbalskom poznavaocu jasno.

Naravno da nisu isti tip ofanzivnog veznog, to sam spominjao i ranije. Nisu isti Kaka i Gerrad, iako su obojica kreirala igru svojih timova. Ne tvrdim ja da su Lampard ili Gerrad bolji od, npr. Ronaldinha.

Ali ako vec insistiras da je Ozil ofanzivniji od Lamparda i Gerrada, onda ima jos manje opravdanja zbog losijeg ucinka u napadu :D ; prevashodno saldo 'golovi'. Pustimo sad pricu da mu to nije primarna zadaca, ako si slucajno pomisljao u tom smjeru...
Fizicke predispozicije imaju bolje i Gerrard i Lampard, dok je Ozil umjetnik na terenu, nesto poput Xavija u Barci, nekad Zidanea u Realu, Ronaldinha u Barci itd, a tebi ocigledno je dzaba pisati jer si pravo tvrdoglav.
Fizicke predispozicije su nebitne za ovu diskusiju. Pricamo o njihovoj poziciji na terenu i ucinku. I Djalminha je bio umjetnik. Tvrdoglavi ste jedino vi koji imate neke svoje romanticarske kriterije i predrasude prema svemu sto doalazi iz Engleske. Ko je vise cijenjen, Gerrard ili Robinho?! Hvala lijepo.
I kad vec iznosis statistike, budi toliko posten pa iznesi i jos nekoliko sezona Lamaprda a ne ko hinja iznijeti najjacu sezonu Lamparda! recimo prosle godine je imao sjajni ucinak sa 10 golova i 4 asistencije, pa onda slijedi ta famozna sezona 22-17, prije toga ucinak 12 golova i 10 asistencija, pa onda 10 golova i 9 asistencija, pa onda 11 golova 11 asistencija i da sad dalje ne nabrajam, ma nema, uspjesi za past na guzicu!
Nikakav problem, posto si ti obuhvatio sva takmicenja da bi uzdigao Ozila, onda da i ja navedem: 20+19 (oppsss, osjetan pad), 20+11 (u samo 40 nastupa): 21+15, 20+9, 19+16...Dovoljno?
Daj ba smijesan si, frajer sa 23 godine prva postava Reala zabetonirana i ti se ovdje pametan nadjes da osporis njegove uspjehe ili ucinak! Mourinhu valja, ali naravno tu je forumas Acheron da se posere Mourinhu u facu i da kaze kako je Ozil bezze igrac.
Ovim si osporio sta? Da Lampard i Gerrad nisi medju najboljim ofanzivnim veznjacima protekle dekade?

Pusti mi suplju i laagnu dozu bezobraznosti. Ozil je samo usputni primjer. Nije on mjera nicega, tek je na pocetku.
A to sto nakon svakog kola imas po 4-5 naslova u spanskoj stampi kako je Ozil umjetnik, genijalac na terenu
:D Ovim si me nasmijao pravo. Izasao Ozil na stranicama Marce. U soku sam.
Pa cak i jucer su rekli da ge fenomelana bio iako je imao "samo jednu" asistenciju, nekad je vazno KAKO odigras, a mozes ti odlicno odigrati iako ne das gol ili asistiras, mozes mislit! :oops:
Tako je. Bitan je i onaj generalni dojam, liderstvo itd. Dakako, to ne vazi za Lamparda i Gerrada, vec samo za Ozila. Pa da.

Dobro je, bar ste popustili Scholesa. Jebiga, ko smije udarit kontru Zidaneu ili Xaviju?! :D

Majstore, ja bi mogao reagovati desetine puta na neciji post. Recimo, samo da odem na temu o 'fudbalskim ublehama'...gdje mislim da barem 70% navedenih igraca nema sta traziti na tom spisku. Ali, jbg, dovoljno sam milostiv :D da i drugima pustim 'pravo na svoje misljenje'. A i nemam zivaca ni vremena da ispravljam krivu Drinu.

Medjutim, nipdostavanje trojice igraca koji su obiljezili proteklu dekadu, nema smisla i morao sam reagovat. I jos mi se umecu rijeci kako smatram da ce Engleska osvojit Euro; da je favorit i sl. Iako sam pisao upravo suprotno.

I jos jedan napomena, ja o, konkretno Lampardu, pricam u proslom vremenu. Nek Ozil ostvari karijeru kao Lampard, moze biti zadovoljan. U kakvom timu igra, i sanse za trofej LP su vrlo velike. On bi tu bio kao jedan od sarafa.
BHF_Manijak

#6986 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Iz mog zadnjeg posta ces skontati da sam se bio na tebe na trenutak ugledao iako mi nije bio cilj. NAravno da izuzetno postujem Lamparda i Gerarrada te ne sporim njihov ucinak odnosno nije mi prvobitna namjera bila da pokazem kako je Ozil igracina tako sto cu omalovazavati uspjehe prve dvojice, no tako je jeb ga ispalo.
Iz mojih postova se da zakljuciti da pored Bundeslige koju pratim, najvise cijenim i gledam englesku ligu, tako da sam ja zadnji koji bi zbog toga kritikovao Lampsa, Gerarrda, Scholesa, Giggsa itd zbog toga sto igraju u EPL, nidje veze, stavise spansku ligu skoro da i ne pogledam sem Reala i Barce.
Opet ti kazem, rasprava je i pocela jer si ti da bi uzdigao jedne igrace drugog omalovazio i spustio ga na nivo jednog obicnog i prosjecnog igraca, od cega je Ozil daleko daleko.
I da, ja nisam spomenuo Ozila u kontekstu Reala samo zato sto tamo igra, pa da mi ti navodis Baljica kao kontra primjer, Baljic je bio i prosao Real a Ozil je jedan od nosilaca igre tog istog kluba, velika razlika. ;-)

PS Sto se statistike tice, koristen je transfermarkt, i ja sam njihove cifre koristi za svu trojicu, i Lampsa i Ozila i Stivena.
Acheron

#6987 Re: English Premier League

Post by Acheron »

Eh da, sad neki pomirljivi tonovi i sl. Al hajde da ne raspirujem dalje.

Ozila sam uzeo kao primjer jednog stila igre, naspram onog kojeg predstavlja Lampard i Gerrad. Htio sma reci da se ne moze dati prednost jednom igracu samo zato sto je veci 'umjetnik. Uostalom, takav kriterij drze i oni koji su dali Lampardu srebrenu loptu. Oni su prepoznali i neke druge vrijednosti, osim odigravanja pete.

Uostalom, takav kriterij drzi vecina racionalnog svijeta. U protivnom, i Zvjezdan Misimovic bi bio 'bolji' igrac od Lamparda.

Kraj price.
BHF_Manijak

#6988 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Nije pomirljivi ton vec nema svrhe raspravljati isto ko i na temi EPL, mozemo do sutra ovako pisati i opet ces ti po svom ostati a ja po svom, tako da ne vidim sto bi se bezze umarao i pisao.

Mogu i ja na drugi nacin pisati, nije problem, no onda ces me etiketirati kao drskog i bezobraznog a mislim da nema potrebe za tim. :wink:
Baudelaire

#6989 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

Meni osnovni kriterij nije broj pogodaka. I Ozil i Iniesta i Xavi će prije dobiti zlatnu loptu nego LAmpard ili Gerrard. Zapravo, oni su imali i manju konkurenciju u zenitu karijere u odnosu na konkurenciju koju imaju ova trojica.
dragonz

#6990 Re: English Premier League

Post by dragonz »

kako ste krenuli još malo pa će Ozil biti bolji od Giggs-a i Scholes-a zajedno
BHF_Manijak

#6991 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

dragonz wrote:kako ste krenuli još malo pa će Ozil biti bolji od Giggs-a i Scholes-a zajedno
Mi pricamo o sadasnjosti, ova dvojica koju ti spominjes su na zalasku karijere vec odavno, dok je Ozil buducnost sa svoje 23 godine.
Giggs i Scholes su institucije o kojima je suvisno trositi rijeci, pa cak i sa 37 godina kako igraju pozavidjeli bi im igraci od po 10-15 godina mladji, na tome respket! :wink: :thumbup:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6992 Re: English Premier League

Post by odesveuhonduras »

La Liga je definitivno kvalitetnija trenutno, ne mogu se fakti sporiti, ali džaba im,meni se ne gleda fudbal kad je pola stadiona na utakmicama poluprazno.

Englezi imaju daleko najoptimalniji omjer kvalitete i fudbalskog spektakla, uzbuđenja, strasti, a ja lično ne volim gledati utakmicu u kojoj nedostaje bilo koji od tih elemenata.
Baudelaire

#6993 Re: English Premier League

Post by Baudelaire »

odesveuhonduras wrote:La Liga je definitivno kvalitetnija trenutno, ne mogu se fakti sporiti, ali džaba im,meni se ne gleda fudbal kad je pola stadiona na utakmicama poluprazno.

Englezi imaju daleko najoptimalniji omjer kvalitete i fudbalskog spektakla, uzbuđenja, strasti, a ja lično ne volim gledati utakmicu u kojoj nedostaje bilo koji od tih elemenata.
Pa ako je već bitna publika, bitno je i navijanje, a strani navijači engleske redovno utišaju. Sinoć Sportingovi, prošle hefte Bilbaovi, iduće godine će biti neko drugi...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6994 Re: English Premier League

Baudelaire wrote:
odesveuhonduras wrote:La Liga je definitivno kvalitetnija trenutno, ne mogu se fakti sporiti, ali džaba im,meni se ne gleda fudbal kad je pola stadiona na utakmicama poluprazno.

Pa ako je već bitna publika, bitno je i navijanje, a strani navijači engleske redovno utišaju. Sinoć Sportingovi, prošle hefte Bilbaovi, iduće godine će biti neko drugi...
mah, utišaju gostujući navijači, i to kad je dobar rezultat.

Ako ih je dovoljan broj, gostujući navijači će utišati domaće bilo gdje jer na gostovanja uglavnom idu pravi navijači, željni navijanja stalnog, dok na domaće utakmice idu ljudi s djecom, dedima i nanama.

Englezi definitivno nisu ni blizu vrha navijanja, bar ne onog kakvo smo mi na kontinentu navikli, sa organizovanim navijačkim grupama i sl., ali imaju svoj stil i strast za igrom im se ne može osporiti i oni stvaraju atmosferu na neki svoj način, koji se meni lično i ne sviđa, ali atmosfera i strast je tu.

Španski navijači npr. su kompletno s*anje, atmosfera na njihovim utakmicama je nikakva. Meni su čak i El Clasico utakmice bezveze u smislu navijanja, (zamisli samo da Švabi imaju dva stadiona sa 100 000 i sa takvim rivalitetom kao što je El Clasico, to bi drama bila, dok i oni iz barcelone i madrida imaju par nekih dječjih pjesmica i to je to) a da ne govorimo o nekim tamo livadama manjih klubova koji stadione napune samo kad dolaze Barca i Madrid.

U Engleskoj je, bez obzira na stil navijanja koji je nama stran, svaki stadion uvijek pun i možeš osjetiti tu strast i kad igra Wolves protiv Blackburna.
BHF_Manijak

#6995 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:
Englezi definitivno nisu ni blizu vrha navijanja, bar ne onog kakvo smo mi na kontinentu navikli, sa organizovanim navijačkim grupama i sl., ali imaju svoj stil i strast za igrom im se ne može osporiti i oni stvaraju atmosferu na neki svoj način, koji se meni lično i ne sviđa, ali atmosfera i strast je tu.

Reci mi da se salis???? :shock: :? :-? :lol:

Englezi su pojam, samo sto raznorazni zakoni, jebena globalizacija, brand name sirom svijeta, modern football su doveli do toga da na tribinama ima vise arapa, pakistanaca, kineza(svugdje se trpaju majka ih ubila :oops: ), bogatuna, elite, zena nego li pravih navijaca! Trenutno stanje u engleskom fudbalu ubija prave navijace, raznorazni valsnici, politike kluba, i ostala sranja dohakat ce nazalost Englezima, a jedino rjesenje im je da se navijaci trznu i kazu stop, ali kod ce se trznuti kod npr zaludjenih Cityevaca kad im je najveci uspjeh u njihovoj historiji, da imaju diletantan na klupi, potrosenih preko 500 miliona eura i jedan trofej u tih 4 godine vladavine Arapa, njima dobro a elvati nisu ni svjesni kako su mali!
Teufik

#6996 Re: English Premier League

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote: U Engleskoj je, bez obzira na stil navijanja koji je nama stran, svaki stadion uvijek pun i možeš osjetiti tu strast i kad igra Wolves protiv Blackburna.
Slazem se i posebno bih izdvojio navijace Liverpoola na Anfieldu koji po meni odskacu od nekog engleskog prosjeka.
Ono je divota viditi.
odesveuhonduras

#6997 Re: English Premier League

BHF_Manijak wrote:
odesveuhonduras wrote:

Reci mi da se salis???? :shock: :? :-? :lol:

Englezi su pojam, samo sto raznorazni zakoni, jebena globalizacija, brand name sirom svijeta, modern football su doveli do toga da na tribinama ima vise arapa, pakistanaca, kineza(svugdje se trpaju majka ih ubila :oops: ), bogatuna, elite, zena nego li pravih navijaca! Trenutno stanje u engleskom fudbalu ubija prave navijace, raznorazni valsnici, politike kluba, i ostala sranja dohakat ce nazalost Englezima, a jedino rjesenje im je da se navijaci trznu i kazu stop, ali kod ce se trznuti kod npr zaludjenih Cityevaca kad im je najveci uspjeh u njihovoj historiji, da imaju diletantan na klupi, potrosenih preko 500 miliona eura i jedan trofej u tih 4 godine vladavine Arapa, njima dobro a elvati nisu ni svjesni kako su mali!
Normalno da se ne šalim. Otiđi na bilo koji engleski fudbalski forum i otvori temu o organizovanom navijanju tipa navijačke grupe, vođe, ovo-ono, i velika većina će ispljuvati ideju da oni navijaju kako im lik sa megafonom koji uopće ne gleda utakmicu, sugerira

Volim lijepo navijanje, bilo bi mi pravo drago da npr. Englezi na svojim stadionima navijaju nanačin na koji to rade Švabi npr, ali u osnovi navijačke grupe ne smatram ničim pozitivnim. Uglavnom gomila balavurdije, huligana i kriminalaca i plaho me zaboli što takvi nemaju love da kupe karte u vaktu modernog fudbala. :)

Čopore okupljene na društveno nekorisnim osnovama ne volim ni sekunde, a fudbal, koliko god ga volio, je društveno totalno nekorisna stvar, pa prema tome fudbalsko čoporaštvo, vozdra :D Navijači kojima je vrhunac života da jedni drugima pjevaju "Zeničke p***e" ili "Sarajevske p***e" ne zaslužuju nikakvo titranje niti ugađanje društva, dapače treba ih staviti na marginu gdje prema svojim insanskim vrijednostima i pripadaju

Ako će to dovesti do toga da opadne nivo atmosfere kao što je slučaj sa Englezima, pa nek opadne. Bolje da je i slabija atmosfera ali da normalan insan može otići na stadion, nego da gleda hoće li dobiti čime po glavi od drogom osušenog rahitičara sa irokez frizurom.
Last edited by odesveuhonduras on 16/03/2012 21:16, edited 2 times in total.
quasar

#6998 Re: English Premier League

Post by quasar »

Sjecam se one sezone kad je Leeds ispadao iz lige. 2004. Predzadnje kolo, zadnja utakmica pred svojom publikom vec se znalo da ispadaju i da im nema spasa. Charlton, 3:3. Navijaci na tribinama placu i pjevaju... ja skamenjen gledam i ne mogu da vjerujem koja ljubav i odanost klubu.
Riddle

#6999 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Daj ba Teufik kakav Liverpool. To je precijenjeno. Cesto se moze cuti kako kapljica pada na Anfieldu. Ali oni vole da se busaju u prsa time i da mlate pricu kako su klasa iznad svih. Ono sto su sinoc pokazali navijaci Athletica je sve sto fanovi Liverpoola vole da kazu za sebe. Navijanje svih 90 minuta, pun stadion i aplauz za protivnicke igrace, njihove golove i fine poteze na utakmici. Anfield je daleko od takvog ponasanja. To ti je pokazala ova sezona, jer i sam znas sta si vidio i cuo tamo.

Zar je stvarno potrebno ponovo objasnjavati zasto je atmosfera na engleskim stadionima znatno losija nego prije recimo 15 godina?
Teufik

#7000 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Riddle wrote:Daj ba Teufik kakav Liverpool. To je precijenjeno. Cesto se moze cuti kako kapljica pada na Anfieldu. Ali oni vole da se busaju u prsa time i da mlate pricu kako su klasa iznad svih. Ono sto su sinoc pokazali navijaci Athletica je sve sto fanovi Liverpoola vole da kazu za sebe. Navijanje svih 90 minuta, pun stadion i aplauz za protivnicke igrace, njihove golove i fine poteze na utakmici. Anfield je daleko od takvog ponasanja. To ti je pokazala ova sezona, jer i sam znas sta si vidio i cuo tamo.
Ocito se nismo razumjeli al dobro.Na stranu one njihove gluposti u nedavnim desavanjima.Mamlaza svugdje ima.
Jednostavno kada poredim atmosferu na stadionima velike cetvorke,najvise mi se svidja ona na Anfieldu.Dal je do onog dekora,zastava ili neceg desetog,ne znam.To je moje misljenje i ne moramo se sloziti u tome.

E sad sto je u pitanju Liverpool,ja tu ne mogu nista.Bitno je da ih rezultati ne raduju puno.
Post Reply