Pa moderni lavabo, ovakvi se redovno ugrađuju i slični.No-Name wrote:Sve izgleda super i fensi, jedino mi nije jasno zašto ugrađuju ovakav nepraktičan lavabo u kupatilu
https://static.klix.ba/media/images/vij ... .17_xl.jpg
Sarajevo Construction
- Logovan
#6976 Re: Sarajevo Construction
-
No-Name
#6977 Re: Sarajevo Construction
Meni izglda kao da je samo stavljen na ormarić i da ne čini cjelinu s njim, lijepe su one okrugle sudopere ali ovo nije
Evo još jedan takav lavabo
https://s6.pik.ba/galerija/2016-01/28/1 ... velika.jpg
Evo još jedan takav lavabo
https://s6.pik.ba/galerija/2016-01/28/1 ... velika.jpg
- drug_profi
#6978 Re: Sarajevo Construction
Kćerka ja ovako sredila kupatilo i sad se kaje jer iza i oko ovog vazda vode isprskane, sapunice, dlacica... uglavnom pokajala se.
- wewa
#6979 Re: Sarajevo Construction
a stvarno su mogli naci nekog dizajnera interijera s vise ukusa
jer cini mi se da je tlocrt lijep, stolarija i parket fino djeluju i onda je sve unisteno jeftinjarom od namjestaja (bar plocastog).
jer cini mi se da je tlocrt lijep, stolarija i parket fino djeluju i onda je sve unisteno jeftinjarom od namjestaja (bar plocastog).
- VladaFBiH
#6980 Re: Sarajevo Construction
Da li je ikad objavljen izmijenjeni RP? Ovako mi (a i u stvarnosti) izgleda da ćeš direktno "ispadati" na ulicu i barake okolo a šatro elitna zgradaSo What! wrote:Izgradnja SPO Sarajevo Tower [83m] - 22. 09. 2018. @ never_mind (SSC)
- drug_profi
#6981 Re: Sarajevo Construction
Ma vidi, ovo je pokazna jedinica. Nisu svi stanovi namjesteni.wewa wrote:a stvarno su mogli naci nekog dizajnera interijera s vise ukusa![]()
- wewa
#6982 Re: Sarajevo Construction
pa bas zato sto je pokazna jedinica, mogli su se potruditi mrvu vise.drug_profi wrote:Ma vidi, ovo je pokazna jedinica. Nisu svi stanovi namjesteni.wewa wrote:a stvarno su mogli naci nekog dizajnera interijera s vise ukusa![]()
jer ko ima love za stan u tim zgradama garant ima i za bolje uredjenje.
ubi koliko se namjestaj u dnevnom i kuhinja sudaraju sa stolarijom, ubi
i one tapete, majkomoja
- VladaFBiH
#6983 Re: Sarajevo Construction
dobar interio dizajner je skup i to baš skup tako da možeš razlog tražiti u nekom ko je imao "dobru ponudu"wewa wrote:pa bas zato sto je pokazna jedinica, mogli su se potruditi mrvu vise.drug_profi wrote:Ma vidi, ovo je pokazna jedinica. Nisu svi stanovi namjesteni.wewa wrote:a stvarno su mogli naci nekog dizajnera interijera s vise ukusa![]()
jer ko ima love za stan u tim zgradama garant ima i za bolje uredjenje.
ubi koliko se namjestaj u dnevnom i kuhinja sudaraju sa stolarijom, ubi
i one tapete, majkomoja
Last edited by VladaFBiH on 25/09/2018 10:34, edited 1 time in total.
- wewa
#6984 Re: Sarajevo Construction
meni to smrdi na nas tipicni javasluk, na pristup u kojem svi znaju sve.VladaFBiH wrote:
dobar interio dizajner je skup i to baš skup tako da možeš razlog tražiti u nekom ko je imao "dobru ponudu"recimo meni se ne sviđaju ni unutrašnja vrata - jednostavno odudaraju "jeftinijoćom" (barem na slikama)
ono, krepa ti tv, auto, pod hitno nadjes majstora ili kupis drugi, a kad ti treba nesto od intelektualnih usluga - e onda imas od rodice malog kojem to 'bas dobro ide', 'ima smisla', 'zavrsio 3 kursa'.
i vala ne moras biti aman dizajner da skontas da plavicasta tapeta dreci s onakvim namjestajem u dnevnom boravku... ili da ne pricamo o zlocinu u djecijoj sobi
hocu reci, imas para za izgraditi 3 zgrade, hvalis se kako ludo ide prodaja a onda kao reklamu metnes nesto sklepano.
- corvus_edin
#6985 Re: Sarajevo Construction
Pa zar se ne useljava u prazan stan a svak kupuje namjestaj kako zeli?
- wewa
#6987 Re: Sarajevo Construction
da, samo obicno investitor opremi jednu ili vise stambenih jedinica na pokaz potencijalnim kupcima.corvus_edin wrote:Pa zar se ne useljava u prazan stan a svak kupuje namjestaj kako zeli?
-
detroit-mercy
#6988 Re: Sarajevo Construction
Dobra gajba za kurvalukaSo What! wrote:Sarajevo Waves dobio još jednu savremenu zgradu, useljenje do kraja godine
Druga stambena zgrada kompleksa Sarajevo Waves uskoro će primiti prve stanare jer su fini radovi gotovo pri kraju. Kompletiranjem objekta sarajevsko naselje Otes dobit će najmoderniji objekt za stanovanje.
"Treći objekt, odnosno drugi stambeni koji se sada pravi, ima 77 stanova, dizajn je isti kao kod prve stambene zgrade i ostalo je neprodato 20-ak stanova. To je uspješna priča započeta prošle godine, uskoro očekujemo kraj radova, a do kraja godine stanovi će biti spremni za useljenje", rekao je za Klix.ba Alkhannah iz kompanije Compact Invest, investitora projekta Sarajevo Waves.
Kako je objašnjeno, novu zgradu karakteriše troslojno staklo, filteri za vodu u svakom stanu, brži liftovi u odnosu na prvu zgradu, a na krovu je smješteno odmaralište za stanovnike.
[YOUTUBE]4DoNf0J9W8U[/YOUTUBE]
"Imamo jednu zgradu u kojoj su samo tri stana ostala neprodata. U drugoj imamo shopping centar koji je već otvoren. U centru se nalaze Amko, restoran, pizzerija, mjenjačnica, rent-a-car, igraonica, salon namještaja, frizerski salon i agencija za turizam. Također, u našim igraonicama se radi s djecom, djeca uče engleski, s njima se radi i nije sve svedeno na puku igru. U parku organizujemo zabave i rođendane, a često su gosti novinari, glumci i poznati pjevači", kaže Alkhannah.
Kako se navodi, u zgradama Sarajevo Waves ima puno Bosanaca koji žive vani, od Amerike, preko Švedske do Njemačke. Tu su i ljudi iz Hrvatske koji sve više traže nekretnine u Sarajevu. Tu je i mali broj Arapa, a stanovnicima koji ovdje žive samo nekoliko sedmica ili mjeseci organizuje se čuvanje stana, plaćanje računa i rukovođenje iznajmljivanjem ukoliko vlasnici to žele.
"Sljedeće godine počet ćemo gradnju treće stambene zgrade u kojoj će biti još jedan shopping centar", zaključeno je iz Compact Investa.Klix
![]()
-
black64
#6989 Re: Sarajevo Construction
black64 wrote:sinula mi je neka ideja, pa ako ima neko stručan ili ne da kaže svoje mišljenje o tome
uglavnom, radi se o tramvajskoj liniji koja kod muzeja ne skreće već nastavlja pravo do skenderije gdje skreće prema Mis Ibrinoj ulici koja bi bila rezervisana većinom samo za tramvajski saobraćaj u oba pravca, uglavnom linija nastavlja ulicom Branilaca Sarajeva te Zelenih beretki gdje pored City Puba skreće ulicom Hadžiristića na glavnu cestu te kod Principovog se vraća na ulicu Zelenih beretki. Jedino bi možda bio problem oko ove "okretnice".
Evo par slika:
- So What!
#6990 Re: Sarajevo Construction
Uskoro će se graditi biciklistička staza kroz naselje Dobrinja, raspisan tender
Klix
Općina Novi Grad Sarajevo objavila je tender za odabir izvođača radova za izgradnju biciklističke staze kroz naselje Dobrinja.
Realizacijom ovog projekta Dobrinja će biti povezana s biciklističkom stazom, koja je u prethodnom periodu izgrađena od Otoke do Nedžarića i od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji.
Za izgradnju biciklističke staze u ovogodišnjem budžetu planirano je 100.000 KM, a nakon okončanja procedure javne nabavke, sa odabranim izvođačem radova bit će potpisan okvirni sporazum.
Staza za bicikliste gradit će se u dužini od oko dva kilometra, uradiće se sanacija postojećeg trotoara i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. U sklopu projekta predviđeno je i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom signalizacijom duž A transverzale u dužini od dva kilometra.
U okviru navedenih radova bit će postavljene parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršit će se i izmještanje natkrivenih autobuskih stajališta, te izgraditi prelazne rampe za kretanje invalidnih osoba.
U posljednje vrijeme primjetan je sve veći broj biciklista koji to prijevozno sredstvo koriste ne samo u rekreativne, već i u transportne svrhe, izgradnjom biciklističke staze u ovom dijelu Novog Grada upotpunit će se ambijent za odvijanje biciklističkog saobraćaja.
Osim toga, razvoj biciklističkog saobraćaja u urbanim sredinama pozitivno utiče na zdravlje, ekologiju, a pogotovo na rasterećenje motornog saobraćaja.
- mayab
#6991 Re: Sarajevo Construction

Moram priznati, rijetko lijepe zgrade , mozda najljepse od svih koje su sagradjene zadnjih 20 godina u Sarajevu, i prava je steta sto nisu iste takve npr.napravljene na Stupu, umjesto onih kineskih geto naselja tipa Tibra
Inače bio sam poslom u ovoj prvoj zgradi, sve je to ok, o cijeni neću, samo mi se ne sviđa što svaki avion sa sarajevskog aerodroma poleće pravo preko tog naselja, e zbog toga bi dobro promislio o kupovini stana tu , da to imam u planu!!!
-
Dzontra_Volta
#6992 Re: Sarajevo Construction
Pa jarane, znaš li ti koliki radijuš treba da ti taj tramvaj "smota" kroz ulicu Hadžiristića (kroz koju se vjerovatno ne može ni provući) i ostale koje spominješ? Pa moralo bi se pola zgrada srušiti.black64 wrote:sinula mi je neka ideja, pa ako ima neko stručan ili ne da kaže svoje mišljenje o tome
uglavnom, radi se o tramvajskoj liniji koja kod muzeja ne skreće već nastavlja pravo do skenderije gdje skreće prema Mis Ibrinoj ulici koja bi bila rezervisana većinom samo za tramvajski saobraćaj u oba pravca, uglavnom linija nastavlja ulicom Branilaca Sarajeva te Zelenih beretki gdje pored City Puba skreće ulicom Hadžiristića na glavnu cestu te kod Principovog se vraća na ulicu Zelenih beretki. Jedino bi možda bio problem oko ove "okretnice".
Ovako isto razni "urbanisti" tj. Ajnadžići, Koldže i slični crtaju po kartama, pa imamo sr.anje od grada.
- saibaba
#6993 Re: Sarajevo Construction
Sreća pa vecinom te ideje niko i ne planira da ostvari.. To se samo lupa bezveze. Šta je Ajnadzic nagovorio u godinu dana ... Nema ko nije bio "zaiteresovan" za stadion Kosevo Kinezi, Bajern, Arapi... uglavnom ko god je svratio u opstinu centar bio je zainteresovan da investira u rekonstrukciju stadiona. Isto tako za Skenderiju, Betaniju, Hastahanu. To se hladno lupaju milijarde investicija.. A nigdje nistaDzontra_Volta wrote:Pa jarane, znaš li ti koliki radijuš treba da ti taj tramvaj "smota" kroz ulicu Hadžiristića (kroz koju se vjerovatno ne može ni provući) i ostale koje spominješ? Pa moralo bi se pola zgrada srušiti.black64 wrote:sinula mi je neka ideja, pa ako ima neko stručan ili ne da kaže svoje mišljenje o tome
Ovako isto razni "urbanisti" tj. Ajnadžići, Koldže i slični crtaju po kartama, pa imamo sr.anje od grada.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6994 Re: Sarajevo Construction
samo da ponovim
na avione se navikne za nekoliko mjeseci
samo se antonov 124 primijeti
tad se trese naselje jer slijeće leteća zgrada
- drug_profi
#6995 Re: Sarajevo Construction
Black swan wrote:samo da ponovim
- So What!
#6996 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja hotela ibis Styles (ex Hotel Sarajevo) - 26. 09. 2018. @ SA-C

- So What!
#6997 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja SPO Dijamant (Alipašin Most) - 26. 09. 2018. @ SA-C

- So What!
#6998 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja SPO Kula - C45 (Otoka - Alipašin Most) - 26. 09. 2018. @ SA-C

- drug_profi
#6999 Re: Sarajevo Construction
Gledam ovu sliku i na pamet mi pade ona nedavna rasprava na temi o autoputevima i krivudavoj cesti. Svi mi iz Sarajeva znamo da je izmedju najbližeg nebodera na pravoj Otoci i onih novih zgrada kod DZ veliki razmak, a do prodavnice Elpi koja se vidi na slici je 350 metara vazdusne linije.So What! wrote:Izgradnja SPO Dijamant (Alipašin Most) - 26. 09. 2018. @ SA-C
Ovdje izgleda kao da su jedna kraj druge, a ova novogradnja kao da je prislonjena uz stare nebodere.
A od starog nebodera do ove novogradnje koja je okruzena skelama je ravno 400 metara.
- Dope_Man
#7000 Re: Sarajevo Construction
Ista stvar i sa drugom slikom gdje se vidi elektrotehnicka kao da je odmah tu iza zgrada. Ko je ne zna skupo bi je platio penjuci se uz onaj zeleni most preko pruge svaki dan