hAZNADAR wrote:kiligonzales wrote:
Sta je ako nije blam? To ti je isto kad se neko ko je preplivao par puta bazen od 50 metara u zemlji gdje nema bazena i postavi drzavni rekord, spremi i ode na Olimpijadu sa zeljom da je osvoji i dozivi fijasko plivajuci 5 minuta 50 metara.
Nismo izgubili goluba na grani, nego sansu da u novom procesu Srbiju bacimo na koljena dokazujuci da je itekako ukljucena u ono sto se radilo u BiH i da nije samo odgovorna za nesprecavanje genocida, vec da ga je sama svojom politikom proizvela. To je vise od goluba na grani.
Kakav ba blam? Neko se zali na presudu, sud odbije zalbu i kakav tu vidis blam molim te?
Nesto sasvim normalno sto se desava od najnizeg nivoa pa do najviseg.
Sve legalno. Kakav ba blam, za mjesec dana nece ovo niko ni spominjati. Prema kome smo se izblamirali - prema svijetu koji se nece ni pocesati na ovo. Ili prema onima koji nassmatraju genetskim otpadom i da trebamo djubriti zemlju - jao sto me to nasikira.
Da ovo je bio golub na grani. Jer nije postojala nikakva sansa da svijet svjesno izazove tektonski poremecaj u regionu bacanjem najjace reginalne drzave na koljena. I da imas tonu boljih dokaza - sve je u domenu politike.
Mi smo samo uradili svoju duznost. Zao mi je sto je tu duznost samo pogurala jedna lopovska stranka - ali bolje iko nego niko.
Blam jer si aktivirao pricu o reviziji i podnosenju iste, a svjesno si lagao da ti agent ima rijesen pravni status definiran pred sudom pravde u Hagu i evidentno si lagao sve da si istu dobro pripremio, pogotovo svoj narod, a pao si na prvoj stepenici do aktiviranja revizije tuzbe jer agent ti je bio corak. Izblamirali su se pred svojim narodom, mozda tebi nije stalo do toga ko je koga u BiH ubijao i zbog cega i da li je Milosevicev rezim, a time i Srbija odgovorna za to pa sami pokusaj revizije moze da propadne. Mi nismo cetalji da mozemo dopustiti sebi da pisamo po pravdi i istini, a bome i po svojim zrtvama koje su oni pobili zvjerski i pobacali u jame sirom RS stvarajuci RS genocidom i etnickim ciscenjem.
Srbija je regionalni kurac, a ne najaca drzava regiona. To sto ima pojedine tradicionalne saveznike u Evropi koji imaju misljenje da Srbija treba da kontrolira cijeli region, pa im se trebaju ciniti ustupci, to je drugi par rukava, ali sve dok je americkog uticaja ovdje, takve pogubne politike Srbije 90-tih nece im se vise tolerirati.Tu katastrofalnu politiku prema ovoj regiji su njegovali britanski konzervativci koji su gurali Srbiju i Srbe, sto svjedoci knjiga "Britanija i destrukcija Bosne", koji su svjesno predlagali dogovore podijele Hrvatske i BiH za rad opste koristi Srbije i srpskog naroda, a bome i presucivali svo zlo koje se u tim zemljama desavalo. Francuzi su takodjer jeli govna,pogotovo Miteran koji sleti u Sarajevo 1992 godine i kaze mi necemo podrzati akciju protiv Srba, Rusi su uvijek bili na njihovoj strani, ali sve je njih u dzep stavila Amerika kada se angazovala 1994.godine, kada je krenula da rijesavala ono sto se desavalo na prostoru Balkana. Kako Bajden rece, kad smo mi krenuli 1995. godine niko drugi nije mogao reci NE.
Regionalna najaca drzava je ostala bez Kosova, a bome ako se nastavi zajebavati otice i Vojvodina. Nista ovdje nije slucajno, Amerika je bacila dva mamca Evropljanima, BiH ovakvu slozenu, a i Kosovo, zahvaljujuci njihovom angazmanu obje zemlje su opstale gdje jesu i kako jesu. Sada je na Evropljanima da sve učine da one ne budu destabilizirajući element Evrope zbog uticaja Srbije na njih, a isto tako nauče da promjene svoj odnos prema Srbiji kada treba. Međutim Evropa ne uči, opet je podjeljena i neodlučna i opet će Amerikanci biti ti koji će ovdje unositi red, ako za to bude bilo realno potrebe.