tako se i moj dajdža( i mnogi drugi zajedno sa njim) smijao, čak i u aprilu 92godine, pa mu se sada ni za kosti ne znaraoul duke wrote:japin_mutapi wrote: Umjesto sto se zajebavamo, trebali bi se spremiti za rat.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Referendum !!!!!!
Referendum(i) u RS-u
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6976 Re: Referendum(i) u RS-u
-
Mirza007
#6977 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije potrebno, dobro i vama ide sa referendumima I plebiscitima, samo nastavite - do beogradskog pasaluka punim gasom. Pa vam onda nece biti do smijeha.raoul duke wrote:Pa eto, pokazi inicijativu I pokreni referendum za ukidanje PCMirza007 wrote: Kome smeta referendum o ukidanju PC?
Referendum!!![]()
![]()
Mahanje za poltrone nacionalistickih stranki!
Referendum!
-
155_mm
#6978 Re: Referendum(i) u RS-u
na zalost kolega kalanga moram te razocarati. dzaba ti te puste zelje. nakon one pucnjave mupova uz bosansku granicu i pratece poruke one nabrijane fufnjice iz parlamenta da balija dobro gleda u tu silu i da mu sengace tresu, interes bosnji za dogadjaje na tih 49% drzavnog teritorija BiH postaje sve veci i veci. i od strane onih koji planiraju ostati i ucestvovati u raspletu ove drame zvane dejton i onih sto planiraju kod erdogana u sator dok se stvar ne rijesi.ze kalanga wrote:
Ma ne sikirajte gosn mm.... Vas to ionako ne zanima, šta vas briga za neki tamo referendum neke tamo Republike... msm. Skroz nebitno. A mi, nemamo prečih poslova, pa želimo organizovati demokratski čin.
-
emmir1
#6979 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ne znam da li ima još iko ko Dodiku vjeruje da će referendum biti održan.
Pa veće su šanse da ja dobijem na lotu večeras.
17.09. Ustavni sud će usvojit žalbu i Dodik će proglasit pobjedu i reći da nema potrebe za referendumom.
No kurčeva je to pobjeda, sve sem referenduma je njegov poraz.
Jer najmanji problem je tu 9. januar, nije referendum ni trebao da bude zbog tog dana niti koga u RS zanima taj dan u toj mjeri da bi izašli na referendum.
Referendum je bio nada da će se odcijepiti od BIH.
Da će sutra opet neki referendum da se desi
Pa veće su šanse da ja dobijem na lotu večeras.
17.09. Ustavni sud će usvojit žalbu i Dodik će proglasit pobjedu i reći da nema potrebe za referendumom.
No kurčeva je to pobjeda, sve sem referenduma je njegov poraz.
Jer najmanji problem je tu 9. januar, nije referendum ni trebao da bude zbog tog dana niti koga u RS zanima taj dan u toj mjeri da bi izašli na referendum.
Referendum je bio nada da će se odcijepiti od BIH.
Da će sutra opet neki referendum da se desi
-
155_mm
#6980 Re: Referendum(i) u RS-u
kaes demokratski cin. pa onda bi demokratski cin bio i referendum sa pitanjem "a ocemo li poklat poturice?" i vjerovatno sa istim rezultatom kao i ovaj o odlukama suda.ze kalanga wrote:
Ma ne sikirajte gosn mm.... Vas to ionako ne zanima, šta vas briga za neki tamo referendum neke tamo Republike... msm. Skroz nebitno. A mi, nemamo prečih poslova, pa želimo organizovati demokratski čin.
- House
#6981 Re: Referendum(i) u RS-u
samo traktor srbina spašava
-
155_mm
#6982 Re: Referendum(i) u RS-u
pa opcija da se ovaj referendum odrzi bi bila bolja sa stanovista da se bosnje ipak malo uozbilje bez obzira kakvi su im planovi kad dejton umre, "da bude fajt" ili "erdoganov sator". ali i ovo do sad sta se dogadjalo oko referenduma mnogima je otvorilo oci. jasno je vec sad kud se stvari ubrzano krecu.Streptokok wrote:Ja ovo isto govorim.japin_mutapi wrote:Referendum ce biti, a za par godina i pokusaj otcepljenja i nezavisnosti RS. Umjesto sto se zajebavamo, trebali bi se spremiti za rat.
- Streptokok
#6983 Re: Referendum(i) u RS-u
glede otvaranja ociju slazem se.nadam se da cemo to trijeznjenje adekvatno kapitalizirati.155_mm wrote:pa opcija da se ovaj referendum odrzi bi bila bolja sa stanovista da se bosnje ipak malo uozbilje bez obzira kakvi su im planovi kad dejton umre, "da bude fajt" ili "erdoganov sator". ali i ovo do sad sta se dogadjalo oko referenduma mnogima je otvorilo oci. jasno je vec sad kud se stvari ubrzano krecu.Streptokok wrote:Ja ovo isto govorim.japin_mutapi wrote:Referendum ce biti, a za par godina i pokusaj otcepljenja i nezavisnosti RS. Umjesto sto se zajebavamo, trebali bi se spremiti za rat.
-
radostan dan
#6984 Re: Referendum(i) u RS-u
nama.je.taj dan bitan, mi na taj dan ne radimo, i niko nema.pravo da nam.oduzima pravo da ne radimo...i ispali ste.picke sto ste se zalili ono prije neku godinu pa se moro mjenjati zakon, imali smo dvaes dana u januaru bajde, sad nemamo ni deset radnih koje ne radimo a naplatimo.
I treba ja da cvikam.i sa strepnjom svakog decembra da kupujem kalendar za narednu godinu, da vidim jel nova godina, bozic i dan republike.padaju za vikend ili za radni dan....
A strefilo se jednom, dva put, da je sve padalo za vikend, nismo mogli ni pet dana bajde izvuci za januar.
Jednom pade da su vaskrs i prvi maj na isti dan, i to jos vikend, kad se nisam slogiro...
I treba ja da cvikam.i sa strepnjom svakog decembra da kupujem kalendar za narednu godinu, da vidim jel nova godina, bozic i dan republike.padaju za vikend ili za radni dan....
A strefilo se jednom, dva put, da je sve padalo za vikend, nismo mogli ni pet dana bajde izvuci za januar.
Jednom pade da su vaskrs i prvi maj na isti dan, i to jos vikend, kad se nisam slogiro...
- ze kalanga
#6985 Re: Referendum(i) u RS-u
Gosn mm nema potrebe za nervozom. Apsolutno.155_mm wrote:kaes demokratski cin. pa onda bi demokratski cin bio i referendum sa pitanjem "a ocemo li poklat poturice?" i vjerovatno sa istim rezultatom kao i ovaj o odlukama suda.ze kalanga wrote:
Opustite se i uživajte u poslednjim danima ljeta.
Sve ostalo će doći, kako i treba. Referendum će biti i proći, mi živjeti moramo. A nadam se da će i glavešine iz US svaki sledeći dobrano razmisliti hoće li raditi po pravu ili po političkim naredbama.
-
dezurni_ucenik
#6986 Re: Referendum(i) u RS-u
RNG_25 wrote:Svaki drugi-treći post na temi je neka vrsta "šale", ljudi očito nisu u stanju da procesuiraju stepen ozbiljnosti čitave priče i problema.
Bude li ovaj referendum uopće održan, onda očekujte i da se održi onaj o otcjepljenju kroz 1-2 godine. I kao što u ovom slučaju ovaj referendum ne bi bio spriječen, tako isto ne bi bio spriječen ni taj. A vi se uzdajte u nesposobnjakoviće i izdajnike na vlasti zadnjih bar 10 godina, "vojsku" koja šanse nema u bilo kakvom međudržavnom sukobu (a realno do toga bi došlo ako BiH nešto pokuša vojno spriječiti), te kilavu politiku SAD-a koju možda uopće neće biti briga za BiH kroz koju godinu.
Kad je pao onaj veliki snijeg, hajmo se zajebavati, sankat i bordati
Kad su bile poplave, hajmo biti ludi, plivati, photosopirati jahte.
Dodik se fakat ne zajebava, a sale se i dalje prave. Uvijek neozbiljno shvatamo situacije.
-
breuer
#6987 Re: Referendum(i) u RS-u
Uostalom, i da se raspiše i referendum o otcjepljenju, to se teško može provesti u realnosti...
hihi
hihi
- Ommadawn
#6988 Re: Referendum(i) u RS-u
U osnivačkom proglasu, članovi "Kozačkog centra" kažu da je zapadni sistem vrijednosti njima "dalek i tuđ", te da je njihov cilj "razobličavanje razarajućeg protivsrpskog istorijskog projekta". Putinovu Rusiju vide kao "svjetionik u tmini svim balkanskim narodima".arzuhal wrote:Bavim se mišlju da osnujem organizaciju Janjičarska vojska Balkana čiju bi okosnicu predstavljala motoristička grupa "Džehennemske Zebanije", koja bi se bavila humanitarnim radom, prijateljstvom, podrškom i ukazivanjem na neke ljepote islama i behara. Član grupe (Udruženja građana, UG) Janjičarska vojska Balkana može postati svako (bez obzira na nacionalnu/etničku pripadnost, organizacija bi bila multietnična) ko je dobar i pošten čovjek, častan, dobar roditelj ili potomak, voli i poštuje islam i islamske vrijednosti (može i formalno), ko kad hoće malo popit i proakšamlučiti gleda da sjedne negdje gdje baš svi ne vide i tako...Bavili bismo se jačanjem nekih veza na Balkanu, druženjima i vježbama u prirodi, sa punom ili polupunom opremom, itd.
http://www.slobodnaevropa.org/a/kozaci- ... 81793.html
Zar osnivanje moto-kluba i moto-drustva nije upravo dosao sa Zapada i da je zapadni sistem vrijednosti upravo okosnica za mogucnost osnivanje jednog takvog drustva, kluba i okupljanja.
E jebo je majku majcinu kome taj svjetionik bude zasvijetlio.
- Danguba
#6989 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo referendum
i to cim prije tim bolje.
- jazzer
#6990 Re: Referendum(i) u RS-u
Prenosim sa teme o desavanjima u Srbiji.Danguba wrote:Kako dobro sazeta politika Srbije prema susjedima a posebno Dacica i Vucica.![]()
Da li je Dačić najveći jastreb srpske politike?
Dejan Ilić: Nemojte pogrešno da me razumete što ću se odmah s vama razići u mišljenju. Mislim da je Ivica Dačić kao osoba u svemu tome potpuno nebitan, jer je reč o politici koju on ponajmanje oblikuje. On naprosto izvršava naređenja koja dolaze od njegovog šefa - predsednika vlade Aleksandra Vučića. To je politika sukoba i mržnje, koja po mom mišljenju ima direktan kontinuitet sa politikom iz devedesetih. U svemu tome meni nije bitan sam Ivica Dačić, mnogo mi je važnije da se postavi pitanje - zašto je Srbiji potrebna ova vrsta sukoba u ovom trenutku i da li je to zaista sukob sa Hrvatskom ili je prava meta nešto drugo, a sukob sa Hrvatskom je samo izgovor da se skrene pažnja sa pravog cilja te politike.
Preporucujem procitati kompletan razgovor.
Ovaj interview bi trebao biti obavezno stivo svakome onom ko ima dilemu sta se ustvari desava. Savrseno precizna analiza stanja u regionu.
- ze kalanga
#6991 Re: Referendum(i) u RS-u
Apsolutno gospodine Danguba. Izlazite li ili ste državljanin većeg i uspješnijeg entiteta?!Danguba wrote:Samo referendumi to cim prije tim bolje.
- mO k3
#6992 Re: Referendum(i) u RS-u
A ne predikat boljeg entiteta ima samo pick.... Cvat u prevodu PCze kalanga wrote:Apsolutno gospodine Danguba. Izlazite li ili ste državljanin većeg i uspješnijeg entiteta?!Danguba wrote:Samo referendumi to cim prije tim bolje.
-
recto-verso
- Danguba
#6994 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne izlazim na politicke referendume.ze kalanga wrote:Apsolutno gospodine Danguba. Izlazite li ili ste državljanin većeg i uspješnijeg entiteta?!Danguba wrote:Samo referendumi to cim prije tim bolje.
- Streptokok
#6995 Re: Referendum(i) u RS-u
jasno i glasno. I kad se ovo poveze savreferendumom jasno je da ovaj kurs polahko i sigurno vodi u vojni sukob a bosnjaci imaju samo dvije opcije, opet ga docekati spustenih gaca ili ovaj put spremit se kako Bog zapovjeda i trajno rijesiti srpsko pitanje u bih.jazzer wrote:Prenosim sa teme o desavanjima u Srbiji.Danguba wrote:Kako dobro sazeta politika Srbije prema susjedima a posebno Dacica i Vucica.![]()
Da li je Dačić najveći jastreb srpske politike?
Dejan Ilić: Nemojte pogrešno da me razumete što ću se odmah s vama razići u mišljenju. Mislim da je Ivica Dačić kao osoba u svemu tome potpuno nebitan, jer je reč o politici koju on ponajmanje oblikuje. On naprosto izvršava naređenja koja dolaze od njegovog šefa - predsednika vlade Aleksandra Vučića. To je politika sukoba i mržnje, koja po mom mišljenju ima direktan kontinuitet sa politikom iz devedesetih. U svemu tome meni nije bitan sam Ivica Dačić, mnogo mi je važnije da se postavi pitanje - zašto je Srbiji potrebna ova vrsta sukoba u ovom trenutku i da li je to zaista sukob sa Hrvatskom ili je prava meta nešto drugo, a sukob sa Hrvatskom je samo izgovor da se skrene pažnja sa pravog cilja te politike.
Preporucujem procitati kompletan razgovor.
Ovaj interview bi trebao biti obavezno stivo svakome onom ko ima dilemu sta se ustvari desava. Savrseno precizna analiza stanja u regionu.
Last edited by Streptokok on 13/09/2016 19:54, edited 2 times in total.
- ze kalanga
#6996 Re: Referendum(i) u RS-u
Vaša legitimna odluka. Vjerujem da ste ionaj 92-ge preskočili, jer kroz ovu virtuelnu diskusiju, cijenim da se držite principa.Danguba wrote:
Ne izlazim na politicke referendume.
- Danguba
#6997 Re: Referendum(i) u RS-u
Mi smo iz jedne relativno mirne situacije, koju smo imali pre 2012. godine, došli u situaciju da se zaista može ozbiljno razgovarati o tome kolike su mogućnosti da se ponovo krene u rat i da izbiju novi sukobi u Bosni i Hercegovini. Mi sada imamo najavu referenduma i licemeran stav srpske vlade koja kaže - mi ne možemo da se mešamo u unutrašnje stvari Republike Srpske. Pa, ako ne možete da se mešate - šta radi Dodik na svakoj ceremoniji, na svakoj simbolično važnoj manifestaciji u Srbiji u društvu visokih funkcionera Srbije? Zato je ta izjava o nemešanju lažna i licemerna. Vi kažete: “Referendum nema veze s nama, oni će sami odlučiti, ne možemo mi njima da govorimo šta da rade“, a zapravo sve vreme stojite iza njih. A taj referendum može da bude okidač za vrlo nezgodan razvoj događaja, što na kraju može dovesti i do novih sukoba.
Rekao bih još samo nekoliko reči o nastojanjima Srbije da se nametne kao dominantna država u regionu. To je izraz kontinuiteta sa Miloševićevom politikom i to je najvidljivije u odnosu Srbije prema Bosni i Hercegovini. Milošević nije želeo raspad Jugoslavije po svaku cenu. On je želeo da ta velika država i dalje postoji, ali da u njoj dominira Srbija s njim na čelu i da Srbija i on o svemu odlučuju. Kada je video da je to nemoguće, prešao je na plan B, koji podrazumeva stvaranje srpskih entiteta u susednim državama, preko kojih bi on ostvarivao uticaj. Danas imamo delimičnu reprizu takvog scenarija. Srbija pokušava da se etablira kao lider u regionu. Vučić je time opsednut, stalno priča o tome, dok Dačić svima deli lekcije, a posebno Bosni i Hercegovini. Ponovo je reč o nasilničkoj politici, koju je primenjivao i njihov prethodnik na čelu Srbije - Slobodan Milošević. Ponovo se zloupotrebljavaju Srbi van Srbije za uspostavljanje te zamišljene srpske dominacije u regionu, a to zapravo nije ništa drugo nego refleksija sna o velikoj Srbiji od kojeg se nikada nije odustalo.
- arzuhal
#6998 Re: Referendum(i) u RS-u
Garant je ovo već bilo, al' ja tek sad pročitah pa da metnem
„Nema povlačenja, već treba braniti svoje interese i interese pravoslavnih naroda. Zbrka oko referenduma u Republici Srpskoj samo je jedna nova runda borbe za našu zajedničku budućnost. Ja sam uverena da će Rusija na svim mogućim poljima braniti pravednost", izjavila je Jelena Ponomarjeva, profesor Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Rusije (MGIMO).
Opa, Svemajka Rusija gura referendum opasno, ulaže Dodika k'o Kviska, mašala, mašala...
http://www.politika.rs/sr/clanak/363364 ... e-interese
Nema više o tom priče
razbij sve, Dodiče
imaš Moskvu iza sebe
Srbija ti kliče!
„Nema povlačenja, već treba braniti svoje interese i interese pravoslavnih naroda. Zbrka oko referenduma u Republici Srpskoj samo je jedna nova runda borbe za našu zajedničku budućnost. Ja sam uverena da će Rusija na svim mogućim poljima braniti pravednost", izjavila je Jelena Ponomarjeva, profesor Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Rusije (MGIMO).
Opa, Svemajka Rusija gura referendum opasno, ulaže Dodika k'o Kviska, mašala, mašala...
http://www.politika.rs/sr/clanak/363364 ... e-interese
Nema više o tom priče
razbij sve, Dodiče
imaš Moskvu iza sebe
Srbija ti kliče!
- Danguba
#6999 Re: Referendum(i) u RS-u
Mislis na plebiscit ili referendum?ze kalanga wrote:Vaša legitimna odluka. Vjerujem da ste ionaj 92-ge preskočili, jer kroz ovu virtuelnu diskusiju, cijenim da se držite principa.Danguba wrote:
Ne izlazim na politicke referendume.
Plebiscit je bio jednonacionalni dok je referendum(pravno) bio legalan i legitiman pa sam zajedno sa svojim kolegama i komsijama Srbima i Hrvatima obavio tu gradjansku duznost.
nego, ako nije sporan 9. januar zasto izlazite da glasate o istom? samo trosite pare.
- ze kalanga
#7000 Re: Referendum(i) u RS-u
Gdje se ima, tu se troši.