Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#6976 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote:
Maystor wrote:Rusija spremna koristiti penetratore sa osiromašenim uranom, čim se ukaže potreba :?

Elijah Magnier

Ja stvarno ne vidim potrebu da se kozojebi rokaju osiromašenim uranom, ne znam šta to oni imaju da je potrebno pucati DU mecima?
Pa sta vise ti treba da skontas da nisu u Siriji zbog borbe protiv terorizma...
Znam ja zbog čega su tamo, i neka ih. Nešto drugo sam htio reći. NATO je prašio agresore u Vogošći i Hadžićima osiromašenim uranom. Danas u Sarajevu od raka umire veći procenat mladih ljudi nego bilo gdje drugo u Evropi (ne kažem da je samo zbog DU municije, ali i to je jedan od uzročnika).
Iracionalno bi bilo pucati na kozojebe DU mecima. Isto kao da kažeš S400 je tu zbog isila. Ne, nije, tu je zbog amerike i mogućeg sukoba svjetskih razmjera. Činjenica je da Putin ide daleko, jako daleko.
Naravno.Ali smatram da u eventualnom svjetskom sukobu Rusija ne bi bila u stanju odbraniti svoje interese u Siriji.Protivnici bi im tamo bili u daleko povoljnijem polozaju,i geografski i u svakom drugom smislu.Jednostavno ne vidim koja bi bila njihova prednost u tom slucaju.
husein_kapetan

#6977 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Maystor wrote:
Znam ja zbog čega su tamo, i neka ih. Nešto drugo sam htio reći. NATO je prašio agresore u Vogošći i Hadžićima osiromašenim uranom. Danas u Sarajevu od raka umire veći procenat mladih ljudi nego bilo gdje drugo u Evropi (ne kažem da je samo zbog DU municije, ali i to je jedan od uzročnika).
Iracionalno bi bilo pucati na kozojebe DU mecima. Isto kao da kažeš S400 je tu zbog isila. Ne, nije, tu je zbog amerike i mogućeg sukoba svjetskih razmjera. Činjenica je da Putin ide daleko, jako daleko.
Kao da mi misli citas.. upravo htjedoh napisati o uvodu u operativnost borbene grupe Truman u Crvenom Moru.. nije da su u idealnoj poziciji ali tamo su..ako to sumiras sa jucerasnim rasporedjivanjem pojacanja u mediteranu i Putinovih zadnjim izjavama.. ne znam sta se u jednom trenutku moze desiti.. a desice se.. vidjeces.. previse je ovo konkretno dabi se "pokazivanjem misica" nazvalo..
I da se zna i moje je stanoviste, da je upotreba osiromasenog uranijuma u bojevoj municiji zlocin.. ma od koga dolazio.
zrakomlat

#6978 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

husein_kapetan wrote:
Maystor wrote:
Kao da mi misli citas.. upravo htjedoh napisati o uvodu u operativnost borbene grupe Truman u Crvenom Moru.. nije da su u idealnoj poziciji ali tamo su..ako to sumiras sa jucerasnim rasporedjivanjem pojacanja u mediteranu i Putinovih zadnjim izjavama.. ne znam sta se u jednom trenutku moze desiti.. a desice se.. vidjeces.. previse je ovo konkretno dabi se "pokazivanjem misica" nazvalo..
I da se zna i moje je stanoviste, da je upotreba osiromasenog uranijuma u bojevoj municiji zlocin.. ma od koga dolazio.
Off topic je ali da i ja nesto ubacim oko tog osiromasenog urana i Nato rokanja po Srbima. Čitao sam kako negdje u Istočnoj Bosni, mislim Bratunac, dosta ljudi oboli/umire od raznih rakova, a kako crkva vodi detaljnije zabilješke o pokojnicima, utvrdili su u velikoj većini ti slučajevi pogađaju osobe koje su doselile tamo iz područja koja su bila gađana, za razliku od domorodaca.
Slažem se da je zločin ma od koga dolazio.
solar7

#6979 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Challenger__ wrote:
Em2r wrote:Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?
Provladina, između 65 i 70% stanovništva.
Cuj,pa zasto im sve stranci u borbenim redovima ;rusi ,kudsi ovi kudsi oni hezbe iranci....sta radi tih hajmo reci 69,9% u ime svog asada
solar7

#6980 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Ja ne znam kako judima nije jasno da putko nije sav svoj a sto evo i pokazuje danasnje stanje,a tek ce se pokazati,a vi se i dalje divite ruskoj tehnologiji koja ce nam svima presjesti
sarajevoxxxx

#6981 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

28 kamiona turske humanitarne pomoći uputilo se prema Turkmenskim brdima u Latakiji:

Image
Challenger__

#6982 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Jesu li poslali i Sarin?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6983 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

najgori čovjek na planeti je legitimni bašar
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6984 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Jesu li poslali i Sarin?
to je demantovano
Challenger__

#6985 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:Jesu li poslali i Sarin?
to je demantovano
Ko? Savo?

:lol:

Grohotom se smijem, grohotom...
Kikibombona

#6986 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Konvoji YPG iz kantona Citzre idu za Kobane...

Nesto se sprema...
Challenger__

#6987 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Vazduh trepti kao da nebo gori... sprema se oluja.
DuckZz

#6988 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Stranica NDF-a lažira sliku i piše kako se njihovi borci spremaju da zauzmu grad Raqqu :lol: :lol: :lol:
Image
husein_kapetan

#6989 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

J...vam misa, zonu sumraka napraviste.. ja se ko' krtica najezio
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6990 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

solar7 wrote:Ja ne znam kako judima nije jasno da putko nije sav svoj a sto evo i pokazuje danasnje stanje,a tek ce se pokazati,a vi se i dalje divite ruskoj tehnologiji koja ce nam svima presjesti
E nek je tvoj šejtan abu krmadi sav svoj.
Mlohavi

#6991 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Stara i u filmovima nerijetko obradena: "Nema rata dok konvoji ypg iz kantona Cizre ne krenu za Kobani."
sarajevoxxxx

#6992 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

solar7 wrote:
Challenger__ wrote:
Em2r wrote:Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?
Provladina, između 65 i 70% stanovništva.
Cuj,pa zasto im sve stranci u borbenim redovima ;rusi ,kudsi ovi kudsi oni hezbe iranci....sta radi tih hajmo reci 69,9% u ime svog asada
Naravno.Zamisli režim kojem ni ruska avijacija, ni iranska gerila, ni iračke ni libanonske vojne formacije ne mogu pomoći.

Zamisli da imaš avionsku podršku jedne od najmoćnijih zemalja na svijetu, a strana protiv koje se boriš je milion puta vojno slabija.I u tako jednom neravnopravnom sukobu, izgubiš recimo 80 vojnika kao što im se desilo u Banisu.Izgubiš cijeli aerodrom Marj Sultan kao što im se desilo u Istočnoj Guti.Izgubiš strateški važnu kotu En-Nubeh u Latakiji.Izgubiš Mork, Mehin, selo al Hades.A imaš AVIJACIJU heeeej.O čemu mi govorimo?

To je jedna tako neravnopravna borba, da je to prosto nemoguće.I u takoj neravnopravnoj borbi Asad legitimni nije u stanju jedan metar kvadratni zauzeti.Naravno, ne broji se ono par kilometara što su uzeli na fazon u južnoj okolini Haleba, gdje su linije čuvali zemljoradnici, lokalci, ali ti i takvi lokalci muka i muka nanijeli jednoj tako bestidnoj koaliciji koja na tako bestidan način ubija najnevinija stvorenja u Siriji.

Da im stotinu Rusija dođe, nikad pobjediti neće.Biiznillah.
Last edited by sarajevoxxxx on 20/12/2015 00:19, edited 1 time in total.
Challenger__

#6993 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:

A gdje ti je onih 40.000 "mudžahida" širom svijeta što su navratili u Siriju da "ruše režim" pa sada travu mirišu odozdo? Njih si "zaboravio" šejtane ni jedan... 8-)
Last edited by Challenger__ on 20/12/2015 00:21, edited 1 time in total.
Challenger__

#6994 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ali kad o strancima u Siriji počnu pričati likovi koji nekako "slučajno" zabrovaljaju naše likove u Siriji, e to je vrh komedije.
solar7

#6995 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Ovo su lavovi Sirije(sama)koji se odupiru mnogostruko jacem protivniku,i ja sam stvarno fasciniran time,a aujedno i siguran da ce Pravda nad nepravdom pobjediti.Saa je izgubila,sabihe su nestale negdje u njemackoj i skandinaviji(ono sto je ostalo od njih),a asadu je preostalo da se cereka i snima smajloje po crkvama dok svaki dan mrtvu djecu vade ispod avionskih i opet AVIONSKIH rusevina.I da to zlo pobjedi taj pesin taj asad to zlo,nikad.
DuckZz

#6996 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Image
Image
Image
Image
Image
sarajevoxxxx

#6997 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote::lol:

A gdje ti je onih 40.000 "mudžahida" širom svijeta što su navratili u Siriju da "ruše režim" pa sada svijeće mirišu odozdo? Njih si "zaboravio" šejtane ni jedan... 8-)
Dariju brane lokalci.Grad se nalazi 4 kilometra od Asadove rezidencije.Samo u novembru na taj grad režim je bacio oko 800 barel-bombi.Istočna Guta je mjesecima u okruženju, i opet jednog kvadratnog metra ne mogu se pomaknuti snage sirijskog režima? Džober isto tako?

Ne možeš se vaditi na broj vojnika, dobrovoljaca, kada i tvoja strana koju braniš nimalo ne zaostaje u dobrovoljcima ili ih čak ima daleko više.

Druga stvar režim da želi ratovati bar bi iskopali jedan rov kod Idliba.Čitav grad su revolucionari zauzeli nismo vdijeli jedan dobar rov da su iskopali.Ta i takva vojska (dakle, monstrumi i djecoubice kakvih trenutno nema na svijetu) može samo iz zraka kukavički ubijati djecu, žene, starce, igrati na kartu radikalizacije protivnika i prepustiti međunarodnoj zajednici da za njih odradi posao.
Challenger__

#6998 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čim ti kažeš da Dariju brane lokalci, ja odmah posumnjam u to. Odmah pomislim da su se tu i stranci ušunjali.

Koga "brani" Edin iz Maglaja? Onaj što je bio u Daešu jer je mislio "da je to to", pa kad je vidio da "nije to to" onda se prešaltao u Nusru?

Koga on (i njih još 30 hljada stranaca) "brani", matere ti?
solar7

#6999 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Challenger__ wrote:Čim ti kažeš da Dariju brane lokalci, ja odmah posumnjam u to. Odmah pomislim da su se tu i stranci ušunjali.

Koga "brani" Edin iz Maglaja? Onaj što je bio u Daešu jer je mislio "da je to to", pa kad je vidio da "nije to to" onda se prešaltao u Nusru?

Koga on (i njih još 30 hljada stranaca) "brani", matere ti?
Nijet je najbitniji,a insan zna i pogrijesiti tako da kad je uvidjeo stvar onda je presao u nusru
Challenger__

#7000 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

"Put do pakla popločan je dobrim namjerama" ili po naški "Nijet budale je garancija propasti na oba svijeta". Ma nemate vi blage veze ni šta je istina ni laž ni dobro ni zlo.

Pojma vi nemate ni o čemu.

______
Locked