Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#6976 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

mefistofilis

#6977 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mefistofilis »

Tomahawk11 wrote:
hrastov žižak wrote:
Point. wrote:Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
Ljudska pogan u ovakvim situacijama ispliva zajedno s muljem. A lokalne vlasti zataškavaju sve, ko biva nemoj da se vidi da i kod nas ima gnjida. Fuj.
Treba ih lopatom u mulj vratiti. Nisam pristalica sile i uzimanja stvari u svoje ruke, ali drugacije se izgleda ne moze. Marisati bagru na svakom koraku, pa ce se i oni rijedje izlaziti iz svojih rupa.
ja bi obavezno i te policajce sto stoje ispred primusa razbio ko konje pa kud puklo da puklo
nema me tamo

#6978 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nema me tamo »

Mislim da ste malo preuveličali što se tice ovih lopova..
Mislim naravno da ih ima, al' sigurno njih par ne brojim ove iz samoposluga..

Takvih svuda ima..
Cim su Horde došle mislim da su šprintali..
O'zone
Globalni moderator

#6979 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Arjana Latifovic
53 mins

dragi ljudi MAGLAJSKA POLICIJA je istukla mog oca ZLATANA LATIFOVICA, rodicu NERMINKU GRACIC, brata MIRALEMA LATIFOVICA , zbog toga sto smo otisli traziti hljeba da jedemo u PRIMUSOV MAGACIN....postoje video dokazi kako Atifov sin iznosi u autu hranu i hljeb i nosi u Kosovu da moze prodavati....nama su rekli da hrane nema...uspjeli smo preko ograde/kapije uci u vidjeli smo svojim ocima veliku kolicinu hrane i vode....ljudi....dokle god sjedite i molite,umrijet cete od gladi "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pismonosa

#6980 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

Zbog povreda koje su veoma česte u poplavljenim područjima, važno je znati da se otvorene rane moraju očistiti i zaštititi flasterom ili zavojem kako bi se spriječila infekcija. Nekada je potreban i dodatni tretman u vidu vakcinisanja protiv tetanusa, a ljekarsku pomoć obavezno potražiti ako se pojave crvenilo, otok ili gnojni iscjedak na rani.
Ljekarsku pomoć obavezno potražiti i u slučaju pojave mučnine, povraćanja, slabosti, proljeva, povišene tjelesne temperature.
Fact

#6981 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

dragi ljudi MAGLAJSKA POLICIJA je istukla mog oca ZLATANA LATIFOVICA, rodicu NERMINKU GRACIC, brata MIRALEMA LATIFOVICA , zbog toga sto smo otisli traziti hljeba da jedemo u PRIMUSOV MAGACIN....postoje video dokazi kako Atifov sin iznosi u autu hranu i hljeb i nosi u Kosovu da moze prodavati....nama su rekli da hrane nema...uspjeli smo preko ograde/kapije uci u vidjeli smo svojim ocima veliku kolicinu hrane i vode....ljudi....dokle god sjedite i molite,umrijet cete od gladi "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobro Arjana,ajde daj nam sad taj video dokaz. :roll: :run:
jahhjer

#6982 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

A ja mafije u pm... ako je istina naravno
nema me tamo

#6983 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nema me tamo »

Ma laž
johntra

#6984 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by johntra »

Kakva laž? otkud znaš?
Fact

#6985 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

johntra wrote:Kakva laž? otkud znaš?
Kada neko iznese određenu informaciju ili postavi neku tezu,a ta informacija je istovremeno optužba,a to ne potkrijepi dokazima,onda je to što je rekao laž dok se suprotno ne dokaže.
eluna

#6986 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Pitarrr82 wrote:HITNO: Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona moli građane Zenice da, ukoliko su u mogućnosti, dostave posteljinu u kasarnu na Bilmišću, kako bi se mogla održati higijena i normalni uslovi boravka za osobe sa ugroženih područja ove i susjednih općina koje su tu smještene.
vrijedi ponoviti
Drinski

#6987 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

jahhjer wrote:
O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

A ja mafije u pm... ako je istina naravno
Ma zanimljiv je ovaj Zlatan Latifovic organima gonjenja, a meni je glupa i prica da se hrana iz Bosne vozi da se prodaje na Kosovo.
guber90

#6988 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Skupljanje pomoci Sarajevo - MAPA

Odlicna ideja :thumbup:
Neka se i ovo naglasi, ovako dobre stvari stavljajte povecim fontom, crvene boje, da se vide.
nema me tamo

#6989 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nema me tamo »

Ma policija baš susretljiva tokom ovih par dana..
Ne'a šanse da su dobili batine zbog toga što su hljeb tražili.
Odbijam da vjerujem u to..

http://www.youtube.com/watch?v=8BfOONXHA7I
johntra

#6990 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by johntra »

Fact wrote:
Kada neko iznese određenu informaciju ili postavi neku tezu,a ta informacija je istovremeno optužba,a to ne potkrijepi dokazima,onda je to što je rekao laž dok se suprotno ne dokaže.
A šta kad više osoba sa raznih strana dolaze iste informacije, šta je onda to? Plus, od osoba koje nisu lokalci i koje nemaju nikakve veze sa Maglajem i njegovimgrađanima?
Magazin Aura

Auri su se upravo javili čitatelji iz Maglaja, potvrđuju ovo što smo upravo objavili, u Misurićima, u Primusu, gdje je trenutno u skladištu smješten Merhamet i gdje je dopremljena velika količina humanitarne pomoći, prostorije su zaključane. Predsjednik Merhameta, Atif Spahić, osobno je zaključao vrata, odbija podijeliti pomoć, tuče ljude...neka neko smjesta reaguje!!! i Čovjeka smjesti u zatvor, a onda kod psihijatra na preispitivanje. Kakav nemoral u ovom vaktu pogotovo. Dobio je pomoć da je dijeli, a ne da je svu uzme sebi!!!
jahhjer

#6991 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

doduse svi danas imaju telefone s kamerama, pa nek neko snimi onda sve to sto se dogadja i eto.
O'zone
Globalni moderator

#6992 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Fact wrote:
O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

Dobro Arjana,ajde daj nam sad taj video dokaz. :roll: :run:
Evo i ja čekam dokaz a možete i svi Vi na https://www.facebook.com/groups/839727386041359/

Previše ljudi kuka na ovog Atifa a niko da mu polomi vilicu ako je tako.
NeenaSa

#6993 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NeenaSa »

O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

Shtakori, naravno, ako je istina. :oops:
Tito i partijo.
Pismonosa

#6994 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

O'zone wrote:
Ljudi donosite stvari u Kriterion! Skuplja se do 19 sati, kombiji idu za Odzak i Samac. Fali svega, hrane, lijekova, higijenskih sredstava!
johntra

#6995 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by johntra »

Drinski wrote:
Ma zanimljiv je ovaj Zlatan Latifovic organima gonjenja, a meni je glupa i prica da se hrana iz Bosne vozi da se prodaje na Kosovo.
Kosova - naselje kod Maglaja...
Drinski

#6996 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

jel to onaj Zlatan sto novine pisu da je prevarant?
Cholina_Lokica

#6997 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cholina_Lokica »

O'zone wrote:
Evo i ja čekam dokaz a možete i svi Vi na https://www.facebook.com/groups/839727386041359/

Upravo, plus cisto ne mogu da vjerujem da citava policija nece da reaguje na to ako je istina, da u policiji nema bar nekoliko ljudi koji bi reagovali
O'zone
Globalni moderator

#6998 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

guber90 wrote:
Skupljanje pomoci Sarajevo - MAPA

Odlicna ideja :thumbup:
Neka se i ovo naglasi, ovako dobre stvari stavljajte povecim fontom, crvene boje, da se vide.
Ovdje nije navedeno kino Kriterion do 19:00 Večeras pomoć ide u Odžak i Šamac
VenomousV

#6999 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VenomousV »

Drinski wrote:
O'zone wrote:
Arjana Latifovic
53 mins

i nosi u Kosovu da moze prodavati....

pise nosi u kosovu, ne na kosovo ili u kosovo... mozda je "kosova" neka radnja, dio grada ili nesto, veze nemam :roll:

stid me pitati, ali moram jer me zanima, sta je sa zivotinjama?
i kakva je situacija sa grobljima nakon poplava?
Last edited by VenomousV on 19/05/2014 13:46, edited 1 time in total.
Fact

#7000 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

O'zone wrote: Evo i ja čekam dokaz a možete i svi Vi na https://www.facebook.com/groups/839727386041359/

Evo pratit ću,ako bude istina očekujem brzu reakciju nadležnih organa i privođenje toga kriminalca pravdi. :thumbup:
No,ako ne bude istina,djevojka može očekivati prijavu nadležnim organima. :evil:
Post Reply