Sirija

Locked
Ironmen

#69726 Re: Sirija

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Također, na Kalemunu režim ima garancije i dogovor sa FSA o slobodnom korištenju putne komunikacije Damask- Bagdad.U svakom trenutku može se prekinuti taj put i cijeli region postati vojna zona. Isto je u Deir Ez- Zoru gdje Isil lojalistima dozvoljava prelazak preko njihove teritorije sa jednog dijela na drugi dio pod kontrolom režima. Oko pola miliona Sirijaca u Deir Ez Zoru Isil drži u okruženju, i naravno da imaju dogovor oko ulaska hrane, goriva, lijekova. Prelaska sa jedne teritorije na drugu. Mislim bizarno je to sto uposlenike u državnim institucijama na teritoriji Isila finansira sirijski režim u Siriji, odnosno iracka vlada u Bagdadu kada se radi o Iraku.

Da sam ovo procitao prije mozda 2 mjeseca nebi vjerovao ali je istina ima reportaza novinara od Damaska do Raqqe gdje prolazi kroz 4-5 ratnih zona nevjerovatno.
Rampage

#69727 Re: Sirija

Post by Rampage »

DuckZz wrote:Razgovaram sa dosta Sirijskih reportera i Aktivista, neki se i nalaze u blizini provincije Hama. Neki su pripadnici određenih grupa (SNC koalicija).
Doslovno su za 10 minuta pranja mozga meni napisali svaki detalj planova za napredovanje prema gradu Hami (odmah da kažem da grad kao grad nije glavni cilj.)

Previše je opasno pisati detalje bilo gdje pa i ovjde, ali napisat ću nekih 12-48 sati prije nego se nešto desi, za svaki slučaj. Do sada je planirano zauzimanje najmanje 9 lokacija, od čega su 3 "grada" a ostalo sela i uporišta.

I ovo je RAT koji mi pratimo :-) ?

Sunce ti ljubim, pa jel' to moguće :-? Jedan samoproklamovani novinar ima takve informacije? Pa za šta taj narod gine tamo i od koga gine, od "ratnika" koji samozvanom novinaru odaju putem Interneta takve informacije :? E moji Sirijci, pa djeca vam se smiju kad ste to sebi dozvolili....

Šta smo mi ovdje, telad i majmuni? Pa majku mu, valjda mi ovdje znamo šta je rat...
zrakomlat

#69728 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Je li ovo asadista nešto čačko oko foruma pa ne radi kako treba?
jao_situacije

#69729 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

imal tih info patak evo je čitav dan ko na iglama
Norman

#69730 Re: Sirija

Post by Norman »

Dajte, poručite Sirijcima da dogovore primirje dan-dva, ne možemo ih nikako pratiti dok šteka forum.
Challenger__

#69731 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

iz izraleskog medija, posredno priznanje izraelske agresije u Siriji:
How Russia's military presence in Syria complicates Israeli affairs

From Israel’s perspective, there are two emerging consequences of Russia’s aerial intervention in Syria, and neither of them is particularly good.

- The first is that Russia’s allies on the ground in Syria, who happen to be Israel’s bitter enemies, will now expand their troublesome presence near the Israeli border.

- The second consequence of Russia’s operations in Syria is that it complicates Israel’s own extensive intelligence efforts and, according to international reports, covert strike sorties over Syria.

:arrow: How Russia's military presence in Syria complicates Israeli affairs
husein_kapetan

#69732 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Kako vidim ovaj pad aviona u Egiptu postaje predmet podkusurivanja svih i svakog.. iako na zvanicne rezultate istrage treba jos cekati izgleda da svi znaju sve samo oni koji trebaju izgleda da u mraku tumaraju..ili se tako doimaju.. i ovu tragediju izgleda pomalo svi pokusavaju na ovaj ili onaj nacin kapitalizirati.. prosto je nevjerovatna kolicina hipokrizije koja kruzi u "elitnim krugovima" i svaki motiv pa cak i ovaj je dobar za zadati koji niski udarac onom drugom... medjutim ova,mozda ocekivana tisina sa ruske strane po meni govori vise nego ina blebetanja raznih upucenih .. kojim zarad sitnog sicara (trenutnog) ne predstavlja nikakav problem svojim neodmjerenim i bahatim potkopati i bezobzirno ugroziti vitalni sektor egipatske privrede... imam osjecaj da su na neki nacin samo ovo cekali...
Challenger__

#69733 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

medjutim ova,mozda ocekivana tisina sa ruske strane po meni govori vise nego ina blebetanja raznih upucenih ..
Da,da...

Image

- Slavni Montgomery je u prvoj rečenici, prve stranice, prve lekcije o ratu napisao: "Nikada ne napadaj Rusiju". Onaj ko je naredio obaranje ruskog civilnog aviona, nije samo ubio nevine ljude, taj je objavio rat RF. A to znači siguran put u nepostojanje...

Ma ko da si, ma šta da si, prije ili poslije.
Challenger__

#69734 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A oni majmuni (ISIL, Cameron, Obama) neka i dalje sviraju *urcu...
DuckZz

#69735 Re: Sirija

Post by DuckZz »

jao_situacije wrote:imal tih info patak evo je čitav dan ko na iglama
:roll:
madner

#69736 Re: Sirija

Post by madner »

Imam i ja svjezi info, lazni Tigar stize sutra do Kweirsa. :D
Challenger__

#69737 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:pisnuo:
DuckZz

#69738 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:

:pisnuo:
Nebi me čudilo ......što je najžalosnije
Kikibombona

#69739 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

YPG transeji dugi hiljadama kilometara....

Image

Image

Image

Primarni cilj istih je zuastaviti ISILove kamione bombe sa kojima je YPG u proslosti imao najvise problema...

YPG i danas napreduje u svim pravcima. Akciju usporavaju ogromna minska polja, ali ide to...
husein_kapetan

#69740 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Rampage wrote:
DuckZz wrote:Razgovaram sa dosta Sirijskih reportera i Aktivista, neki se i nalaze u blizini provincije Hama. Neki su pripadnici određenih grupa (SNC koalicija).
Doslovno su za 10 minuta pranja mozga meni napisali svaki detalj planova za napredovanje prema gradu Hami (odmah da kažem da grad kao grad nije glavni cilj.)

Previše je opasno pisati detalje bilo gdje pa i ovjde, ali napisat ću nekih 12-48 sati prije nego se nešto desi, za svaki slučaj. Do sada je planirano zauzimanje najmanje 9 lokacija, od čega su 3 "grada" a ostalo sela i uporišta.

I ovo je RAT koji mi pratimo :-) ?

Sunce ti ljubim, pa jel' to moguće :-? Jedan samoproklamovani novinar ima takve informacije? Pa za šta taj narod gine tamo i od koga gine, od "ratnika" koji samozvanom novinaru odaju putem Interneta takve informacije :? E moji Sirijci, pa djeca vam se smiju kad ste to sebi dozvolili....

Šta smo mi ovdje, telad i majmuni? Pa majku mu, valjda mi ovdje znamo šta je rat...
Nego.. ko ono "oslobodi" ovo mjesto.. jednostavno "bode" oci.. i kako ovi kako ih ovaj upuceni zove snc znaju ono sto oni drugi rade.. a ova njihova bahatost i samouvjerenost iako je "potkovana" dobro.. ce im prije ili kasnije na nos skociti..
jao_situacije

#69741 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

ni cigare nisam mogao rahat zapaliti danas
madner

#69742 Re: Sirija

Post by madner »

Hiljade i hiljade kilometara. :D

Jaka vojska, kamioni ih sjebu. :D
Challenger__

#69743 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opa!

Prvi oficijelni izvještaj Moskve: nema niti govora o kvaru, sve je funkcionisalo kao sat :arrow: Black boxes analyzed, show no sign of system failure

Znači, nesreća nije tehnčkog porijekla, već je u pitanju zločin. Sada se obrađuje "čudan zvuk" (ruska javnost danas špekuliše o raketi vazduh-vazduh) koji se čuo prije nesreće....
Last edited by Challenger__ on 08/11/2015 01:09, edited 1 time in total.
Challenger__

#69744 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK. Prvo su utvrdili: nije u pitanju tehnika, nego zločin. Sad da vidimo koga će optužiti...
insomnia78

#69745 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Opa!

Prvi oficijelni izvještaj Moskve: nema niti govora o kvaru, sve je funkcionisalo kao sat :arrow: Black boxes analyzed, show no sign of system failure

Znači, nesreća nije tehnčkog porijekla, već u pitanju zločin. Sada se obrađuje "čudan zvuk" (ruska javnost danas špekuliše o raketi vazduh-vazduh) koji se čuo prije nesreće....
Opa, potvrdise ono sto ostali vec danima govore a ti ismijavas
insomnia78

#69746 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

madner wrote:Hiljade i hiljade kilometara. :D

Jaka vojska, kamioni ih sjebu. :D
Fakat lik napisa hiljade i hiljade kilometara
Avetinho

#69747 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Opa!

Znači, nesreća nije tehnčkog porijekla, već je u pitanju zločin. Sada se obrađuje "čudan zvuk" (ruska javnost danas špekuliše o raketi vazduh-vazduh) koji se čuo prije nesreće....
Sta, znaci izgleda nije obumnba lagao.

Ali treba to da dopre do Ruskaje Pravdaje i advanceta. onda cemo se sloziti. Brzo trci tamo po misljenje.
Last edited by Avetinho on 08/11/2015 01:17, edited 1 time in total.
Challenger__

#69748 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Opa, potvrdise ono sto ostali vec danima govore a ti ismijavas
Ti fakat imaš problem sa ozbiljnim deficitom elementarne inteligencije.
insomnia78

#69749 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Klasicni false flag, ubila ih Putinova vlada
Jer neko stvarno vjeruje da su debili iz Daesha sposobni oboriti avion sa 10 000 metara?
insomnia78

#69750 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote:Opa, potvrdise ono sto ostali vec danima govore a ti ismijavas
Ti fakat imaš problem sa ozbiljnim deficitom elementarne inteligencije.
Zato ste ti i satnik 'uso tu da me ispravljate
Locked