Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Rugafet
#69726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kod tebe je sve na difoltu koliko vidim, jedino kanal si ti promijenio i ime mreze...
- Benq
#69727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da, nema potrebe nista drugo dirat za wifi, jer kao sto rekoh, kad su donijeli ovaj modem, bio je auto setovan na Ch11 a na tom kanalu su bila jos 2 modema i imao sam 1-3Mb download. Promijenio kanal na 4 (extended 8 ) i ide kako treba.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#69728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedna mreža na Kanalu 11 koja je tu blizu, jedna na kanalu 1 koja je daleko, i sve sam izmjenjao osim 2, 10 i 12, samo ta tri kanala nisam postavljao jer su odmah do kanala preostale dvije wifi mreže. Ako bude s mojim dobro radilo prvo ću pokušati uraditi backup svojih postavki pa uraditi restore na njihovom routeru, mada u mene je sve default, samo ssid i pw sam promijenio, a nisu ni oni ništa čačkali, i ne znaju ući u postavke, čak im je i ssid i pw default. Samo mi još pada na pamet da je poludio router. Pokušat ću i sa beacon interval
- Benq
#69729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zanimljiva situacija kod tebe.. Kad ti je pala brzina preko wifi-a, jesi li imao kakav racunar pri ruci da izmjeris brzinu direktno ?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#69730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije konkretno u mene, već u komšije, u mene je sve uredno, a trenutno nemaju laptopa a imali su dva. Kada se približim njihovom routeru izmjeri preko 30Mbita na 3 crte signala, kada bi stao pored njeg izmjerio bi sigurno 38-39 koliko bi izmjerio i preko LAN-a. Baš mi je čudno kako je extra radilo kada sam promijenio kanal pa nakon par(3-4) sati opet katastrofa. Ne znam sad tačno kada im se počelo ovo dešavati, kažu nije prije bilo ovako, dobro je radilo na istom položaju u bašti, tako da me sve vuče prema tome da router nije uredu, da je pokvaren i da ga treba zamijeniti, danas ću probati prekopirati svoje postavke na njihov router i probat ću svoj priključit na isto mjesto pa da vidim kakva će bit situacija.
- sheilak
#69731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pitanje za telemah
na najvecem duo net paketu uz d3 kucu je li se mogu koristiti 2 modula u toj cijeni ili se dodatno placa za drugi? (r)
na najvecem duo net paketu uz d3 kucu je li se mogu koristiti 2 modula u toj cijeni ili se dodatno placa za drugi? (r)
- crnivrag
#69732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako već imaš jedan uređaj, onda možeš dobiti drugi u okviru usluge D3 Kuća besplatno, a nemaš nijedan uređaj, a želiš dva modula, možeš ih dobiti besplatno u okviru tog paketa.sheilak wrote:pitanje za telemah
Ako je u pitanju prvi slučaj, najam drugog modula košta 3.5 KM.
- sheilak
#69733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zvao 1360 za nesto drugo sto mi je odmah sredila i usput pitah to i meni operaterka rece da se drugi placa 3,5 marke bez obzira sto imam duo giga mega paket i imam jedan modul vec (r)crnivrag wrote:Ako već imaš jedan uređaj, onda možeš dobiti drugi u okviru usluge D3 Kuća besplatno, a nemaš nijedan uređaj, a želiš dva modula, možeš ih dobiti besplatno u okviru tog paketa.sheilak wrote:pitanje za telemah
Ako je u pitanju prvi slučaj, najam drugog modula košta 3.5 KM.
- crnivrag
#69734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće da onda nisu nikada promijenili pravilo, gdje se pod uslugom D3 Kuća smatralo dobijanje dodatnog PDS2 resivera.sheilak wrote: zvao 1360 za nesto drugo sto mi je odmah sredila i usput pitah to i meni operaterka rece da se drugi placa 3,5 marke bez obzira sto imam duo giga mega paket i imam jedan modul vec (r)
- sheilak
#69735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sacekat cemo da telemah odgovoricrnivrag wrote:Moguće da onda nisu nikada promijenili pravilo, gdje se pod uslugom D3 Kuća smatralo dobijanje dodatnog PDS2 resivera.sheilak wrote: zvao 1360 za nesto drugo sto mi je odmah sredila i usput pitah to i meni operaterka rece da se drugi placa 3,5 marke bez obzira sto imam duo giga mega paket i imam jedan modul vec (r)
PS. na njihovoj stranici pise da bih trebao dobiti bez naknade drugi uredjaj vjerovatno se misli na bilo koji resiver ili modul (r)
- sheilak
#69736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nije mi bilo mrsko da nazovem ponovo i operater je potvrdio da dobivam besplatno i drugi modul i otvorio je nalog
ako je telemah neki sef ili sl ne bih zelio da operaterka ima problema zbog ovoga al eto savjet nek nauci sta joj firma nudi u sklopu usluga (r)
ako je telemah neki sef ili sl ne bih zelio da operaterka ima problema zbog ovoga al eto savjet nek nauci sta joj firma nudi u sklopu usluga (r)
- typeOnegative
#69737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Besplatno je samo da ti donesu drugi modul, ali plaćaš 3.5 km da bi imao sve kao na prvom. Tako je kod mene i piše mi d3 kuca na portalu u korisničkim podacima
- zateznistub
#69738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne plaća ako ima premium paket jer u njem ima dodati resiver ili karticu i to se zove d3 kućatypeOnegative wrote:Besplatno je samo da ti donesu drugi modul, ali plaćaš 3.5 km da bi imao sve kao na prvom. Tako je kod mene i piše mi d3 kuca na portalu u korisničkim podacima
-
aktivacija
#69739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li nacin da na eon-u podesim jezik titlova...bos/srb/hrv???
U filmu kazu “oh shit”...ovi u prijevodu opsuju trista puta goru stvar...degutantno...
U filmu kazu “oh shit”...ovi u prijevodu opsuju trista puta goru stvar...degutantno...
- dembele
#69740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno se radi o pink filmskim kanalima budući da koriste divljanerske titlove sa neta, vrlo upitne kvalitete.
- crnivrag
#69741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Putem EON-a nije moguće odabirati jezike titlova, već se prikazuju oni koje je Telemach odlučio da "prilijepi" uz video koji se streamuje.aktivacija wrote:Ima li nacin da na eon-u podesim jezik titlova...bos/srb/hrv???
- sheilak
#69742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
u d3 kuci ne placas nista za 2 televizora da imas sve moguce programe (r)typeOnegative wrote:Besplatno je samo da ti donesu drugi modul, ali plaćaš 3.5 km da bi imao sve kao na prvom. Tako je kod mene i piše mi d3 kuca na portalu u korisničkim podacima
- typeOnegative
#69743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do mene je , previdio sam da imas najveci paket . Na TGF se placa 3.5
-
duffy_duck
#69744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim Unifon, i nista od toga navedenog nisam imao a sve sam uradio sto si rekao. Provjeri svoju mreznu vezu.Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, zamolio bih nekog od korisnika Unifon aplikacije ko koristi uslugu Unifon i preusmjeravanje fiksnih poziva na Unifon ako može da testira sljedeće: Unifon aplikaciju isključi odabirom opcije "Isključi i primaj pozive" a zatim da pozove sa fiksnog telefona svoj fiksni broj i kada zazvoni Unifon aplikacija i kada se javi da li na Unifon aplikaciji čuje sebe šta govori preko fiksnog ili će mu se pojaviti poruka "Loš kvalitet mrežne veze" i neće čuti na Unifonu ništa.
Kod mene se u takvoj situaciji uopšte ne čuje na Unifonu šta govori sagovornik na fiksnom, dok on mene koji sam se javio na Unifonu uredno čuje.
Prijavio Telemachu, išlo do napredne podrške pa mi savjetovali da pokušam na drugom uređaju, ja pokučao na još tri uređaja i sve isto. Nakon toga se javi momak na 1360 i kaže da njemu uredno radi i proslijedi me ponovo na naprednu gdje su mi rekli da za taj problem nemaju rješenje :/ Navodno njima uredno radi ali ne znaju zašto meni ne radi ni na jednom uređaju.
- avaks
#69745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad je portal skroz otišao u helać izgleda

- Benq
#69746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je nesto do tvog accounta, evo stanje kod mene:avaks wrote:Sad je portal skroz otišao u helać izgleda![]()

Nevezano za tvoj post, to je ono kad kazu "posaljite pp da provjerimo" pa ljudi nece nego kazu da je to kod sviju tako. Ovo je ocit primjer takve jedne situacije, kod tebe nema, kod mene ima..
- avaks
#69747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nejma ni na telefonu, serverska greška kaže par puta pa onda ovako izbaci a nedavno je ažurirana aplikacija
Hvala za info u svakom slučaju, barem znam da nije globalni problem kao što je bilo u zadnjih 4 mjeseca
Hvala za info u svakom slučaju, barem znam da nije globalni problem kao što je bilo u zadnjih 4 mjeseca
-
arelinho
#69748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo
Na SK kanalima mi u zadnjih 20ak dana u gornjem desnom uglu ovo stoji. Tako mi je oba na tv-a.
Da li neko znači šta je ovo i kako se može ukloniti. Na tv-u je samo sive boje, a ne crne.

Na SK kanalima mi u zadnjih 20ak dana u gornjem desnom uglu ovo stoji. Tako mi je oba na tv-a.
Da li neko znači šta je ovo i kako se može ukloniti. Na tv-u je samo sive boje, a ne crne.

- crnivrag
#69749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može se ukloniti, to je zaštita koju je United Grupa implementirala na svim kanalima koji su u njihovom vlasništvu (N1, Grand, Grand 2, SK1 - SK10 + SK HD, SK Golf, Vavoom, Pickaboo, Lov i Ribolov, TOP i Cinemania).arelinho wrote:Zdravo
Dakle ta zaštita služi da se otkrije izvor sa kojeg se uzima stream, ako dođe do toga da neko zloupotrijebi kanale i snimi sadržaj sa njih.
-
arelinho
#69750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razumijem. Hvala na informaciji.crnivrag wrote:Ne može se ukloniti, to je zaštita koju je United Grupa implementirala na svim kanalima koji su u njihovom vlasništvu (N1, Grand, Grand 2, SK1 - SK10 + SK HD, SK Golf, Vavoom, Pickaboo, Lov i Ribolov, TOP i Cinemania).arelinho wrote:Zdravo
Dakle ta zaštita služi da se otkrije izvor sa kojeg se uzima stream, ako dođe do toga da neko zloupotrijebi kanale i snimi sadržaj sa njih.