Svakako hvala na javljanju, kada budemo imali preciznije informacij, rado ćemo Vas obavijestiti.rolltroll wrote: pa valjda je to očito obzirom na moje pitanje. nisam do sada prijavljivao smetnje, tako da nisam ni ostavljao svoje podatke ovdje. a radove sam primjetio stoga me zanima kad bi kroz te bužire kablovi mogli biti provučeni. prije svega me optika zanima. u svakom slučaju to je za pohvalu.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#69701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#69702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema na cemuMehemed wrote: Hvala ti Benq, baš ću danas pokušati, na automatskom biranju kanala je modem, preskenirat ću preko mobitela(sinoć sam skinuo wifi analyzer ali mi nije palo na pamet da provjerim je li se podudaraju kanali od wifi mreža) pa ću podesiti malo dalji kanal nego na kojem su ostale mreže. Imaju tu još samo dvije mreže, možda je baš automatski podesio isti kanal kao kod neke od ostale dvije mreže.
Ako ti je modem EPC3928s, onda imas skener u njemu ali pomoci ce i wifi analyzer. Meni kad su donijeli Cisco modem, preko wifi-a sam jedva 3Mb imao, a zapravo je bio na istom kanalu kao komsijin modem (ch 11), inace najcesce se modemi automatski setuju na 1, 6 i 11. kanal, ja sam svoj podesio na Ch 8 i nemam problem sa wifi.
- N.N.
#69703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše,
Renoviram stan a kablovska nije dovedena do stana, ali ima u haustoru i to sve... Ono sto mi treba jeste da se samo kabal dovede do stana, tj probusi iznad ulaznih vrata i da mi onda to 'sakrijemo' ispod lajsni... A prikljucak i pustanje kanala mi treba od 01.09.
Sta mi treba da ovo odradim? Neki zahtjev u poslovnici ili?
P. S. Jako mi se zuri jer je stan u zadnjoj fazi adaptacije, poslije toga nema busenja i provlacenja kablova
Renoviram stan a kablovska nije dovedena do stana, ali ima u haustoru i to sve... Ono sto mi treba jeste da se samo kabal dovede do stana, tj probusi iznad ulaznih vrata i da mi onda to 'sakrijemo' ispod lajsni... A prikljucak i pustanje kanala mi treba od 01.09.
P. S. Jako mi se zuri jer je stan u zadnjoj fazi adaptacije, poslije toga nema busenja i provlacenja kablova
- Telemach
#69704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
N.N. wrote:Telemaše,
Zdravo N.N.
Dostavite nam adresne podatke i kontakt broj
- drug_profi
#69705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemah
Pitam u ime druge osobe. Zakljucila je ugovor DNG na 24 mjeseca. Htjela bi da kreira profil na mojtelemach, ali ne zna koje brojeve sa ugovora treba unijeti kao ID i kao broj ugovora, obzirom da jos nije dobila prvi racun.
Moze li pomoć?
Pitam u ime druge osobe. Zakljucila je ugovor DNG na 24 mjeseca. Htjela bi da kreira profil na mojtelemach, ali ne zna koje brojeve sa ugovora treba unijeti kao ID i kao broj ugovora, obzirom da jos nije dobila prvi racun.
Moze li pomoć?
- Telemach
#69706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
drug_profi wrote:@Telemah
Moze li pomoć?
Na Ugovoru imate ID Ugovora, dovoljno je da nam se javi, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#69707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
za brisanja
Last edited by Mehemed on 10/08/2018 13:54, edited 1 time in total.
- drug_profi
#69708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
poslao sam vam u PMTelemach wrote:drug_profi wrote:@Telemah
Moze li pomoć?
Na Ugovoru imate ID Ugovora, dovoljno je da nam se javi, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
- crnivrag
#69709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33402/podrska/vije ... ljini.htmlObavještenje o radnom vremenu poslovnice u Čapljini
Obavještavamo vas da poslovnica u Čapljini neće raditi u petak 17., 24. i 31.8.2018. godine.
Svoje redovne aktivnosti poslovnica će nastaviti u petak 7.9.
Hvala na razumijevanju.
Vaš Telemach
- Telemach
#69710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovorili smo Vam u inboxdrug_profi wrote:poslao sam vam u PMTelemach wrote:drug_profi wrote:@Telemah
Moze li pomoć?
-
Mehemed
#69711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To kralju, baš ti hvala. Bio na 11-om kanalu a onaj bliži wifi od ostala dva je također bio na 11 kanalu, dok je onaj drugi bio na prvom kanalu, da je automatski podesilo na prvi bilo bi bolje nego 11, a kamo li na 6-om gdje nebi bilo nikakvih problema. Podesio sam ga na kanal broj 7 i sada na istom mjestu gdje je jedva megabit mjerio izmjeri preko 20 mbita na dvije crtice signala. Pisalo "Interference Level: Acceptable" a ono automatski odabralo najgori kanal od tri hahaha. Skenirao sam preko mobitela jer modem vjerovatno nebi mogao da "dokuči" obe mreže, a jest isti model koji si naveo i ima opciju skeniranja 2.4Ghz mreža.Benq wrote:...
Ja sam znao za ove kanale, čitao sam ranije u ovoj temi, ali sam mislio da oni ukidaju signal, da ga slabe pa mi zato nije uopšte palo na pamet da pogledam kanale do kojih je i bilo.
- Benq
#69712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Super, drago mi je sto si uspioMehemed wrote: ..
I kod mene se automatski setovao na Ch11 iako je komsijin modem takodje na Ch11, a opet i iznad njega kod drugog komsije Ch11 i svi se "klali" medjusobno i wifi je bio bukvalno beskoristan. Onda sam promijenio kanal kod sebe, pa onda kod komsije, pa drugom komsiji.. tako da sad svaki modem ima svoj kanal i niko nema problema sa brzinom preko wifi
- MTV
#69713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq stimac wifiJova 
-
channel10
#69714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, ima li šanse da se ubaci u ponudu Comedy Central?
- Telemach
#69715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo channel10,channel10 wrote:@Telemach, ima li šanse da se ubaci u ponudu Comedy Central?
Korisnici će blagovremeno biti obaviješteni o svim izmjenama programske sheme, znate da se trudimo unaprijediti istu. Podsjećamo, Comedy Central Extra kanal je sastavni dio naše D3 ponude, nalazi se na poziciji 110.
- fusion_ba
#69716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vec ima Comedy Central Extra to je jedini Comedy Central za nase trzistechannel10 wrote:@Telemach, ima li šanse da se ubaci u ponudu Comedy Central?
-
channel10
#69717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima, ali je bolji CC. Znaci ništa od toga.fusion_ba wrote:Vec ima Comedy Central Extra to je jedini Comedy Central za nase trzistechannel10 wrote:@Telemach, ima li šanse da se ubaci u ponudu Comedy Central?
- Benq
#69718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Benq stimac wifiJova
A sta cu.. kod mene mala zgrada, dva sprata, svi se medjusobno pomazemo
- typeOnegative
#69719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako i treba. Uvijek treba nastojati bit dobar s komsijama 
-
Posmatrac_007
#69720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav, zamolio bih nekog od korisnika Unifon aplikacije ko koristi uslugu Unifon i preusmjeravanje fiksnih poziva na Unifon ako može da testira sljedeće: Unifon aplikaciju isključi odabirom opcije "Isključi i primaj pozive" a zatim da pozove sa fiksnog telefona svoj fiksni broj i kada zazvoni Unifon aplikacija i kada se javi da li na Unifon aplikaciji čuje sebe šta govori preko fiksnog ili će mu se pojaviti poruka "Loš kvalitet mrežne veze" i neće čuti na Unifonu ništa.
Kod mene se u takvoj situaciji uopšte ne čuje na Unifonu šta govori sagovornik na fiksnom, dok on mene koji sam se javio na Unifonu uredno čuje.
Prijavio Telemachu, išlo do napredne podrške pa mi savjetovali da pokušam na drugom uređaju, ja pokučao na još tri uređaja i sve isto. Nakon toga se javi momak na 1360 i kaže da njemu uredno radi i proslijedi me ponovo na naprednu gdje su mi rekli da za taj problem nemaju rješenje :/ Navodno njima uredno radi ali ne znaju zašto meni ne radi ni na jednom uređaju.
Kod mene se u takvoj situaciji uopšte ne čuje na Unifonu šta govori sagovornik na fiksnom, dok on mene koji sam se javio na Unifonu uredno čuje.
Prijavio Telemachu, išlo do napredne podrške pa mi savjetovali da pokušam na drugom uređaju, ja pokučao na još tri uređaja i sve isto. Nakon toga se javi momak na 1360 i kaže da njemu uredno radi i proslijedi me ponovo na naprednu gdje su mi rekli da za taj problem nemaju rješenje :/ Navodno njima uredno radi ali ne znaju zašto meni ne radi ni na jednom uređaju.
- Telemach
#69721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, zamolio bih nekog od korisnika Unifon aplikacije ko koristi uslugu Unifon i preusmjeravanje fiksnih poziva na Unifon ako može da testira sljedeće: Unifon aplikaciju isključi odabirom opcije "Isključi i primaj pozive" a zatim da pozove sa fiksnog telefona svoj fiksni broj i kada zazvoni Unifon aplikacija i kada se javi da li na Unifon aplikaciji čuje sebe šta govori preko fiksnog ili će mu se pojaviti poruka "Loš kvalitet mrežne veze" i neće čuti na Unifonu ništa.
Zdravo Posmatrac_007,
Provjerićemo Vaše navode.
-
Forumerrer
#69722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja davno stavio tplink na kanal 8 i miran (ne koristim wifi na cisco jer je los signal). Odmah me prijatelj posavjetovao da se obavezno prebacim sa 1,6 i 11 jer su oni najcesce u upotrebi.Benq wrote:Super, drago mi je sto si uspioMehemed wrote: ... Inace iznenadio bi se koliko modem "nahvata" drugih wifi mreza kad skenira
, ja neke mreze ni sa mobitelom ne mogu skenirat jer im je signal preslab, dok modem uredno prikaze. To je taj "problem" sa wifi signalom kojeg mnogi korisnici ne znaju rijesit, pa stalno resetuju modem... a zapravo treba rucno odabrat slobodan kanal i sve radi kako treba.
I kod mene se automatski setovao na Ch11 iako je komsijin modem takodje na Ch11, a opet i iznad njega kod drugog komsije Ch11 i svi se "klali" medjusobno i wifi je bio bukvalno beskoristan. Onda sam promijenio kanal kod sebe, pa onda kod komsije, pa drugom komsiji.. tako da sad svaki modem ima svoj kanal i niko nema problema sa brzinom preko wifi
A nakon pustanja Unifi je cirkus jer svaki modem emituje 2 wireless mreze na istom kanalu.
-
Mehemed
#69723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na žalost nije dugo trajalo, nakon par sati opet se zafrkalo, opet spala brzina, mijenjao sve žive kanale, mijenjao ono 20mhz i auto, mijenjao sam b/g i n, ništa od toga nije pomoglo, sve su prilike da treba zamijeniti modem, meni izgleda da nije baš sav svoj, a baš je dobro krenulo, imalo extra 20+ Mbita.Benq wrote:Super, drago mi je sto si uspio...
Jedino još da probam pročačkati ovaj WiFi Radio settings, čini mi se da sam jednom pročitao da je neko unosio parametre drukčije od fabričkih da bi mu radilo kako treba, pa ako i to ne mogne da probam vidjeti da dobiju Ubee sa 5Ghz jer svi ukućani imaju 5Ghz na mobitelima ili makar drugi cisco, a mogao bi i ja probati odnijeti svoj i priključiti da vidim hoće li se isto dešavati(trebalo bi da se može konektovati)
To mi je bilo baš smiješno kada sam vidio, ali ne smetaju jedan drugom jer u mene i na jednoj crti signala ima solidnih 4-5 Mbita.Forumerrer wrote: A nakon pustanja Unifi je cirkus jer svaki modem emituje 2 wireless mreze na istom kanalu.
- Rugafet
#69724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na 'N Only' obavezno ide, nista mixed, a ovaj beacon interval stavi na 50
- Benq
#69725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo kakve su postavke za wifi kod mene, dakle okruzen sam wifi mrezama jer od svih stanara u zgradi samo dvoje koriste obicnu analognu a svi ostali Duo/Trio pakete.Mehemed wrote:..

Dakle ako si ti jedini na kanalu 7 kojeg si rucno podesio, nema razloga da ti pada brzina. Ja sam ovo postavio prije 2 mjeseca i nikad vise nisam imao potrebu mijenjat postavke za wifi.
Usput provjeri da li imas dodatnu wifi mrezu u modemu "Guest Network", ako imas, iskljuci je. Taj tab se vidi na mojoj drugoj slici.