Sirija

Locked
insomnia78

#69676 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ovo neko takmicenje
Kikibombona

#69677 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Macer Gifford i Robert Rose, Britanac i Amerikanac, bivsi dobrovoljci u redovima YPG

Kao i ostali bivsi pripadnici YPG, veoma su aktivni na medijskom predstavljanju 'kurdske revolucije'. To je pokazatelj da nisu ono sto im Patak spocitava, ubice koje su u Siriju dosli kao u Safari. Ima tu i nekih ideala, izgleda...

Image

Ovaj drugi Amer ne djeluje narocito inteligentno. Debil je ostavio dvoje male djece i otisao u Siriju. Tamo je plakao i patio za djecom, pa se nakon par mjeseci vratio. :-) :lol:

Oko Macera se digla prava frka u Engleskoj...

Naime, trebao je odrzati predavanje na jednom Londonskom univerzitetu o ucescu u redovima YPG i borbi protiv ISILa, ali je sprijecen od strane Asada Khana, etnickom Arapa.

http://www.independent.co.uk/student/ne ... ommentsDiv

http://blogs.new.spectator.co.uk/2015/1 ... mic-state/

Digla se velika frka, cak se i Ricard Dokins, neformalni i samoproglaseni lider ateista, angazovao na slucaju... Vjerovatno ce Maceru biti ponovo omoguceno da govori!

Macer na 'Dan Kobanija', London

Image
Last edited by Kikibombona on 07/11/2015 00:39, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#69678 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kaligula I wrote:
...ja sam negdje u svojim pethodnim postovima, sa ove teme, napisao da ISIL-ovci imaju pravo na borbu, ali da nemaju pravo na pobjedu...dakle, bitku mogu dobit, ali rat nikako...mislim da se Ameri i Rusi ndajebavaju preko Sirije i da je moguće da ISIL, na trenutak, iskoristi tu povoljnost, ali na kraju, kad ovi odmjere svoje snage, slijedi kataklizma, završni udarac, konačna deratizacija...zašto?...zato što bi ISIL-ova pobjeda značla povratak u srednji vijek, a to se ne smije dozvolit...kako god, naći će se i smoći će se snage za hod u budućnost, a ne u prošlost...pa nismo rakovi, ljudi smo...
Zapadu ili muslimanskoj eliti je potreban kvalitetan diktator, kojeg je očigledno nakon pravih diktatora gotovo nemoguće naći i to je korjen problema. Praznina koja se stvorila odlaskom plejade pravih diktatora je tako zastrašujuća. Nije problem Isil koliko činjenica da je tako teško stvoriti još "Sisija".

Ne postojanje Sisija u svakoj arapskoj zemlji je za njih pravi horor. Briga njih za Isil. Njima odgovara ovakva situacija i prije će pristati i na hilafet nego na arapsku zemlju u kojoj neće biti neka vojna hunta na vlasti.
Last edited by sarajevoxxxx on 07/11/2015 00:38, edited 1 time in total.
zrakomlat

#69679 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Gdje je nestao sumir
Challenger__

#69680 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 07/11/2015 01:25, edited 1 time in total.
Kikibombona

#69681 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Al Hawl front

YPG je probio jos jednu liniju ISIL odbrane

Image

Trenutno su udaljeni cetiri kilometra od grada i napadaju iz dva pravca.

Veliki problem im predstavljaju mine koje ih znatno usporavaju. Velika, ogromna kolicina mina. Ne sjecam se da je ISIL ranije koristio mine u ovoj mjeri. :roll: :roll:

Unistene mine :mrgreen:

Image
Image

Zarobljeno od ISIL monstruma prije nego je upotrijebljeno

Image
Danish anti-ISIS fighter stripped of her passport over ‘state security’ reasons
sarajevoxxxx

#69682 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kota "Tell Osman" koja se nalazi u sjevernoj okolini sirijske provincije Hama a koju je opozicija prije par dana uspjela očistiti od Asadovih monstruma je bila u rukama režima više od dvije i pol godine.Radi se o najvećem uzvišenju u okolini sa kojeg se može topničkom vatrom pokrivati južna okolina Idliba i sjeverna okolina Hame.Oslobađanje Morika je snažan udarac režimu i veliki vjetar u leđa opoziciji sa moralne strane. Dok sa vojnog gledišta oslobađanje Tell Osmana je ako ne važnija od zauzimanja grada Morika onda u istom rangu.
Last edited by sarajevoxxxx on 07/11/2015 01:43, edited 1 time in total.
fosna2014

#69683 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

DuckZz

#69684 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Razgovaram sa dosta Sirijskih reportera i Aktivista, neki se i nalaze u blizini provincije Hama. Neki su pripadnici određenih grupa (SNC koalicija).
Doslovno su za 10 minuta pranja mozga meni napisali svaki detalj planova za napredovanje prema gradu Hami (odmah da kažem da grad kao grad nije glavni cilj.)

Previše je opasno pisati detalje bilo gdje pa i ovjde, ali napisat ću nekih 12-48 sati prije nego se nešto desi, za svaki slučaj. Do sada je planirano zauzimanje najmanje 9 lokacija, od čega su 3 "grada" a ostalo sela i uporišta.
Avetinho

#69685 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:A ne...trebao je ovaj vas ass sadista ( guzni pervertit)
.. ( valjda od milja) pustiti placenicke horde mentalnih umobolnika i otpada ĺjudskog da sirijcima kapu nistavila kroje.. pa kako ne ide sve po planu vi se nasli da vrijednujete i sirite ideologiju otpadnika i izroda.. podastiruci ovdje nekakve fakte i vase istine... svak ko makar i pomisli da ce silom nametnuti vlastitu ideolosku bolest drugim mora biti spreman da snosi posledice adekvatne vlastitom naumu.. bez iznimka.
I nadam se da ce vam ovaj Assad biti nocna mora jos dugo.. jer danas je on simbol neuspjeha vaseg... i to se promjeniti ne moze...
... kapetane (zarez) ... tebi treba .. da .. shvatis ... da je ISIL .. nastao nakon visegodisnje ... tlapnje ass-sadistickih "deratizatora" (zarez)... cime je ... stvorio vakuum .. u ---- Siriji (tacka).... Sada tvrditi kako se ... Ass-sadista bori protiv ... terorizma (zarez) je ista ... teza ... Radovana ... Karadjica .. kako se i on borio .... protiv buduceg .... islamskog ... terorizma u ..... Bosni... (tacka)
Kikibombona

#69686 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

SDF/YPG ide lagano

http://www.youtube.com/watch?time_conti ... IEmjx6hrEI

3.20

cisto da se stekne uvid cime YPG raspolaze
Avetinho

#69687 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:SDF/YPG ide lagano

3.20

Raspolazu svi svacim. Ode Sirija u MP3, a navijaci kokaju kokice.
Challenger__

#69688 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- pregovori između Nusre i ISIL-a:
- Reports: most powerful #syria rebel/jihadist group Nusra has sent senior commander to broker truce with #isis, want to fight #assad together
- Nusra/al qaeda & #isis truce talks: alliance would create a jihadists entity of unprecedented power... Perhaps more than 100,000 fighters
Murad Gazdiev, RT
Last edited by Challenger__ on 07/11/2015 02:04, edited 1 time in total.
Avetinho

#69689 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ode Sirija u paramparcad.
sarajevoxxxx

#69690 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:- pregovori između Nusre i ISIL-a:
- Reports: most powerful #syria rebel/jihadist group Nusra has sent senior commander to broker truce with #isis, want to fight #assad together
- Nusra/al qaeda & #isis truce talks: alliance would create a jihadists entity of unprecedented power... Perhaps more than 100,000 fighters
Murad Gazdiev, RT
Da navodno je Muhejsini bio u Reki na pregovorima :-)
DuckZz

#69691 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Ovi Pro-Ruski mediji su prije 10 godina shvatili da što više zajebancije pišu to su više popularni. Cilj uspjeha nije sadržaj već kvantitet.

Savox, čuo sam da je osnivač tzv. Free tzv. Syrian itd bio neki dan u Mosulu kaže treba pobit sve po Siriji. Zajedno je onda sa Bagdadijem otišao avionom u Tel Avivi gdje su zajedno sa Obamom, Benjom i liderima još 80 imperijalnih država zapalili ustave preostalih slobodnih država svijeta. Sve dokumentovano, bit će objava u toku vremena određenog u vremenskom periodu, određenom.
Last edited by DuckZz on 07/11/2015 02:22, edited 2 times in total.
Kikibombona

#69692 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

slobodna_teritorija wrote:
Kikibombona wrote:SDF/YPG ide lagano

3.20

kakvo je ovo kurdsko pleme crnaca?
Arapi! Jedinica Al Sanadid! Pleme Shammar!

Ima kod njih ovih crnaca, ne znam ni ja kako.

Ovdje sam postavio neke zanimljive klipove sa pripadnicima plemena Shammar i grupe Al Sanadid. Simpaticni su, neobicni skroz. Ima ovih crnaca prilicno...

http://forum.klix.ba/sirija-p11930502.html#p11930502
jao_situacije

#69693 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

patak to ti je pametno nemoj ništa unaprijed odavati, ili još bolje nek bude neki spin i false flag
čeli ima videolink sa putinom
francuz uvijek vreba iza ćoška
kiki piše iz dijarbakira
japin je u rejkjaviku
walter je zbario mogerini i onu ministricu za ustavne reforme u italiji
Challenger__

#69694 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:Previše je opasno pisati detalje bilo gdje pa i ovjde...
:pisnuo:
Challenger__

#69695 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Da navodno je Muhejsini bio u Reki na pregovorima :-)
I, kako idu pregovori? Jel' šta procurilo? Ko stoji iza pregovora? Turska? USA? Izrael? Ili svi?
Challenger__

#69696 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nemojte me pogrešno razumjeti, ali meni je Patak omilio. Ono, beba, totalna. Hahahaha.
bvcx

#69697 Re: Sirija

Post by bvcx »

Pleme Shammar, po tradiciji, potiču od drevnih Izraelita.
jao_situacije

#69698 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

čeli priznaj da imaš putina na viberu i snapchatu
Challenger__

#69699 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:čeli priznaj da imaš putina na viberu i snapchatu
Nisi u toku. Sa njim je na mrežama Japin. Neki dan se V. žalio da je Japin isključio telefon, nedostupan. Ovaj poludio. Tako se priča po gradu.
sarajevoxxxx

#69700 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Da navodno je Muhejsini bio u Reki na pregovorima :-)
I, kako idu pregovori? Jel' šta procurilo? Ko stoji iza pregovora? Turska? USA? Izrael? Ili svi?
U Siriji pregovaraju svi sa svima i to nije ništa novo. Nusra i Ahrar su sklopili sporazum sa Iranom u vezi Zabadania odnosno Fu'ah. Ovo zadnje oko Hanasira je isto tako vjerovatno neki dogovor režima i Isila, gdje su ovi nakon 12 dana blokade puta i 4 krvava režimska pokušaja deblokade i ogromnog broja poginulih samo jedno jutro proglasili put prohodan i kao da ništa nije ni bilo sve po starom nigdje niti jednog incidenta niti jedne granate, svi normalno prolaze bas kao da se ništa nije ni desilo.

Muhejsini je jedan od lidera Nusra fronta, da je bio u Reqi na par mjesta sam pročitao zvanično niko ništa nije objavio, mislim nebitno. Ruska intervencija je ujedinila džihadista i to nije ništa novo. Pa ova putna komunikacija Hama-Haleb, Isil je godinu dana nije dirao, odjednom je napao a od toga je opet najviše opozicija imala koristi.
Locked