Ma postoje odlicne prenaponske zastite samo nisu bas "dzaba".....Rugafet wrote:Ma nista ja u to ne vjerujem, cim pocne okolo mene sopat i sijevat odmah sve iskljucujem.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#69676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
DON_eARL
#69677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izašla nova verzija aplikacije, može se lozinka na modemu mijenjati preko aplikacije. 
- Telemach
#69678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rolltroll,rolltroll wrote:Telemach, izrovali ste grad (Travnik), bužiri su postavljeni ali ne i kablovi. Možete li nam reći kada će i kablovi biti postavljeni...pretpostavljam da bi trebali biti provučeni i optički i koaksijalni kablovi? I kako će se sve to odraziti na korisnike, da li ćemo i koliko dugo biti van mreže kad se ti kablovi budi polagali u zemlju?
Da li ste korisnik naših usluga? Sve radove nastojimo realizovati u što kraćem roku kako bi korisnici mogli usluge neometano koristiti.
- Rugafet
#69679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sigurno da postoje, nego ja imam ovu od Telemacha e sad kakva je kvalitetom u to nisam siguranhrasno38 wrote:Ma postoje odlicne prenaponske zastite samo nisu bas "dzaba".....Rugafet wrote:Ma nista ja u to ne vjerujem, cim pocne okolo mene sopat i sijevat odmah sve iskljucujem.
- Rugafet
#69680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko para toliko i muzike valjda vrijedi i u ovom slucaju
- hrasno38
#69681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bas tako kao i za sve ostalo sto kupujes.Rugafet wrote:Koliko para toliko i muzike valjda vrijedi i u ovom slucaju
- hrasno38
#69682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma jok prijatelju ja jesam iz te struke i znam dosta toga ali se ne bavim time medjutim znam principe i znam da ako je necemu prosjecna cijena 10$ a ti nadjes za 2$ da je to vrlo sumnjivo. Ja se i dalje nadam da ce nam nasi prijatelji iz TM-a malo ovo pojasniti ili ako nista preporuciti sta bi mogli da kupimo i sta je kvalitetno.Sarajevo1970 wrote:Vidim da zas dosta o ovome, mozes li nam neke te zastite preporiciti?hrasno38 wrote:Ma postoje odlicne prenaponske zastite samo nisu bas "dzaba".....Rugafet wrote:Ma nista ja u to ne vjerujem, cim pocne okolo mene sopat i sijevat odmah sve iskljucujem.
- diablobih
#69683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni samo jedna od ethernet narandzasta, ali ne smeta nista konekciji, sve super.isie wrote:Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
Download mi se prepolovio @Telemach ??
- Benq
#69684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ethernet narandzasta lampica znaci da si modem spojio na mreznu karticu koja podrzava do 100Mb, dok zeleno svijetli ako je spojen na gigabitnu mreznu karticu.diablobih wrote: Meni samo jedna od ethernet narandzasta, ali ne smeta nista konekciji, sve super.
- diablobih
#69685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma hajde, ionako su to kamere...Benq wrote:Ethernet narandzasta lampica znaci da si modem spojio na mreznu karticu koja podrzava do 100Mb, dok zeleno svijetli ako je spojen na gigabitnu mreznu karticu.diablobih wrote: Meni samo jedna od ethernet narandzasta, ali ne smeta nista konekciji, sve super.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#69686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas sam doživio nešto o čemu nisam mogao ni razmišljati. U komšije sa 3 crte signala uredan internet, na dvije crte isto da ima samo 5-10% signala, dok u mene na dvije crte većinom izmjeri preko 10 Mbita, isti nam Cisco modemi.
Kakav je to zid koji ne ukida signal toliko koliko ukida download brzinu. Upload normalan na dvije crtice ali download katastrofa.
U komšije na 3 crtice signala
https://i.imgur.com/sBCiWI9.png
U komšije na 2 crtice signala
https://i.imgur.com/83M2x73.png
U mene na dvije crtice.
https://i.imgur.com/tofbFcu.png
U mene čak i na jednoj crtici bude 4-5 Mbita, a u komšije većinom ne može ni 2Mbita da nabije sa dvije crtice.
Ovo je također u komšije sa dvije crtice signala, ali se u tom trenutku diskonektovao mobitel pa ne pokazuje gore signal, znači upload extra a download katastrofa.
https://i.imgur.com/EoL1J3f.png
Također sam probao još jedan router TP-Link, neki najjeftiniji model i ista situacija, tako da nije do Cisco modema.
Do danas sam vjerovatno da je jačina signala proporcionalna brzini, a danas sam se uvjerio da nije uvijek tako.
Kakav je to zid koji ne ukida signal toliko koliko ukida download brzinu. Upload normalan na dvije crtice ali download katastrofa.
U komšije na 3 crtice signala
https://i.imgur.com/sBCiWI9.png
U komšije na 2 crtice signala
https://i.imgur.com/83M2x73.png
U mene na dvije crtice.
https://i.imgur.com/tofbFcu.png
U mene čak i na jednoj crtici bude 4-5 Mbita, a u komšije većinom ne može ni 2Mbita da nabije sa dvije crtice.
Ovo je također u komšije sa dvije crtice signala, ali se u tom trenutku diskonektovao mobitel pa ne pokazuje gore signal, znači upload extra a download katastrofa.
https://i.imgur.com/EoL1J3f.png
Također sam probao još jedan router TP-Link, neki najjeftiniji model i ista situacija, tako da nije do Cisco modema.
Do danas sam vjerovatno da je jačina signala proporcionalna brzini, a danas sam se uvjerio da nije uvijek tako.
Last edited by Mehemed on 10/08/2018 01:09, edited 1 time in total.
- Rugafet
#69687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno mi se prisere kad vidim ove bilboarde po temi pa jedan obicni post izgleda kilometarski. Jos kad ga neko quota i ispod doda dvije rijeci e onda je kino. De koristi image size ubuduce, evo molim te
-
Mehemed
#69688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Komplikovano mi preko mobitela. Što se tiče quota to uvijek uradim kako treba.
- semirsar
#69689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ja ne koristim nista za resize?
ne cini mi se bas prevelika
- fusion_ba
#69690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako ne mozete smanjiti sliku onda samo zalijepite link do nje,ne morate je objavljivati direktno
-
Mehemed
#69691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To mogu.
-
duffy_duck
#69692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da vidio sam. To je bas coolDON_eARL wrote:Izašla nova verzija aplikacije, može se lozinka na modemu mijenjati preko aplikacije.
Bravo Telemach za update
-
duffy_duck
#69693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obnovio ugovor jučer,danas pušteni pinkovi kanali plus pokloni ...Hvala @telemachkontam da obnovim ugovor radi ovih pink kanala, i pitanje je hoću li i dalje imati arena kanale koje sam dobio prosli put kao poklon?[/quote
@bato99,
Uživate i dalje u istim pogodnostima, samo se proširuju za Pink paket kanala.
[/quote]
Mozes li nam reci koje si poklone dobio ako nije problem? Jel sam ja samo produzio ugovor i nista dobio nisam.
- Benq
#69694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znamo mi jesi li ti produzio ugovorduffy_duck wrote: Jel sam ja samo produzio ugovor i nista dobio nisam.
- Benq
#69695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Takva situacija cesto nastane kada se modemi nadju na istom kanalu. U Cisco modemima, pod opcijom "Wireless / Radio settings" postoji opcija "Scan 2.4GHz APs" koju kada kliknes skenira sve wireless mreze u okolini i izbaci ti tablicu sa nazivima okolnih mreza, i na kojim kanalima se ti modemi nalaze. Pogledas sve te kanale i svoj modem prebacis na slobodan kanal koji se ne nalazi u tom spisku skeniranih mreza.Mehemed wrote:Danas sam doživio nešto o čemu nisam mogao ni razmišljati. U komšije sa 3 crte signala uredan internet, na dvije crte isto da ima samo 5-10% signala, dok u mene na dvije crte većinom izmjeri preko 10 Mbita, isti nam Cisco modemi.
Ova opcija skeniranja kanala postoji u Cisco EPC3928s.
- rolltroll
#69696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa valjda je to očito obzirom na moje pitanje. nisam do sada prijavljivao smetnje, tako da nisam ni ostavljao svoje podatke ovdje. a radove sam primjetio stoga me zanima kad bi kroz te bužire kablovi mogli biti provučeni. prije svega me optika zanima. u svakom slučaju to je za pohvalu.Telemach wrote:@rolltroll,rolltroll wrote:Telemach, izrovali ste grad (Travnik), bužiri su postavljeni ali ne i kablovi. Možete li nam reći kada će i kablovi biti postavljeni...pretpostavljam da bi trebali biti provučeni i optički i koaksijalni kablovi? I kako će se sve to odraziti na korisnike, da li ćemo i koliko dugo biti van mreže kad se ti kablovi budi polagali u zemlju?
Da li ste korisnik naših usluga? Sve radove nastojimo realizovati u što kraćem roku kako bi korisnici mogli usluge neometano koristiti.
- Telemach
#69697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obnovili ste Ugovornu obavezu i dobili Pink paket.duffy_duck wrote:Mozes li nam reci koje si poklone dobio ako nije problem? Jel sam ja samo produzio ugovor i nista dobio nisam.kontam da obnovim ugovor radi ovih pink kanala, i pitanje je hoću li i dalje imati arena kanale koje sam dobio prosli put kao poklon?
Obnovio ugovor jučer,danas pušteni pinkovi kanali plus pokloni ...Hvala @telemach
- dembele
#69698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobio je Adro pink paket a đe su pokloni? 
-
Mehemed
#69699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala ti Benq, baš ću danas pokušati, na automatskom biranju kanala je modem, preskenirat ću preko mobitela(sinoć sam skinuo wifi analyzer ali mi nije palo na pamet da provjerim je li se podudaraju kanali od wifi mreža) pa ću podesiti malo dalji kanal nego na kojem su ostale mreže. Imaju tu još samo dvije mreže, možda je baš automatski podesio isti kanal kao kod neke od ostale dvije mreže.Benq wrote: Takva situacija cesto nastane kada se modemi nadju na istom kanalu...
Last edited by Mehemed on 10/08/2018 13:50, edited 1 time in total.
-
rizibizi
#69700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da i ja pohvalim, super je ovo. Vrlo upotrebljiva opcija, narocito za narod koji ne voli puno da cacka po postavkama rutera.duffy_duck wrote:Da vidio sam. To je bas coolDON_eARL wrote:Izašla nova verzija aplikacije, može se lozinka na modemu mijenjati preko aplikacije.
Bravo Telemach za update