Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- isie
#69651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
Download mi se prepolovio @Telemach ??
- crnivrag
#69652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvijek stabilna brzina u svako doba dana i noći, i što je najbitnije brzina je uvijek onolika, kolika je deklarisana paketom 

Tnx. Telemach

Tnx. Telemach
-
kakavdanakneiskustvu
#69653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
odlicna stvarSarajevo1970 wrote:Ja to bas cesto upotrebljavam, pravo dobra stvar!crnivrag wrote:Izvod iz cjenovnika koji najavljuje zvanično stupanje na snagu usluge TV Unazad - 5 dana, do sada je ta usluga bila dostupna samo 3 dana, a cijena ostaje ista: https://telemach.ba/Binary/10633/Izvod- ... 8.2018.pdf
-
DON_eARL
#69654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Restart modema odradi za početak.isie wrote:Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
- isie
#69655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam 16 puta.DON_eARL wrote:Restart modema odradi za početak.isie wrote:Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
- isie
#69656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam također taj paket kao ti , i nekidan kad je grmilo valjda grom opalio negdje u blizini poslije toga nije bilo ni interneta ni tv-a par sati kad su napravili ovako stoji i dalje.Sarajevo1970 wrote:Ovdje (Sarajevo, Strari Grad. Duo net grande family 80/8) sve normalno.isie wrote:Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
Download mi se prepolovio![]()
-
DON_eARL
#69657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda nazovi 1360 da ti naprave reklamaciju, modem ti radi samo na jednom DS kanalu.isie wrote:Jesam 16 puta.DON_eARL wrote:Restart modema odradi za početak.isie wrote:Je li kome narandžasta DS lampica na modemu ?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#69658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni je kad vec pricamo o gromovima uzgred nedavno zveknula LAN kartica u TV-u.....a tesko da je iz cista mira
Sreca pa radi WiFi....
- Rugafet
#69659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene su ugradili taj hepek za zastitu na tavanu jos prosle godine cini mi se.
- Telemach
#69660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
isie wrote:
Ja imam također taj paket kao ti , i nekidan kad je grmilo valjda grom opalio negdje u blizini poslije toga nije bilo ni interneta ni tv-a par sati kad su napravili ovako stoji i dalje.
Zdravo isie,
Dostavite nam podatke u pp, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
- Benq
#69661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pricao sam nedavno na ovu temu sa tehnicarom koji mi je dosao promijeniti spliter na ulazu u stan. Kaze da tu zastitu nisu obavezni postavljati jer svako odgovara za svoje uredjaje a njihovi uredjaji ako crknu to i zamijene, a sto se tice one zastite, kaze da to postavljaju samo u ekstremnim slucajevima (sta god to znacilo).zateznistub wrote:To see počelo uvoditi dok sam još radio kod njih 2016. Ne znam da nisu opet šta promijenilihrasno38 wrote:
Mozda bi i trebalo ali ja koliko sam ovako nesto slicno nisu....samo promjenili kabl i konektore...ali ja koliko sam negdje procitao oni to stavljaju na ormaricima
- Telemach
#69662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Sarajevo1970,
Na osnovu posljednje provjere Vašeg Ugovora, evidentirali smo nalog za provjeru i korekciju signala na adresi.
Na osnovu posljednje provjere Vašeg Ugovora, evidentirali smo nalog za provjeru i korekciju signala na adresi.
- crnivrag
#69663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33398/podrska/vije ... Klubu.htmlNova sezona Premier Lige na Sport Klubu
I ove sezone najuzbudljiviju fudbalsku Ligu na svijetu možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba. Sve počinje 10.8. duelom Manchester United i Leicester.
Pored prenosa svih mečeva, najave i pregleda kola, ekipa Sport Kluba pripremila je niz specijalizovanih emisija: "Magazin Premier Lige", "Netbusters" i "Match Pack" sa pričama o sadašnjim i bivšim igračima, statistici i najboljim strijelcima.
Pred ljubiteljima fudbala je 38 kola spektakularne sezone, velike borbe i uzbuđenja. Titulu brani ekipa Manchester City. Tim Pep Guardiole bio je apsolutno dominantan prošle sezone, ali čini se da će ove imati mnogo teži posao.
Da li Liverpool može do titule, koju čeka od 1991? Da li će Tottenham i dalje moći da se suprostavlja najvećim rivalima? Ko je donio najbolje odluke u prelaznom periodu?
Gledajte prvu utakmicu sezone Manchester United i Leicester, u petak u 21:00 na SK1.
- crnivrag
#69664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33401/podrska/vije ... Vitez.htmlObavještenje o radnom vremenu poslovnice Vitez
Obavještavamo vas da, usljed tehničkih radova, poslovnica u Vitezu neće raditi od četvrtka 9.8. do ponedjeljka 13.8.2018. godine.
Hvala na razumijevanju.
Vaš Telemach
- zateznistub
#69665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Laže. Odgovorno tvrdim. I to ne radi tehničari tm-a nego podugovaraci koji i postavljaju opremu i bilo je pod moranje. Sad, ako nešto nisu izmjenili u to ne ulazim ali 2016 je bilo tako.Benq wrote:Pricao sam nedavno na ovu temu sa tehnicarom koji mi je dosao promijeniti spliter na ulazu u stan. Kaze da tu zastitu nisu obavezni postavljati jer svako odgovara za svoje uredjaje a njihovi uredjaji ako crknu to i zamijene, a sto se tice one zastite, kaze da to postavljaju samo u ekstremnim slucajevima (sta god to znacilo).zateznistub wrote:To see počelo uvoditi dok sam još radio kod njih 2016. Ne znam da nisu opet šta promijenilihrasno38 wrote:
Mozda bi i trebalo ali ja koliko sam ovako nesto slicno nisu....samo promjenili kabl i konektore...ali ja koliko sam negdje procitao oni to stavljaju na ormaricima
- Benq
#69666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam da li je lagao ili ne, ja ga usput pitao jer smo pricali o tome koliko posla ima, vrucine.. Znam da to rade podugovaraci. Kaze da to vise nije njihova obaveza i da svako odgovara za svoje uredjaje, "nasa oprema ako crkne, mi cemo je zamijeniti", to su njegove rijeci. Od 2016. pa do danas se svasta moglo promijeniti, od direktora pa nadalje.zateznistub wrote: Laže. Odgovorno tvrdim. I to ne radi tehničari tm-a nego podugovaraci koji i postavljaju opremu i bilo je pod moranje. Sad, ako nešto nisu izmjenili u to ne ulazim ali 2016 je bilo tako.
- zateznistub
#69667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće je sve ali mi malo blesavo da krenu u jedan takav poduhvat da zaštite i svoju i našu opremu i da odjednom prekinu. Ali pošto se radi o Bosni sve je moguće.Benq wrote:Ne znam da li je lagao ili ne, ja ga usput pitao jer smo pricali o tome koliko posla ima, vrucine.. Znam da to rade podugovaraci. Kaze da to vise nije njihova obaveza i da svako odgovara za svoje uredjaje, "nasa oprema ako crkne, mi cemo je zamijeniti", to su njegove rijeci. Od 2016. pa do danas se svasta moglo promijeniti, od direktora pa nadalje.zateznistub wrote: Laže. Odgovorno tvrdim. I to ne radi tehničari tm-a nego podugovaraci koji i postavljaju opremu i bilo je pod moranje. Sad, ako nešto nisu izmjenili u to ne ulazim ali 2016 je bilo tako.
- hrasno38
#69668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa najbolje je da pitamo ovdje kolege iz Telemacha kakva je sada situacija po pitanju toga! Ajde molim vas dajte nam odgovor posto pratite svu ovu pricu.zateznistub wrote:Moguće je sve ali mi malo blesavo da krenu u jedan takav poduhvat da zaštite i svoju i našu opremu i da odjednom prekinu. Ali pošto se radi o Bosni sve je moguće.Benq wrote:Ne znam da li je lagao ili ne, ja ga usput pitao jer smo pricali o tome koliko posla ima, vrucine.. Znam da to rade podugovaraci. Kaze da to vise nije njihova obaveza i da svako odgovara za svoje uredjaje, "nasa oprema ako crkne, mi cemo je zamijeniti", to su njegove rijeci. Od 2016. pa do danas se svasta moglo promijeniti, od direktora pa nadalje.zateznistub wrote: Laže. Odgovorno tvrdim. I to ne radi tehničari tm-a nego podugovaraci koji i postavljaju opremu i bilo je pod moranje. Sad, ako nešto nisu izmjenili u to ne ulazim ali 2016 je bilo tako.
- Telemach
#69669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razumjeli smo i vidjeli Vašu poruku s mjerenjem brzine, u međuvremenu smo provjerili parametre signala u sistemu. Smatramo da signali mogu biti bolji.Sarajevo1970 wrote:Čekaj, mislim da niste razumjeli. Ja sam se samo hvalio da je sve uredu kod mene. Brzina, kvaliteta signala, sve a-OKTelemach wrote:@ Sarajevo1970,
Na osnovu posljednje provjere Vašeg Ugovora, evidentirali smo nalog za provjeru i korekciju signala na adresi.![]()
Molim te nemoj dati da mi neko koriguje signal!![]()
Ukoliko želite, zatvorićemo nalog.
- hrasno38
#69670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://electrmaster.ru/hr/lightning-pr ... ate-house/Sarajevo1970 wrote:A zna li se inače da li ovo stvarno pomaže ista ili je to samo ono 'onako'?
Mislim, ako bi ovakva sitna stvarčica od neki 5KM spriječila da mi rikne oprema bilo bi super i čudi me da telemach to ne prodaju (oni to mogu
garant na veliko kupiti za marku-dvije a svak ce od njih kupiti za cenera) kao "dodatnu opremu". Mislim da bi 99% od naroda to kupilo odmah..
- rolltroll
#69671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach, izrovali ste grad (Travnik), bužiri su postavljeni ali ne i kablovi. Možete li nam reći kada će i kablovi biti postavljeni...pretpostavljam da bi trebali biti provučeni i optički i koaksijalni kablovi? I kako će se sve to odraziti na korisnike, da li ćemo i koliko dugo biti van mreže kad se ti kablovi budi polagali u zemlju?
- hrasno38
#69672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas tu na slici taj aparatic.....Sarajevo1970 wrote:Hvala na link.hrasno38 wrote:https://electrmaster.ru/hr/lightning-pr ... ate-house/Sarajevo1970 wrote:A zna li se inače da li ovo stvarno pomaže ista ili je to samo ono 'onako'?
https://i.imgur.com/mXhX4oa.png
Mislim, ako bi ovakva sitna stvarčica od neki 5KM spriječila da mi rikne oprema bilo bi super i čudi me da telemach to ne prodaju (oni to mogu
garant na veliko kupiti za marku-dvije a svak ce od njih kupiti za cenera) kao "dodatnu opremu". Mislim da bi 99% od naroda to kupilo odmah..
Znam sta je gromobran (ili kako se god ovdje zove) ali neci ja sad na tudju kucu postavljati gromobrane nakeZato pitam za ovaj mali 'aparatic'.
- hrasno38
#69673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ti gore sa strelicom na satelitsku antenuSarajevo1970 wrote:Ja ga svega mi ne vidim nigdje.. Jos sam i naocale stavio na noshrasno38 wrote: Imas tu na slici taj aparatic.....

- hrasno38
#69674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Malo su mi prejeftini ti....Sarajevo1970 wrote:Sad cu ja naruciti nekoliko komada, pa ce mo vidjeti.
- Rugafet
#69675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nista ja u to ne vjerujem, cim pocne okolo mene sopat i sijevat odmah sve iskljucujem.