Nije bas da se ne daje, pa imaš trojicu u prvom timu koji su igrali jesenasVelkoski wrote:Anđušićeva neformalna izjava još prije dvije godine: "Ma neću ja nikada dobiti priliku u prvom timu."
I tako i bi.
Dakle u startu imaš minus u radu Akademije jer djeci uopšte ne daješ nadu da će nekada zaigrati za seniorski tim - pogotovo standardno.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vegass
#69576 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
bjelave
#69577 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kao i obicno istina je najcesce negdje na sredini. Zadnji prelazni rok je katastrofalno odradjen i bice da ni Tan vise tek tako ne vadi lovu. Nije se bez razloga Ibrak naprsano odlucio da se posveti nauci opetomega369 wrote:sad ce komsije reci, eto jesmo vam rekli?![]()
![]()
![]()
ma nidje vezerjesavamo se realno kikseva i problematicnih igraca, trener dovodi koga misli da treba dovesti. nisam protiv.
p.s. ako sloboda dovede stojceva, kakva ce tad kuknjava da krene, jaoooo![]()
![]()
Naravno, hebo komsijsko prcanje i suplju da cemo se raspasti.
Sad se malo krese, racionalizira ali cemo i pored toga i dalje imati najaci tim s tim da nema vise bacanja para i dovodjenja razno raznih Ikandea napamet.
Sve zajedno, djecije bolesti, nije prijatno ali daleko od toga da ce nam ozbiljno i dugorocno nauditi.
-
Ras Al Ghul
#69578 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ovo je klasično čišćenje avlije s vaše strane, realno imate 40 igrača na platnom spisku, treba to skresati na nekih pristojnih 25-30. Evo odlazim u miru kako sami došao 
-
bjelave
#69579 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
O tome se radi, sve je tacno sto si napisao.Ras Al Ghul wrote:Ma ovo je klasično čišćenje avlije s vaše strane, realno imate 40 igrača na platnom spisku, treba to skresati na nekih pristojnih 25-30. Evo odlazim u miru kako sami došao
Svratit cu i ja kod vas
-
Ras Al Ghul
#69580 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bujrumbjelave wrote:O tome se radi, sve je tacno sto si napisao.Ras Al Ghul wrote:Ma ovo je klasično čišćenje avlije s vaše strane, realno imate 40 igrača na platnom spisku, treba to skresati na nekih pristojnih 25-30. Evo odlazim u miru kako sami došao
Svratit cu i ja kod vas
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#69581 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bio članak o broju minuta za mlade fudbalere, potražijeza u ledja wrote:to sto kazes bi jos imalo smisla da nije davao priliku kouadiu, kobiljaru i plakalu
- jeza u ledja
#69582 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja mislim da je menadzment generalno razocaran sa mogucnostima zarade van UEFAe i od prodaje igraca. Vrlo mala posjeta nikoga ne odusevljava. Ne mozes zaradit, ne mozes privuc sponzore. Kroz ovo sto je pricao Selimovic ja to tako shvatam. Ljudi se pitaju pa kako Hajduk, kako Zvezda...pa ljudi imaju 5 puta vecu posjetu. Eto kako.bjelave wrote:
Kao i obicno istina je najcesce negdje na sredini. Zadnji prelazni rok je katastrofalno odradjen i bice da ni Tan vise tek tako ne vadi lovu. Nije se bez razloga Ibrak naprsano odlucio da se posveti nauci opet![]()
Sad se malo krese, racionalizira ali cemo i pored toga i dalje imati najaci tim s tim da nema vise bacanja para i dovodjenja razno raznih Ikandea napamet.
Sve zajedno, djecije bolesti, nije prijatno ali daleko od toga da ce nam ozbiljno i dugorocno nauditi.
I naravno kad tu dodas promasaje sa igracima, te petim mjestom, sve ti se samo odgovara. Dovedes porse, das GRASovom pilotu da ih vozi.
trazio sam na svim portalima kroz koje prolazim, nisam nasaoVelkoski wrote:Bio članak o broju minuta za mlade fudbalere, potražijeza u ledja wrote:to sto kazes bi jos imalo smisla da nije davao priliku kouadiu, kobiljaru i plakalu
- Capajebo
#69583 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa ko je kriv sto taj Porse vozi Grasovac? I ko je ostavio tog Grasovca da nastavi habat tog Porsea?
Poslije jebanja nema kajanja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69584 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
http://sport1.ba/analiza-koji-su-klubov ... jerligase/
Kod nas je gotovo sve minute uzeo samo Radovac.
U Travniku Kobiljar uzeo samo 455 minuta. Dakle o kakvoj prilici pričamo?
I jah, i ovo u Sarajevu što smo dali crkavice ostalim je dolaskom Ješića... Dakle niti jedan trener u posljednje dvije godine nije znao ni da imamo juniore, a kamoli kadete.
I jah, i ovo u Sarajevu što smo dali crkavice ostalim je dolaskom Ješića... Dakle niti jedan trener u posljednje dvije godine nije znao ni da imamo juniore, a kamoli kadete.
- limeni
#69585 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svakog gosta tri posta dosta!Ras Al Ghul wrote:Ma ovo je klasično čišćenje avlije s vaše strane, realno imate 40 igrača na platnom spisku, treba to skresati na nekih pristojnih 25-30. Evo odlazim u miru kako sami došao
- jeza u ledja
#69586 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne kontam sta govoris?Velkoski wrote:http://sport1.ba/analiza-koji-su-klubov ... jerligase/
Andjusic je polusezonu igrao u Travniku gdje je neko poput Kobiljara dobijao duplo vecu minutazu. Valjda ti to nesto govori.
To sto nismo malo davali dovoljno sansu mladim igracima ne znaci nuzno da Andjusic nije promasaj.
- jeza u ledja
#69587 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa nisam ja pobogu.Capajebo wrote:Pa ko je kriv sto taj Porse vozi Grasovac? I ko je ostavio tog Grasovca da nastavi habat tog Porsea?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69588 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa odnosi se na izjavu koju sam ja čuo lično od Anđušića prije dvije godine, što se automatski odnosi i na Akademiju, jer koja je njena svrha ako najbolji fudbaler iz svoje generacije nije mogao dobiti nikakvu priliku u periodu od te dvije godine i odmah je ubijen u mozak?
Duplo veću minutažu - 400 minuta
Prva stvar je što je pogrešno poslati bilo kakvog mladog fudbalera u Travnik u ovakvoj sezoni, kada ispada šest klubova i kada ni polumrtvi Travnik nema luksuz da nekome daje minute + stanje u njihovom klubu. Selimović je odavno tražio izlaz iz kluba i od tada je tamo sve u rasulu. A i trener poput Memića je pravi trener za guranje igrača iz Sarajeva.
Dakle smeta mi tvoja izjava da nije mogao igrati u Travniku, jer tamo da smo poslali bilo koga ne bi mogao igrati. Ne znam ko je spomenuo Plakala... S njim je davno raskinut ugovor jer mu također nisu dali da igra.
Usput, članak je samo dokaz da ovo nije liga u kojoj će bilo ko isforsirati mladiće, osim Željezničara (ne interesuje me da li je njihova politika zbog besparice ili ne - činjenica je da mladi igrači kod njih igraju).
Duplo veću minutažu - 400 minuta
Dakle smeta mi tvoja izjava da nije mogao igrati u Travniku, jer tamo da smo poslali bilo koga ne bi mogao igrati. Ne znam ko je spomenuo Plakala... S njim je davno raskinut ugovor jer mu također nisu dali da igra.
Usput, članak je samo dokaz da ovo nije liga u kojoj će bilo ko isforsirati mladiće, osim Željezničara (ne interesuje me da li je njihova politika zbog besparice ili ne - činjenica je da mladi igrači kod njih igraju).
- Stroj-2
#69589 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pogledaj samo upravu kluba i vidjet ćeš da nema nijednog sportskog radnika u njemu, kako će neko od ovih ''poslovnih'' likova što vode klub znati jel treba mlade igrače u ovakvoj sezoni slati na posudbe ili ne. Obajsnio si u par rečenica ono što oni nikad nisu ili neće znati. Ko će ih savjetovat, niko od njih nije lopte šutno osim djeci kad igraju u prolazu. Za 6 dana kreću pripreme oni jednog igrača doveli, pojačanja ni na mapi.
Kaže Dino SelimAGić da su probili okvir budžeta. Kakav ba okvir ko da su potrošili 10 mil. eur, a zaboravili su na transfere na Cimija i Stojčeva, nisu otišli za male pare. Očito da su oni izgubili kompas malo, ne znaju oni đe udaraju glavom.
Kaže Dino SelimAGić da su probili okvir budžeta. Kakav ba okvir ko da su potrošili 10 mil. eur, a zaboravili su na transfere na Cimija i Stojčeva, nisu otišli za male pare. Očito da su oni izgubili kompas malo, ne znaju oni đe udaraju glavom.
-
bjelave
#69590 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Manje,vise sve stoji a uz to smo imali desetak igraca viska od koji neki nisu bili nimalo jeftini za nase uslove, poput Stepanova, Ikandea...jeza u ledja wrote:Ja mislim da je menadzment generalno razocaran sa mogucnostima zarade van UEFAe i od prodaje igraca. Vrlo mala posjeta nikoga ne odusevljava. Ne mozes zaradit, ne mozes privuc sponzore. Kroz ovo sto je pricao Selimovic ja to tako shvatam. Ljudi se pitaju pa kako Hajduk, kako Zvezda...pa ljudi imaju 5 puta vecu posjetu. Eto kako.bjelave wrote:
Kao i obicno istina je najcesce negdje na sredini. Zadnji prelazni rok je katastrofalno odradjen i bice da ni Tan vise tek tako ne vadi lovu. Nije se bez razloga Ibrak naprsano odlucio da se posveti nauci opet![]()
I naravno kad tu dodas promasaje sa igracima, te petim mjestom, sve ti se samo odgovara. Dovedes porse, das GRASovom pilotu da ih vozi.
Kazem opet, ne mislim da se je Ibrak tek tako opet naprsano posvetio nauci.
Mislim da ce ubuduce Tan i njegovi sve vise zavrtati ruku i traziti vise odgovornosti, sto mozda dugorocno nije ni lose. Prosle sezone su se zaradile bolje pare u Evropi, igrala se 3 pretkola a uspjesno smo prodali i Cimirota a ako to ne ponovimo ne mozemo ocekivati da on samo sipa lovi.
Tan ce vjerovatno investirati u akademiju i pravljenje igraca bez pritiska da mu se ta lova vrati odmah ili za godinu, dvije. Kad je rijec o prvom timu mislim da ocekuje da tu odma povrati ulozeno, u roku od sezone, ako nesto investira. Ako se izradi par puta, bice kapak.
- jeza u ledja
#69591 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@ velkoski,
evo ja cu ti odmah odgovoriti da sam itekako iznenadjen sto je travnik uopste davao toliku minutazu mladim igracima. meni je to iznenadjenje za klub poznat po starkeljama.
kobiljar je primjer jer njega mozes poredit sa andjusicem. on je startao 7 puta, andjusic 3. sa kupom i ligom imao skoro 700 minuta, a andjusic 350. to je duplo vise.
znaci isti broj godina. isti status. duplo manja minutaza.
i opet ponavljam, meni je iznenadjenje koliko su ovi igraci uopste igrali, s obzirom da je u pitanju travnik i s obzirom da se bore za opstanak. radi se o klubu koji je imao jedan od najstandardnijih i najmatorijih sastava ranijih godina. (rahmetli varupa, simbad, ribic, sarajcic, siljak, velimir dolic, i tako neki likovi)
u onom onolikom sastavu ljetos prava je stvar sto je poslan na posudbu i to bas u travnik. sad da li smo trebali imati toliki sastav uopste to je vec drugo pitanje.
a to sto nije igrao e to je vec neki drugi pokazatelj da je mozda ipak do njega.
inace sve u vezi mladih igraca sto govoris generalno stoji. ja sam govorio o andjusicu.
evo ja cu ti odmah odgovoriti da sam itekako iznenadjen sto je travnik uopste davao toliku minutazu mladim igracima. meni je to iznenadjenje za klub poznat po starkeljama.
kobiljar je primjer jer njega mozes poredit sa andjusicem. on je startao 7 puta, andjusic 3. sa kupom i ligom imao skoro 700 minuta, a andjusic 350. to je duplo vise.
znaci isti broj godina. isti status. duplo manja minutaza.
i opet ponavljam, meni je iznenadjenje koliko su ovi igraci uopste igrali, s obzirom da je u pitanju travnik i s obzirom da se bore za opstanak. radi se o klubu koji je imao jedan od najstandardnijih i najmatorijih sastava ranijih godina. (rahmetli varupa, simbad, ribic, sarajcic, siljak, velimir dolic, i tako neki likovi)
u onom onolikom sastavu ljetos prava je stvar sto je poslan na posudbu i to bas u travnik. sad da li smo trebali imati toliki sastav uopste to je vec drugo pitanje.
a to sto nije igrao e to je vec neki drugi pokazatelj da je mozda ipak do njega.
inace sve u vezi mladih igraca sto govoris generalno stoji. ja sam govorio o andjusicu.
- jeza u ledja
#69592 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ibrakovic je igrao lopte. On je bio sportski direktor. Misilm, ako je to mjerilo.Stroj-2 wrote:Pogledaj samo upravu kluba i vidjet ćeš da nema nijednog sportskog radnika u njemu, kako će neko od ovih ''poslovnih'' likova što vode klub znati jel treba mlade igrače u ovakvoj sezoni slati na posudbe ili ne. Obajsnio si u par rečenica ono što oni nikad nisu ili neće znati. Ko će ih savjetovat, niko od njih nije lopte šutno osim djeci kad igraju u prolazu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69593 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od 1620 minuta u 18 kola, on je bio dobio oko 400, što je smiješna cifra.
Ni jedan ni drugi nisu dobili priliku i sam čin slanja tamo je bio promašaj. Anđušić igra na krilu i odmah se moglo znati da tamo na toj poziciji neće dobiti ni minute.
Al' zato je Kouadio igrao gotovo svaku utakmicu, mrsko mi je sabirati minute, ali ima sigurno troduplo više. I to samo zato jer ima skoro 24 godine.
Ako nisu dovoljno talentovani da dobiju ni minute u Sarajevu s toliko godina i da odigraju bar par tekmi, kao Kadušić npr. (ali i to dolaskom Ješića), koji smo ih kurac dovodili u Akademiju iz Leotara? Ista sudbina vjerovatno čeka i Mihojevića.
Ni jedan ni drugi nisu dobili priliku i sam čin slanja tamo je bio promašaj. Anđušić igra na krilu i odmah se moglo znati da tamo na toj poziciji neće dobiti ni minute.
Al' zato je Kouadio igrao gotovo svaku utakmicu, mrsko mi je sabirati minute, ali ima sigurno troduplo više. I to samo zato jer ima skoro 24 godine.
Ako nisu dovoljno talentovani da dobiju ni minute u Sarajevu s toliko godina i da odigraju bar par tekmi, kao Kadušić npr. (ali i to dolaskom Ješića), koji smo ih kurac dovodili u Akademiju iz Leotara? Ista sudbina vjerovatno čeka i Mihojevića.
- jeza u ledja
#69594 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa sta ocekujes, da ce igrati 1500 minuta??
Koliko bi igrao u Sarajevu?
Evo ti primjer, Kadusic je odigrao 345 minuta u ligi, a Andjusic 294. Kobiljar 455 koliko rece. Sta mislis koliko bi Andjusic igrao da je ostao kod nas?
O ostalim nasim igracima da ne govorim.
Koliko bi igrao u Sarajevu?
Evo ti primjer, Kadusic je odigrao 345 minuta u ligi, a Andjusic 294. Kobiljar 455 koliko rece. Sta mislis koliko bi Andjusic igrao da je ostao kod nas?
O ostalim nasim igracima da ne govorim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69595 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Možda onoliko minuta koliko već guramo Radovca? Šta misliš o toj varijanti?
Da je ostao stari trener Kadušić ne bi minute dobio. Sve je ubilježio u posljednjih sedam kola. Dakle od 630 minuta je dobio 345. Valjda ti to govori nešto o tome kako je FK Sarajevo radio prije dolaska Ješića.
Projekat Akademije je besmislen ukoliko mlade fudbalere nećemo stavljati u prvi tim Sarajeva i tako ih graditi.
Da je ostao stari trener Kadušić ne bi minute dobio. Sve je ubilježio u posljednjih sedam kola. Dakle od 630 minuta je dobio 345. Valjda ti to govori nešto o tome kako je FK Sarajevo radio prije dolaska Ješića.
Projekat Akademije je besmislen ukoliko mlade fudbalere nećemo stavljati u prvi tim Sarajeva i tako ih graditi.
- Sarajevski-Seljak
#69596 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bolje bi bilo da posaljemo nase igrace u mrtvi Velez, nego u Travnik. Tamo bi bar igrali.
- jeza u ledja
#69597 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da, upravo tako. Prema tome Andjusic je odlaskom u Travnik imao vise sansi da pokaze sta zna.Velkoski wrote:Možda onoliko minuta koliko već guramo Radovca? Šta misliš o toj varijanti?![]()
Ja pricam o njemu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69598 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odlaskom u Travnik je izgubio bilo kakvu šansu da postane igrač za Sarajevo. Već rekoh zašto.
Dakle, bolju je šansu imao da je ostao u Sarajevu i čekao otkaz treneru, a u međuvremenu trčkarao po Koševu, kao Rustemović npr.
Zašto Rustemović? Zato što do osmog kola haman da nije postojao u našem Klubu, a sada je proglašen igračem mjeseca...
Dakle, bolju je šansu imao da je ostao u Sarajevu i čekao otkaz treneru, a u međuvremenu trčkarao po Koševu, kao Rustemović npr.
Zašto Rustemović? Zato što do osmog kola haman da nije postojao u našem Klubu, a sada je proglašen igračem mjeseca...
- jeza u ledja
#69599 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jeste, da je ostao u Sarajevu i da je znao da ce doci Jesic vjerovatno bi mu bilo bolje da nije posudjen. Vjerovatno da zna da cemo biti prvaci 2024e radije ce doci tada kod nas nego u Leotar.Velkoski wrote:Odlaskom u Travnik je izgubio bilo kakvu šansu da postane igrač za Sarajevo. Već rekoh zašto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#69600 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Poenta je da je neko u klubu morao procijeniti da je posudba u Travnik promašaj, a ne u tome da igrači budu Baba Vanga.
I poenta je da je valjda vrijeme da se uspostavi neka filozofija Kluba i da se shodno tome prave ciljevi, dovode treneri i slično.