Ukrajina

kecho412

#69576 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Ovaj gradic je 120 km sjeverno od Kijeva, blizi je Chernobil nego ovo, zakljucit da je propaganda sve sto se desava oko Kijeva na osnovu pada ovog grada je smijesno, gradic haman u Bjelorusiji.AL neka treba pisat nebuloze :run:
Kikibombona

#69577 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote: 26/03/2022 10:24 Taj gradic je na samom sjeveru kod granice s Bjelorusijom nesto kao Capljina i Metkovici razmak.

Tu Ukrajinci nisu vrsili nikakve kontranapade nemoj lagati Kiki.

Kontre su isle sjeverno i Juzno od Cherniva ali da je ovo problem jeste.
Zasto nije bilo otpora Ukrajinaca je veoma veoma cudno samo su se usetali Rusi bez ispaljenog metka.

Jel to strategija ili slabost vidjecemo.
Kontre su nazalost fantazija, bez ijednog validnog dokaza.

...

Predaja Slavujca bez borbe je los znak jer sada moze uslijediti domino efekat. Upravo sam pogledao video, veca grupa ukrajinskih vojnika se predala na tom dijelu ratista. Rusi ce to maksimalno eksploatisati u propagandnom ratu koji je u danasnje vrijeme veoma vazan.

...

Sto se tice blizine granice, pa blizu je herojski Sumi, ljudi pruzaju fantastican otpor. Tamo su Rusi bas dobili po zubima iako je grad na samoj ruskoj granici, blize nego Slavujc.
lajkujMe

#69578 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Erdoganu se ovo nece svidjeti upozoravala je Turska neki dan na ovo

Olaf1

#69579 Re: Ukrajina

Post by Olaf1 »

Kiki stručnjak za umotati u celofan i pod krinkom zabrinutosti plasirati na ovaj forum rusku propagandu.
Kikibombona

#69580 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Jos jedan video protesta gradjana Slavujca. Pred kraj dolaze do ruskih vojnika koji pucaju u zrak...

jefff

#69581 Re: Ukrajina

Post by jefff »

Kikibombona wrote: 26/03/2022 10:17 Rusi zauzeli Slavujc, zapadno od Cernjihova i sjeverno od Kijeva, bez ikakvog otpora ukrajinske armije. Ovo je dokaz da su napredovanja ukrajinske armije oko Kijeva dio propagandnog rata. Nisu nista zauzeli ni istocno ni zapadno od Kijeva. To je ujedno potvrdio nacelnik Makariva (zapad Kijeva) rekavsi da se oko grada vode teske borbe.

Protest gradjana Slavujca protiv ruske okupacije. Na srecu, izgleda da je ovo jedan od rijetkih gradova koji ruski barbari nisu unistili. Zgrade izgledaju citave
Istina je negdje na sredini, na sredini izmedju onoga sto pricaju zaracene strane.
Sydnor

#69582 Re: Ukrajina

Post by Sydnor »

Olaf1 wrote: 26/03/2022 10:47 Kiki stručnjak za umotati u celofan i pod krinkom zabrinutosti plasirati na ovaj forum rusku propagandu.
Nema ogavnijeg forumaša. Bio je na jednom drugom forumu, prijetio neistomišljenicima preko pp-a, pričao bajke kako je dobar sa opasnim čaršijskim tipovima i slično. Sva sreća napustio je taj forum i došao ovdje, makar na jednom mjestu sam lišen njegovih baljezgarija.
Olaf1

#69583 Re: Ukrajina

Post by Olaf1 »

jefff wrote: 26/03/2022 10:56
Kikibombona wrote: 26/03/2022 10:17 Rusi zauzeli Slavujc, zapadno od Cernjihova i sjeverno od Kijeva, bez ikakvog otpora ukrajinske armije. Ovo je dokaz da su napredovanja ukrajinske armije oko Kijeva dio propagandnog rata. Nisu nista zauzeli ni istocno ni zapadno od Kijeva. To je ujedno potvrdio nacelnik Makariva (zapad Kijeva) rekavsi da se oko grada vode teske borbe.

Protest gradjana Slavujca protiv ruske okupacije. Na srecu, izgleda da je ovo jedan od rijetkih gradova koji ruski barbari nisu unistili. Zgrade izgledaju citave
Istina je negdje na sredini, na sredini izmedju onoga sto pricaju zaracene strane.
O kakvim zaraćenim stranama pričaš? Na djelu imamo agresiju na suverenu nezavisnu državu, znači da imamo branitelje i agresore, nikakve zaraćene strane.
SanskiBiser

#69584 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Slavutic nije uopste branjen Rusi se usetali u mjesto isto kao i u Cernobil.

Gluho bilo da se u Slavuticu vode borbe i da se brani, to je grad dom skoro 3000 radnika koji odrzavaju Cernobil tu su im familije tu zive putuju na posao vozom svako jutro i vracaju se na kraju smjene u Slavutic.

Citav grad je logisticka baza za Cernobil.

Treba da odemo svi u MP3 (?) jer neko brani Slavutic i da radnici iz Cernobila moraju ici spasavati familije a ostaviti Rosgvardiji da pazi na crvene tastere i prati telemetriju ostecenog reaktora. :-)
jefff

#69585 Re: Ukrajina

Post by jefff »

SanskiBiser wrote: 26/03/2022 11:02 Slavutic nije uopste branjen Rusi se usetali u mjesto isto kao i u Cernobil.

Gluho bilo da se u Slavuticu vode borbe i da se brani, to je grad dom skoro 3000 radnika koji odrzavaju Cernobil tu su im familije tu zive putuju na posao vozom svako jutro i vracaju se na kraju smjene u Slavutic.

Treba da odemo svi u MP3 (?) jer neko brani Slavutic i da radnici iz Cernobila moraju ici spasavati familije a ostaviti Rosgvardiji da pazi na crvene tastere i prati telemetriju ostecenog reaktora. :-)
trebalo je da bude branjeno, jelte
Tomo82

#69586 Re: Ukrajina

Post by Tomo82 »

Al kako je majstor Kiki uspio to povezat s kao nepostojećom kontraofenzivom kod Kijeva. Jebote koje su to mentalne gimnastike. Vidiš da četnici nisu odbačeni od Zadra kad su uzeli Slunj.
kecho412

#69587 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Po njegovoj logici kad je pao Kherson pao i Mikolajev, sta 50 km razlike sve je to isto, propaganda sve, lagano na foe ne treba gubit zivce citat sta budale pisu
Kikibombona

#69588 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Tomo82 wrote: 26/03/2022 11:07 Al kako je majstor Kiki uspio to povezat s kao nepostojećom kontraofenzivom kod Kijeva. Jebote koje su to mentalne gimnastike. Vidiš da četnici nisu odbačeni od Zadra kad su uzeli Slunj.
Imaš li ijedan dokaz kontraofanzive?

Rusi usli u Slavujc, hiljade snimaka na netu.

...

Ja bih volio da Ukrajinci natamburaju ruske zvijeri, ali mrzim kada covjek samog sebe uvjerava u laz da bi mu bilo lakse.
Čitalac

#69589 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Optimistična najava iz Kijeva.
An adviser to the Ukrainian defence minister Markian Lubkivskyi said he believes Kyiv’s forces could seize back Kherson, the first major city the invading forces took control of.

"I believe that today the city will be fully under the control of Ukrainian armed forces. We have finished in the last two days the operation in the Kyiv region so other armed forces are now focused on the southern part trying to get free Kherson and some other Ukrainian cities".
Maliodmene

#69590 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Kikibombona wrote: 26/03/2022 11:12
Tomo82 wrote: 26/03/2022 11:07 Al kako je majstor Kiki uspio to povezat s kao nepostojećom kontraofenzivom kod Kijeva. Jebote koje su to mentalne gimnastike. Vidiš da četnici nisu odbačeni od Zadra kad su uzeli Slunj.

...

Ja bih volio da Ukrajinci natamburaju ruske zvijeri, ali mrzim kada covjek samog sebe uvjerava u laz da bi mu bilo lakse.
Otkad to da Pentagon i ministarstvo odbrane VB lazu?
Last edited by Maliodmene on 26/03/2022 11:18, edited 1 time in total.
Naslovnica

#69591 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

Kikibombona wrote: 26/03/2022 11:12

...

@Kikibombona ,
Kakve informacije imaš vezano za područje Hersona?
Helios

#69592 Re: Ukrajina

Post by Helios »

Gandalf

#69593 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Čitalac wrote: 26/03/2022 11:16 Optimistična najava iz Kijeva.
An adviser to the Ukrainian defence minister Markian Lubkivskyi said he believes Kyiv’s forces could seize back Kherson, the first major city the invading forces took control of.

"I believe that today the city will be fully under the control of Ukrainian armed forces. We have finished in the last two days the operation in the Kyiv region so other armed forces are now focused on the southern part trying to get free Kherson and some other Ukrainian cities".
Što bi bilo fantastično za borbeni moral ukrajinaca. Bojao sam se da u ovoj ofanzivi ne budu uhvaćeni u neku zamku pregrupisavanja ruskih snaga, ali opet kada vidim sve one klipove sa dronova koji jasno lociraju pojedinca na cesti ili tenk pokriven granjem u šumi, sada sam mišljenja da se to ne može ni desiti. Svaka proaktivna uloga ukrajinske vojske, još će više uzdrmati ionako klimave planove agresorskih snaga.
Maliodmene

#69594 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Pa kakve veze ima kontraofanziva u Irpinu, Buchi i Gostomelu sa ovim gradom? U ovaj grad su mogli uc kad god pozele. Meni bas nesto govori da ih Ukrajinci satiru pa su tek sad usli ovde zbog odbrane. Ja ne znam kako si ti dosao do drugacijih zakljucaka....
Kikibombona

#69595 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Mrljavi

Netacno. Ja sam na strani slabijih, vazda i uvijek. A ti to vidis kao podrzavanje gubitnika. Valjda treba drzati stranu siledzije.

...

I sada sam na strani Ukrajinaca iako svjestan da su vojno daleko slabiji, ali potpuno uvjeren da Rusija, kao agresor, ovaj rat dugorocno gubi 100%. Isto kao sto su izgubili rat u Afganistanu. Svaka okupacija ima vijek trajanja, to silnici nikako da skontaju.
Kikibombona

#69596 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Maliodmene wrote: 26/03/2022 11:27 Pa kakve veze ima kontraofanziva u Irpinu, Buchi i Gostomelu sa ovim gradom? U ovaj grad su mogli uc kad god pozele. Meni bas nesto govori da ih Ukrajinci satiru pa su tek sad usli ovde zbog odbrane. Ja ne znam kako si ti dosao do drugacijih zakljucaka....
Daj boze da su Ukrajinci potisnuli rusku soldatesku iz okoline Kijeva.

Mozda je meni promaklo, ima li neki video iz Buche, Gostomela i sl?

Ljudi geolociraju svaki tenk, objave unistenje svakog tenka. Nista se ne može desiti sto nece snimiti 100 kamera.

...

Daj boze da se ruska govna otjeraju iz Kijeva. Kada se to desi imat cemo desetine, stotine video zapisa kao dokaz.
Nadzornik

#69597 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

SanskiBiser wrote: 26/03/2022 11:02 Slavutic nije uopste branjen Rusi se usetali u mjesto isto kao i u Cernobil.

Jedina zeljeznicka pruga koja povezuje Slavutic i Cernobil ide preko Bjeloruske teritorije.
Da li ta pruga i sad funkcionise ili radnici imaju specijalnu propusnicu ali i to mi se cini komplikovanim jer svakodnevno moraju
voz zaustaviti u pravcu Cernobila pa opet u povratku za Slavutic tj. kontrolisati putnike i validnost njihovih propusnica... :?
Cestovne veze takodje nema izmedju Cernobila i Slavutica tako da je velika vjerovatnoca da se kljucnim radnicima na odrzavanju Cernobila
ne dozvoljava napustanje tog kompleksa tj. da u istom zive i rade do daljnjeg.
darktheme

#69598 Re: Ukrajina

Post by darktheme »

Prica je bila da Ukrajinci stavljaju Ruse u okruzenje u tim gradovima, ne da su ih zauzeli.
Maliodmene

#69599 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Kikibombona wrote: 26/03/2022 11:40
Maliodmene wrote: 26/03/2022 11:27 Pa kakve veze ima kontraofanziva u Irpinu, Buchi i Gostomelu sa ovim gradom? U ovaj grad su mogli uc kad god pozele. Meni bas nesto govori da ih Ukrajinci satiru pa su tek sad usli ovde zbog odbrane. Ja ne znam kako si ti dosao do drugacijih zakljucaka....
Daj boze da su Ukrajinci potisnuli rusku soldatesku iz okoline Kijeva.

Mozda je meni promaklo, ima li neki video iz Buche, Gostomela i sl?

Ljudi geolociraju svaki tenk, objave unistenje svakog tenka. Nista se ne može desiti sto nece snimiti 100 kamera.

...

Daj boze da se ruska govna otjeraju iz Kijeva. Kada se to desi imat cemo desetine, stotine video zapisa kao dokaz.
Imao si video jucer gdje Ukrajinci ciste Irpin, te da je u Gostomelu unisteno par kamiona. Vrati unazad
Kikibombona

#69600 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Maliodmene wrote: 26/03/2022 11:44Imao si video jucer gdje Ukrajinci ciste Irpin, te da je u Gostomelu unisteno par kamiona. Vrati unazad
Rusi nikad nisu zauzeli Irpin, vec samo dio grada, kako su pisali oko 20% Irpina. Al to je malo mjesto, sigurno se na dnevnom nivou desavaju pomjeranja 100m gore - 100m dole.

...

Inace, moram pohvaliti tviterasa Aldina iz BiH koji na odlican, krajnje objektivan način prati rat u Ukrajini. U vrijednosnom smislu, on je na pravoj, ukrajinskoj strani. Rusku operaciju naziva pravim imenima - agresija, okupacija. Ali se drzi samo provjerenih informacija sa terena, ne nasjeda na propagandu jedne i druge strane.

Aldin, ako citas, kapa dole :thumbup: :thumbup:

https://mobile.twitter.com/aldin_ww
Post Reply