Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Daryl Dixon

#6951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

supercali wrote:
seoBIH wrote:
basicm wrote:Majmunima koji izbace iz brzine, potegnu rucnu, uzmu telefon na semaforu od 3 sekunde sviram obavezno. Debilima koji se ubacuju ispred svih na semaforu sviram, poteskocama sa oznakom p i svima koji voze sporo ili nekoncentrisano sviram, i tako dalje...
Kako da ne. Kada se zatamnjeni dzip ubaci ispred tebe sutis kao pickica, kao i svi. Od vrha, prema dnu.
Ne sute svi
nedavno bas vidim jednu scenu mada je meni malo bezveze ispalo ali eto... 3-4 auto sam u krajnjoj lijevoj traci kod Importanne-a, skretanje prema Mašinskoj... koliko sam uspio vidjeti prvo auto u koloni je vozio neki stariji čovjek sa porodicom... crveno... tenkre neki iz desne trake sa zatamnjenim novijim pasatom lagano prođe kolonu i ubaci se ispred tog lika, ono hladno na pješački prelaz, doduše malo u koso stade... valjda upratio nema murije pa mu se može... i čovjek izrevoltiran mu zasvira... kad eto lole izlazi iz auta, to treša, to torbica i otvori vrata od auta tog lika i nešto tersa i pljune ga kao i udari mu nogom u vrata... hh pa majku jebao ko mu daje za pravo? otislo je ovo sve u qurac krasan, nema vise niko postovanja prema nikome...fuj! da hoce naletiti na nekoga pa da propisno prodje kroz njega, volio bih vise nego ista.. :izet:
tempuser

#6952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Divlji zapad... Ja idem rezonom, sto bih ja lezo'o budalu, odlezace ga neko isti k'o i on!
Daryl Dixon

#6953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

tempuser wrote:Divlji zapad... Ja idem rezonom, sto bih ja lezo'o budalu, odlezace ga neko isti k'o i on!
upravo :thumbup:
NediM17

#6954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Daryl Dixon wrote: nedavno bas vidim jednu scenu mada je meni malo bezveze ispalo ali eto... 3-4 auto sam u krajnjoj lijevoj traci kod Importanne-a, skretanje prema Mašinskoj... koliko sam uspio vidjeti prvo auto u koloni je vozio neki stariji čovjek sa porodicom... crveno... tenkre neki iz desne trake sa zatamnjenim novijim pasatom lagano prođe kolonu i ubaci se ispred tog lika, ono hladno na pješački prelaz, doduše malo u koso stade... valjda upratio nema murije pa mu se može... i čovjek izrevoltiran mu zasvira... kad eto lole izlazi iz auta, to treša, to torbica i otvori vrata od auta tog lika i nešto tersa i pljune ga kao i udari mu nogom u vrata... hh pa majku jebao ko mu daje za pravo? otislo je ovo sve u qurac krasan, nema vise niko postovanja prema nikome...fuj! da hoce naletiti na nekoga pa da propisno prodje kroz njega, volio bih vise nego ista.. :izet:
Boze sacuvaj... Ali kao sto kazes, naletice jednom na ludjeg od sebe.
dgL_

#6955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

NediM17 wrote:Danas ispred Crnaje semafor, rade tunel. Baja u BMW-u obidje kolonu od jedno cca. 50 auta, vrlo brzo se upali zeleno i uvali se. :-)

Takvi mi bolidi ne idu u glavu. Steta samo sto ga je neko od raje pustio, da bogdo nisu pa da mora ici u rikverc kad krenu iz drugog smjera.
Ja tranzitom sa bistrika prema vracama, semafor crveno, staje passat ispred mene, stajem ja.. Stojim tako 5-6 sekundi kad odjednom lola sa golfom 7 sivim metalik obidje nas i ode na crveno... I to laganini bez gasanja bez icega.. I laganice ode... Pa takvim treba uzimat i auto i vozacku!
supercali

#6956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Raskrsnica vec zakrcena a lik ulazi u raskrsnicu
BadBoy

#6957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Daryl Dixon wrote: nedavno bas vidim jednu scenu mada je meni malo bezveze ispalo ali eto... 3-4 auto sam u krajnjoj lijevoj traci kod Importanne-a, skretanje prema Mašinskoj... koliko sam uspio vidjeti prvo auto u koloni je vozio neki stariji čovjek sa porodicom... crveno... tenkre neki iz desne trake sa zatamnjenim novijim pasatom lagano prođe kolonu i ubaci se ispred tog lika, ono hladno na pješački prelaz, doduše malo u koso stade... valjda upratio nema murije pa mu se može... i čovjek izrevoltiran mu zasvira... kad eto lole izlazi iz auta, to treša, to torbica i otvori vrata od auta tog lika i nešto tersa i pljune ga kao i udari mu nogom u vrata... hh pa majku jebao ko mu daje za pravo? otislo je ovo sve u qurac krasan, nema vise niko postovanja prema nikome...fuj! da hoce naletiti na nekoga pa da propisno prodje kroz njega, volio bih vise nego ista.. :izet:
To je kod nas redovna pojava, ali obični ljudi su tu satjerani u ćorsokak. Što bi rekli Englezi "the only winning move is not to play". Taj debil je svakako kriminalac, nikad ništa pošteno niti je radio niti će raditi u životu, nema obraza, nema osjećaja odgovornosti (ili nema svoje djece ili ga baš boli briga za iste). A šta taj čovjek sa porodicom koji je ostao popljuavan i ponižen da uradi? Da se razračunava sa kretenom? Ili će popiti metak, ili će završiti na sudu on. Gubi u oba slučaja. Mat pozicija.
relax11

#6958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

Nisam se nasao u takvoj situaciji da budem tako "ponizen" da me neko pljuje i udara po autu, ali hajmo realno da on meni sve to radi a da je to gledam i da ga pustim da ode a nisam mu nista uradio....
zekoslav85

#6959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zekoslav85 »

danas isto lud lik... vozim ja tranzitom, idem prema tunelu.... kad neki kombi sleti iz dzamijske ulice i pravo ispred mene znaci da sam isao malo brze, spucao bih ga...ja ti njemu svirnem blicnem kao majmune jedan ludi...kao da je procitao s usana :D i na semaforu crveno, kad izlazi nemas ga sta vidjet mrsav stariji nekih 40 godina, jedva 1.70 ali eto, mase rukom kao "sta je, da ti je...m mater.."uf reko ja izadjem veci i krupniji od njega, iza sjedista imam bukovu paliju za ovakve slucajeve...reko neki problem hoces da se udaramo ? ha ? ja krenem prema njemu on se poce povlaciti kao zuri nije imao kad stati na crveno ovo ono ma reko konju jedan hoces da se ubijemo zbog tvoje zurbe i ovi drugi poceli svirati kao da krenemo zastoj :-) i uleti u kombi i pun gas crn oblak ostade iza njega..

treba se cuvati uvijek drugih , a najmanje sebe haman :D
nightvision

#6960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Laertes wrote:
kloniran wrote:ka'e ne valja desnom odoše gewinde izbrazdano sleperima :D :lol:
Ima jedan takav ovdje na forumu, meščini nightvision sebe nazvao.
Odayebi. Ja sam onda lijepo rekao da po gradskoj cesti s dvije ili vise traka mogu voziti jednako i u lijevoj kao i desnoj traci sve dok postujem ogranicenja brzine, znaci dok ne kocim saobracaj guslanjem. Kome se divlja nek' me obilazi.
tempuser

#6961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zekoslav85 wrote:danas isto lud lik... vozim ja tranzitom, idem prema tunelu.... kad neki kombi sleti iz dzamijske ulice i pravo ispred mene znaci da sam isao malo brze, spucao bih ga...ja ti njemu svirnem blicnem kao majmune jedan ludi...kao da je procitao s usana :D i na semaforu crveno, kad izlazi nemas ga sta vidjet mrsav stariji nekih 40 godina, jedva 1.70 ali eto, mase rukom kao "sta je, da ti je...m mater.."uf reko ja izadjem veci i krupniji od njega, iza sjedista imam bukovu paliju za ovakve slucajeve...reko neki problem hoces da se udaramo ? ha ? ja krenem prema njemu on se poce povlaciti kao zuri nije imao kad stati na crveno ovo ono ma reko konju jedan hoces da se ubijemo zbog tvoje zurbe i ovi drugi poceli svirati kao da krenemo zastoj :-) i uleti u kombi i pun gas crn oblak ostade iza njega..

treba se cuvati uvijek drugih , a najmanje sebe haman :D
Za to stariji nekih 40 god si zasluzio degenek! :-D
zdruzdjo

#6962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Za to stariji nekih 40 god si zasluzio degenek! :-D
I to da sam ide ubrati sipku.
Laertes

#6963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

nightvision wrote:
Laertes wrote:
kloniran wrote:ka'e ne valja desnom odoše gewinde izbrazdano sleperima :D :lol:
Ima jedan takav ovdje na forumu, meščini nightvision sebe nazvao.
Odayebi. Ja sam onda lijepo rekao da po gradskoj cesti s dvije ili vise traka mogu voziti jednako i u lijevoj kao i desnoj traci sve dok postujem ogranicenja brzine, znaci dok ne kocim saobracaj guslanjem. Kome se divlja nek' me obilazi.
Ćaći svom se tako obraćaj. Radilo se o cesti Šićki - Tuzla, i ti si se isprovaljivao toliko da su ti ljudi pisali da tvojom logikom možeš sredinom, sve dok voziš unutar ograničenja. Guslaj lijevom, ali vozacke kulture nemaš.
nightvision

#6964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Laertes wrote:Ćaći svom se tako obraćaj. Radilo se o cesti Šićki - Tuzla, i ti si se isprovaljivao toliko da su ti ljudi pisali da tvojom logikom možeš sredinom, sve dok voziš unutar ograničenja. Guslaj lijevom, ali vozacke kulture nemaš.
Lazi ti caci svom i izmisljaj. Pricali smo mi ponajprije o gradskim ulicama gdje si ti rekao da se trebamo u gradu sklanjat' u desnu traku trkacima. Evo sa'cu, samo sto nisam. A onda si se ti uFatio navoditi kao primjer tu cestu, ali i onda sam ti rekao pa cu opet, to nije autoput niti brza cesta, pa tamo gdje u desnoj traci ima kolona autobusa i kamiona koji voze ispod ogranicenja ako u lijevoj vozim brze od njih, u dozvoljenim granicama, ne pada mi na pamet da legnem na kocnicu i ubacujem se u tu kolonu samo da bi ti i slicni divljaci mogli ispoljavat svoje frustracije izmedju dva-tri kruzna toka u par stotina metara. Nauci vec jednom razliku izmedju autoputa i gradske ulice, nije to tako tesko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: Za to stariji nekih 40 god si zasluzio degenek! :-D
I to da sam ide ubrati sipku.
Ako je po nicku '85., onda je i on skoro stariji :-D
Zaboravljaju se ljudi, sve kontaju jos uvijek im 20...kad ono :oops:
Laertes

#6966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

nightvision wrote:
Laertes wrote:OK, ali moje pitanje je zašto voziš lijevom trakom ako je desna prazna (bez obzira na ograničenje)?
zato sto nema razloga da ne vozim. i zato sto volim podjebavati kretene koji misle da su sami na cesti. aerodromska pista je na aerodromu na dubravama. :mrgreen:
Nije majka Muju karala što je kockao, nego što se vadio...
amar1994

#6967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

joj covjeka, tvoja duzonost je da se sklonis , ostajanje u lijevoj traci je prekrsaj i ugrozavanje saobracaja. Mozda nekog ne zanima ogranicenje, bez obzira na sve tvoja i duznost svih je da se poslije obilazenja lijevom vrati u desnu i tacka. Ni ti, ni bilo ko drugi ne treba da odredjuje nekome koliko ce vozit, prosipa neku silu i da se sepuri nesto na autoputu gdje su brzine od 100 do 300km/h. Sta te briga jel neko vozi 500km/h tvoje je da se sklonis.
Ja cu uvijek takvim pametarima u lijevoj svirat i drzat duga upaljena dok se ne skloni :-x
Bakir1

#6968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano :D
i vi se zbog svega nervirate :lol:
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Ma zaustavnom :lol: :lol: :mrgreen:
The BEN10

#6970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano :D
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check ;-)
Tako sam ja jednom probao da uradim - kad ono u fazi obilaženja lik se sjetio da treba u desnu. Sekunda je falila da obojica nastradamo.
Bakir1

#6971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ma hajde sve je to u sklopu vozanja po cestama ;-)
amar1994

#6972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

The BEN10 wrote:
Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano :D
Tako sam ja jednom probao da uradim - kad ono u fazi obilaženja lik se sjetio da treba u desnu. Sekunda je falila da obojica nastradamo.
eh pa to je najgore :thumbup: :run:
The BEN10

#6973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Bakir1 wrote:ma hajde sve je to u sklopu vozanja po cestama ;-)
Jest braco, da nisam vozio barem 140 km/h, a u autu žena i dijete.
Bakir1

#6974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

dobro, istini za volju, sa zenom i malim u autu ne prestizem :D
amar1994

#6975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ne znaju ili nece da nauce pravila :run: , cuj on voli mezit trkace, fol pravda neka :shock: :lol:
Post Reply