Edit: mada sad vidim da je neka druga marka na slici a kod mene je chicco. Uglavnom tako nekako izgleda.
Odoh uhraniti dijete ne bi li joj ova AS sto prije omanjala
Moderator: anex
Tebi treba ovakva sjedalica koja može do 36kg a ovu ostavi drugom djetetumanekenka u penziji wrote:Mislim da je ova u pitanju
Edit: mada sad vidim da je neka druga marka na slici a kod mene je chicco. Uglavnom tako nekako izgleda.
Odoh uhraniti dijete ne bi li joj ova AS sto prije omanjala

Nisam zena ali sjedalice poslije vise idu po visini nego tezini. Sa ovom podguznom sjedalicom dijete koristi pojas iz auta koji mu mora ici normalno preko ramena (nikako vrata) i ispod stomaka kao za odrasle. Mislim da ti je granicna visina djeteta za takvu stvar oko 120 cm.manekenka u penziji wrote:Jeste, to je to.
Šteta, bas bi dobro došlo da može jer mi je pravo teško podizati malenu svaki put kad negdje same idemo. Ova nasa AS ide do 19 kg, a malena ima 15kg i skoro 100 cm. Bas ju je zeznuto ubaciti u sjedalicu sa ovim mojim stomakom i kontrakcijama.
Hvala na pomoci zene moje drage, super ste!
Ma nisam uopste na ovaj tip obuce mislila. Vidi se da dobro rade ali mi je ovo prije obuca za starijeg sina nego za bebaca.manekenka u penziji wrote:Samo dobro obrati paznju na broj ako ne budeš isla licno. Ja sam narucila preko poznanika pa su mi bile bas velike. Kavat inace ima vece kalupe
Upravo se raspitujem i meni treba, ono sto sam skontala jeste da je bitno da je kompresorski, a ne neka druga varijanta.. marka totalno ne vazna...Ma.Le.Na wrote:Preporuka za inhalator plizzz
Ima li komkakav savjet...sta se gleda..
Treba nam koliko danas
Mi smo u apoteci u Hitnoj kupili ovaj i sasvim se dobar pokazao:Ma.Le.Na wrote:Preporuka za inhalator plizzz
Treba nam koliko danas

Beurer ultrazvucniMa.Le.Na wrote:Preporuka za inhalator plizzz
Treba nam koliko danas
Pricaj mi o tomemanekenka u penziji wrote:Ako gleda teletabise, masu, pepu i kompaniju zašto ne bi mogla gledati i neki drugi animirani film?
Hvala tebi na iscrpnom odgovoru ali moje pitanje se više odnosilo na iskusnije roditelje zbog samog mirovanja nekih 80 minuta dok traje predstava.
@suza81: onda sam i ja malo poranila, ali više ne znam kako da je zabavim. Odvedem je u igraonu i tamo samo rasprema stvari, valjda naučila u vrtiću. Kiša pada pa ne možemo ni u Safet Zajko, a bazeni su mi malo riskantni zbog moje trudnoće, bojim se bakterija. Tačno mi nedostaje ideja.
TAFKAP wrote:Tobe jarabi...![]()
![]()
![]()
Sa dvije godine dijete ne bi trebalo uopšte sa konfrontirat sa audiovizuelnim medijima, kao prvo jer ne mogu preraditi tolike informacije, brzinu promjena scena i kadrova, a kamoli da razumiju šta je to što vide. E sad još zamisli da kao dvo(ipo)goidišnje dijete gledaš neke džinovske ljude kako se kreću platnom, buku/ton u kinu da i ne spominjem.
Otkud dijete zna šta je to što vidi na TVu/platnu, mi odrasli uzimamo sve zdravo za gotovo, zato što smo kroz određen period odrastanje stekli znanje šta je šta, šta je realnost, šta iluzija, znamo da procijenimo i kombinatrički povežemo ono što vidimo sa onim šo smo spoznali u prošlosti.