Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#6951 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Mislim da je ova u pitanju

Image

Edit: mada sad vidim da je neka druga marka na slici a kod mene je chicco. Uglavnom tako nekako izgleda.

Odoh uhraniti dijete ne bi li joj ova AS sto prije omanjala :lol:
JanuaryJones

#6952 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

manekenka u penziji wrote:Mislim da je ova u pitanju

Image

Edit: mada sad vidim da je neka druga marka na slici a kod mene je chicco. Uglavnom tako nekako izgleda.

Odoh uhraniti dijete ne bi li joj ova AS sto prije omanjala :lol:
Tebi treba ovakva sjedalica koja može do 36kg a ovu ostavi drugom djetetu ;)

Image
sabanss

#6953 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sabanss »

manekenka u penziji wrote:Jeste, to je to.

Šteta, bas bi dobro došlo da može jer mi je pravo teško podizati malenu svaki put kad negdje same idemo. Ova nasa AS ide do 19 kg, a malena ima 15kg i skoro 100 cm. Bas ju je zeznuto ubaciti u sjedalicu sa ovim mojim stomakom i kontrakcijama.

Hvala na pomoci zene moje drage, super ste!
Nisam zena ali sjedalice poslije vise idu po visini nego tezini. Sa ovom podguznom sjedalicom dijete koristi pojas iz auta koji mu mora ici normalno preko ramena (nikako vrata) i ispod stomaka kao za odrasle. Mislim da ti je granicna visina djeteta za takvu stvar oko 120 cm.
manekenka u penziji

#6954 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma da, treba nama jos nekih 20cm za tu malenu sjedalicu sto ide ispod guze.
CherryLips

#6955 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Gdje bih mogla naci cizmice za bebca nehodaca, na fazon uggsica? Samo bitno da su futrovane
neoxxx

#6956 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by neoxxx »

www.kavat.ba

I za hodace i nehodace :wink:
manekenka u penziji

#6957 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Samo dobro obrati paznju na broj ako ne budeš isla licno. Ja sam narucila preko poznanika pa su mi bile bas velike. Kavat inace ima vece kalupe
CherryLips

#6958 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

manekenka u penziji wrote:Samo dobro obrati paznju na broj ako ne budeš isla licno. Ja sam narucila preko poznanika pa su mi bile bas velike. Kavat inace ima vece kalupe
Ma nisam uopste na ovaj tip obuce mislila. Vidi se da dobro rade ali mi je ovo prije obuca za starijeg sina nego za bebaca.
Hvala @manekenko:)
Ma.Le.Na

#6959 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

Preporuka za inhalator plizzz
Ima li komkakav savjet...sta se gleda..
Treba nam koliko danas :|
_turpija_

#6960 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by _turpija_ »

Ma.Le.Na wrote:Preporuka za inhalator plizzz
Upravo se raspitujem i meni treba, ono sto sam skontala jeste da je bitno da je kompresorski, a ne neka druga varijanta.. marka totalno ne vazna... :) Nisam ti bas puno od pomoci, ali eto...
JanuaryJones

#6961 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Mi smo u apoteci u Hitnoj kupili ovaj i sasvim se dobar pokazao:
Image
http://www.medicalexpo.com/prod/pic-sol ... 08785.html
CherryLips

#6962 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Beurer ultrazvucni
jasko_ja

#6963 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by jasko_ja »

Broj azre sise ili joj kolegice. Hitnoooooooo
manekenka u penziji

#6964 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Je li rano odvesti dijete od otprilike dvije i po godine u kino?
Imaju li u toj dobi strpljenje da sjede od početka do kraja filma?
suza81

#6965 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Vjerovatno zavisi od djeteta. Moj dvoipogodisnjak ne bi tamo mirovao ni 5 min :) djevojcicu sam vodila sa oko 3,5 prvi put a sad sa 5 je super... djeca gledaju film dok mame piju kafu na spratu :thumbup:
TAFKAP

#6966 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by TAFKAP »

Tobe jarabi... :shock: :roll:

:mrgreen:

Sa dvije godine dijete ne bi trebalo uopšte sa konfrontirat sa audiovizuelnim medijima, kao prvo jer ne mogu preraditi tolike informacije, brzinu promjena scena i kadrova, a kamoli da razumiju šta je to što vide. E sad još zamisli da kao dvo(ipo)goidišnje dijete gledaš neke džinovske ljude kako se kreću platnom, buku/ton u kinu da i ne spominjem.

Otkud dijete zna šta je to što vidi na TVu/platnu, mi odrasli uzimamo sve zdravo za gotovo, zato što smo kroz određen period odrastanje stekli znanje šta je šta, šta je realnost, šta iluzija, znamo da procijenimo i kombinatrički povežemo ono što vidimo sa onim šo smo spoznali u prošlosti.

:run:
manekenka u penziji

#6967 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ako gleda teletabise, masu, pepu i kompaniju zašto ne bi mogla gledati i neki drugi animirani film?

Hvala tebi na iscrpnom odgovoru ali moje pitanje se više odnosilo na iskusnije roditelje zbog samog mirovanja nekih 80 minuta dok traje predstava.

@suza81: onda sam i ja malo poranila, ali više ne znam kako da je zabavim. Odvedem je u igraonu i tamo samo rasprema stvari, valjda naučila u vrtiću. Kiša pada pa ne možemo ni u Safet Zajko, a bazeni su mi malo riskantni zbog moje trudnoće, bojim se bakterija. Tačno mi nedostaje ideja.
suza81

#6968 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

manekenka u penziji wrote:Ako gleda teletabise, masu, pepu i kompaniju zašto ne bi mogla gledati i neki drugi animirani film?

Hvala tebi na iscrpnom odgovoru ali moje pitanje se više odnosilo na iskusnije roditelje zbog samog mirovanja nekih 80 minuta dok traje predstava.

@suza81: onda sam i ja malo poranila, ali više ne znam kako da je zabavim. Odvedem je u igraonu i tamo samo rasprema stvari, valjda naučila u vrtiću. Kiša pada pa ne možemo ni u Safet Zajko, a bazeni su mi malo riskantni zbog moje trudnoće, bojim se bakterija. Tačno mi nedostaje ideja.
Pricaj mi o tome :-)
Najgori je ovaj prelaz u jesen... naviknu cijelo ljeto po polju i onda kad zahladni nervozni su u kuci. Iako izlazimo svaki dan opet su vecinu vremena u kuci. Neki dan u Zajki nisu ni jednu baricu zaobisli.. dosli kuci mokri ko misevi :lol:
Tacno cu zabraniti Peppu Pig :lol:

Mi smo svojima neki dan kupili tempere... bojice, flomsstere i vostane vec izgustirali. Puzzle i lego kockice ih znaju dugo zabavit. A kad nista vise nije interesantno kisobrane u ruke i napolje :lol:
CherryLips

#6969 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Mi smo na prvu predstavu isli sa nepune tri godine. Znaci,fascinacija. Nije mogao prestati prepricavati danima, mi mu umirali od smijeha. A neki dan isli i nakon deset minuta odvali plakat. Izasli i otisli na sok. Sve ti je to lutrija. A vec duzi period se zanima slagalicama. Na pocetku bile krupnije sa manjim brojem dijelova,sad onu od 60 kom slozi za pet minuta. Naravno,autici su nepresusna igra,sudari,havarije,garaze,tuneli....
Plastelin,jeste da uglavnom ja to sve radim ali i on pomalo ucestvuje. Bojanke,flomasteri,domine,slikovnice,lego kocke....kupili i onu tablu na koju idu magnetna slova i brojevi,sad kofol uci da rijeci slaze...vjerovatno sam nesto i fulila al et...nama su igraone spansko selo,nikad ih nije volio,sve je to njemu previse guzve i sve mu prljavo (prava je cistunica),tako da ako izlazimo ili parkic ili obicna setnja,sokic i petica u pola bez luka:) na imanju ima zivotinja pa koke ganja,janjad ganja,bere paradajz i maline...al je fakat belaj kad je lose vrijeme...
pirpa

#6970 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by pirpa »

TAFKAP wrote:Tobe jarabi... :shock: :roll:

:mrgreen:

Sa dvije godine dijete ne bi trebalo uopšte sa konfrontirat sa audiovizuelnim medijima, kao prvo jer ne mogu preraditi tolike informacije, brzinu promjena scena i kadrova, a kamoli da razumiju šta je to što vide. E sad još zamisli da kao dvo(ipo)goidišnje dijete gledaš neke džinovske ljude kako se kreću platnom, buku/ton u kinu da i ne spominjem.

Otkud dijete zna šta je to što vidi na TVu/platnu, mi odrasli uzimamo sve zdravo za gotovo, zato što smo kroz određen period odrastanje stekli znanje šta je šta, šta je realnost, šta iluzija, znamo da procijenimo i kombinatrički povežemo ono što vidimo sa onim šo smo spoznali u prošlosti.

:run:
:thumbup:
haj ti to nasem covjeku objasni.....
manekenka u penziji

#6971 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Evo sad se malo sunce nazire ali gospođica spava.

Ma nema sta joj nisam nabavila od igračaka, puzle, makaze za papir i ljepilo, neke vodene markere (da mogu obrisati namještaj da ne ostaju fleke), kockice, tablu za učenje slova i sta sve ne. Doduše još nisam kupila plastelin. Kod rodice se igrala sa njim pa je odlučila da proba te kolačiće što je napravila, tako da plastelin još odgađam.
Imamo i tobogan na sred dnevnog boravka, kuhinju dječiju pored moje, ali džaba sve, ništa joj ne drži pažnju.

Najgore od svega što sebe preispitujem da li sam ja los roditelj jer više ne znam čime da se igram sa njom. Ruku na srce, nekad bih i malo da odmorim od svega.

Sad je poremetila spavanje pa poslije podne odvali rundu do 17-18h i navečer sijeli do 23h.
Nije ona nametljiva ni dosadna, ali čini mi se da više mene ubija ta monotonost u provođenju dana u nekim igricama koje je ne interesuju i gledanju pepe do te mjere da pjeva: "ja sam prase" kada krene odjavna špica.
JanuaryJones

#6972 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Opcija da je upišeš u vrtić?
manekenka u penziji

#6973 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ide u vrtić, doduše povremeno.
Dok sam radila bila je na cjelodnevnom boravku.
JanuaryJones

#6974 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Pravi vrtić ili neka igraonica/tete čuvalice?
manekenka u penziji

#6975 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Da, pravi vrtić. Mislim, registrovan je kao igraonica, ali je vrtić.
Realno, i Kids Land je ista stvar, mada mislim da sad imaju dozvolu pa su registrovani kao vrtić.
Post Reply