SDP
- webby-x
#6951 Re: SDP
SDA dobio više agencija od SDP-a.
Pa ova "pobjeda" SDP-a i poraz SDA je zaista čudan.
-
disney
#6952 Re: SDP
Mi glasaci koji smo u oktobru prosle godine svoj glas dali SDP-u, a to nije bio glas, vec krik, vapaj upomoc, da nas se rijesi jada, bijede i prevara svih zadnjih godina vladavine SDA, povjerovali smo "drzavi za covjeka", makar se nadali... Onoga trenutka kada je SDP (citaj: Lagumdzija), napravio pakt u vidu takozvane platforme sa SDA (citaj: Tihic), bilo je jasno da je i zadnja nada umrla, bilo je jasno da smo prevareni.
Sve sto se dogadjalo od tada, danas nakon petnaest mjeseci, samo je za budale iznenadjenje. Mi smo u Titaniku, oni u dilemi koje boje kravatu ujutro vezati, te gdje najbolje Dogovoreno i "Zaradjeno" investirati.
Sve sto se dogadjalo od tada, danas nakon petnaest mjeseci, samo je za budale iznenadjenje. Mi smo u Titaniku, oni u dilemi koje boje kravatu ujutro vezati, te gdje najbolje Dogovoreno i "Zaradjeno" investirati.
- heckler
#6953 Re: SDP
Ja sam se potajno nadao da ce Zlaja fakinski izvuci dzokera iz rukava i sokirati sve ne imenujuci sebe za ministra 
- heckler
#6954 Re: SDP
webby-x wrote:SDA dobio više agencija od SDP-a.
Dobija jaca ministartsva i 6 direktorskih mjesta iz "hrvatske" kvote pa im se moze
- vee-jay
#6955 Re: SDP
nemoj nikad vise glasati za SDP...disney wrote:Mi glasaci koji smo u oktobru prosle godine svoj glas dali SDP-u, a to nije bio glas, vec krik, vapaj upomoc, da nas se rijesi jada, bijede i prevara svih zadnjih godina vladavine SDA, povjerovali smo "drzavi za covjeka", makar se nadali... Onoga trenutka kada je SDP (citaj: Lagumdzija), napravio pakt u vidu takozvane platforme sa SDA (citaj: Tihic), bilo je jasno da je i zadnja nada umrla, bilo je jasno da smo prevareni.
- vivaldi
#6956 Re: SDP
Pobjednici su i sda i sdp. Mi smo porazeni..webby-x wrote:SDA dobio više agencija od SDP-a.
- webby-x
#6957 Re: SDP
Ja nisam. Ja znam da bi bilo poprilično isto i sa prošlom vlašću.vivaldi wrote:Pobjednici su i sda i sdp. Mi smo porazeni..
Meni je samo smiješan entuzijazam SDP poklonika, a koji nemaju
direktne koristi od partije.
-
disney
#6958 Re: SDP
Meni nije smijesno, ali me ne cudi da vecini diskutanata jeste. Bosna i Hercegovina. Hljeba i igara. Kafe i cigara. Jos malo.vee-jay wrote:nemoj nikad vise glasati za SDP...disney wrote:Mi glasaci koji smo u oktobru prosle godine svoj glas dali SDP-u, a to nije bio glas, vec krik, vapaj upomoc, da nas se rijesi jada, bijede i prevara svih zadnjih godina vladavine SDA, povjerovali smo "drzavi za covjeka", makar se nadali... Onoga trenutka kada je SDP (citaj: Lagumdzija), napravio pakt u vidu takozvane platforme sa SDA (citaj: Tihic), bilo je jasno da je i zadnja nada umrla, bilo je jasno da smo prevareni.
- vivaldi
#6959 Re: SDP
Mislio sam generalno. Dubioza se evdientno nastavlja, i to je glavna karakteristika.webby-x wrote:Ja nisam. Ja znam da bi bilo poprilično isto i sa prošlom vlašću.vivaldi wrote:Pobjednici su i sda i sdp. Mi smo porazeni..
Meni je samo smiješan entuzijazam SDP poklonika, a koji nemaju
direktne koristi od partije.
Sto se tice poklonika, sve zavisi od toga da li imaju koristi od toga ili ne. Ako imas bilo kakvog interesa, onda je apsolutno razumljivo. Ako nije u pitanju licna korist onda se radi ili o inatu ili o elemntarnoj ljudskoj potrebi da vidi ono sto zeli i hoce da vidi iako to nema uporiste u realnosti.
-
deathlander
#6960 Re: SDP
Historijat mog glasanja
2002-SDA
2006-Stranka za BiH
2010-SDP
2014- Glasam za SBB!
Meni nije teško mijenjati stranku i glasati za onoga za koga smatram da ima i najmanje šanse da donese promjene
A SDP se dosad pokazao kao i Stranka za BiH nakon izbora 2006-tj. nikako.
ako se nakon tih izbora i SBB pokaze losim, valjda ce se naci neka nova stranka poslije toga... uglavnom, najgore sto covjek moze uraditi je ne glasati.
2002-SDA
2006-Stranka za BiH
2010-SDP
2014- Glasam za SBB!
Meni nije teško mijenjati stranku i glasati za onoga za koga smatram da ima i najmanje šanse da donese promjene
-
disney
#6961 Re: SDP
Demokratski, legitimno, racionalno. Ali, 2010 nam bilo pet do dvanaest. Kakvi, s kim i u cemu cemo docekati 2014?deathlander wrote:Historijat mog glasanja
2002-SDA
2006-Stranka za BiH
2010-SDP
2014- Glasam za SBB!
Meni nije teško mijenjati stranku i glasati za onoga za koga smatram da ima i najmanje šanse da donese promjeneA SDP se dosad pokazao kao i Stranka za BiH nakon izbora 2006-tj. nikako.
ako se nakon tih izbora i SBB pokaze losim, valjda ce se naci neka nova stranka poslije toga... uglavnom, najgore sto covjek moze uraditi je ne glasati.
-
deathlander
#6962 Re: SDP
Slažem se s tobom u potpunosti, ali ovo je jedino rješenje koje mi je naumpalo za borbu protiv ovoga sto nam se desava. Imam nadu da će dovoljan broj ljudi početi ovako razmišljati, i da će konačno pomrijeti nane i dede koje drže SDA u vlasti. Sa politikom SDP-a se ne slažem u potpunosti, ali sam glasao za njih jer su oni bili jedina stranka koja je mogla izbaviti SDA iz vlasti... i onda Zlaja, ničim izazvan, potpisa s Tihićemdisney wrote:Demokratski, legitimno, racionalno. Ali, 2010 nam bilo pet do dvanaest. Kakvi, s kim i u cemu cemo docekati 2014?deathlander wrote:Historijat mog glasanja
2002-SDA
2006-Stranka za BiH
2010-SDP
2014- Glasam za SBB!
Meni nije teško mijenjati stranku i glasati za onoga za koga smatram da ima i najmanje šanse da donese promjeneA SDP se dosad pokazao kao i Stranka za BiH nakon izbora 2006-tj. nikako.
- Optimus Prime
#6964 Re: SDP
Bloger wrote:TRAŽILI STE-GLADUJTE !!!
Nako, cisto iz znatizelje: Koju opciju je po tvom misljenju narod trebao birati pa da ne "gladuju"?
- Alfons Kauders
#6965 Re: SDP
Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...
Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih... 
-
popajic
#6966 Re: SDP
Ne bih se vise ni u snu usudio izjaviti da sam za njih glasao i da sam nekim njihovim akcijama ( bolje receno ne akcijama ) razocaran - namah bi me prokuzili da sam Haretov ili Nase stranke sinAlfons Kauders wrote:Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih...
- Optimus Prime
#6967 Re: SDP
I ja dobijam dojam da su izbori u stvari bili namjesteni, tako da SDP ne dobije dvotrecinsku vecinu u parlamantu.Alfons Kauders wrote:Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih...
Sta bi sa onolikim ponistenim glasackim listicima. Je li se iko naknadno ocitovao?
- Tahta
#6968 Re: SDP
ha ha ha ha ha ha ha haheckler wrote:Ja sam se potajno nadao da ce Zlaja fakinski izvuci dzokera iz rukava i sokirati sve ne imenujuci sebe za ministra
odavno me ništa bolje nije nasmijalo nije Alaha mi
ha ha ha ha ha ha ha ha
Aferim majstore na postu
svaka čast
- Alfons Kauders
#6969 Re: SDP
Da, ovom prilikom pozivam sve razocarane glasace SDP-a da se zale CIK-u, jer ih je haman bilo pet puta vise... Ili nisu znali popuniti listice...Optimus Prime wrote:I ja dobijam dojam da su izbori u stvari bili namjesteni, tako da SDP ne dobije dvotrecinsku vecinu u parlamantu.Alfons Kauders wrote:Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih...
Sta bi sa onolikim ponistenim glasackim listicima. Je li se iko naknadno ocitovao?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6970 Re: SDP
daa..svi glasali za SDP, i nikad vise neceAlfons Kauders wrote:Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih...
- Alfons Kauders
#6971 Re: SDP
Sto je najgore, mishevi nemaju muda ni da na forumu, potpuno anonimno, kazu za koga su glasali...plain vanilla wrote:daa..svi glasali za SDP, i nikad vise neceAlfons Kauders wrote:Citajuci forum zadnjih godinu dana ne mogu da ne primjetim da su ama bas svi glasali za SDP, i sad su fol razocarani...Ja sam mislio da je SDP dobio 17%, ali haman je bilo 97%, sudeci prema broju ovih razocaranih...
Sljedeci put svakako glasam za NVZ
- heckler
#6972 Re: SDP
Meni su jos bolji ovi sto kaze "eto vam pobjede SDP, a vidi nisu ovo dobili ili nisu ono dobili".
Neuzubillah i sve to sa 17% glasova
Gluho bilo ako su drzavu okrenuli naopacke sa 17% sta bi se desilo daje tu bilo 30ak %
... Izmajorizirali bi i Kinu ocam' 
Neuzubillah i sve to sa 17% glasova
-
pemanapemani
#6973 Re: SDP
Generalizacija je čudo. Sve koji kritikuju SDP se trpa u isti koš, ali hajde, šta ćeš, tako je kako je.
Nikad mi nije palo na pamet da ih poredim sa ostalim strankama koje nas svih ovih godina j.bu u mozak. Ne što su bili nešto posebno, nego što mi je bilo van svake pameti stavljati ih u istu rečenicu sa kriminalcima.
Nisam očekivao čudo. Samo neke sitne pomake. Čistija mjesta i gradove, hapšenje nekoliko ratnih profitera, mrvicu socijalne osjetljivosti i drastično smanjenje plata ministrima, savjetnicima i parlamentarcima.
Danas vidim da je to sve u pet deka. Nešto su malo bolji nego ostatak vladajuće oligarhije, ono, najmanje zlo i to je to.
Nikad mi nije palo na pamet da ih poredim sa ostalim strankama koje nas svih ovih godina j.bu u mozak. Ne što su bili nešto posebno, nego što mi je bilo van svake pameti stavljati ih u istu rečenicu sa kriminalcima.
Nisam očekivao čudo. Samo neke sitne pomake. Čistija mjesta i gradove, hapšenje nekoliko ratnih profitera, mrvicu socijalne osjetljivosti i drastično smanjenje plata ministrima, savjetnicima i parlamentarcima.
Danas vidim da je to sve u pet deka. Nešto su malo bolji nego ostatak vladajuće oligarhije, ono, najmanje zlo i to je to.
- Ja_Ja
#6974 Re: SDP
Glasao za SDP od svoje 18 godine, i opet cu. Kakvi su, takvi su u ovoj drzavi apsolutno nema niko da je bolji. Ako se slucajno pojavi neka nova opcija koja bi mogla biti bolja od njih razmotrit cu promjenu svoga glasa.
Za SDA necu, jer mi je pun k.... 20 godina lopovluka i pravljenja svih oko sebe budalama kao da nisu bili u vlasti citavo to vrijeme. Dati glas SBB-u i Fahri smatram da je isto kao da su Kolumbijci nudili svoj glas Eskobaru, na te grane se necu spustiti ni po cijenu zivota jer je politika SBB-a truhla i u sluzbi interesa jednog covjeka. A ostali jednostavno nisu vrijedni niti paznje niti pomena.
Za SDA necu, jer mi je pun k.... 20 godina lopovluka i pravljenja svih oko sebe budalama kao da nisu bili u vlasti citavo to vrijeme. Dati glas SBB-u i Fahri smatram da je isto kao da su Kolumbijci nudili svoj glas Eskobaru, na te grane se necu spustiti ni po cijenu zivota jer je politika SBB-a truhla i u sluzbi interesa jednog covjeka. A ostali jednostavno nisu vrijedni niti paznje niti pomena.
- Optimus Prime