Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mrgreen

#6951 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

Riddle wrote: Mozda Stannis manje vise ide od tacke A do tacke B kao u knjigama, ali sva usputna desavanja i dijalozi su zanemareni ili promijenjeni sto potpuno mijenja kontekst i u konacnici, mijenja samog lika. Nije on fanatik, vec njegova supruga. On je veliki ratnik, vrhunski strateg i takticar. Ljudi nisu vidjeli koliko je sjevernjaka pridobio na svoju stranu raznim manevrima i tu podrsku je jako tesko steci ako si juznjacki lord, a pogotovo nikakav takticar kao sto ti rece. On ne igra kako Mel svira, vec je jako skeptican po pitanju te religije, ne pali nevine, vec dezertere i izdajice kao i svaki drugi lord. Mozda i izgubi bitku protiv Boltona (mada iskreno sumnjam), ali sam 100% ubijeđen da nece ispasti totalni idiot i fanatik kao sto ga je serija prikazala.
od smrti roberta barateona pa nadalje, sta je stannis vrhunski i takticki odradio, da bi se prikazao velikim ratnikom?

izgubio je i bitku za blackwater;
izmanipulisan od melisandre pristao je na ubistvo vlastitog brata (nije ni casno ni nesto takticki posebno). tacno je da njega definise slijepa odanost duznosti, i melisandra je upravo tandrkala po tome - ubijedivsi ga da je on izabrani, obecani, i da je njegova sveta duznost da spasi svijet pri tome ne birajuci sredstva. on sam nije religiozan, ali je pao pod melisandrin utjecaj. mozda je upravo to i poenta, takav sjajan ratnik u proslosti se gubi pod utjecajem religioznih fanatika. pa davos se pokazao sto puta promucurnijim, mudrijim, zeznutijim, a na koliko se njegovih savjeta oglusio.

mozda previse citas historiju, to sto pises mi se nikako ne podudara sa stanisovim likom :D
Juliuscezar

#6952 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Da i ja priupitam za banku Bravossa, jbt nisu oni budale da tek daju kredit a ne osiguraju se. Ima li neka prica oko toga ?
duboka_misao

#6953 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

bhnapoleon1 wrote:Da i ja priupitam za banku Bravossa, jbt nisu oni budale da tek daju kredit a ne osiguraju se. Ima li neka prica oko toga ?
Davos je bio stanisu zirant :D gotov je
duboka_misao

#6954 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

sizifinho wrote:
duboka_misao wrote:ma nije mi Brienne nesto krvolocna, ona fura ono cast, postenje fazoni sigurno ce ga voditi negdje da mu sude da se skine krivica sa nje za renlijevu smrt.
niko nju nije krivio za smrt Renlya osim nje same. Ona je sama uvjerila sebe da nije uspjela odbraniti Renlya, ujedno se zaklela da ce ubiti Stannisa.
Kazes nije krvolocna nakon sto je ubila 5-6 likova golim rukama, Hounda bacila niz liticu.
I kad smo vec kod casti, slazem se- casna je. To znaci da drzi svoju rijec, koja je bila da ce se osvetiti Stannisu za ubistvo i da ce ga ona licno ubit. Kakva bibto bila cast da ne odrzi rijec.
A mac joj se zove oathkeeper.
Kosmicka ironija
oathkeeperom skinuti glavu covjeka ciju smrt si obecala
ma krivili je svi koliko se sjecam jer je sama bila s njim u satoru i naravno niko nije vjerovao da ga je ubio picin dim. Ne znam nekako mi nije ona za te brze egzekucije jednog od glavnih likova, bice tu jos razvlacenja te teme.
duboka_misao

#6955 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Image
sizifinho

#6956 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

duboka_misao wrote:Image
nije da je stranicu ranije ista slika postavljena
Riddle

#6957 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

IcedMFEarth wrote:Lol, koga su to ubili ? Jedino Barristan možda. Ako je Stannis umro u seriji, onda će i knjigama. Toliko devijaciju ne mogu praviti ako planiraju završiti na istom, a planiraju.

Drugo, knjige su knjige, ekran je ekran. U knjigama ne košta ništa da napišeš njegovo ime i ako nije bitan. U seriji moraš masno plaćati glumce, a i glumac nece prihvatiti da bude samo statista. Tako da, ako nema nekog posla za njega, ne mogu ga samo držati onako. To važi i za sve ostale likove.
Pa Shireen kao prvo. Apsolutno nikakvog razloga za to nije bilo. Zar je bilo tako tesko nju ostaviti na Zidu i pricati pricu kako treba? Djevojcica je svoje dakle zavrsila, vojska krece na Winterfell i nista se ne mijenja. Myrcella. Necu ni pricati gdje je Jaime, a gdje ona. Mala umire 10 sekundi nakon sto je prihvatila i zagrlila oca. Sokantna smrt jos jednom bez ikakvog smisla. Jos jedan lik postoji, mada to ne mogu reci, jer je spoiler. Mozda nije ipak i vjerovatno debelo precijenjujem ove sto rade seriju sudeci po sranju koje su napravili od price na Sjeveru, a tu se lik nalazi. Sutim za svaki slucaj.

Sta ce biti sa Stannisom ostaje da se vidi. Sve sto je dosad uradio i sta se Boltonima spremilo upucuje na to ce pobijediti, a vec sam rekao, ako i izgubi te pogine, nece biti ovako jadno. Sto se tice devijacija, vidjecemo tek sta planiraju.

Shvatas li naprimjer da je Balon Greyjoy u seriji jos uvijek ziv? Jedini preostali iz Rata pet kraljeva. :lol:
mrgreen wrote:od smrti roberta barateona pa nadalje, sta je stannis vrhunski i takticki odradio, da bi se prikazao velikim ratnikom?

izgubio je i bitku za blackwater;
izmanipulisan od melisandre pristao je na ubistvo vlastitog brata (nije ni casno ni nesto takticki posebno). tacno je da njega definise slijepa odanost duznosti, i melisandra je upravo tandrkala po tome - ubijedivsi ga da je on izabrani, obecani, i da je njegova sveta duznost da spasi svijet pri tome ne birajuci sredstva. on sam nije religiozan, ali je pao pod melisandrin utjecaj. mozda je upravo to i poenta, takav sjajan ratnik u proslosti se gubi pod utjecajem religioznih fanatika. pa davos se pokazao sto puta promucurnijim, mudrijim, zeznutijim, a na koliko se njegovih savjeta oglusio.

mozda previse citas historiju, to sto pises mi se nikako ne podudara sa stanisovim likom :D
Izgubio je bitku kad je bio na domak pobjede i pored svih smicalica koje mu je priredio Tyrion, tako sto su 2 dvije velike armije iznenada u zadnji cas slomile njegovu opsadu. Najveci generali u historiji su ponekad gubili bitke. Procitaj ponovo poglavlja prije i poslije Renlyeva ubistva. Mislim da je tu Davos POV. Da, tehnicki je Stannis kriv, ali nije sve tako crno i bijelo. Uostalom, taj mili brat je bio spreman njega ubiti zajedno s vojskom, iako nije imao pravo na prijestolje, dok je njemu Stannis obecao svasta ako ga prizna kao kralja. Razbio Divljake na Sjeveru. Sta je dalje radio sam vec napisao, samo sto to ignorises.
Gandalf

#6958 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Image :gunjastajl:
video

#6959 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by video »

Nabijem obojicu onih scenarista zajedno sa debelim na qrac !!!!!!!!!!!!!

*icka im materina, sjebase sve od do :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Uzas !!!!!!!!!
karanana

#6960 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

cuj sta je stannis uradio nakon smrti roberta?!

jebote, sa mozda 5-6 hiljada konjanika je razbio armiju wildlinga od mozda 50 hiljada ratnika. i onda da onako netakticki zagine od boltona. glupost. ja sam imao osjecaj da ce zaginuti ali sam mislio da ce ga mozda ubiti diverzijom ili nekim atentatom. ali da 20 boltonovih ljudi udje u sred kampa i da zapali sva orudja za opsadu koja su rashtrkana po kampu, da zapali skoro sve satore, da poubija konje.....sve to odjednom....samo vidimo kako se pale vatre na razlicitim mjestima, kao da su postavili neke dinamite ili nesto tako....glupost.....i onda da onako upadne u zasjedu i da onda ostane sam na bojnom polju kako bi ga ono stvorenje ubilo....ma daj....
stannis je mrtav, i da je ziv od njega nema vise nikakve dramske koristi, ali nacin na koji je ubijen je totalno glup i nepravedan. jos ako ti je to omiljen lik....dodje ti da zaplaces.

moze mu banka bravosa uzeti one brodove i tushnuti ih danerisu. mozda je zalozio i svoje ono ostrvo odakle dolazi.

i koja je poenta one zapaljene svijece na tornju? ko se digao i ucinio ista kad se ona pojavila na prozoru?
annoy

#6961 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

karanana wrote:cuj sta je stannis uradio nakon smrti roberta?!

jebote, sa mozda 5-6 hiljada konjanika je razbio armiju wildlinga od mozda 50 hiljada ratnika. i onda da onako netakticki zagine od boltona. glupost. ja sam imao osjecaj da ce zaginuti ali sam mislio da ce ga mozda ubiti diverzijom ili nekim atentatom. ali da 20 boltonovih ljudi udje u sred kampa i da zapali sva orudja za opsadu koja su rashtrkana po kampu, da zapali skoro sve satore, da poubija konje.....sve to odjednom....samo vidimo kako se pale vatre na razlicitim mjestima, kao da su postavili neke dinamite ili nesto tako....glupost.....i onda da onako upadne u zasjedu i da onda ostane sam na bojnom polju kako bi ga ono stvorenje ubilo....ma daj....
stannis je mrtav, i da je ziv od njega nema vise nikakve dramske koristi, ali nacin na koji je ubijen je totalno glup i nepravedan. jos ako ti je to omiljen lik....dodje ti da zaplaces.

moze mu banka bravosa uzeti one brodove i tushnuti ih danerisu. mozda je zalozio i svoje ono ostrvo odakle dolazi.

i koja je poenta one zapaljene svijece na tornju? ko se digao i ucinio ista kad se ona pojavila na prozoru?
Koliko god se trudili ne mogu uništit njegov lik :evil: Stannis The Rightful King 8)
Riddle

#6962 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Kaligrafija

#6963 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

annoy

#6964 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Riddle wrote:
Odličan :lol:

Mase ne trpe moralno sive likove, mora im se servirat koga volit a koga mrzit, znaju to D&D jako dobro, zato i rade to što rade
Kaligrafija

#6965 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

A ova je naprigodnija od Augusta O., za ove rezisere i scenariste... "Nek' ti je haraaaaaaaaaam od meeeeneeee sveeeeeeee..." :D :D :lol: :lol:

Riddle

#6966 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

annoy wrote:Mase ne trpe moralno sive likove, mora im se servirat koga volit a koga mrzit, znaju to D&D jako dobro, zato i rade to što rade
Ne slazem se. Naprotiv, prisustvo toliko moralno sivih likova je jedan od razloga sto je toliko ljudi voljelo ovu seriju. Niko nije bio savrsen i tesko je bilo izabrati favorita. Dosta ih je jos uvijek tu, samo sto se njihovi karakteri i price unistavaju. Dok su se pridrzavali stvarne price, ljudi su ovu dvojicu obozavali. Pogledaj samo prvu sezonu, to je bilo savrsenstvo.
Riddle

#6967 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

karanana wrote:i koja je poenta one zapaljene svijece na tornju? ko se digao i ucinio ista kad se ona pojavila na prozoru?
Pa digla bi se baka da nije bila oguljena. :lol:
annoy

#6968 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Riddle wrote:
annoy wrote:Mase ne trpe moralno sive likove, mora im se servirat koga volit a koga mrzit, znaju to D&D jako dobro, zato i rade to što rade
Ne slazem se. Naprotiv, prisustvo toliko moralno sivih likova je jedan od razloga sto je toliko ljudi voljelo ovu seriju. Niko nije bio savrsen i tesko je bilo izabrati favorita. Dosta ih je jos uvijek tu, samo sto se njihovi karakteri i price unistavaju. Dok su se pridrzavali stvarne price, ljudi su ovu dvojicu obozavali. Pogledaj samo prvu sezonu, to je bilo savrsenstvo.
U prvim sezonama i je bilo tako, sad baš i ne.
Kako god okrenuli, Stannis baš nije potencijal za miljenika masa :D
Tito_i_Partija

#6969 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Riddle wrote:Ne slazem se. Naprotiv, prisustvo toliko moralno sivih likova je jedan od razloga sto je toliko ljudi voljelo ovu seriju. Niko nije bio savrsen i tesko je bilo izabrati favorita.
Jasta nego tesko. Pogotovo kad citav svijet navija za Starkove, Tyriona, i Daenerys, pa onda postanu placipicke kad god im se sta lose desi. :lol:
Juliuscezar

#6970 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
Riddle wrote:Ne slazem se. Naprotiv, prisustvo toliko moralno sivih likova je jedan od razloga sto je toliko ljudi voljelo ovu seriju. Niko nije bio savrsen i tesko je bilo izabrati favorita.
Jasta nego tesko. Pogotovo kad citav svijet navija za Starkove, Tyriona, i Daenerys, pa onda postanu placipicke kad god im se sta lose desi. :lol:
Ja navijam za Starkove, neutralan prema Tyrionu i ne volim Danyers :D .
sizifinho

#6971 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

vala ja cu plakat samo ako se nesto desi Petyru. Ovi ostali mogu svi komotno zaginut.
Jorah Mormont za kralja! Meni jedan od drazih likova. Razlog sto su njemu dali grayscale je sto ce on imati nekaka. srcecjepajuci momenat iduce godine, u kojem ce zaginut il on il daenerys... u svakom slucaju bit ce poljubac njega i daenerys sto posto kao rastanak za umirucu osobu.
Sto se mene tice njih dvojica su isuvise potcjenjeni likovi.
asker

#6972 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Briana "cast i postenje" da odsjece glavu tesko ranjenom, umirucem covjeku bez fer marisane. Nema teorije, mac ce zavrsiti u bukvi tik iznad Stanisove glave. Kad joj je kao zadnje rijeci reko "izvrsi svoju duznost" tacno se vidjelo kako je 2 puta pishnula kroz oklop.

Ramsey psihopata negdje tamo daleko ovjerava obicne nikogovice na zemlji dok pusta Stanisa, trofej nad trofejima, da seta sumom. Bas tipicno za Ramseyja da tako stvari prepusti slucaju.

Kako su samo ukakili seriju :-)
sizifinho

#6973 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:Briana "cast i postenje" da odsjece glavu tesko ranjenom, umirucem covjeku bez fer marisane. Nema teorije, mac ce zavrsiti u bukvi tik iznad Stanisove glave. Kad joj je kao zadnje rijeci reko "izvrsi svoju duznost" tacno se vidjelo kako je 2 puta pishnula kroz oklop.

Ramsey psihopata negdje tamo daleko ovjerava obicne nikogovice na zemlji dok pusta Stanisa, trofej nad trofejima, da seta sumom. Bas tipicno za Ramseyja da tako stvari prepusti slucaju.

a sto bi zabila mac u kori iznad njegove glave? Ne razumijem sta se dobija s tim?
u naraciji to je apsolutno bespotreban cin koji nicem ne bi posluzio.
Koja je onda uloga Stannisa? Da pomogne Brienne da spasi Sansu? povrijedjen?
Koliko se sjecam, dala je obecanje da ce spasiti Catelynine curke, i sumnjam da ce ae ganjat s stannisom po kojekakvim sudovima, nije ovo law and order.
Stannis, mac kroz glavu, jbg, doslo tako
asker

#6974 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

sizifinho wrote:
asker wrote:Briana "cast i postenje" da odsjece glavu tesko ranjenom, umirucem covjeku bez fer marisane. Nema teorije, mac ce zavrsiti u bukvi tik iznad Stanisove glave. Kad joj je kao zadnje rijeci reko "izvrsi svoju duznost" tacno se vidjelo kako je 2 puta pishnula kroz oklop.

a sto bi zabila mac u kori iznad njegove glave? Ne razumijem sta se dobija s tim?
u naraciji to je apsolutno bespotreban cin koji nicem ne bi posluzio.
Koja je onda uloga Stannisa? Da pomogne Brienne da spasi Sansu? povrijedjen?
Koliko se sjecam, dala je obecanje da ce spasiti Catelynine curke, i sumnjam da ce ae ganjat s stannisom po kojekakvim sudovima, nije ovo law and order.
Stannis, mac kroz glavu, jbg, doslo tako
Sad cu ja tvojim rezonovanjem kojim si nas tusio ovdje.

U seriji gdje lete zmajevi, gdje hodaju mrtvi ljudi, gdje se siluju i zlostavljaju djeca, pale zivi ljudi.....................tebi cudno da se Stanis iz nekog razloga postedi?
sizifinho

#6975 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote: Sad cu ja tvojim rezonovanjem kojim si nas tusio ovdje.

U seriji gdje lete zmajevi, gdje hodaju mrtvi ljudi, gdje se siluju i zlostavljaju djeca, pale zivi ljudi.....................tebi cudno da se Stanis iz nekog razloga postedi?
nop, nije isto

jedno je diskutovati o naraciji, prici, i razvoju dogadjaja
a drugo je diskutovati o tome kako camac aman nije plovio
moje rezonovanje je bilo vise u smislu sprdancije nit sam mislio nesto lose al to sto si ga ti shvatio osobno, sto to nabijas na nos haman pola mjeseca kasnije, govori vise o tebi nego o meni

i druze ako te tusim, stavi me na ignore listu, isto svima preporucujem, i rijesen problem

Na temu:
vise mi je cudno da zena
koja je voljela lika, zivot htjela dati za njega i kad je ubijen sebe krivila, tri godine putovala u potrazi za katarzom, u situaciji kada univerzum joj pruuzi sansu da zavrsi to poglavlje, da zabije mac u glavu covjeku koji joj je uzeo ljubav i smisao zivota, da se napokon osveti...
da ta zena...zbog nekog razloga postedi tog covjeka.

Eto vjeruj mi da je meni to puno cudnije od camca koji ne plovi

jer zivot stannisa skodi prici, a camac koji ne plovi... jah bitno jako
Post Reply