Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajlija_11 wrote:Jel ovo nesto do ebaya ili sta vec
nema mi u purchase history nekih itema a htio sam refund odraditi trazim preko 60 zadnjih dana, 2015, 2014 nigdje ih nema???
Iznad artikala iz history imas tab gdje je 2015 godina pod default. Samo klkni i zamijeni na 2014.
a-a nece
kod mene je default the last 60 days ima meni ispod 15 i 14, izaberem 14 nema tih sto sam kupio...
Meni posiljka iz Njemacke (kineska radnja ) koja je narucena 11.dec nije dosla,obratio se selleru on mi je ponudio povrat novca ili da ponovo posalje.Slozio sam se da mi onovo posalje sto je kako kaze i uradio al evo vec petnaesti dan nista ne dolazi.Ranije sam od njega narucivao stizalo sve za 7-10 dana.Jeli neko ranije imao iskustva sa slicnim ?
Nedimsky wrote:Meni posiljka iz Njemacke (kineska radnja ) koja je narucena 11.dec nije dosla,obratio se selleru on mi je ponudio povrat novca ili da ponovo posalje.Slozio sam se da mi onovo posalje sto je kako kaze i uradio al evo vec petnaesti dan nista ne dolazi.Ranije sam od njega narucivao stizalo sve za 7-10 dana.Jeli neko ranije imao iskustva sa slicnim ?
dolazilo je za 7-10 dana kao i iz britanije, ipak zadnja moja narudzba iz britanije je putovala malo manje od mjesec
nema mi u purchase history nekih itema a htio sam refund odraditi trazim preko 60 zadnjih dana, 2015, 2014 nigdje ih nema???
Iznad artikala iz history imas tab gdje je 2015 godina pod default. Samo klkni i zamijeni na 2014.
a-a nece
kod mene je default the last 60 days ima meni ispod 15 i 14, izaberem 14 nema tih sto sam kupio...
Ista stvar kod mene danas jedan artikal misteriozno nestao, vrijeme za dostavu davno isteklo 09.12. ovih dana trebao otvoriti spor ali ga sad nema....
i kod mene ista stvar , nema ih nigdje. Ja sam sve probao ali ih nigdje nisam nasao. Ako netko zna kako ih pronaci nek napise.
Maloprije mi jedan seller iz Hongkonga reče da su mnoge pošiljke koje su išle preko Chinapost izgubljene ili vraćene natrag odakle su krenule.
On zbog toga koristi Singapursku jer je mnogo brža i pouzdanija.
Ja pitao za neke item-e koji mi nisu došli pa smo oko toga malo pričali.
Mene je zakačilo većina pošiljki od oktobra na ovamo da nije došlo, a baš su preko baksuzne Chinapost išle.
definitivnomi nista nije jasno.
Roba od decembra stoji i ne mrda, a isto tako i najnovija ne mrda, a ista oznaka.
morao sam 6 casova da otvorim i 1 preko paypala zato sto je sve moguće isteklo.
Fakat postajem nervozan.
quarterback wrote:zvanicno 50 km, nezvanicno ponekad prodje do 70 km
Znaju pogrijesiti vrijednost, kad ne piše i kad je roba manjih gabarita. Meni došla elektronika u bubble koverti vrijednosti US $250, nisu je ni otvarali.
ma kad skontas koliko paketa prodje dnevno preko njih nemoguce je sve i skontati
prije sam pošiljke iz kine čekao najčešće po mjesec i po,a od početka nove godine artikli dolaze za 21 dan max.danas došla 4 artikla koja sam naručio prije 2 sedmice.
Stjui wrote:prije sam pošiljke iz kine čekao najčešće po mjesec i po,a od početka nove godine artikli dolaze za 21 dan max.danas došla 4 artikla koja sam naručio prije 2 sedmice.
Slažem se s ovim, al za posiljke bez TN.
Sve sa TN kasne.
Al nevejerovatno je da bez TN za 10tak dana, pa i manje dođu.
Barem neke, ne sve.
zikmu wrote:Ista stvar sve bez TN doslo (naruceno poslije nove godine)... dvije posiljke sa TN nisu ni krenule (naruceno prije i poslije nove godine)...
Ja sam kontaktirao China Post u vezi registrovanih posiljki njihove poste narucenih jos u oktobru i novembru gdje mi na broju za pracenje pise da su zadnji put i Kini 5 decembra i odgovorili su mi da su posiljke vracene prodavacima,vec sam dobio refund tako da sam digao ruke od China Post jer koliko vidim 4 mjeseca niko nije dobio TN posiljku a posto je ovdje bilo informacija i cak sam ja mislio da je rok na paypalu za dispute 6 mjeseci to nije tacno jer je i dalje 45 dana tako da znaju oni koji svi misle da je 180 dana.
Razjasnjeno je to za 180 dana. Vrijedi samo od nekog datuma kada je kupljena pošiljka, ne sjecam se koji je to decembar. Kako god, ako naručiš iza nove godine, pa do sada, rok je 180 dana.
seoBIH wrote:Razjasnjeno je to za 180 dana. Vrijedi samo od nekog datuma kada je kupljena pošiljka, ne sjecam se koji je to decembar. Kako god, ako naručiš iza nove godine, pa do sada, rok je 180 dana.
Takav meni nije došao, poslat 01.12. a nedavno sam drugi naručio, ista pošta, zemlja porijekla Kina i ide lijepo. Na Tracking statusu prije par dana otišlo avio-prevozniku.
Ovo je haman postlao lutrija sa tom Kinom. Sreća pa se mogu pare vratit normalno.
A to za tog sellera ne znam šta bih ti rekao, možda se i on zezno, ne vjerujem da im je cilj ikakva glupost, jaka je tamo konkurencija svi se oni bore maksimalno za kupce. AL hajd znaj naravno.