Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jednostavno nisu htjeli doci u situaciju da povecaju brzine a onda da veliki broj ljudi ne moze da ima te brzine radi infrastukture.
Kod Telecoma uvijek neki izgovori..neka naprave recimo tri paketa, prvi paket 1 Mb/s, drugi 2 Mb/s dok bi treci imao 4 Mb/s (mojaTV paketi) uz razlicite cijene. E onda bi mogli reci da nema zamjerke sto se tice interneta i cijene
Tu mogucnost vec imas. MojaTV phone+netflat2, mojaTV phone+netflat4,....... mojaTV phone+netflat12.
P.S. Ne postoji parica u BH Telecom-u od 10 km. To sto je kod nekog korisnika maksimalna brzina 10 Mbps na Grbavici je vjerovatno zbog lose instalacije u zgradi jer se ne radi o velikoj duzini. Ne racunajuci neka rubna podrucja (Dobrosevici, Ahatovici i sl) Ne postoji parica duza od 2 eventualno 2,5 km u Sarajevu, ali je istina da neke parice ne mogu podnjeti povecanje maksimalne brzine zbog losih parametara. Telecom nastavlja da prilazi korisnicima (FTTB i FTTC) i sa VDSL-om (raspisan tenderd za opremu) svi ti problemi bi trebali biti rijeseni. Mnoge stvari bi mogle biti bolje. Prije svega mislim na iskoristenje svih kapaciteta koje nudi IPTV sa dodatnim uslugama (time shift, snimalica i sl.). Tu bi se moglo uraditi puno vise i nisu mi poznati razlozi zasto to nije tako. Ali i dalje mislim da je za vecinu korisnika Telecom ispred konkurencije zbog pogodnosti sa VoIP telefonijom, kao i zbog mogucnosti nabavke opreme pod povoljnijim uslovima (laptop-i, telefoni, modemi koji su ujedno i router-i, mobiteli.....). Ima korisnika koji imaju druge potrebe, ali mislim da je ciljna grupa kod Telecom-a daleko veca. Zbog toga Telecom vec ima 50.000 korisnika sto je odlican rezultat ako se uzme u obzir kada je usluga startala.
Planirao sam prikljuciti mojatv
Kakva su vaša iskustva, bude li nekad problema.....
Eh sad, mene više interesuje net. Prijatelj mi je rekao da je jeftinije uzeti posebno mojatv a posebno net pa da li je to istina ?
necu da cjepidlacim kao vi i jos spominjete onih 10KM prema bh mobile koje zvuci kao velika izvlakusa u nekom poredjenju sa drugim uslugama..
Kakva crna kombinacija mojaTV + netFlat tj. milion nekih racunna ti dolazi na adresu..
Podigli su brzine na netFlat a na mojaTV nisu tj. spale su cijene na netFlat a na mojaTV nisu i nastavlja se muža novčanika korisnika..
mojaTVPhone + netFlat4 = 50KM bez pdv-a (više dobijes za manje para)
mojaTVFull = 55KM bez pdv-a (manje dobijes za vise para)
U obje kombinacije isto dobijes od kanala tj. IPTV isto, VoIP isto, razlika je u brzini interneta gdje za vise para dobijes manju brzinu tj. u paketu mojaTVFull od 2mbps..
To je sustina i lopovluk koji je vec na snazi od januara kad su promjenjene brzine interneta na netFlat.. Ne isplati se nikako imati mojaTVNet/Full/Premi paket..
Imaju 50 000 korisnika gdje je vecina potpisala ugovore na 24 mjeseca iz razloga kako bi uštedili na iznajmljivanju opreme i navukli su korisnike akcijama za 1KM prikljucak. Nemam nista protiv toga bas je super sto postoji akcija od 1KM prikljucak ali braco ulazi i poboljsavaj uslugu ako ti placam narednih 24 mjeseca ~65KM kao sto je paket mojaTVFull startno + potrosnja na dodatne usluge..
Eto neko je spomenuo muzicki kanal vh1 classic, a da ne pricam o sportklubu i zeljama korisnika.. Ne mora se sve udovoljiti ali ako vec postoji interesovanje za te kanale gdje su, sto djaba pisemo ankete crne sto nam šalju..
Last edited by ala7 on 09/05/2012 20:32, edited 1 time in total.
Qurajber wrote:Svaki cigo svoga konja hvali....Radite li vi išta osim što gledate tv.....
valjda trebas biti upoznat sa drugim uslugama i cijenom na trzistu IPTV,VoIP,Internet , jedino ako tebi nije novac problem onda sigurno te to ni ne interesuje..
quarterback wrote:Telecom je mislio dici brzinu neta medjutim telefonska zica konkretno moja moze da propusti 10 mbita, mislim da oko 4/5 ide na tv signal, 2 idu na brzinu neta, dio ide na telefonski signal...
Ja sam na Grbavici relativno blizu poste, oni koji su daleko nemaju ovu propusnost nego recimo imaju 6, 8 i slicno i pitanje je gdje i kako onda povecati brzinu neta a da ne dodjes u situaciju da ti neko ko je 10 kilometara od centrale ne jebe familiju jer ne moze da ostvari povecanje brzine.
Jednostavno nisu htjeli doci u situaciju da povecaju brzine a onda da veliki broj ljudi ne moze da ima te brzine radi infrastukture.
Sta ako hoces jos jedan tv kanal, to je jos recimo 4/5 mbita...
Radi toga i razvlace optike po gradu.
Meni su ovo racionalni razlozi, moja tv mi radi savrseno, dakle ja ne pricam o jednom ispadu mjesecno ja govorim da mi 2 godine sve radi kako treba, prije toga sam bio godinama na adslu i isti mi nije radio JEDNOM, POLA sata.
Biram telecom jer je pouzdan, da li imam 2 ili 4 ili 6 mbita - prilicno mi je svejedno.
Dosta sam kuburio sa njihovim serviserima na pocetku dok nije sve ustimano ali nema cijene kada ja prijavim kvar, serviser dodje a za par dana me zovu iz telecoma i pitaju me da li je sve u redu i da li sam sada zadovoljan.
Da ne spominjem da sam im se jednom iz drugog razloga naspominjao falimilije na facebooku, uskoro me nazvali iz telecoma (?!?!?!!) izvinuli se i rekli da je tacno sve sto sam napisao i pitali mogu li sta da ucine... Ostao sam bez teksta na to.
Jednostavno, onima koji ne mogu dobiti brzi net, smanjiti cijenu, a onima koji mogu otaviti cijenu i povecati net .
Qurajber wrote:Svaki cigo svoga konja hvali....Radite li vi išta osim što gledate tv.....
valjda trebas biti upoznat sa drugim uslugama i cijenom na trzistu IPTV,VoIP,Internet , jedino ako tebi nije novac problem onda sigurno te to ni ne interesuje..
Ne, radi se o novcu. Nego ja nisam od onih koji se bore za cca 100 tv kanala a u stvarnosti preko daljinskog mu se vrti 7 istih kanala.....I njemu je bitno da kaže da ima moju tv sa, ne znam ni ja koliko , cca100 tv kanala....isto kao kada pitate nekoga koliko troši tvoje auto na 100 kilometara a on kaže na otvorenom putu 6 litara na 100 kilometara......pitaš ga ponovo a koliko puta ideš na otvoreni put a on kaže pa jednom godišnje, na more.....ja koristim usluge telemacha i veoma sam zadovoljan ali mi ne pada na pamet da nekoga ubjeđujem da je najbolji.....mnogi od vas nemaju druge mogućnosti nego bh telecom i iz tog razloga i ne popuštaju....ja na Dobrinji imam mogućnost Telemaha, Logosofta i BH Telecoma....
ala7 wrote:necu da cjepidlacim kao vi i jos spominjete onih 10KM prema bh mobile koje zvuci kao velika izvlakusa u nekom poredjenju sa drugim uslugama..
Kakva crna kombinacija mojaTV + netFlat tj. milion nekih racunna ti dolazi na adresu..
Podigli su brzine na netFlat a na mojaTV nisu tj. spale su cijene na netFlat a na mojaTV nisu i nastavlja se muža novčanika korisnika..
mojaTVPhone + netFlat4 = 50KM bez pdv-a (više dobijes za manje para)
mojaTVFull = 55KM bez pdv-a (manje dobijes za vise para)
U obje kombinacije isto dobijes od kanala tj. IPTV isto, VoIP isto, razlika je u brzini interneta gdje za vise para dobijes manju brzinu tj. u paketu mojaTVFull od 2mbps..
To je sustina i lopovluk koji je vec na snazi od januara kad su promjenjene brzine interneta na netFlat.. Ne isplati se nikako imati mojaTVNet/Full/Premi paket..
Imaju 50 000 korisnika gdje je vecina potpisala ugovore na 24 mjeseca iz razloga kako bi uštedili na iznajmljivanju opreme i navukli su korisnike akcijama za 1KM prikljucak. Nemam nista protiv toga bas je super sto postoji akcija od 1KM prikljucak ali braco ulazi i poboljsavaj uslugu ako ti placam narednih 24 mjeseca ~65KM kao sto je paket mojaTVFull startno + potrosnja na dodatne usluge..
Eto neko je spomenuo muzicki kanal vh1 classic, a da ne pricam o sportklubu i zeljama korisnika.. Ne mora se sve udovoljiti ali ako vec postoji interesovanje za te kanale gdje su, sto djaba pisemo ankete crne sto nam šalju..
Sve mi nešto govori de će bit 0,5 posto na platu
Samo Vam nešto nije OK u zadnje vrijeme te vaše hyperspace brzine nigdje
butterfly_01 wrote:je li ko vidio oglas u Oslobodjenju da BHT preko oglasa nekog zaposljava:?
Mislis na nesto konkretno ili onako pitas? Nedavno je bilo nekih oglasa. Ja sam vidio vise puta. Na neke od njih i konkurisao Nedavno je bilo i za VSS i za SSS oglasa.
Zanima me sta je bilo sa Ultra free 100+100?Prije par dana pokušavam da aktiviram i dolazi mi obavijest niste prijavljeni
U čemu je problem,da je nisu ukinuli
nuki_cika wrote:Zanima me sta je bilo sa Ultra free 100+100?Prije par dana pokušavam da aktiviram i dolazi mi obavijest niste prijavljeni
Nema za ovaj mjesec, to ima bude odprilike svaki drugi mjesec !
nuki_cika wrote:Zanima me sta je bilo sa Ultra free 100+100?Prije par dana pokušavam da aktiviram i dolazi mi obavijest niste prijavljeni
Hoćes reći da sad maj citav neće biti dostupno,pa će biti u junu ?
Hoćes reći da sad maj citav neće biti dostupno,pa će biti u junu ?
Vjerovatno, tako je bilo prije, recimo, nije bilo u martu, a bilo je u februraru i aprilu.