Pedja Kojovic wrote:Na sljedecoj sjednici SKS-a naci ce se i izvjestaj Vlade o svom radu od dolaska na vlast do danas.
Sta su, po vasem misljenju, dobro uradili, sta lose, sta nisu i sta bi trebali?
p.k.
Mislim da je sigurnosti momenat u kantonu katastrofalan. Ne vidi se ni jedan jedini pomak u toj oblasti u kantonu, cak sta vise, mislim da je u periodu vladavine ove trenutne strukture stanje jos slozenije.
Konkretno ih treba malo vise pritisnuti da se nesto uradi po tom pitanju. Sta je sa dodatnim zatvorskim kapacitetima??
Isto tako, katastrofalna je ovo prica oko izgradnje parkinga pored Narodnog pozorista, a i ne samo tog parkinga, vec i ova dva parkinga od istih tih izvodjaca (braca Mulic) koji su dobili koncensiju da grade taj parking od tri podzemne etaze..a imaju vec dva nedovrsena i neuslovna "parkinga" (potenciranje navodnika!), od kojih je jedan sa krupnim sljunkom

kao podlogom, u strogom centru grada. Ko je tu dao upotrebnu dozvolu za te njihove parkinge kod pijace Markale???(nedovrseni, neusplovni parking prostor)
Znaci, sva ta prica oko koncesija za parking prostore, parkinge..sva ta izdavanja dozvola za ovo ili ono,a vise nego ocigledno iskljucivo radi politicke/interesne/familijarne podobnosti i pogodnosti.
Gdje je revizija svega toga??? Je l' postoje neki rokovi do kojih se neke koncesije trebaju poceti realizovati, il' pojedini objekti mogu stajati po5-6 godina nedovrseni? Je l' tu ima bilo ko odgovornosti?
Znaci cijela ta oblast oko graditeljstva, koncesija i te opste anarhije po tom pitanju.
Ma ovako bih mogao , konkretne primjere, nabrajati barem 2 sata intezivnog pisanja. Vjerovatno i vecina od nas isto tako neke svoje direktne i konkretne kritike bi mogli nabrajati i ispisivati,a sve se svodi na to da se jako malo pomaka vidi u toj nekoj urbanizaciji samoga kantona. A pod urbanizacijom ne mislism samo na infrastrukturu i na vladavinu zakona(sto je jako bitno, naravno!), nego uopste tom nekom pozitivnom iskoraku gdje bi se trebala vidjeti barem dobra namjera da Sarajevo napokon barem osnovne stvari koje cine jedan grad gradom poslozi kako treba.
GRAS isto tako.

O tome je skoro pa sve ispricano. Ocajna politika po pitanju gradskog saobracaja. Nedozvoljavanje da se racionalizira ta oblast, da se uvede konkurencija, ili da se reorganizuje GRAS po liniji tramvajski saobracaj, trolejbus, autobusi, kombi saobracaj za padinske dijelove grada itd. itd..pa da se na taj nacin pokusa racionalizirati ta oblast gradskog saobracaja.
Jer svrha postojanja GRAS-a nije da ih mi finansiramo, i pokrivamo njihove dugove i novcane dubioze, nego da gradjani ovog Kantona imaju redovan i kvalitetan transport. Znaci, vlada kantona, totalno nerezonski stavljaju interese GRAS-a iznad interesa gradjana ovoga grada !!!(tu je jos cijena karata, koja je fiksna i za 35 stanica i za 1, sto je apsurd totalni..itd. itd.)
Ma previse je stvari koji ne funkcionisu u kantonu, ili funkcionisu po nekim nakaradnim principima i
pravilima. Ja sam svjestan da za vecinu tih stvari koje nisu ok nije najvise kriva ova trenutna vlast, vecina toga je nasljedjeno, ali su svakako krivi za cinjenicu da 99% tih losih stvari niti su rijesili za period trajanja ovog njihovog mandata, niti su usli uopste u proces rjesavanja.
Da ne duzim previse, ima toga tako puno, vecina ovoga je svima i vise nego poznatu. Puno srece na toj sjednici