Sto se tice municije mislim da treba itekako zadrzati linije za kalibre istocnog bloka jer oni se najbolje prodaju155_mm wrote:mislim da je taj dio vec odradjen i da se to moze vec sad. vjerujem da ce ACU uskoro dodati na svojoj stranici i nesto u kalibru 5.56x45 a mozda cak i nesto u kalibru 7.62x51.славянин wrote:Da je kako da se uspostavi linija za proizvodju pjesadijskog oruzija (mislim na komplet produkciju od cojevi,tijela itd i to da se like metal,obraduje i presuje sve do kraja.) ne znam koliko je to moguce ??
kad im pogledas proizvode imaju sve dijelove za AR i AK pojedinacno u ponudi osim cijevi. onda ne vidim razlog sto ne bi imali i gotove modele pusaka AR i AK.
po meni je bitno da se ne napravi greska kao u srbiji sa pokusajem izrade nove puske. znaci mora se u BiH odluciti "istok" ili "zapad". znaci AK ili AR tj. 7.62x39 ili 5.56x45. a ne mejsati jer to komplicira i logistiku i usporava proizvodnju municije.
po meni da ce se ici na AR u kalibru 5.56x45 zbog kompatbilnosti sa OS BiH i sa NATO-om. to znaci da bi svi mupovi trebali preci na te puske i kalibre.
kalibar 9 mm je naravno poseban slucaj i on je samo za automate koji sve vise dobijaju na znacaju. cak i amerikanci izgleda planiraju da uvedu automate u svoje OS.
p.s.
kolega imas najljepsu zastavu u citavom regionu.
Ovo sto prave puskice koje lice na AR 15 sa kalibrom 9mm to mozda moze za Policiju i slicne sluzbe ali za vojsku generalno ... ne kupuje se to puno.
Hvala