Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
hizo ramidovic

#6951 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zbsn wrote:
hizo ramidovic wrote:
zbsn wrote:
U kamenite Grude dolaze ponosni Bošnjani kopati čitav dan za dnevnicu od 20 KM.

Zato pazi šta pišeš, jer sudeći po tome hercegovci se ipak malo više razume u ekonomiju od vas.
jest, jest, poznati su to ekonomisti.
neki su cak dobili i nobelovu nagradu iz oblasti ekonomije, na temu 'kako ostvariti profit sa robom iz humanitarnih konvoja'
O čemu pričaš?
Kad već spomenu pomoć BiH je od kraja rata dobila više pomoći nego zap. Njemačka nakon 2.sv.rata, naravno tu treba uračunati inflaciju.
Pa ipak ne vidim da je Sarajevo barem 20% razvijeno ko Berlin.
Za to su sigurno krivi oni političari iz HDZ-a koji su već 20 god. gradonačelnici Sarajeva. :bih:
jos si ti mlad i zelen i ne sjecas se onoga o cemu ja pricam.
ispricat cu ti nekom drugom prilikom, kad budem imao malo vise vremena...
zbsn

#6952 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

Pošto si spomenio red je ispričati i sad.
Usput spomeni i svu onu silnu pomoć koju je BiH dobila od kraja rata. Napominjem imenuj te zle hercegovce jer su oni očito krali, koja je to đubrad, da su samo 5% ostavili Sarajevo bi ako ništa imalo normalne tramvaje.
zbsn

#6953 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

Ma sad si me rasrdio pa ću spomenuti još jednu stvar koja se veže baš za BiH.

Čitajući ovaj i druge forume, prateći medije i iz razgovora sa ljudima dobiva se dojam da postoje neke muljaže u vezi humanitarne pomoći stradalim u poplavama.
U nas u hercegovini toga nije bilo, pa baš me zanima tko je odgovoran.
Last edited by zbsn on 29/05/2014 15:44, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#6954 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

pitaj starije zitelje, sigurno se sjecaju konvoja...
glede nekakvih muljaza, hercegovina je nadaleko poznata kao oaza reda, rada i postivanja zakona.
zbsn

#6955 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

hizo ramidovic wrote:pitaj starije zitelje, sigurno se sjecaju konvoja...
glede nekakvih muljaza, hercegovina je nadaleko poznata kao oaza reda, rada i postivanja zakona.
Opet ti ideš okolo.
Nemam ja šta pitati starije kad si to spomenio.
Nije valjda da si jedan od onih koji puno govore, a malo kažu.
Osim toga govoriš o Hercegovini, da preciziramo misliš na zap. Hercegovinu.
Hercegovina je zemlja koja ima jaku dijasporu, Hercegovina je ekonomski jaka gledajući BiH uvjete, u Hercegovini se dobro živi gledajući prosjek BiH.
T&vrditi da je sve to zbog neke humanitarne pomoći je obična laž. To često dolazi od ljudi koji ne znaju ili svjesno lažu.
Čuj Hrvatima hercegovine prigovarati radi pomoći, a u vašoj Bosni susjedi Bošnjaci preprodaju robu koju su slali svi (između ostalih i mi pokvareni Hercegovci) ljudima koji su ostali bez svega.
hizo ramidovic

#6956 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zbsn wrote:
Opet ti ideš okolo.
Hercegovina je zemlja koja ima jaku dijasporu, Hercegovina je ekonomski jaka gledajući BiH uvjete, u Hercegovini se dobro živi gledajući prosjek BiH.
T&vrditi da je sve to zbog neke humanitarne pomoći je obična laž. To često dolazi od ljudi koji ne znaju ili svjesno lažu.
Čuj Hrvatima hercegovine prigovarati radi pomoći, a u vašoj Bosni susjedi Bošnjaci preprodaju robu koju su slali svi (između ostalih i mi pokvareni Hercegovci) ljudima koji su ostali bez svega.
pa ja to i kazem, hercegovina je amerika a zap hercegovina kalifornija...a bosna ti dodje ko somalija...
glede prodaje humanitarne pomoci, ja sam vec postavio dva standa, roba ide k'o luda, pare kaplju, pa planiram i prosiriti lanac...
zbsn

#6957 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

hizo ramidovic wrote:
zbsn wrote:
Opet ti ideš okolo.
pa ja to i kazem, hercegovina je amerika a zap hercegovina kalifornija...a bosna ti dodje ko somalija...
glede prodaje humanitarne pomoci, ja sam vec postavio dva standa, roba ide k'o luda, pare kaplju, pa planiram i prosiriti lanac...
Kalifornija ne, ali da se bolje živi istina je.
Kod nas i najjadnije selo ima probijen asfaltiran put. Kad uđem u trgovinu u nekoj pripizdini puno je bolje opremljena od trgovine u pripizdini u Bosni, lakše se diše. Na kraju krajeva Bosanci dolaze u nas na dnevnicu, a obrnuto se ne dešava.
Lincoln-Burrows

#6958 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

zbsn wrote: Kalifornija ne, ali da se bolje živi istina je.
Kod nas i najjadnije selo ima probijen asfaltiran put. Kad uđem u trgovinu u nekoj pripizdini puno je bolje opremljena od trgovine u pripizdini u Bosni, lakše se diše. Na kraju krajeva Bosanci dolaze u nas na dnevnicu, a obrnuto se ne dešava.
I u Vitezu se solidno da živjeti a do nedavno se moglo i u Tuzli a od dans pa nadalje svugdje će biti sve gore.
Ne može u Hrvatskoj non stop padati standard iz godine u godinu osobito nakon ulaska u EU a u BiH rasti,
BiH je pri tome i politički nesređena zemlja.
hizo ramidovic

#6959 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

pa tamo ti je sve pripizdina, tako da ne mozes promasiti...
p.s. ako je dobra dnevnica, da i ja navratim. nadji mi sta, ja ti svasta znam radit': kopat', rezat', burgijat'...
zbsn

#6960 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

hizo ramidovic wrote:
p.s. ako je dobra dnevnica, da i ja navratim. nadji mi sta, ja ti svasta znam radit': kopat', rezat', burgijat'...
Haha.
Jebi ga da nema tipova ko ti koji stalno napominju ne bih znao u kako siromašnom kraju živim.

zavisi kakvu karijeru želiš.
Ako misliš živit i radid ovde zaposli se ko argat. T oti znači šuti i slušaj one koji su na višem položaju od tebe, a to su praktički svi.

Ako si jedan od onih koji dođu zaradit koju dnevnicu preporučujem ti da dođeš na Trg Alije Izetbegovića.
http://www.croportal.ba/vijesti/bih/782 ... rcegovini-
hizo ramidovic

#6961 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zbsn wrote:
hizo ramidovic wrote:
Haha.
Jebi ga da nema tipova ko ti koji stalno napominju ne bih znao u kako siromašnom kraju živim.

zavisi kakvu karijeru želiš.
Ako misliš živit i radid ovde zaposli se ko argat. T oti znači šuti i slušaj one koji su na višem položaju od tebe, a to su praktički svi.

Ako si jedan od onih koji dođu zaradit koju dnevnicu preporučujem ti da dođeš na Trg Alije Izetbegovića.
http://www.croportal.ba/vijesti/bih/782 ... rcegovini-
inace ti je ovaj portal veoma objektivan, mjerodavan i realan, tako da mu ja apsolutno vjerujem...u poredjenju s njim bbc je ku*ac od ovce...
a jel se to kod vas odmah nakon pozdrava pita za federalnu vlast i 'drzavu za covjeka' ili se prvo malo ispricate pa onda?
Hafis

#6962 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Nije nebitno i napomenuti: Kako javljaju pouzdani izvori, primijećena je znatno veća ponuda nove radne snage na Trgu u ovih nekoliko zadnjih dana u odnosu na uobičajenu ponudu u ovo doba godine. Bojim se da će to dovesti do pada dnevnice.
zbsn

#6963 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

Hafis wrote:Nije nebitno i napomenuti: Kako javljaju pouzdani izvori, primijećena je znatno veća ponuda nove radne snage na Trgu u ovih nekoliko zadnjih dana u odnosu na uobičajenu ponudu u ovo doba godine. Bojim se da će to dovesti do pada dnevnice.
Istina.
Danguba

#6964 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Hafis wrote:Nije nebitno i napomenuti: Kako javljaju pouzdani izvori, primijećena je znatno veća ponuda nove radne snage na Trgu u ovih nekoliko zadnjih dana u odnosu na uobičajenu ponudu u ovo doba godine. Bojim se da će to dovesti do pada dnevnice.
Istina, zapadnohercegovci preplavili Zagreb.
Prije neki dan u Zagrebu(Velesajam) slavi se nesto a konobari 'ercegovci. Igra Ante oko mene a ja ga castio samo sa 5 Eura. :-) Kada je drustvo popilo, kupi Ante polu ispijene flase i donosi 'ladno ko zilet. Kaze, znam dobro i sevdalinke pjevati ako ste raspolozeni. Nemoj Ante...hocu onu ''otvor mala kapiju'' . Pjeva Ante sve u sesnaest. :D Mene prosto sramota :-) pa mu opet dam petaka. :oops:

...tako da radna snaga migrira. :D
zbsn

#6965 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

Danguba wrote:
Istina, zapadnohercegovci preplavili Zagreb.
Prije neki dan u Zagrebu(Velesajam) slavi se nesto a konobari 'ercegovci. Igra Ante oko mene a ja ga castio samo sa 5 Eura. :-) Kada je drustvo popilo, kupi Ante polu ispijene flase i donosi 'ladno ko zilet. Kaze, znam dobro i sevdalinke pjevati ako ste raspolozeni. Nemoj Ante...hocu onu ''otvor mala kapiju'' . Pjeva Ante sve u sesnaest. :D Mene prosto sramota :-) pa mu opet dam petaka. :oops:

...tako da radna snaga migrira. :D
Eto vidiš da je bolje biti Hercegovac, konobar dobije bakšiša za koji Muamer mora kopati čitav dan.

Inače skrenuli smo s teme, ali kad već inzistirate.
http://idoc.ba/digitalarchive/public/in ... tid=191028
dalmatinka

#6966 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Image
Danguba

#6967 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

dalmatinka wrote:Image
:kakoste:

:postar:

:mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#6968 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: U kamenite Grude dolaze ponosni Bošnjani kopati čitav dan za dnevnicu od 20 KM.

Zato pazi šta pišeš, jer sudeći po tome hercegovci se ipak malo više razume u ekonomiju od vas.
Čestitam. Upravo ste napisali post koji, ne samo da nema, ama baš nikakve veze sa mojim, već je i ultimativna glupost. Evo ga, trofej. Čestitam još jednom.
Image
Hrgota

#6969 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hrgota »

Bodkin wrote:
Hrgota wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Laburisti su se ispuhali kao npr. SBB u BiH. Dešava se kad nova partija dobije podršku kao alternativa, i završi u opoziciji, pa se birači okrenu konkretnijim opcijama.
Jedina alternativa u Hrvatskoj sa kapacitetom je ORAH. Stranka zelenog usmjerenja, društveno odgovorne politike, politike koja razumije da postoji mogućnost koegzistencije očuvanja uslova zdravog odrastanja naše djece i otvaranja radnih mjesta. Iskreno, da glasam u RH, podržao bih Mirelu Holy. Jer, osnovati stranku zelenih na brdovitom Balkanu zahtjeva veliku hrabrost i duboko uvjerenje u svoje stavove.

Divno. To je samo zato što bi žena u crnom išla utabanim stazama Mesića, tamanila po čaršiji ćevape, tu i tamo posjetila koju katoličku bogomolju, održala veleumni govor k'o i drug joj Milanović a onda podvila rep i put usranog kozmopolitskog Zagreba. A to što im ispred nosa u susjednoj zemlji politički eliminiraju vlastiti narod za to ih zaboli ona stvar.

Ne znam, al' k'o da gledam da si ovo prepis'o iz najtanje knjige svijeta "1001 bosanska mudrost“
:lol:
ja mislim da bi trebali reagovati kao srbi devedesetih kad su im u susjednoj zemlji politicki eliminirali vlastiti narod :oops:
Ma, šuti, dobro ste i prošli. Žao mi samo što Hrvati nisu ušli u Vojvodinu i Sandžak, jer da jesu, danas bi bili puno bliže EU po pitanju prava manjinskih naroda.

Reciprocitet zlatno je pravilo. Al' de ti to objasni lijevo'guzim zagrepčanima. Pardon, službenom Zagrebu.
Bodkin

#6970 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Hrgota wrote:
Ma, šuti, dobro ste i prošli. Žao mi samo što Hrvati nisu ušli u Vojvodinu i Sandžak, jer da jesu, danas bi bili puno bliže EU po pitanju prava manjinskih naroda.

Reciprocitet zlatno je pravilo. Al' de ti to objasni lijevo'guzim zagrepčanima. Pardon, službenom Zagrebu.

Mislis ono,pravilo po kojem bi iza ww2 od hrvatske ostalo nesto malo oko zagreba? Svakim danom uvidjam koji je dio stanovnistva blizak desnici
zbsn

#6971 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

It_is_a_Leclerc wrote:
zbsn wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: U kamenite Grude dolaze ponosni Bošnjani kopati čitav dan za dnevnicu od 20 KM.

Čestitam. Upravo ste napisali post koji, ne samo da nema, ama baš nikakve veze sa mojim, već je i ultimativna glupost. Evo ga, trofej. Čestitam još jednom.
Image
Haha, to ko nešto znači ako dolazi od tebe.
It_is_a_Leclerc

#6972 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Neozbiljni ste.

Toliko.
zbsn

#6973 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zbsn »

It_is_a_Leclerc wrote:Neozbiljni ste.

Toliko.
Kad to dođe iz tvojih usta to tako malo znači.
animals

#6974 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

sherbett wrote:Nisam baš simpatizer, ali ovaj autokratski oligarh Milanović baš izgubio kompas...ne samo po pitanju Linića, već baš svega..puko čovjek ko kokica..i moram reći, žao mi Linića u smislu da se takvom jednom članu SDP-a ovakav penal desi gotovo preko noći

http://www.jutarnji.hr/burna-reakcija-o ... -/1196726/

Odkud ti imas samo 16 postova :shock:
Banksy

#6975 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Vrijeme je da se SDP riješi Milanovića. Biće teško, ali budu li uspjeli, tipujem na Komadinu kao novog predsjednika stranke.
KOMADINA 'Želim biti predsjednik SDP-a!'
:thumbup:

Umjesto podvijanja repa , masovne bježanije i prepuštanja stranke destruktivnom egomanijaku, ovako su se stvari trebale rješavati i kod nas.
Post Reply