Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#6951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

Chuckie wrote:
Rock Flock wrote:Ja se gunsam bilo kakvih napada na civile !!!! Ali pitam , kakav je to napad na autobus gdje ima 20 laske ozlijedjenih...???
Isti onakav kao na WTC u kome je radilo par hiljada zidova, a niko nije stradao.
Dokle vise sa ovom teorijom???!!!! Samo nanosite stetu pravom 911 Truth pokretu koji zahtijeva novu istragu iznoseci ovakve tvrdnje. Nije poginuo niti jedan IZRAELAC a ne Jevrej. Jevreja je poginulo oko 200.
Izraelska kompanija Zim American Israeli Shipping Company koja je u dijelomicnom drzavnom vlasnistvu Izraela je iselila iz WTC zgrade jednu sedmicu prije napada i platila 50.000 USD dolara penala za prekid ugovora.
Chuckie

#6952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chuckie »

Rock Flock wrote:
Chuckie wrote:
Rock Flock wrote:Ja se gunsam bilo kakvih napada na civile !!!! Ali pitam , kakav je to napad na autobus gdje ima 20 laske ozlijedjenih...???
Isti onakav kao na WTC u kome je radilo par hiljada zidova, a niko nije stradao.
To nije tacno ! Pogledaj imena stradalih . Ali to nije tema !
Koliko izraelaca je stradalo?
UnscarD wrote:Izraelska kompanija Zim American Israeli Shipping Company koja je u dijelomicnom drzavnom vlasnistvu Izraela je iselila iz WTC zgrade jednu sedmicu prije napada i platila 50.000 USD dolara penala za prekid ugovora.
Da da. Čak platili i penale za prekid ugovora.
Last edited by Chuckie on 22/11/2012 16:14, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

ja gledo 5 izraelaca
nisam mogao naći koliko je bilo američkih židova na spisku
to valjda po prezimenu možeš :?
alibegoa

#6954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alibegoa »

Chuckie wrote:
Rock Flock wrote:
Chuckie wrote: Isti onakav kao na WTC u kome je radilo par hiljada zidova, a niko nije stradao.
To nije tacno ! Pogledaj imena stradalih . Ali to nije tema !
Koliko izraelaca je stradalo?
UnscarD wrote:Izraelska kompanija Zim American Israeli Shipping Company koja je u dijelomicnom drzavnom vlasnistvu Izraela je iselila iz WTC zgrade jednu sedmicu prije napada i platila 50.000 USD dolara penala za prekid ugovora.
Da da. Čak platili i penale za prekid ugovora.
Je li ovo nova teorija onih koji kazu da im nije bilo zao zrtvovati 6mil za drzavu ali izgleda da im je sad zao par stotina pa su ih preventivno iselili?

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#6955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by UnscarD »

Black swan wrote:ja gledo 5 izraelaca
nisam mogao naći koliko je bilo američkih židova na spisku
to valjda po prezimenu možeš :?
Jeste u pravu si . 5 Izraelaca je poginulo a evo i imena :
Also in attendance were the families of Daniel Lewin, 31, who was on board American Airlines Flight 11 from Boston to Los Angeles, which crashed into the north tower, Shai Levinhar, 29, who worked for a subsidiary of the Cantor Fitzgerald brokerage in the north tower, and Hagai Shefi, 34, who was on the 106th floor of the north tower when American Airlines Flight 11 hit. The fifth Israeli killed, London-born Leon Lebor, 51, was working at his job as a janitor in the twin towers when they were attacked.

Citava konfuzija je nastala kada je 12.09.2001 godine Izraelsko min. vanjskih poslova objavilo zvanicnu informaciju da nema saznanja da je iko od Izraelskih drzavljana stradao. NOmrlana informacija koju i BiH ministarstvo objavi kada se nesto desi. Tu infromaciju su prenjele neke lokalne novine bliske Hezbolahu a odatle je informacija koja je u medjuvremnu mutirala i od gradjana Izraela su postali Jevreji, objavljene u velikom broju mainstram medija. Od tog momenta, od 100% ljudi koji barataju tom informacijom 99% ne zna detalje. Svako ko iole ozbiljnije prouci stvar vidi da nije tacno ali onda kao posljedicu odbaci i sve ostalo u vezi 911 sto zaista nije u redu.
Svima koji znaju engleski i koje tema zanima p[reporucujem stranicu :
http://ae911truth.org/

Kao i film.
zlata

#6956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

muhafuca wrote:
amoninan wrote:Inside Story Americas : Gaza and the US media narrative

http://www.aljazeera.com/programmes/ins ... 65661.html

To discuss this, Inside Story Americas, with presenter Shihab Rattansi, is joined by guests: Frank Sesno, a professor of media and public affairs at George Washington University and a former CNN Washington bureau chief; Phyllis Bennis, a fellow at the Insitute for Policy Studies, who helped found the US Campaign to End Israeli Occupation; and Vijay Prashad, a professor of International Studies at Trinity College in Connecticut, and the author of Arab Spring, Libyan Winter.
Dobra analiza jedino me zezao
ovaj Vijay Prashad jer Pakistanci i Indijci kad pocnu
pricat engleski - djaba im sve kolko god ozbiljna tema
ja crknem od smijeha njihovom naglasku :thumbup:
Ovdje ti je njegov engleski preveden na engleski :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Gw1pVK-BX8#!
muhafuca

#6957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

zlata wrote:
znam imam - pratim therealnewsnetwork i na youtube in internetu
odlican i jedan od rijetkih (democracynow , theyoungturks ... ) stvarno nezavisnih
novinarskih stranica - cak sam u par navrata i donirao ovim koje pratim putem paypala neku sicu (simbolicno)

Glavni izvori financiranja su im donacije i membership obicnih ljudi
tako da im niko ne veze ruke (oliti jezik :)) po pitanju onoga o cemu izvjestavaju

ovi mainstream giganti su vec odavno ovisni o milionskim sponzorskim ugovorima
tako da donekle (samo donekle) i razumijem njihovu ogromnu pristrasnost
u izvjestavanju o vrucim temama

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
zambaklija

#6958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

zahebo se u temi :skoljka: :run:
Last edited by zambaklija on 22/11/2012 18:09, edited 1 time in total.
zlata

#6959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

muhafuca wrote:
zlata wrote:
znam imam - pratim therealnewsnetwork i na youtube in internetu
odlican i jedan od rijetkih (democracynow , theyoungturks ... ) stvarno nezavisnih
novinarskih stranica - cak sam u par navrata i donirao ovim koje pratim putem paypala neku sicu (simbolicno)

Glavni izvori financiranja su im donacije i membership obicnih ljudi
tako da im niko ne veze ruke (oliti jezik :)) po pitanju onoga o cemu izvjestavaju

ovi mainstream giganti su vec odavno ovisni o milionskim sponzorskim ugovorima
tako da donekle (samo donekle) i razumijem njihovu ogromnu pristrasnost
u izvjestavanju o vrucim temama
www.truthout.com

Ovaj clanak me je zbilja potres'o

http://truth-out.org/opinion/item/12821 ... -of-us-all

Izgleda da nam jedino preostaje da kupimo po jednu pusku tandzaru, stado ovaca, i skrasit se nedje na tromedji Duvna, Livna i Jajca. :shock:
muhafuca

#6960 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

zlata wrote: http://www.truthout.com

Izgleda da nam jedino preostaje da kupimo po jednu pusku tandzaru, stado ovaca, i skrasit se nedje na tromedji Duvna, Livna i Jajca. :shock:
Ma ne sekiraj se ovo su samo prospekti u slucaju da se narod ne probudi i nesto uradi
(kao sto je na nekom mikrokosmosu kod nas u Bosni situacija)
medjutim napretkom tehnologije informacije sve lakse lete
ljudi se organizuju i pruzaju otpor eliti (ili ih nazovi kako hoces)
na raznorazne nacine (aktivizam , hacktivizam , demonstracije , izborom pro-people za sad pojedinaca
ali uskoro i stranaka u vlast raznih uticajnih zemalja , pokratanjem incijativa za promjene pojedinih
zakona koji omoguvaju eliti da radi sta hoce ... itd )
da zasad jos uvijek su to baby-steps ali podugo pratim globalna desavanja da vec vidim
neke ne beznacajne promjene u svakom smislu a u buducnosti ce biti aBd samo bolje :thumbup:
zlata

#6961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

muhafuca wrote:
zlata wrote: http://www.truthout.com

Ma ne sekiraj se ovo su samo prospekti u slucaju da se narod ne probudi i nesto uradi
(kao sto je na nekom mikrokosmosu kod nas u Bosni situacija)
medjutim napretkom tehnologije informacije sve lakse lete
ljudi se organizuju i pruzaju otpor eliti (ili ih nazovi kako hoces)
na raznorazne nacine (aktivizam , hacktivizam , demonstracije , izborom pro-people za sad pojedinaca
ali uskoro i stranaka u vlast raznih uticajnih zemalja , pokratanjem incijativa za promjene pojedinih
zakona koji omoguvaju eliti da radi sta hoce ... itd )
da zasad jos uvijek su to baby-steps ali podugo pratim globalna desavanja da vec vidim
neke ne beznacajne promjene u svakom smislu a u buducnosti ce biti aBd samo bolje :thumbup:
U pravu si. Evo mene, ja sam ti uzor tih promjena u narodu i "osvjescenju". Nikad nisam bila clan nikakve stranke, a uskoro se uclanjujem u jednu stranku. Nisu ni ektremna ljevica, ni desnica.

Nekad sam bila tipican zapadnjacki rasista i sovinista, podrugljivo smatrala Arape "untermenschen", isla u skolu i druzila se skoro iskljucivo sa Zidovima, i to sa Cionistima s' prvoklasnim pedigreom.

I dalje nisam bas nesto posebno ljubitelj Arapa, ali ne mrzim nikog, nit' ih smatram "bradatim divljacima",
i druzim se sa onim Zidovima koje kuze da nikom ne zelim zlo,
a staro drustvo mi se ponekad javi na Facebook, s' rodjendanskim cestitkama.
Ne kuze uopce sta se sa'mnom dogodilo.

A ja zbilja bila uvjerena da su Zidovi superiorni. Avant-garda napretka! :lol:
Dabome da sam razocarana. K'o komunisti kad im je JNA zabila noz u ledja.
semirizsvemira

#6962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by semirizsvemira »

Gledao sam prije dvije noci na Alajazeera Balkan nekog eksperta koji kaze da su jevreji napali Sudan navodno zbog granata koje padaju po izraelu i on kaze da nijedna agencija ne smije da prenese tu vijest , Nasi mediji su uglavnom pod cionistickom paskom i to je cinjenica . Da ne nabrajam ostale drzave , kao sto je svima poznato . To ih nece sprijeciti da se vrate odakle su dosli jednog dana . Ebu Hurejre,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao:"Nece nastupiti Sudnji dan dok muslimani ne povedu bitku protiv jevreja,kada ce ih muslimani tako pobiti da ce se jevreji sakrivati za drvo i kamen,ali ce svako drvo i svaki kamen progovoriti:"O muslimanu,o Bozji robe,evo jevreja,sakrio se za mene,dodji pa ga ubij,osim drveta Garkad,jer je ono jevrejsko drvo"(Muslim)
pike

#6963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pike »

R_v_P20 wrote:

:(
:x
zakonpera

#6964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zakonpera »

Džordž Vašington (1.predsednik SAD, 1732 – 1799), iz njegove knjige »Maksime Vašingtona«): »Sasvim je žalosno što ih ni jedna država, starija od ove, nije pokorila kao kugu društva i svog velikog neprijatelja, čijim je prisustvom usrećena Amerika«.
Martin Luter (crkveni reformator, 1483 – 1546): »Strastvena želja vapijućih srca Jevreja nada se da će doći onaj dan, kada će oni moći da se odnose prema nama tako, kao što su postupali u vreme Jesfiri u Perisji. I koliko je Jevrejima bliska knjiga Jesfir, koja opravdava njihovu krvoločnost, osvetoljubivost i apetite razbojničkih nada!. Nikada sunce nije svetlelo narodu, krvožednijem i osvetničkijem, koji se zanosi idejom uništenja i ugušenja ljudi druge vere«.
Petar Prvi (ruski imperator, 1672 – 1725): »Više volim da vidim u mojoj zemlji muhamedance i mnogobošce, nego Jevreje. Poslednji su prevaranti i lupeži. Oni neće dobiti odobrenje da se nasele i organizuju svoj posao. Bez obzira na moja naređenja, oni nastoje da to ostvare potkupom mojih činovnika sa ciljem da postanu ravnopravni«.
Žan Fransoa Volter (francuski pisac, 1694 – 1778): »Jevreji nisu ništa drugo nego prezren i varvarski narod, koji je tokom dugog vremena spojio odvratno koristoljublje sa užasnim predrasudama i neugasivom mržnjom prema narodima, koji ih trpe i na kojima se oni obogaćuju«.
Bendžamin Franklin (američki naučnik i državni radnik, 1706 – 1790): »Ma gde bilo, u zemlji, u kojoj se naseljavaju Jevreji, nezavisno od njihovog broja, oni snižavaju njen moral, komercijalno poštenje, izoluju se i ne dopuštaju da se asimiluju. Ako ih mi putem Ustava ne isključimo iz SAD, onda za manje od sto godina oni će navaliti u velikoj količini, uzeće vrhunac, progutaće zemlju i promeniti oblik našeg upravljanja. Ako ih n eisključite, onda za manje od dvesta godina naši potomci će raditi na poljima, izdržavajući njih, dok će oni trljati ruke u svojim kancelarijama. Upozoravam vas, džentlmeni, ako jevreje ne isključite zauvek, Vaša deca će vas proklinjati u Vašim grobovima«.
Napoleon Bonaparta (imperator Francuske, 1769 – 1921): »Jevreje treba razmatrati kao naciju, ali ne kao religioznu grupu. Oni su nacija u sredini naše nacije. Sopstvenost čitavih sela otimaju Jevreji, oni su uspostavili kmetstvo, oni su prava jata gavranova. Siromaštvo koje izazivaju Jevreji, ne potiče od jednog individualnog Jevreja, ono je suština čitavog tog naroda. Oni su kao gusenice ili skakavci koji jedu Francusku. Jevreji su nacija spremna na najužasnije zločine«.
Franc List (mađarski kompozitor, 1811 – 1886): »Nastaće momenta kada će sve hrišćanske nacije, među kojima žive Jevreji, postaviti pitanje da li ih dalje trpeti ili deportovati. I to pitanje je po svome značaju isto tako važno kao i pitanje o tome da li mi želimo život ili smrt, zdravlje ili bolest, socijalni mir ili stalne nemire«.
Henri Ford (američki autoritet automobilske industrije i pisac, 1863 – 1947), »Njujork-Tajms« 8.marta 1925.g.). »Podvrgnite kontroli 50 najbogatijih jevrejskih finansista, koji finansiraju ratove radi sopstvenog prihoda, i ratovi će nestati«.
Vinston Čerčil (engleski državnik, istupanje u predstavničkom domu 5.novembra 1919.g.): »Nema potrebe preuveličavati ulogu, koju su odigrali internacionalni Jevreji-ateisti u stvaranju boljševizma i njihovog učešća u ruskoj revoluciji. Više od toga, glavna inspiracija i pokretačka snaga dolaze od jevrejskih vođa. U sovjetskim institucijama dominacija Jevreja više je nego poražavajuća. I glavni deo u sprovođenju sistema terora, koji je utvrdio ČK, izvršili su Jevreji i u nekim slučajevima Jevrejke. Takvu đavolsku slavu Jevreji su postigli u vreme terora, kada je Mađarskom vladao Bela Kun«.

Veliki nemački kompozitor Ričard Vagner u svojoj knjizi »Jevrejstvo u muzici« (64) izvršio je analizu jevrejskog muzičkog stvaralaštva, uključujući stvaralaštvo Mendelsona. Zaključak je veoma interesantan: u jevrejskom stvaralaštvu potpuno odsustvuju: iskrenost, srdačnost, uzbuđenje, strast, nežnost, istančanost ukusa. Jevrejsko stvaralaštvo – to je uvek podražavanje i zabava. I samo to. Kastrirana umetnost obrezanih ljudi. To vam je rezultat obrezivanja čakri, koje su za Jevreje smislile njihove egipatske gazde
muhafuca

#6965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

Danas opet Zionisti ubili momka djecaka - fakticki prvi narusili primirje
i onda kad opet ne daj Boze pocne rokanje bice Hamas prekinuo primirje :x
slika je "too graphic" pa sam je zacrnio - moze se naci na netu - link za vijest na dnu
Image
IDF soldiers kill 1 Palestinian, wound 19 others at Gaza-Israel border 2 days after ceasefire

Code: Select all

http://rt.com/news/palestinian-gaza-killed-teenager-border-402/
amazon

#6966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amazon »

semirizsvemira wrote:Gledao sam prije dvije noci na Alajazeera Balkan nekog eksperta koji kaze da su jevreji napali Sudan navodno zbog granata koje padaju po izraelu i on kaze da nijedna agencija ne smije da prenese tu vijest , Nasi mediji su uglavnom pod cionistickom paskom i to je cinjenica . Da ne nabrajam ostale drzave , kao sto je svima poznato . To ih nece sprijeciti da se vrate odakle su dosli jednog dana . Ebu Hurejre,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao:"Nece nastupiti Sudnji dan dok muslimani ne povedu bitku protiv jevreja,kada ce ih muslimani tako pobiti da ce se jevreji sakrivati za drvo i kamen,ali ce svako drvo i svaki kamen progovoriti:"O muslimanu,o Bozji robe,evo jevreja,sakrio se za mene,dodji pa ga ubij,osim drveta Garkad,jer je ono jevrejsko drvo"(Muslim)
:skoljka: :run:
amazon

#6967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amazon »

Da je u interesu Arapskii bogati drzava, da Palestinci imaju drzavu, vjerovatno bi je vec imali. Ovako im sluze za potkusurivanje sa Izraelom.
m_l

#6968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

muhafuca wrote:Danas opet Zionisti ubili momka djecaka - fakticki prvi narusili primirje
i onda kad opet ne daj Boze pocne rokanje bice Hamas prekinuo primirje :x
Sve dok ne bude kriticna masa ljudi koji ce stvari nazvati pravim imenom (poput prof. na sljedecem klipu) i iskreno nesto uraditi po tom pitanju, nista od primirja. To je samo kratkorocni predah, nazalost.

daddy-kool

#6969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by daddy-kool »

m_l wrote:
"If you had any heart in you, you would be crying for the Palestinians."
zambaklija

#6970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zambaklija »

semirizsvemira wrote:Gledao sam prije dvije noci na Alajazeera Balkan nekog eksperta koji kaze da su jevreji napali Sudan navodno zbog granata koje padaju po izraelu i on kaze da nijedna agencija ne smije da prenese tu vijest , Nasi mediji su uglavnom pod cionistickom paskom i to je cinjenica . Da ne nabrajam ostale drzave , kao sto je svima poznato . To ih nece sprijeciti da se vrate odakle su dosli jednog dana . Ebu Hurejre,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s., rekao:"Nece nastupiti Sudnji dan dok muslimani ne povedu bitku protiv jevreja,kada ce ih muslimani tako pobiti da ce se jevreji sakrivati za drvo i kamen,ali ce svako drvo i svaki kamen progovoriti:"O muslimanu,o Bozji robe,evo jevreja,sakrio se za mene,dodji pa ga ubij,osim drveta Garkad,jer je ono jevrejsko drvo"(Muslim)
:shock: :shock: jel ovo moguće?pa ovo je poziv na genocid!pa vi vjernici kažete bog je jedan i sad ovo ako je istina :shock: :shock: :shock:
pirpa

#6971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

zambaklija wrote:
:shock: :shock: jel ovo moguće?pa ovo je poziv na genocid!pa vi vjernici kažete bog je jedan i sad ovo ako je istina :shock: :shock: :shock:
sto? momak citira kako pise a tako ce inshallah i da bude.
smijesni_ste

#6972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

zambaklija wrote:
Neko je već napisao na topicu pa mogu samo ponoviti....još ću početi podržavati Izrael kad vidim šta se sve piše ovdje... :o :? :cry:
muhafuca

#6973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jel neko slikao danas na protestu podrske i solidarnosti sa Palestinom u Sa?
amoninan

#6974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Pa to stoji napisano 1400 godina, ne znam za slučaj u toku tih 1400 godina vodeći se tim hadisom (posebno u doba vrhunca islamskih carstava - kada su mogli da počiste sve židove od Istanbula do Kazablanke) da se vršilo etničko čišćenje ili genocid nad Živodima. Štaviše, sigurna utoičišta su nalazili upravo u islamskim kraljvinama i imperijama. Pasus je istrgnut iz konteksta, 'nako usput, dio je jedne veće teme koja govori o Sudnjem danu. Bici pred Sudnji dan kojoj će prethoditi još mali milion predznaka itsl... I da, muslimani i Židovovi prema proračnsvima će biti na suprotnim stranama u tom konfliktu.
Last edited by amoninan on 23/11/2012 20:57, edited 2 times in total.
kliksovac

#6975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

amoninan wrote:Pa to stoji napisano 1400 godina, ne znam za slučaj u toku tih 1400 godina vodeći se tim hadisom (posebno u doba vrhunca islamskih carstava - kada su mogli da počiste sve židove od Istanbula do Kazablanke) da se vršilo etničko čišćenje ili genocid nad Živodima. Štaviše, sigurna utoičišta su nalazili upravo u islamskim kraljvinama i imperijama. Pasus je istrgnut iz konteksta, 'nako usput, dio je jedne veće teme koja govori o Sudnjem danu. Bici pred Sudnji dan kojoj će prethoditi još mali milion predznaka itsl... I da, muslimani i Židovovi prema proračnsvima će biti na suprotnim stranama u tom konfliktu.
ma dzaba gubiš vrijeme... :wink:
Locked