A to se mora svaki dan gledati utakmica, pa makar bila i patnja, ne moze se preskociti ?Zavatoni wrote:S obzirom na formu Liverpoola (bez pobjede u PL od 31.1) i formu Evertona (bez poraza u PL od 11.1), danas u gradskom derbiju prognoziram X "k'o kuću"...
S obzirom na efikasnost obje ekipe (Liverpool 30 golova u 27 utakmica, a Everton 28/27), srećom pa ima u isto vrijeme liga prvaka i ta patnja se neće morati gledati...
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Madrid
#6951 Re: English Premier League
- alica.k
#6953 Re: English Premier League
bas je dobra utakmica na anfieldu
- Edin H.
#6954 Re: English Premier League
Bubalo1 wrote:
- Riddle
#6955 Re: English Premier League
Acheron wrote:hihi, citas mi misliRiddle wrote:
10 utakmica (30 bodova u igri) do kraja sezone, a ovaj decko se vec predao. Ali shvatam ga, jer on vec vidi sta ce se desiti. United je kao spora smrt. Znas da dolazi, a nista protiv toga ne mozes uraditi.
A evo ti i drugi...

Sreca pa United svakog ima u dzepu. Vidi se kako onaj lik u crnom tamo iza naređuje sudiji da ponisti gol.
- Acheron
#6956 Re: English Premier League

Mogao se Fergi malo kamuflirat, majka mu stara...ovo je preofirno.
A divi Platta zumbula...i on negdje krenuo.
- Acheron
#6957 Re: English Premier League
Sa malim zakasnjenjem, cestitke Stevenu Gerradu za hattrick.
Mislim, sve je to u redu Stevene; igras na TOP nivou vise od 10 godina, zabijas toliko golova, vracas se poslije svake povrede i opet se odlican....ALI,
dok god ne naucis peglat loptu 5 min., proigravat petom...i taj rad - ostaces u sjeni velicina poput Aimara, D'Alesandra, Almedina Hote...itd. O Ozilu ne smijem ni govorit. Nikad nisi bio njegov nivo.
Mislim, sve je to u redu Stevene; igras na TOP nivou vise od 10 godina, zabijas toliko golova, vracas se poslije svake povrede i opet se odlican....ALI,
dok god ne naucis peglat loptu 5 min., proigravat petom...i taj rad - ostaces u sjeni velicina poput Aimara, D'Alesandra, Almedina Hote...itd. O Ozilu ne smijem ni govorit. Nikad nisi bio njegov nivo.
- vaučer
#6958 Re: English Premier League
Acheron wrote:Sa malim zakasnjenjem, cestitke Stevenu Gerradu za hattrick.
O da, to je to.
- Bosanski_kralj
#6959 Re: English Premier League
Najbolja bi solucija bila da neko treći osvoji ligu, ali pošto je to nemoguće u velikoj sam dilemi. Ne znam da li da navijam za City da osvoji titulu ili da je izgube zbog Mancinia? 
-
Baudelaire
#6960 Re: English Premier League
Uz malo zakašnjenje da prokomentarišem, nadam se da uživaš u vrhunskim engleskim tehničarima večeras protiv Bilbaa. Da, da, taj Tom Cleverley i Michael Carrick fakat su pojam veznjaka za ove Špance koji jedino znaju petom proturiti loptu.Acheron wrote:Sa malim zakasnjenjem, cestitke Stevenu Gerradu za hattrick.
- neo7
#6961 Re: English Premier League
Cekaj, jesi li ti ok ? Ko ovde spominje United ? Je li ti sve ok, mozda ne vidis o cemu je pisano ranije ?
- quasar
#6962 Re: English Premier League
A sta reci za genijalnog Pogbu? Pa vrijedi pola tima.
- Acheron
#6963 Re: English Premier League
A ko je uzdizao tog Carricka i ko je reko da je bolji od Muniaina npr?Baudelaire wrote:Uz malo zakašnjenje da prokomentarišem, nadam se da uživaš u vrhunskim engleskim tehničarima večeras protiv Bilbaa. Da, da, taj Tom Cleverley i Michael Carrick fakat su pojam veznjaka za ove Špance koji jedino znaju petom proturiti loptu.Acheron wrote:Sa malim zakasnjenjem, cestitke Stevenu Gerradu za hattrick.
-
Baudelaire
#6964 Re: English Premier League
Ti nisi, jesu na temi o Unitedu mnogi. Rekli za Cleverleya ima ono ''nešto''. Bilbao ima jači vezni red od Uniteda i jači vezni red od bilo koje ekipe u Premiershipu. Ima vjerovatno najjači vezni red poslije Barcelone i Reala u Primeri. I ne znam zašto se Ozil uzima u usta kad se spominju Lampard i Gerrard. Mislim da je ofanzivno kvalitetniji od obojice, što će i vrijeme pokazati. U reprezentaciji je već napravio više nego što su ova dvojica za karijeru uspjeli, a u klupskom fudbalu ima nekih 7-8 godina pred sobom. Jedini engleski veznjak kojeg maksimalno cijenim je Paul Scholes.
- Acheron
#6965 Re: English Premier League
Tebi se sve svodi na reprezentativnu karijeru. Sljedeci tvoju logiku, Leo Messi je kurac od igraca jer nije zabio nijedan gol proslo svjestko. Jel tako? Al, eto, nekakom zabunom ima tri zlatne lopte.Baudelaire wrote:Ti nisi, jesu na temi o Unitedu mnogi. Rekli za Cleverleya ima ono ''nešto''. Bilbao ima jači vezni red od Uniteda i jači vezni red od bilo koje ekipe u Premiershipu. Ima vjerovatno najjači vezni red poslije Barcelone i Reala u Primeri. I ne znam zašto se Ozil uzima u usta kad se spominju Lampard i Gerrard. Mislim da je ofanzivno kvalitetniji od obojice, što će i vrijeme pokazati. U reprezentaciji je već napravio više nego što su ova dvojica za karijeru uspjeli, a u klupskom fudbalu ima nekih 7-8 godina pred sobom. Jedini engleski veznjak kojeg maksimalno cijenim je Paul Scholes.
Ozil nema nikakve uspjehe sa reprezentacijom, bar za sada. A ne vidim ni neko briljiranje na klupskom nivou, osim tog umjetickog dojma. Koliko vidim, zabio je jedan gol ove sezone.
Steven Gerrard ima osvojenu LP, Mendieta i Valeron - nemaju. (prepostavljam da su i oni bolji od njega, pa ih navedoh)
-
Baudelaire
#6966 Re: English Premier League
Asistencije se ne broje? I zašto uzimaš Mendietu i Valerona u rečenicu? Mada, Mendieta je Valenciu dva puta uveo u finale Lige prvaka, to Lampard nije uspio uraditi.
- Acheron
#6967 Re: English Premier League
Koje asistencije? One fale Lampardu? Ima li Mendieta srebrenu loptu?
- Acheron
#6968 Re: English Premier League
22 gola i 17 asistencija u jednoj sezoni. Kad Ozil (odnosno bilo ko njegovog profila, on je samo slucajni uzorak) bude imao takvu statistiku, nek se javi.
- BHF_Manijak
#6969 Re: English Premier League
Nije imo 17,ali ih je imo 37 prosle godine!
A golova, pa imao je 15 prosle godine takodjer!
Sto se golova tice, pa nije ni Xavi golgeter ali je genije, a Ozil je upravo to u Realu, za golove su drugi giganti zaduzeni, njegovo je da proturi loptu! Dzaba Lampardu sve kad mu je vrh karijere bio Chelsea, a Ozil sad, 10 godina mladji, igra za najveci klub svijeta, to je velika razlika!
Bezze poredis njih dvojicu sa Ozilom, jer Ozil igra mnogo vise ofanzivno od obojice i nema veze sa defanzivnim zadacima, i nisu uopste isti tip veznjaka, a nadam se da je to tebi kao fudbalskom poznavaocu jasno. Fizicke predispozicije imaju bolje i Gerrard i Lampard, dok je Ozil umjetnik na terenu, nesto poput Xavija u Barci, nekad Zidanea u Realu, Ronaldinha u Barci itd, a tebi ocigledno je dzaba pisati jer si pravo tvrdoglav.
I kad vec iznosis statistike, budi toliko posten pa iznesi i jos nekoliko sezona Lamaprda a ne ko hinja iznijeti najjacu sezonu Lamparda!
recimo prosle godine je imao sjajni ucinak sa 10 golova i 4 asistencije, pa onda slijedi ta famozna sezona 22-17, prije toga ucinak 12 golova i 10 asistencija, pa onda 10 golova i 9 asistencija, pa onda 11 golova 11 asistencija i da sad dalje ne nabrajam, ma nema, uspjesi za past na guzicu!
Daj ba smijesan si, frajer sa 23 godine prva postava Reala zabetonirana i ti se ovdje pametan nadjes da osporis njegove uspjehe ili ucinak! Mourinhu valja, ali naravno tu je forumas Acheron da se posere Mourinhu u facu i da kaze kako je Ozil bezze igrac. A to sto nakon svakog kola imas po 4-5 naslova u spanskoj stampi kako je Ozil umjetnik, genijalac na terenu, kako waltzer igra, jebo to sve, bitno je sta ti napises i kazes, a to je da nesto i ne briljira u ligi!
Pa cak i jucer su rekli da ge fenomelana bio iako je imao "samo jednu" asistenciju, nekad je vazno KAKO odigras, a mozes ti odlicno odigrati iako ne das gol ili asistiras, mozes mislit!
Sto se golova tice, pa nije ni Xavi golgeter ali je genije, a Ozil je upravo to u Realu, za golove su drugi giganti zaduzeni, njegovo je da proturi loptu! Dzaba Lampardu sve kad mu je vrh karijere bio Chelsea, a Ozil sad, 10 godina mladji, igra za najveci klub svijeta, to je velika razlika!
Bezze poredis njih dvojicu sa Ozilom, jer Ozil igra mnogo vise ofanzivno od obojice i nema veze sa defanzivnim zadacima, i nisu uopste isti tip veznjaka, a nadam se da je to tebi kao fudbalskom poznavaocu jasno. Fizicke predispozicije imaju bolje i Gerrard i Lampard, dok je Ozil umjetnik na terenu, nesto poput Xavija u Barci, nekad Zidanea u Realu, Ronaldinha u Barci itd, a tebi ocigledno je dzaba pisati jer si pravo tvrdoglav.
I kad vec iznosis statistike, budi toliko posten pa iznesi i jos nekoliko sezona Lamaprda a ne ko hinja iznijeti najjacu sezonu Lamparda!
Daj ba smijesan si, frajer sa 23 godine prva postava Reala zabetonirana i ti se ovdje pametan nadjes da osporis njegove uspjehe ili ucinak! Mourinhu valja, ali naravno tu je forumas Acheron da se posere Mourinhu u facu i da kaze kako je Ozil bezze igrac. A to sto nakon svakog kola imas po 4-5 naslova u spanskoj stampi kako je Ozil umjetnik, genijalac na terenu, kako waltzer igra, jebo to sve, bitno je sta ti napises i kazes, a to je da nesto i ne briljira u ligi!
Pa cak i jucer su rekli da ge fenomelana bio iako je imao "samo jednu" asistenciju, nekad je vazno KAKO odigras, a mozes ti odlicno odigrati iako ne das gol ili asistiras, mozes mislit!
-
Baudelaire
#6970 Re: English Premier League
Da ne pričamo da je prošle sezone pocijepao moćni Tottenham. Skupa sa ostatkom Realovog tima, normalno.
-
todd_smith
#6971 Re: English Premier League
Lampard 7-8 sezona ide u duple cifre sto se tice golova, i ove sezone je postao prvi vezni igrac ikada u historiji EPL-a da ide u duple cifre 7-8 sezona...muskarci lazu, zene lazu brojevi ne
- BHF_Manijak
#6972 Re: English Premier League
I da jos dodam, imali su mec jedni protiv drugih, upravo u toj utakmici odigrase i Gerrard i Lampard zajedno protiv Ozila, ovaj drugi razmontiro Engleze!
@Todd, napisah da Ozil i nije igrac koji daje pretjerano puno golova, frajer je klasicna 10-ka. Siguran sam da Lampard i Gerrard imaju vise od Xavija golova u karijeru, pa ti sad sam zakljuci!
Pa nije jebote napadac da ga golovima mjeris, za mene je uvijek prva asocijacija na veznog bila asistencija a ne gol.
U Realu trenutno imas trojicu likova zaduzenih za golove, a ostali ako se katkad nadju na putu, to je valjda svima jasno.
Evo maksuz pogledah statistiku genijalca Xavija i Inieste i nijedan nisu dali dvocifren broj golova u zadnjih 4-5 sezona, ali to ipak ne pomaze cinjenici da mu se realno i Lamps i Gerrard mogu sageti!
I rekoh u prethodnom postu, naravno da se fudbaler gleda kroz golove i asistencije, no nije sve ni u tome, kad bi recimo pogledali statistiku Xavija zadnjih 4-5 godina, kad je u najjacoj formi bio, rekli bi da je kar'na igrac, no on ej jedan genije na terenu bez kojeg Barcelone nije Barcelona, htjeli vi to priznati ili ne. Isto vazi i za Iniestu, nekad je jako bitno i kako igras, tj da je ekipa bolja uz tebe i njena igra, makar i ne asistiro ili dao gol!
@Todd, napisah da Ozil i nije igrac koji daje pretjerano puno golova, frajer je klasicna 10-ka. Siguran sam da Lampard i Gerrard imaju vise od Xavija golova u karijeru, pa ti sad sam zakljuci!
Evo maksuz pogledah statistiku genijalca Xavija i Inieste i nijedan nisu dali dvocifren broj golova u zadnjih 4-5 sezona, ali to ipak ne pomaze cinjenici da mu se realno i Lamps i Gerrard mogu sageti!
I rekoh u prethodnom postu, naravno da se fudbaler gleda kroz golove i asistencije, no nije sve ni u tome, kad bi recimo pogledali statistiku Xavija zadnjih 4-5 godina, kad je u najjacoj formi bio, rekli bi da je kar'na igrac, no on ej jedan genije na terenu bez kojeg Barcelone nije Barcelona, htjeli vi to priznati ili ne. Isto vazi i za Iniestu, nekad je jako bitno i kako igras, tj da je ekipa bolja uz tebe i njena igra, makar i ne asistiro ili dao gol!
-
Baudelaire
#6973 Re: English Premier League
Ima Iniesta samo jedan gol ove sezone, kakva karina od veznjaka. Gerrard je za njeg izmislio fudbal, Lampard isto. Niste svjesni šta pišete.
-
LSD
#6974 Re: English Premier League
Znam da si ironican bio, ali treba reci da je Iniesta bio barem pola sezone povrijeđen i out...zapravo citavu sezonu je rovit
, a i imao je pogođenih stativa i pecki kao malo ko ove sezone 
-
Baudelaire
#6975 Re: English Premier League
Dobro, uzmimo da ova sezona nije mjerodavna. Prošle sezone dao 9 golova ukupno u svim takmičenjima. Karina od igrača. Gerrard je s jednom nogom bolji. Lampard da ne govorimo. Jesi im vidio statistike? Još jedna velika ubleha je Xavi. Tek je ove sezone počeo igrati na nekom nivou, a već u godinama. Dao 12 golova dosad, prethodno mu je najbolja sezona bila sa 10 golova. Dva najprecjenjenija vezna igrača na planeti, Xavi i Iniesta.LSD wrote:Znam da si ironican bio, ali treba reci da je Iniesta bio barem pola sezone povrijeđen i out...zapravo citavu sezonu je rovit, a i imao je pogođenih stativa i pecki kao malo ko ove sezone