SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
lopta

#6951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lopta »

Ovaj grad nije postao nista sigurniji nakon smjene vlasti, odnosno nakon dolaska Behmena(i SDP-a) na celo grada, cak sta vise daleko je gori.
Last edited by delightful on 25/01/2011 11:40, edited 2 times in total.
Reason: kršenje pravila foruma
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

Jedini i iskljucivi krivac za sve ovo sto se desava i po Sarajevu i po BiH je: blag zakon i nedostak zatvora, ali ne bilo kakvih zatvora nego zatvora po uzoru na Tursku. Bez obzira sto nisam musliman mislim da serijatski zakon pored losih ima i te kako svojih dobrih strana. Ovi balavci sto siju strah po nasim ulicama nisu zasluzili zatvor nego zatvorsku torturu od koje se mozak pomjera. Mali Delalic je dokaz da svaki kriminalac u svom djetetu stvara svog potencijalnog nasljednika i ako se ne polomi u samom pocetku onda je gotovo. Ticu kao ucesnika pucnjave nisu nikako smjeli pustiti iz bolnice jer se da naslutiti sta bi se moglo desiti ali kad imas takvu drzavu kakva je nasa sve je moguce. U svakom slucaju svi cekamo sljedecu epizodu sarajevskih kauboja.
Creasy

#6953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
stochar wrote:najgore je policiji, mogu misliti kako se glupo osjecaju. zadnjih deset godina, svake sedmice neka pucnjava, oni skoro uvijek krivce uhvate 24 sata nakon toga, i evo deset godina hvataju jedne te iste. jebo te, kad pobrojis, maksimalno 20 ljudi je povezano sa svim tim pucnjavama, rijetko bude neki incident oko medje ili komsijska svadja, ali toga uvijek ima. ovi su najjaci sto stalno pucaju, policija ih stalno privodi, i oni opet na slobodi. nije tesko pronaci krivca...
iz prve ruke znam da se divno osjećaju... onda dođe neko na forum i hoće da sruši vlast zato što ga policajac nije persirao.

uvijek smo znali odrediti prioritete.
:D

:thumbup:
lopta

#6954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lopta »

Iako cu vjerovatno biti opomenut ili cak banan zbog ovog posta napisacu ga.

Ovo sto @delightful radi stvarno nema smisla, 4 posta u kojem spominjem proteste protiv nesigurnosti u gradu brise, narocito kada se spomene ocigledno njen/a organizacija ''dosta''

Ako je dotican/cna clan iste placenicke organizacije dostasa i babuka joj se uhljebio nakon zadnjih izbora nije moj problem, ali ocigledno je da iskoristava svoje moderatorstvo za lijecenje svojih frustracija, ali i ukazivanja na istinu.

bye bye :bih:

:sax:
atko

#6955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

lopta wrote:Zasto ''dostasi'' sada ne prave demonstracije protiv nesigurnosti u gradu? Daleko je gora, nego kada su iste bile?
Jel ti majketi imas skriptu koja parsa kljucne rjeci i posta jednu te istu recenicu cim nadje pojmove "pucnjava u sarajevu" i sl ... isto ko papagaj :-)

Protesti su bili onda da ukazu sta nam slijedi ako se nesto ne promjeni ... protesti su bili upereni protiv onih (ma kojih) koji su placeni da rada - a ne rade svoj posao ... odziv gradjana je bio u promilima ... zato vise nema protesta - jer se protestioma nista ne moze promjeniti jer na ulicu izadje nekoliko promila gradjana ... znaci prije 3 godine smo reagovali, MI, obicni gradjani, forumasi, radnici koji pumpaju budzet ...
99.9 % kretenske nacije nije htjelo da mrdne guzicu ... i sve je gore i sve ce biti gore i gore.

Jel mozes jednom da shvatis ovih nekoliko prosto prosirenih recenica ili da idemo slovo po slovo polako :roll: :-)

I nisu samo kriminalna desavanja sve gora i gora, slazem se, i vlast je sve gora i gora jer je narod sve debilniji idebilniji ...
ultima_palabra

#6956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Ne odgovarajte bot-u :D
lopta

#6957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lopta »

atko wrote:protesti su bili upereni protiv onih (ma kojih) koji su placeni da rada - a ne rade svoj posao ... odziv gradjana je bio u promilima ... zato vise nema protesta - jer se protestioma nista ne moze promjeniti jer na ulicu izadje nekoliko promila gradjana ... znaci prije 3 godine smo reagovali, MI, obicni gradjani, forumasi, radnici koji pumpaju budzet ...
Kako ne mozes, kad je doslo to promjene?

A sad promjena ne treba, jer su mnogi iskoristili proteste i obicne gradjane da zaposle svoju familiju, hebo nesigurnost. :dance:

SDP zlo grada! Dosta njihovi placenici!
Trazili ste, gledajte. :dance:
Dialer

#6958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

a sto se do sad izlazilo ?
Joey Tribbiani

#6959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

a u tom grmu leži zec...
lopta

#6960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lopta »

Dialer wrote:a sto se do sad izlazilo ?
Pa da pojedinci zaposle familiju. Koga je jos briga za sigurnost.

Otis'o njihov tajo, dosao moj tajo. :lol: :bih:
LSD

#6961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by LSD »

Ne bih išao tako daleko u izjavama protiv bilo koga, ali ovo što atko piše je standardna šuplja čapri i izvrtanje teza.
Kaže nema protesta jer se ,ko biva, sa njima ne može ništa promjeniti...jah, a to kao nisu znali prije 3 godine kad su prozivali Taju na svakom koraku ;-) aha svakako.
Ne drugovi i drugarice, vec nema protesta jer se ne ujeda ruka koja hrani, njihovi politicki mentori koji su sad na vlasti.
Pricajmo kako treba bez puno šuplje.
atko

#6962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

lopta wrote:
atko wrote:protesti su bili upereni protiv onih (ma kojih) koji su placeni da rada - a ne rade svoj posao ... odziv gradjana je bio u promilima ... zato vise nema protesta - jer se protestioma nista ne moze promjeniti jer na ulicu izadje nekoliko promila gradjana ... znaci prije 3 godine smo reagovali, MI, obicni gradjani, forumasi, radnici koji pumpaju budzet ...
Kako ne mozes, kad je doslo to promjene?

A sad promjena ne treba, jer su mnogi iskoristili proteste i obicne gradjane da zaposle svoju familiju, hebo nesigurnost. :dance:

SDP zlo grada! Dosta njihovi placenici!
Trazili ste, gledajte. :dance:
Ko o cemu ... ovi iz otpustenih familija protiv ovih iz novozaposlenih :-)

Ja rintam posteno u privatnom sektoru i za mene ste svi ista govna
atko

#6963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

LSD wrote:Ne bih išao tako daleko u izjavama protiv bilo koga, ali ovo što atko piše je standardna šuplja čapri i izvrtanje teza.
Kaže nema protesta jer se ,ko biva, sa njima ne može ništa promjeniti...jah, a to kao nisu znali prije 3 godine kad su prozivali Taju na svakom koraku ;-) aha svakako.
Ne drugovi i drugarice, vec nema protesta jer se ne ujeda ruka koja hrani, njihovi politicki mentori koji su sad na vlasti.
Pa haj povedi majstore ... eto prilike ... da se dignes protiv MOJIH i da ti TVOJI tipla ... znas kako je dobra lova ... evo ja i danss gdje god ruku tutnem a ono 50 KM od protesta ...

:lol:
krusty

#6964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by krusty »

hrasno38 wrote:Jedini i iskljucivi krivac za sve ovo sto se desava i po Sarajevu i po BiH je: blag zakon i nedostak zatvora, ali ne bilo kakvih zatvora nego zatvora po uzoru na Tursku. Bez obzira sto nisam musliman mislim da serijatski zakon pored losih ima i te kako svojih dobrih strana. Ovi balavci sto siju strah po nasim ulicama nisu zasluzili zatvor nego zatvorsku torturu od koje se mozak pomjera. Mali Delalic je dokaz da svaki kriminalac u svom djetetu stvara svog potencijalnog nasljednika i ako se ne polomi u samom pocetku onda je gotovo. Ticu kao ucesnika pucnjave nisu nikako smjeli pustiti iz bolnice jer se da naslutiti sta bi se moglo desiti ali kad imas takvu drzavu kakva je nasa sve je moguce. U svakom slucaju svi cekamo sljedecu epizodu sarajevskih kauboja.
kakve veze Turska ima sa Serijatom ? :-)

malo ponovi lekciju iz historije :)
LSD

#6965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by LSD »

atko wrote:
LSD wrote:Ne bih išao tako daleko u izjavama protiv bilo koga, ali ovo što atko piše je standardna šuplja čapri i izvrtanje teza.
Pa haj povedi majstore ... eto prilike ... da se dignes protiv MOJIH i da ti TVOJI tipla ... znas kako je dobra lova ... evo ja i danss gdje god ruku tutnem a ono 50 KM od protesta ...

Nemam ja tih Mojih/svojih kako vec....ne postoje takvi...ali ovo što ovaj piše je sasvim logicno i na mjestu.
Dreka, kreka, hu ha,Dosta, GROZD, Jan Zlatan Kulenovic,oni novinarski šakali oblijecu, bitno je da se Tajo izrprozivao i izofirao, da je ispao debil, a ostalo ce sve biti potaman - samo nek on ode...jašta radi ;-) ....evo vidimo sad stanje, opet pucnjava, opet kauboji rafalaju uveliko i to svijetla obraza....samo više nema "zabrinutih i savjersnih građana i nevladnih organizacija"...gdje su sad?? odgovori.
Last edited by LSD on 25/01/2011 12:35, edited 1 time in total.
mahalas505

#6966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

krusty wrote:
hrasno38 wrote:Jedini i iskljucivi krivac za sve ovo sto se desava i po Sarajevu i po BiH je: blag zakon i nedostak zatvora, ali ne bilo kakvih zatvora nego zatvora po uzoru na Tursku. Bez obzira sto nisam musliman mislim da serijatski zakon pored losih ima i te kako svojih dobrih strana. Ovi balavci sto siju strah po nasim ulicama nisu zasluzili zatvor nego zatvorsku torturu od koje se mozak pomjera. Mali Delalic je dokaz da svaki kriminalac u svom djetetu stvara svog potencijalnog nasljednika i ako se ne polomi u samom pocetku onda je gotovo. Ticu kao ucesnika pucnjave nisu nikako smjeli pustiti iz bolnice jer se da naslutiti sta bi se moglo desiti ali kad imas takvu drzavu kakva je nasa sve je moguce. U svakom slucaju svi cekamo sljedecu epizodu sarajevskih kauboja.
kakve veze Turska ima sa Serijatom ? :-)

malo ponovi lekciju iz historije :)
Covjek je vjerovatno mislio na kazne koje proizilaze is serijatskog zakona i turske zatvore kao primjer kako se treba postupati sa zatvorenicima nakon izrecene kazne. Nigdje nije povezao serijatski zakon i Tursku ;-) .
HAVANA

#6967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

LSD wrote:
atko wrote:

Nemam ja tih Mojih/svojih kako vec....ne postoje takvi...ali ovo što ovaj piše je sasvim logicno i na mjestu.
Dreka, kreka, hu ha,Dosta, GROZD, Jan Zlatan Kulenovic,oni novinarski šakali oblijecu, bitno je da se Tajo izrprozivao i izofirao, da je ispao debil, a ostalo ce sve biti potaman - samo nek on ode...jašta radi ;-) ....evo vidimo sad stanje, opet pucnjava, opet kauboji rafalaju uveliko i to svijetla obraza....samo više nema "zabrinutih i savjersnih građana i nevladnih organizacija"...gdje su sad?? odgovori.

Gledaju vaKo :shock: šta su paščad nacionalistička odgojila za ovih 20 godina i razmišljaju na koji način to promijeniti...
LSD

#6968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by LSD »

Samo neka oni gledaju tako :shock: i neka razmišljaju...problemi ce se sami od sebe riješiti, samo treba imati sabura/strpljenja bar ove 4 godine ovog prvog mandata.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

1946 wrote:
29-GODIŠNJI državljanin Srbije Lirim Bytyqi (Bitići) zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelomično poznat, osumnjičeni su za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu navečer u centru Sarajeva.
:roll:
Bitici??

Pa isto prezime kao i ovom tici. A i nadimci su im slicni,ptice i ta prica. Moguce familija,pa sada mali Delalic kada je (kao) ojacao sveti se
amortizer

#6970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amortizer »

-LIBERO- wrote:
1946 wrote:
29-GODIŠNJI državljanin Srbije Lirim Bytyqi (Bitići) zvani Svrka, i još jedna osoba čiji je identitet policiji djelomično poznat, osumnjičeni su za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u srijedu navečer u centru Sarajeva.
:roll:
Bitici??

Pa isto prezime kao i ovom tici. A i nadimci su im slicni,ptice i ta prica. Moguce familija,pa sada mali Delalic kada je (kao) ojacao sveti se
Besa?

Ma jok, nije to ista familija Bitići. Ovi prvi su kospicari, a drugi slasticari. :run:
Downunda

#6971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Downunda »

atko wrote:
lopta wrote:Zasto ''dostasi'' sada ne prave demonstracije protiv nesigurnosti u gradu? Daleko je gora, nego kada su iste bile?
Jel ti majketi imas skriptu koja parsa kljucne rjeci i posta jednu te istu recenicu cim nadje pojmove "pucnjava u sarajevu" i sl ... isto ko papagaj :-)

Protesti su bili onda da ukazu sta nam slijedi ako se nesto ne promjeni ... protesti su bili upereni protiv onih (ma kojih) koji su placeni da rada - a ne rade svoj posao ... odziv gradjana je bio u promilima ... zato vise nema protesta - jer se protestioma nista ne moze promjeniti jer na ulicu izadje nekoliko promila gradjana ... znaci prije 3 godine smo reagovali, MI, obicni gradjani, forumasi, radnici koji pumpaju budzet ...
99.9 % kretenske nacije nije htjelo da mrdne guzicu ... i sve je gore i sve ce biti gore i gore.

Jel mozes jednom da shvatis ovih nekoliko prosto prosirenih recenica ili da idemo slovo po slovo polako :roll: :-)

I nisu samo kriminalna desavanja sve gora i gora, slazem se, i vlast je sve gora i gora jer je narod sve debilniji idebilniji ...
Slažem se.
Ako dozvolite,
meni su se prve komšije (konkretno naselje - Koš. brdo) smijale (neki saprozora a neki u prolazu) kad sam izlazio pred skupštinu (sa ostalom rajom) i protestvovao protiv neopravdanih i stalnih poskupljenja struje, vode, plina i ostalih energenata. To znaju ovi koji su dolazili (subotom popodne uglavnom)

A onda kad skontam, pa ko to da izađe u Sarajevu na ulice i protestvuje u većem broju ???

Više od 50% su puki oportunisti koji "koriste" ovaj grad da bi radili, zaradili i boli ih briga za sve.
Takve ne možeš nakon 50 molbi ubjediti da je nekad barem svake prestupne godine obaveza doći na satanak kućnog savjeta, a kamoli šta drugo. Nadam se da će oni sami "prepoznati".

Nekih 40% su svakako "budžetski korisnici" kojima su jedine brige regresi, povišica naknada za tople obroke i 13. plata.
Njih zanima kako da sačuvaju svoje (parazitske) poslove po raznoraznim institucijama (od MZ-a do Vijeća ministara).

Treba se malo okrenuti oko sebe i pogledati gdje nam to većina komšija radi i šta rade.
Koriste li gradski prevoz za odlazak na posao i obratno? (koriste ugalvnom ali kad naleti GRAS-ovo vozilo, a inače je taxi tu)
Idu li njihova djeca kasno navečer gradskim prevozom kući (ne idu jer auta dolaze po njih)?

Kad ti umjesto podrške od komšija dobiješ ismijavanje o kakvim mi protestima pričamo.

Mislim nemojte me pogrešno shvatiti, i ne bih stvarno želio da se bilo ko nađe uvrijeđen, ali stvarno se ovaj mentalitet (koji fukncioniše po principu"nek je meni dobro j...e me se za sve ostalo) ne promjeni i dok ljudi ne počnu malo da se solidarišu ni na kakvom polju ne možemo očekivati pozitivne promjene, što na žalost uključuje i pucnjave i pljačke po našem gradu
burek_in_space

#6972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Chujem na dnevniku da je napustio bolnicu sinoc oko ponoci, sa metkom u tijelu.
Je li bilo kakvih deshavanja od sinoc, nova pucnjava, bomba...a da se povezuje s njim?!
cappy_tempo

#6973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ocigledno nije jer niko nista nije pisao.mahala je cudo :mrgreen: tica ce ovo sigurno vratiti,ma 100% sam siguran osim ako ga murija ne poklopi ili neko jaci od njega i delalica zajedno
burek_in_space

#6974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

cappy_tempo wrote:ocigledno nije jer niko nista nije pisao.mahala je cudo :mrgreen: tica ce ovo sigurno vratiti,ma 100% sam siguran osim ako ga murija ne poklopi ili neko jaci od njega i delalica zajedno
Samo veselo. :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

Tema otvorena.
Locked