Idemedosumom wrote:Hadisi koji su očigledno smeće i treba odbaciti.
Pogledaj video do kraja, ne na preskok, pa ćeš vidjeti da ajet kojeg si citirao nužno ne znači ženiti/vjenčati.
Nazivaj me kako želiš, ja se vohabijama ne moram pravdati

vjeruj mi da sam pregledao video od pocetka do kraja i to jos slusalice stavio da bolje cujem...dobro pratio sta prica....covjek je prolupao skroz na skroz...naprosto nemogu da vjeruje da onako nesto nelogicno se nasjeo
kada bi i prihvatili njegov prevod a koristi ga kao
konstantni ciklusi i kao
voce ni jedan od prevoda ne pase u kontekst cijelog teksta
hajde ba molim te ti bi da se zenis sa konstantnim ciklusom ili vocem mozda

nigdje veze svezom
nužno ne znači ženiti/vjenčati.
zawj se koristi sa par, znaci prevest cemo doslovno
sparit cemo te sa konstantni ciklusom ili sa vocem

nigdje veze svezom.
druga stvar
وَعِنْدَهُمْ قَاصِرَاتُ الطَّرْفِ عِينٌ
WaAAindahum qasiratu alttarfi AAeenun
37:48 Pored njih će biti one koje će preda se gledati, očiju prekrasnih,
engleski prevodi
Abdel Haleem
With them will be spouses- modest of gaze and beautiful of eye-
Muhammad Marmaduke Pickthall
And with them are those of modest gaze, with lovely eyes,
Maulana Muhammad Ali
And with them are those modest in gaze, having beautiful eyes,
Muhammad Asad
And with them will be mates of modest gaze, most beautiful of eye,
Shakir
And with them shall be those who restrain the eyes, having beautiful eyes;
Sher Ali
And with them will be chaste women, with restrained looks and large beautiful eyes;
Umm Muhammad (Sahih International)
And with them will be women limiting [their] glances, with large, [beautiful] eyes,
Yusuf Ali
And besides them will be chaste women, restraining their glances, with big eyes (of wonder and beauty).
svi isto prevode jedan te isti ajet, hajde molim te pokusaj nekako ugurati u ovaj ajet
KOnstante cikluse i voce...je li to voce gleda ispred sebe sa velikim ocima, je li to "konstantni ciklusi

" gledaju ispred sebe sa velikim ocima
ama bas nigdje veze svezom ovaj njegov nakaradni prevod na koji si se ti navukao...i sad mi je jasnije sto ti meni olahko rece da ne serema drzim se onoga sto pise u Kuranu i Hadisu, ali posto ti nevolis sta pise u hadisima i zato si mi i rekao da ne serem, jer ti ne pase sta Muhammed kaze , ali pashe sta kaze osoba na youtube kojoj ni imena mozda neznas koji je Kuranija kao i ti, a koje je Muhammed licno upozorio, Muhammed je licno upozorio da ce doci ljudi koji ce biti kuranije, govoriti, prihvatamo samo sto dolazi od Kurana ostalo odbacivamo.
Ti sa prihvatanjem njegovog razumijevanja, odbacujes hadise i kontekst skroz ne pase kada se uzme taj prevod sa konstantnim ciklusima ili vocem.