Slučaj Dženan Memić
- Mea_parvitas
#6951 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je tu samo sumnjiv tako spremljen i dobar alibi, kao da predstavlja namjeru zbog necega sto ce se desiti. Zasto ne bi bilo moguce da on itekako dobro zna o cemu se radi, a dovoljno je mocan da ljudima plati, da sredi, itd. Sve u svemu jadni mi i drzava u kojoj zivimo.
- Cherry-Cherry
#6952 Re: Slučaj Dženan Memić
Možda on stvarno nije bio tamo to veče, nego je organizator. A otišao u Njemačku, sačuvao račune, jer je znao da će mu trebati. Ko još čuva račun iz apoteke iz Minhena...
-
Dado34
#6953 Re: Slučaj Dženan Memić
Davno rekoh, Alisa ima amneziju zbog oca. Polako, sve ce izaci na vidjelo. Zao mi je sto se narod ne digne, ne samo zbog ovoga, nego inace. 25+ godina vegetativna baja. Normalan narod to vidi, ode trbuhom za kruhom. Jedino sto napreduje je kriminal i to sa vrha, paradox je sto se svi skupljaju u dzamiji. Vjernici....
- Billy The Pljuc
#6954 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam što se pojedini ibrete na mogućnost ostvarivanja alibija na ovaj način a pogotovo što Budnje imaju para da kupe mnogo toga i kao što veliš i tako sitan detalj o kupovini nečega u apoteci izaziva sumnju. Naravno da sve ovo ne mora biti kao što se pretpostavlja, možda je Muamer Budnjo stvarno bio u Njemačkoj u vrijeme napada na Dženana Memića i da u tom kontekstu nema veze s istim. Ono što znamo jeste da se "vratio" nazad u roku od par dana a to da li ima veze sa radnjama koje su uslijedile nakon napada na Dženana je takođe u domenu pretpostavki. Ono što logika nalaže da vjerujemo jeste da je vrlo teško da niko od Budnji nije upoznat sa određenim "detaljima" vezanim za njihov hotel i konkretno brisanje snimaka sa kamera ili jedne od kamera. Ako nije babo onda je pretpostaviti da je prvi do babe upoznat sa istim i u tom smislu možda postoji umiješanost i odgovornost Budnji za isto. Htio čovjek ili ne, stvarno ih je teško izuzeti iz svih dešavanja oko stradanja Dženana Memića.Cherry-Cherry wrote: ↑17/02/2021 06:01 Možda on stvarno nije bio tamo to veče, nego je organizator. A otišao u Njemačku, sačuvao račune, jer je znao da će mu trebati. Ko još čuva račun iz apoteke iz Minhena...
Last edited by Billy The Pljuc on 17/02/2021 14:34, edited 1 time in total.
-
u-pet-deka
#6955 Re: Slučaj Dženan Memić
Imaš pravo, kako tablice auta mogu igrati ulogu.uglavnomja wrote: ↑17/02/2021 00:16sa danskim tablicama i pasosemu-pet-deka wrote: ↑16/02/2021 23:52
Moja iskustva GP iz HR u SLO, na SLO strani samo pogleda dokumente ili mahne rukom. Iz SLO u HR 50/50 skenira/mahne rukom.![]()
pricamo o bosanskim tablama i pasosu
Prije nekoliko godina, noću na izlazu iz Austrije. Masivna kontrola neposredno ispred tunela Karavanke. Sve automobile zaustavljaju puna autocesta granične policije i vojnog osoblja. 'Zakotrljam' prozor dole, reko "guten Abend", pogleda u mene pa ode ispred pogleda u tablice i zatim samo mahnu rukom.
Last edited by u-pet-deka on 17/02/2021 09:59, edited 1 time in total.
-
dzolix
#6956 Re: Slučaj Dženan Memić
Mea_parvitas wrote: ↑17/02/2021 02:44 Meni je tu samo sumnjiv tako spremljen i dobar alibi, kao da predstavlja namjeru zbog necega sto ce se desiti. Zasto ne bi bilo moguce da on itekako dobro zna o cemu se radi, a dovoljno je mocan da ljudima plati, da sredi, itd. Sve u svemu jadni mi i drzava u kojoj zivimo.
Sumnjivo moze biti ako je B. bio u inostranstvu samo u tom periodu nekoliko dana. Ako je cesto putovo preko granice u vise navrata onda je sumnja sto se tog dijela tice mala.
- saravara
#6957 Re: Slučaj Dženan Memić
Prosto se divim mužu alise mutap, kao prvo kako smije zaspati pored nje ? Znaš šta je napravila i KAO ima amneziju, može da te ubije i da se ničega ne sjeti. Drugo sad kad alisa zaglavi zatvora on će se rahat švalerati, može kako i koliko hoće jer će ona na DUGOTRAJNU robiju. Treće kad mu migne da je mazne ode kod nje u ZATVOR i opali je pa onda opet kod švaleki..

-
noviclan
#6958 Re: Slučaj Dženan Memić
saravara wrote: ↑17/02/2021 10:19 Prosto se divim mužu alise mutap, kao prvo kako smije zaspati pored nje ? Znaš šta je napravila i KAO ima amneziju, može da te ubije i da se ničega ne sjeti. Drugo sad kad alisa zaglavi zatvora on će se rahat švalerati, može kako i koliko hoće jer će ona na DUGOTRAJNU robiju. Treće kad mu migne da je mazne ode kod nje u ZATVOR i opali je pa onda opet kod švaleki..![]()
![]()
-
td_maajka
#6959 Re: Slučaj Dženan Memić
https://faktor.ba/vijest/hasan-dupovac- ... bih/115209
Odbijene zalbe Mutapa i Dupovca. Ostaju u pritvoru.
- dystopia
#6960 Re: Slučaj Dženan Memić
td_maajka wrote: ↑17/02/2021 10:31 https://faktor.ba/vijest/hasan-dupovac- ... bih/115209
-
u-pet-deka
#6961 Re: Slučaj Dženan Memić
Djevojka nikada neće vidjeti zatvora. Ozbiljno sumnjam. Gotovo je nemoguće dokazati da ona ima ikakve veze s tim, i ako ja mislim da ima. Video nadzor ne postoji. Da jeste, do sada bi osoba ili osobe sa snimka već bile uhapšene.
- Pryda
#6962 Re: Slučaj Dženan Memić
Odavno se vrti ta priča o svjedoku koji je preko hodže došao do Muriza. Spominjao ga je neki dan i Budnjo na fejsu diskreditirajući ga usput iznošenjem činjenica o njegovoj prošlosti (dilanje, pokušaj ubistva, silovanje). To ne znači da on laže, medjutim mislim da bi ga zgazili na sudu i da bi se u javnosti napravila jedna drugačija slika.. Bilo bi doveo Muriz ološa da ocrni SDA.Hunter96 wrote: ↑16/02/2021 23:37 Lako da nisam u pravu za ovo sto cu reci, ali eto nakon sveg ovog imam utisak da je Murizu neko ko je jako blisko upoznat sa situacijom oko smrti Dzenana dosao nakon smrti i rekao sve kako je bilo. Naravno bez dokaza jasnih, i sad je situacija takva da oni znaju cijelu situaciju i da izlaze u javnost sa mnogim detaljima ubojstva i da nece odustati od toga da istjeraju pravdu.
Jasno je da ako se zakotrlja da ce povuci mnoge. Ima jos vremena, nek ološu klecaju noge kad im neko ujutro pokuca na vrata.
Eto spomenuše da mu je i kuća u zrak otišla nakon svega toga i odlučio se sam povući neće ni da čuje za svjedočenje.
-
dzolix
#6963 Re: Slučaj Dženan Memić
"Šta god im nije odgovaralo, oni su gasili kamere. Bio sam prisutan na rekonstrukciji. Kroz prozor sam slušao kada Vasvija neće da kaže ono na šta je nagovaraju, a onda se krim inspektor na nju dere govoreći 'vodite ovu budalu, ona ne zna šta priča'. U jednom dijelu snimka jasno se može čuti 'otkud on sad, provalit će nas'. Ovo je sve namješteno i izmišljeno. Saobraćajne nesreće nije bilo", naglasio je Memić.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako neko cuje ili zna u kojem dijelu snimka se to cuje " 'otkud on sad, provalit će nas'
[youtube]https://youtu.be/FjRwttkv5SE[/youtube]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako neko cuje ili zna u kojem dijelu snimka se to cuje " 'otkud on sad, provalit će nas'
[youtube]https://youtu.be/FjRwttkv5SE[/youtube]
-
Palmalma
#6964 Re: Slučaj Dženan Memić
Bosanski pasoš, kao i pasoši drugih zemalja van EU -a i shengena, se unosi u zajednički sistem ulaska u shengen zonu. Ako tužilaštvo BiH bude zainteresirano da li je određena osoba sa brojem pasoša tim i tim, tog i tog datuma ušla unutar tog i tog graničnog prelaza nije nikakav problem i da dobije odgovor.u-pet-deka wrote: ↑16/02/2021 23:52
Moja iskustva GP iz HR u SLO, na SLO strani samo pogleda dokumente ili mahne rukom. Iz SLO u HR 50/50 skenira/mahne rukom.
- bandit_mo
#6965 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije uvijek. Usudim se reći da ne unesu u 40% slučajeva.Palmalma wrote: ↑17/02/2021 11:46Bosanski pasoš, kao i pasoši drugih zemalja van EU -a i shengena, se unosi u zajednički sistem ulaska u shengen zonu. Ako tužilaštvo BiH bude zainteresirano da li je određena osoba sa brojem pasoša tim i tim, tog i tog datuma ušla unutar tog i tog graničnog prelaza nije nikakav problem i da dobije odgovor.u-pet-deka wrote: ↑16/02/2021 23:52
Moja iskustva GP iz HR u SLO, na SLO strani samo pogleda dokumente ili mahne rukom. Iz SLO u HR 50/50 skenira/mahne rukom.
-
Palmalma
#6966 Re: Slučaj Dženan Memić
Slažem se. Ali možda je on među tih 60% čiji je prelazak na graničnom prijelazu registriran.bandit_mo wrote: ↑17/02/2021 11:57Nije uvijek. Usudim se reći da ne unesu u 40% slučajeva.Palmalma wrote: ↑17/02/2021 11:46Bosanski pasoš, kao i pasoši drugih zemalja van EU -a i shengena, se unosi u zajednički sistem ulaska u shengen zonu. Ako tužilaštvo BiH bude zainteresirano da li je određena osoba sa brojem pasoša tim i tim, tog i tog datuma ušla unutar tog i tog graničnog prelaza nije nikakav problem i da dobije odgovor.u-pet-deka wrote: ↑16/02/2021 23:52
Problem je sto niko nikada nije zatražio ispred institucija tužilaštva ništa o tom. A da ne govorimo da je BiH član i Europola i interpola, pa da zatraži i detaljnije podatke; korištenje kartice za plaćanje, boravak te osobe u naznačenom hotelu ili kod prijatelja....
Jok, oni skrenuli istragu na saobracajnu nesreću ne bi li svi drugi detalji zastarili.
Mi živimo u državi gdje su institucije ove zemlje, ne podzemlje, prošle godine prozvane za izdavanje četiri pasoša kriminalcima iz regiona pod lažnim imenima.
Gdje ćeš dalje!?
. https://crna-hronika.info/istraga-o-laz ... sos/162264
- JThomas
#6967 Re: Slučaj Dženan Memić
sve je to bitno ako i samo ako je muamer budnjo lično i neposredno ubica ili bio u grupi gdje je bio ubica. lično mislim da je ta mogućnost mala. a čak i da jeste, da su ono što je uslijedilo napravili bitnijim i od samog ubistva...
- bandit_mo
#6968 Re: Slučaj Dženan Memić
Molim vas, za nas koji nismo od starta upućeni u slučaj, da li ima neki detalaj članak, rekonstukcije vrijedan čitanja?
-
Palmalma
#6969 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni se čini da u ovome predmetu i nije najbitnije Ko je ubica, već poleđina ili motiv cijelog slučaja.
Šta se to i toliko krije od cjelokupne javnosti? Je li zaista u pitanju neki organizirani kriminal zbog kojeg bi se zatresao i vrh države?
- JThomas
#6970 Re: Slučaj Dženan Memić
to mi apsolutno ne znamo. nije neophodno da bude, može biti skroz banalno, može biti samo ljubomora nekoga "jakog" koja je pošla po krivom. a može biti i mnogo više.
-
Palmalma
- JThomas
#6972 Re: Slučaj Dženan Memić
ali ne mora biti. ovdje postoji ljudi iznad zakona, ovo je priča prvenstveno o tome. a inače otpora nema, inače su navikli da sve prolazi.
- JanuaryJones
#6973 Re: Slučaj Dženan Memić
Iskreno mislim sa je čak i veće od prostitucije, da je droga u pitanju.
-
zudda
#6974 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije da branim Budnju ali ako je zaista zaveden izvod sa kartice gdje imaju iskazani troskovi apoteka,hotel itd sto sam procitao ovdje na forumu da ima u dokaznom materijalu to se ne moze nastimati naknadno, jedino da je prije planirano tako da je to sa granicama nebitno. S druge strane i ja sam se naslusao prica da je Budnjo bio na licu mjesta i u hotelima tih dana tako da je po meni jedino upitno postojanje tih dokaza. AKO zaista postoje ti dokazi i da su validni to uklanja sumnju. A takodje i kroz gostovanje Muriza na face-u da se naslutiti da nije Budnjo saucesnik nego realno da izbace Budnju iz price slucaj bi izgubio na popularnosti a to je kljuc rjesavanja slucaja. Po meni je najvjerovatnija mogucnost da je neko iz policije htio da unisti taj snimak nakon saznanja sta je na njemu a Budnjo to dozvolio pa se sad pere. Jer da je Budnji bilo od interesa on je mogao odmah reci ne rade kamere crko racunar dan prije itd. Ja npr da sam ucestvovao u ubistvu na ikakav nacin i da imam video nadzor nekoliko stotina metara dalje istu noc bih uklonio snimak.Palmalma wrote: ↑17/02/2021 12:21Slažem se. Ali možda je on među tih 60% čiji je prelazak na graničnom prijelazu registriran.bandit_mo wrote: ↑17/02/2021 11:57Nije uvijek. Usudim se reći da ne unesu u 40% slučajeva.Palmalma wrote: ↑17/02/2021 11:46
Bosanski pasoš, kao i pasoši drugih zemalja van EU -a i shengena, se unosi u zajednički sistem ulaska u shengen zonu. Ako tužilaštvo BiH bude zainteresirano da li je određena osoba sa brojem pasoša tim i tim, tog i tog datuma ušla unutar tog i tog graničnog prelaza nije nikakav problem i da dobije odgovor.
Problem je sto niko nikada nije zatražio ispred institucija tužilaštva ništa o tom. A da ne govorimo da je BiH član i Europola i interpola, pa da zatraži i detaljnije podatke; korištenje kartice za plaćanje, boravak te osobe u naznačenom hotelu ili kod prijatelja....
Jok, oni skrenuli istragu na saobracajnu nesreću ne bi li svi drugi detalji zastarili.
Mi živimo u državi gdje su institucije ove zemlje, ne podzemlje, prošle godine prozvane za izdavanje četiri pasoša kriminalcima iz regiona pod lažnim imenima.
Gdje ćeš dalje!?
. https://crna-hronika.info/istraga-o-laz ... sos/162264
-
meridiyan
#6975 Re: Slučaj Dženan Memić
Snimak sa džamije u Lužanima pokazuje da su Alisa i Dženan bili na Vrelu Bosne u 21:30 sati. Ne postoji nijedan dokaz da se sve desilo u 22:30 sati kako navode i postavlja se pitanje šta se dešavalo tokom tih sat vremena- kazao je Feraget.